Korak po korakih za šivanje zaves z očesci z lastnimi rokami

Korak po korakih za šivanje zaves z očesci z lastnimi rokami

Korak po korakih za šivanje zaves z očesci z lastnimi rokami

Postopoma izginja zajetno kapa z neudobnih oblačil zatiči ali kavljev, številne gospodinje so prepričani, zavese na očesci, občutno zmanjša čas skrbi za njih.

Zavese z očesci - notranja dekoracija

Morda se zdi, da je na posebni opremi mogoče namestiti očala izključno v tovarniških pogojih, ker so ti kovinski ali plastični obroči v zgornjem delu zavese nameščeni tako lepo in enakomerno. Pravzaprav jih je mogoče narediti sami doma, pravkar morate pripraviti vse, kar potrebujete za delo, in poznati nekaj preprostih pravil.

Izvirne ideje za uporabo očes

Eksperimentirajte z različnimi načini pritrditve, dobili boste nepričakovani rezultat

Prednosti zaves z očesci

  1. Mnogi ljubitelji te vrste namestitve opozarjajo, da jim je všeč prijeten šumski zvok, s katerim se zavese na oknih premikajo in premikajo.
  2. Doseči čudovit in enakomeren val, ki se po pranju ne bo motil.
  3. Obraba in poškodovanost tkanine je veliko počasnejša kot pri namestitvi drugih vrst pritrditev na vogalnico.
  4. Zavese na njih so idealne za okrasitev sob v slogu minimalizma ali hi-tech.

Kakšne vrste očes?

Pripomočki so običajno okrogle oblike (lahko izberete zanimivejše možnosti), so iz plastike ali kovine, lahko pa jih okrašujejo z lesom in usnjem.

Barve in možnosti za oblikovanje očes

Najbolj običajni obroči so bogatejši in bolj izvirni, okrašeni za različne materiale ali barvani v netrivialni barvi

Oblikovalci so delali tudi z obliko prstana: lahko je ovalen, podolgovat, trikoten, lahko najdete tudi možnosti, ki so idealne za dekoriranje oken v otroški sobi.

Kovinski ali plastični obroči so boljši

Zdaj mnogi ljudje raje plastike, s poudarkom na dejstvu, da je njihova namestitev lažje (enako ponavadi plastični snap brez uporabe dodatne opreme), ne rjavi, ne pušča sledi na tkanino. In kaj o izbiri mat ali svetleč smemo misliti - res, mat obdrži več privlačen videz, medtem ko je sijajna izgubi svoj lesk s časom in mehanskega delovanja.

Vrste očes

Obstajajo zanimive možnosti v obliki volana, dveh delfinov, cvetja ali oblaka

Pomembna značilnost je njihov premer, katerega vrednost je lahko zelo različna, saj se očesci široko uporabljajo na različnih področjih, od albumov do produkcije reklamnih pasic. Za zavese je najbolj primeren premer v razponu od 10,5 do 50 mm.

Tehnologija izdelave zaves na očescih

Izračun tkiva

Zavese na obročih so cenjene zaradi svojih lepih enotnih zavese valov, za katerega je potrebno veliko materiala - običajno sprejete 2,5 3 širine, da prihranite denar in v manj kot 2,5, ni potrebno, da je opazen vpliv na videz.

Izračun tkanin za zavese z očesci

Za oblikovanje takšnih velikih oken bo potrebno veliko krpo

Gugalnica, višja od 4, prav tako ne more dati pričakovanega dekorativnega rezultata, ker se lahko izkaže za okoren in težek, ki spominja na ščite. Izbira dolžine je individualna - v kuhinji je dolžina bolj prosta - od tal do okenske police ali do sredine okna.

Obdelava oddelka

Ne smemo pozabiti, da morajo biti robovi tkanine vlečeni in obloženi, dodati še 3-4 cm na straneh in spodaj in še malo več od zgoraj - na eni plasti tkanine ni mogoče dobro nastaviti obročkov. Če želite izračunati količino zgornje krivine, morate upoštevati gostoto materiala - bolj ga je močnejša, bolj se lahko fleksirate (strokovnjaki priporočajo, da ostanejo na gostih tkaninah 13 cm). Upoštevajte premer, ker je neposredno povezan z vogalom, za gladko gibanje pa morajo biti zavese 1,5 cm večje. V nasprotnem primeru se bodo ušesci držali za vogalom in se zataknili.

Potrebni materiali in orodja za montažo

Za šivanje delov obvezno: tkanine, grommets, škarje, svinčnik, trak lyuversnaya (lahko zamenjate ali interliningu dublerin), likalnik za njegovo adhezijo in spretnosti za delo s šivalnim strojem (vstop ravni, je povsem dovolj).

1

Pomembno! Število obročev mora biti nujno enakomerno, kar zagotavlja čudovit val.

Razdalja med njima opredelite vnaprej glede na želene globine gub - če je potrebno globoko reliefni krat, nato nastavljen obroč je na razdalji 22 cm drug od drugega, če naj bi mehkejši gube, zadošča 15 cm velike intervale med obroči lahko privedejo do povešanje. tkivo, še posebej gosto in majhna, da ne bo dala pričakovanih estetski učinek. Najboljši je razdalja 18 cm.

Dekorativni učinek zaves na očesih

Velik reliefni val omogoča nov pogled na njihovo risbo

Pomembno! Ko pritrdite dve enaki zavesi na grebenaste korpe, jih je treba položiti z ogledalom zrcala, sicer bo njihova simetrija razbita, kar bo negativno vplivalo na splošno dojemanje notranjosti.

Pomembno je določiti odmik od zgornjega roba, tukaj je bolje, da se osredotočimo na gostoto materiala. Mehka tkanina ohranja obliko slabše, krivljenje z zgornjega roba je približno 5-6 cm za organza ali til, če pritrdilni obroči, nameščeni na njih, imajo zunanji premer 3,5-4 cm.

Organza na ušescih

Na ohlapnih tkaninah je možno namestiti očesce, vendar jih postaviti bližje zgornjemu robu

Resnica in fikcija o tilu na ušesih

Bodite svobodni, da spustite vse dvome - organza, mreža, tančica, til lahko ustrezno tekmujejo z drugimi vrstami tkanin za zavese in se harmonično prilegajo v notranjost prostora.

Upognite zgornji rob zavese

Na takšni tkanini je glavni pogoj lokacija, ki je bližja zgornjemu robu izdelka

Če kombinacija lahkih tkanin in pritrdilnih obročev ne povzroča zaupanja, lahko izvirno uskladite iz gostejše tkanine in hkrati pokažete svoje sposobnosti oblikovanja.

Organza s svetlo poravnavo na očesu

Takšna svetla poravnava bo poudarila eleganco in eleganco organze

Predhodno označevanje materiala pod obroči

Preden jih namestite, se prepričajte, da je zavesa popolnoma pripravljena - robove obdelajte in ojačite z očesnim trakom ali njegovimi analogi na vrhu izdelka. Sedaj lahko preidete na najbolj kritičen del dela - postavitev tkanine. Opombe so narejene, kjer bodo obroči nameščeni in skrbno odrezali luknje.

Nameščanje očes

Pri označevanju tkanine je treba upoštevati možnost njegovega premika

Na obeh straneh so vijaki nameščeni in pritrjeni ali pritisnjeni po stiskalnici, če so običajne.

Nameščanje očes

Po označevanju in luknjah lahko varno namestite pritrdilne obroče sami

Če profesionalna proizvodnja ni vključena v najbližje načrte, potem posebno orodje za namestitev ni potrebno. Toda punch in flaring močno olajšajo in pospešijo namestitev.

Video za usposabljanje: podroben izrecni tečaj

V tem videoposnetku lahko izvedete več o tem procesu.

Kako prati zavese na očesu

Če stanovanje ali hiša uporablja zavese z očesci - skrb za njih je lažje, jih odstranite - jih obesite hitro in brez napora.

Priporočila za strojno pranje

Treba je ugotoviti, ali jih je mogoče sprati v pralnem stroju. Če so tovarniška proizvodnja, mora biti na etiketi znak, ki prepoveduje ali dovoljuje. Potem ne bo nobenih težav - vam ni treba odstraniti očes pred pranjem, ne padejo. Da bi se izognili težavam, je bolje, da zavese položite v posebno vrečo za pranje, jo lahko zamenjate z običajno prevleko za blazino. In za pranje brez presežka izberite blagi način. Za zavese uporabite prstane dobre kakovosti, zato se bojite, da po pranju okoli njih nastajajo rjavkaste madeže, ni potrebno - to se ne bo zgodilo. Priporočljivo je, da se zavese in til ne pritisnejo, ampak da se mokra obesijo - po odtoku vode se bo tkanina zravnala in manj težav pri likanju.

Ročno pranje

Ampak, če oznaka ni bila tam, boste morali trdo delati in ga umiti ročno. In v tem primeru ne morete dotakniti pritrdilnih elementov in sami zavite v toplo vodo nekaj ur, nato pa dobro sperite, tako da po sušenju ne najdemo madežev iz mila ali prahu. Izkušene gospodinje priporočajo za ročno in strojno pranje namesto prahu dodajte navaden šampon.

To se zgodi, da je med pranjem iz pod očesci tkanina potrkana, vendar pogosteje zaradi napačne izbire tkanine ali kršitve tehnologije namestitve pritrdilnih obročev. Ta problem se reši s ponovnim nameščanjem obroča, iz katerega je tkanina iztisnjena.

Zbirka fotografij

Sorte očes

Ne takoj kupite prvih obročev - oblikovalci nenehno iščejo nove zanimive dizajnerske ideje 

Izvirne ideje oblikovanja

Uporablja se ne samo za pritrjevanje, ampak tudi za dodatne dekorativne elemente

Zavese na ušesih

Na neki stopnji domišljije se lahko oddaljimo od tradicionalne ideje, da morajo biti zavese le na oknih in narediti zavese blizu postelje, ki bodo dodale intimnost do najpreprostejšega notranjosti

Nestandardna uporaba očes

Uporabljate lahko ne le kot pritrdilo za zavese, ampak tudi kot dekorativni element ali celo del kompozicije

Zavese na ušescih v notranjosti

Menijo, da je najboljši videz v minimalističnem ali hi-tech notranjosti, so se brez težav mešali v tej notranjosti

Izbira tkanin za zavese

Tkanine s svetlimi in kontrastnimi navpičnimi črtami v globokih gubah lahko dajo nepričakovane rezultate

Svetle zavese na očesu

Te draperije s svetlimi velikimi cvetovi se lahko praviloma štejejo za glavni dekorativni element v notranjosti prostora

Zavese na ušescih v notranjosti

Grški meandrski okras se odlično prilega v klasično notranjost

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map