Linen zavese za kuhinjo: ideje in uporaba platnenih zaves v različnih notranjih stilih

Linen zavese za kuhinjo: ideje in uporaba platnenih zaves v različnih notranjih stilih

Linen zavese za kuhinjo: ideje in uporaba platnenih zaves v različnih notranjih stilih

Včasih je bilo upoštevano, da so tekstilni tekstilni materiali značilni za uporabo v vasi, kar ne zahteva prekomerne elegance in milosti oblik. Vendar pa je moda za okolju prijazne materiale privedla do dejstva, da se danes v mestnih stanovanjih in v državnih hišah zahtevajo lepe, nekoliko hrapave zavese. Luksuzne fotografije s platnenimi zavesami v notranji bliskavici v sijajnih revijah in oblikovalci s svetovnim imenom posvečajo celotne zbirke lanenih tekstilij.

Izberite platno za zavese

Odlikovanje okenskih odprtin v kuhinji ni nič manj pomembno kot nakup pohištva ali okrasne stene. Če ste kot glavno tkanino za šivalne zavese izbrali naravno perilo, boste potrebovali informacije o svojih vrstah.

zavese

Odličen kombiniran poletni paket

Že več sto let se je od naravnih surovin naučilo več deset različnih vrst snovi, od katerih so najpogostejši naslednji:

 • ponjava;
 • platno;
 • burlap;
 • platno;
 • platno;
 • Damask;
 • baptiste in druge.

Vse zgoraj omenjene vrste tekstila niso primerne za šivanje perila v kuhinji v tradicionalnem pogledu, vendar pa lahko različni notranji slogi omogočajo uporabo skoraj vseh imenovanih vzorcev.

obloga

Dekoriranje preprostega platna s čipkami kvačkano

Morda je najprimernejša kamera, saj ultratna vlakna in mehka tekstura niso namenjeni za uporabo v kuhinji. To je primerna možnost za šivanje spodnjega perila in spodnjega perila za otroke, srajce, bluze. Damask, ki se lahko z določnim okraševanje zlahka prepoznati, nasprotno, zelo pogosto uporablja za izdelavo oken zavese, prti in serviete, oblazinjenje.

vzorec vezenja

Vzorec strojne vezave na sivi podlagi

Oblikovalci v iskanju novih idej so se naučili spretno uporabljati grobo tekstil - burlap, matting, platno. Ti materiali so praktični, popolnoma upirajo učinku visoke vlažnosti, visoke temperature, sončne svetlobe. Lahko prenašajo stalno čiščenje brez težav, ne deformirajo se in se po posebni obdelavi ne ustalijo, tudi iz strojnega pranja.

Izbira gradiva za izvedbo svojega projekta, poskrbite, da ustreza celotnemu konceptu. Z gotovostjo je mogoče z gotovostjo povedati, da je precej težko šivati ​​zavese v stilu rococo, baroka ali moderne iz platnene tkanine, vendar je za državo minimalizem idealen za eko.

Prednosti in slabosti tekstilnega platna

Nekatere gospodinje skrbno pristopijo k izbiri zaves iz lanu v kuhinjo, ker ne vedo malo o sami tkanini in o skrbi za to. Vendar pa so tisti, ki že dolgo krasijo notranjost z lepimi dodatki iz roza ali damask, je težko odreči užitek in še naprej uporabljate izdelke iz tega neverjetnega tekstila.

tekstil

Kuhinja tekstil - skromen čar narave

Poseben odnos do zavese iz platnene tkanine je nastal zaradi naslednjih prednosti:

 • varnost in čisto okolje - naravna vlakna krpa ne povzroča alergij, zato je priporočljivo okrasiti okna v stanovanjih, kjer živijo otroci in odrasli z oslabljeno imuniteto;
 • raznolikost tkanja - običajno prepletanje niti, odvisno od debeline in mehkosti vlaken, je lahko gosto in ohlapno, gladko in teksturirano;
 • visoka stopnja odpornosti proti obrabi - mreža ne bo spremenila oblike in ne bo krčila niti po številnih pranjih, temveč tudi pri uporabi belila ali barve;
 • higroskopnost - izdelki hitro absorbirajo vlago, a tudi hitro posušijo.

Naravna snov ne hrani statične elektrike, kar je odlična kakovost za gospodinjske pripomočke.

1
zavese

Linen komplet zaves, prtnic, prevlek za stol

Ena od prednosti je barva - naravna, od globoke temno sive do svetlo bež. Nekatere vrste tkanin imajo naravno senco, ki ne pade in se ne pere pri pranju. Drugi se podvrže postopku beljenja ali obarvanja, po katerem izgubijo svojo naravno barvo, a pridobijo nežno pastelno senco, manj pogosto - snežno belo ali svetlo.

tkanine

Naravni odtenki tkanine

Pomanjkljivosti kuhinjskih zaves, izdelanih iz perila, vključujejo močno drobljenje, vendar ta kakovost ne preprečuje, da bi izgledali kot kratke zavese ali dolge zavese lepo in lepo. Druga pomanjkljivost zadeva stroške izdelkov, vendar se visoka cena lepega kuhinjskega pribora opravičuje z dolgo življenjsko dobo.

Vrste zaves za kuhinjo

Po razumevanju značilnosti tkanine, morate določiti izbiro modela. Kot veste, so krajše zavese bolj primerne za kuhinjo, brez bujnih količin in zapletenih oblikovalskih rešitev. Zavese v tleh - ni praktično, saj je čiščenje v prostoru za kuhanje hrane veliko pogosteje kot v drugih prostorih.

trak

Okras iz kombinacije kontrastnih navad in čipk

Čudovita možnost za diskretno notranjost - Rimske žaluzije. Enobarvno ali z majhnim vzorcem se popolnoma uskladijo z vgrajenim pohištvom in sodobno tehnologijo. Zasnova je takšna, da je likalna tkanina v raztegnjenem stanju, se ne zruši in vedno izgleda sveže. Med sestavljanjem snovi zberejo velike proste gube, ki ne povzročajo strmoglavljenja.

zavese

Rimski senčniki z natisnjenim vzorcem

Pozdravne miniaturne "babice" zavese, ki so enako verjetno vidne v ruski hiši, in nekje v bližini Edinburga. Kratki kosi na pol vratih, okrašeni z obeski, čipkane čipke in tkani kombinezoni, so navojani neposredno na ročico ali pritrjeni s pomočjo zank. Za njih je značilen vzorec v majhnem rodu, grahu ali kletki.

zavese

Tradicionalna kombinacija rdeče in bele barve

Majhne zavese se lahko prevlečejo same, okrasijo robove monofonih madežev z obleko, vezenino ali ročno pletenje.

Stilistična raznolikost: banka oblikovalskih idej

Razmislite o številnih zanimivih rešitvah, ki bodo koristne pri okrasitvi oken v kuhinji. Kot ilustracije za praktično izvedbo izvirnih idej nudimo čudovite fotografije perila iz perila, izbrane po slogu.

zavese

Linen zavese preprostega reza na vogalu bodo pristopili k notranjosti v slogu države

Topla in prijetna država

Tkanine iz perila se nanašajo na naravne materiale, zato je primerno, da obkroža notranjost v rustikalnem slogu. Sivi material naravnega senca popolnoma usklajuje z lesenimi stenami in pohištvom, dodatki iz gline in brezove lubje.

zavese

Kombinacija dveh vrst tiskanih tkanin v notranjosti vasi

Kot je navedeno zgoraj, je ena od najboljših možnosti kratke zavese, okrašena z različnimi dekorji. Na trgu je veliko zanimivih tkanin, tako enobarvnih kot barvnih slik. Tradicionalno priljubljena je floristična tema, s katero harmonično združuje skromen zaključek - lacy beika, kontrastni loki, ročno ali strojno vezenje.

zavese

Vzorci kuhinjskih zaves iz lana za mestni apartma ali vilo

Za ohranjanje naravne svetlobe uporabite tanko beljeno krpo: ne obdrži dnevne svetlobe in ne izgori pod stalnim vplivom sončne svetlobe. Oživite nezahtevne snežno bele odrezke so lahko lahke čipke ali barvne vezenine.

perilo za zavese

Bela peresa z vezenim izbirčkom

Namesto tankega gladkega materiala lahko uporabite trdno, ohlapno tkanino, ki spominja na burlap. Premišljeno namerno nevljudnost ni težko: samo dodajte malo svetle končnice.

senco

Zavesa perila je okrašena s svetlo kockami in luknjami

Ena od prednosti kratkih platnenih zaves za kuhinjo je enostavnost prilagajanja. Če niste zadovoljni z možnostjo nakupa, lahko vedno ustvarite svoj izključni model.

Cool skandinavski minimalizem

Posebne značilnosti kuhinjskih zaves skandinavskega stila so preprostost razreza, svetle barve, okolju prijazni materiali, tako da se skoraj popolno prilegajo belo perilo. V državah s primanjkljajem sončne svetlobe so zavese lakonične oblike dobrodošle, tako da večino okna ostane brezplačno.

perilo za zavese

Namizne zavese na kovinski prečni prerez

Ena od najljubših barv v notranjosti je bela, pogosto pa celotno okolje poberejo v snežno bele barve: tapete, pohištvene fasade, dodatki za tkanine, pripomočki. Ni presenetljivo, da so okna okrašena s svetlobo prosojnimi zavesami najboljšega beljenega lana.

zavese

Tradicionalni kuhinjski komplet iz lanu: dva para zaves in lakonski lambrekin

Da bi oživili monotono situacijo, obstaja nekaj preprostih rešitev, najlažje pa je uporaba svetlega odtenka - jabolka, oranžna, turkizna. Bright notranjost lahko naredite bolj udobno in toplo s pomočjo kombiniranih rimskih zaves, pri čemer barvni del ponavlja barvanje pohištva.

senco

Rimske zavese iz perila za barvo sten in stenske obloge

Pri izbiri platna, razen snežno belega, lahko uporabite svetlobne odtenke: mleko, vanilijo, biser, barvo volne ali slonove barve.

Svetla tema Mediterana

Sveži morski slog privlači s svetlimi naravnimi odtenki in enostavnostjo linij. Za notranjost Mediterana je značilna neposrednost, naravne barve, veliko modre, modre in turkizne. Odrezek iz gostega ali lahkega platna je vse, kar je potrebno za okrasitev odprtin oken v morskem slogu.

kuhinja

Notranjost v nebelastih tonih

Življenje na južni obali ali otokih je neločljivo povezano z morjem, zato mora notranjost imeti tradicionalne pomorske dodatke - školjke, slike jadrnic, široke in ozke trakove. Rimske zavese ali platnene žaluzije iz perila v modri in modri barvi so odlična izbira za praktično notranjost.

zavese

Rolo žaluzije iz gostega platna

Tema morja ni v nasprotju s sodobnimi trendi. V zasnovi zavese se lahko ponovi globoka barva morskega valovanja, v katerem so naslikane sijajne fasade ali miza.

zavese

Elegantna kombinacija peska in temne tirkizne ploščice

Kot dekor za zavese iz perila uporabite mehke modre čipke, modre satenske trakove, vezene debele akvamarinske niti.

Čar sončne Provence

Rafinirano francosko pohištvo je kot nalašč za okrasitev mestnih apartmajev. Provansalna dežela, ki je pravzaprav podeželski slog, ima še vedno načelne značilnosti, ki jo ločujejo, na primer, od rustikalizma. Elegantne linije in nežni odtenki gladijo grobe oblike notranjosti podeželja.

perilo za zavese

Lahke zavese s tiskanim cvetličnim vzorcem

Zavese na oknih morajo biti omejene po dolžini in diskretno okrašene. Uporabite lahko čipke, obleke, obrobje, vendar zelo nežno. Če ima platno svetel vzorec ali kompleksen okras, je bolje, da se izognete dodatni dodelavi. Z namerno grobo, neobdelano teksturo so bel snežne perilo z vezenjem ali čipko dobro kombinirane, s poudarkom na naravi naravnega obloge.

tečaji na tečajih

Elegantne zavese na tečajih

Za kratke zavese - kavarno perilo je značilno skromno okraševanje - preprosto obleko ali cvetlični rob. Barvna lestvica je naravnana na naravne odtenke, zato prevladujejo zeleni, modri, turkizni, bež in pesek.

zavese

Mehka kombinacija smetane in zeliščnih odtenkov

V notranjosti kuhinjskega perila bi se morale zavese videti harmonično in ne spodobno, nežno poudarjati celotno sestavo.

Naravnost in preprostost ekološkega sloga

Obkroženi so sintetiki in polimeri, za katere je značilna vprašljiva varnost za zdravje. Zato je eko-stil vse bolj priljubljen na osnovi uporabe naravnih materialov - lesa, keramike, lanu, bombaža. Zavese iz naravnih tkanin so ena od dekorativnih elementov ekološke smeri v notranjosti.

kuhinja

Moderna kuhinja v ekološkem slogu

Okolje mestnih kuhinj ne preprečuje uporabe naravnih tekstilij, nasprotno pa preproste zavese naravne sive barve harmonično prilegajo v minimalistično industrijsko notranjost. Če dimenzije prostora dovoljujejo, lahko uporabite obsežne draperije namesto kratkih zaves.

zavese iz perila

Pravokotne zavese iz perila z izboklinami, pritrjene na zavese

V tesnih 5-metrskih sobah stranski nosilci izgledajo neprimerno, zato je bolje, da kupite že pripravljene lakonske zavese za dekoracijo oken. Svetel vezenec v nacionalnem slogu oz ozke čipke po obrobju lahko popolnoma spremeni skromen del snovi.

senco

Kratka zavesa z rdečim vezenjem

Za dekoracijo plemenitega klasičnega notranjosti so primerne naravne zavese iz lana na očesu. Kombinacija sivih in belih, čednih trakov nežne čipke, lahkega sijaja škrgne tkanine je videti brezhibno.

zavese

Možnost pritrditve klasičnega modela z dekoracijo čipk

V postopku dekoriranja kuhinje v ekološkem slogu je zaželeno, da se izognemo svetlim poudarkom in kompleksnim kompozicijam.

Skrivnosti skrbi za platno

Lepe zavese iz naravnega materiala bodo trajale veliko dlje, če se držite strogih pravil za skrb za njih.

čipkast okvir

Odličen čipkarski okvir

Nekaj ​​pomembnih točk o pranju:

 • perilo bolje prenaša ročno ali občutljivo strojno pranje;
 • za ročno pranje uporabljajte milo za pranje perila ali praške z majhno količino mila pene, v idealnem primeru - posebne detergente;
 • Upoštevajte optimalni temperaturni režim - 30-40 ° C;
 • Med pranjem stroja izklopite funkcijo centrifugiranja.

Majhen namig za tiste, ki radi hiše dekorirajo z lastnimi rokami. Pred rezanjem sperite tkanino tako, da daje začetno krčenje. To bo pomagalo pravilno izračunati dimenzije in ohraniti želeno obliko izdelkov.

perilo

Stoječe perilo je treba sprati ločeno od ostalih

Obstaja več načinov likanja perjanih zaves: počivanje v vlažnem stanju z nadaljnjo paro, likanje na mokri krpe, nanašanje s pršenjem. Vsak primeren za vzdrževanje popoln videz bo naredil.

Upoštevajte, da dodatke elitnega razreda običajno spremljajo podrobna navodila za nego.

Video: platnene zavese v notranjosti

Nekaj ​​priporočil za izbiro in uporabo platnenih zaves:

Video serija z različnimi modeli za kuhinjo:

Nasveti oblikovalec - izbira tkanine za kuhinjo:

Linen zavese niso le lepo in funkcionalno dekoracijo oken, temveč v nenehnem občutku svežine, čistosti in udobja v kuhinji. Različni tipi in oblikovne ideje vam bodo pomagali izbrati ali ustvariti velik model, ki bo spretno poudaril vaš najljubši slog.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

50 − 47 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map