Vi dekorerar väggarna med tallrikar - mästerklass och 100 bilder för inspiration

Vi dekorerar väggarna med tallrikar – mästerklass och 100 bilder för inspiration

diskar på väggarna i kökets inre

dekorativa tallrik

Även i antika Grekland delades tallrikar i matsalar och dekorativa tallrikar, i Kina på 7: e århundradet lärde de sig att producera porslinskivor, men i Europa blev hemligheten för det finaste kinesiska porslinet unraveled endast under medeltiden. Men hur uppstod traditionen med hängande dekorativa plattor på väggen? Ursprunget är förknippat med en annan tradition - att belöna ämnen med utsökta porslinredskap för speciella fördelar före staten. Troligtvis kom de fram i slutet av 1800-talet. mode för insamling. Och så, på 60-talet. Förra århundradet släppte fabriken i den franska juveleraren René Lalique den första samlingen av plattor avsedda enbart för inredningen av huset.

Idag förlorar "platta" inredningen inte sin relevans och går med tiden. Till exempel behöver du inte köpa speciella dekorativa eller samlingsplattor - du kan just nu komponera en komposition från de redan befintliga skivorna du har. Dessutom kan väggplattor organiskt passa även i moderna, och inte bara i det klassiska interiören, som tidigare.

Låt oss bekanta dig med denna typ av inredning närmare och ta reda på:

 • hur korrekt gör en väggkomposition på färg, form, storlek och mönster av rätter;
 • hur och var det kan placeras
 • hur man hänger disken på väggen med egna händer med hjälp av inköpta eller improviserade medel, inklusive utan att borra en vägg.

Se också: 8 sätt att dekorera kylskåpet

Vi komponerar kompositionen

Vid upprättandet av ett collage av olika plattor är kanske det viktigaste att de har något gemensamt. Detta kan vara en konsekvent färg, mönster, tema och / eller form av disken. Och det är väldigt viktigt att hela kompositionen passar sömlöst in i kökets inre och samtidigt inte stör det. Låt oss studera framgångsrika exempel på sådan inredning.

Inredningens färger, väggar och paneler

 • På en solid bakgrund kan du hänga tallrikar av vilken färg som helst - från ljusa och färgglada till kontrasterande eller bakre;

Plattor på en monofon vägg

Väggkomposition från plattor i svartvitt och kontrastfärgskala

 • Tänk på att ju ljusare eller mörkare väggen, desto ljusare ska du ha, så att du inte går vilse i bakgrunden;

Tallrikar i inredningen av modernt kök

1

Ljusa rätter på en ljus vägg

 • Färgschemat för väggkompositionen kan och borde stödja kökets inredning (möbler, gardiner, trim etc.).

Plattor på väggen i kökets inre

Plattor på väggen i inredningen

Ljusa rätter på väggen inuti det moderna köket

 • Svartvitt porslin, till exempel från kultsamlingen av Piero Fornasetti, kommer att se bra ut på svart eller vit bakgrund;

Piero Fornazettis avkokningsplattor i kökets inre

 • Du kan skapa ett spel färgplattor och färgade väggar;

Plattor i väggen på väggen

 • I interiören i ljus, pastellfärger, kommer plattorna av samma diskreta nyanser att se bra ut;

Plattor på en beige vägg i matsalen inredning

 • Om muren i köket är färdig med tapeter med ett mönster, försök att hämta sådana plattor som harmoniskt skulle kombinera inte bara med färgen utan också med tapetmönstret;

Plattor på väggen, trimmad med tapeter med en bild

Vi kombinerar tallrikar med varandra

Att skapa ett collage av rätter, du kan göra en kombination av olika tallrikar med ritningar av olika teman, men i samma färgschema. I detta fall kan plattorna antingen vara monofoniska eller med en kant, en lista, ett tryck.

 • Panel av plattor på väggen
 • Panel av plattor på väggen
 • Panel från disken på väggen i klassisk stil
 • Panel av plattor på väggen

Sammansättning från plattor i olika stilar

Ofta kombinerar panelen "platta" inte bara färg, utan även teman. Till exempel kan dessa vara soppplattor, medbringas från resor eller plantera teman som på bilden nedan.

Samling av tallrikar från resor

Dekorativa plattor på väggen i samma form och färg

Den mest ursprungliga tanken - att hänga en platta av tallrikar, samlade på principen om mosaik. Nästa foto visar samlingen av designern av keramik Molly Hatch.

Panelen av tallrikar från designern Molly Hatch

Panelen av tallrikar från designern Molly Hatch

Det är dock inte nödvändigt att köpa färdiga paneler, för att du kan göra en "mosaik" av tallrikar, målade med egna händer akrylfärger.

Målplattor med egna händer

Ämnen av dekorativa plattor och interiörstilar

 • för klassiker lämpliga traditionella tallrikar med blommotiv, målning i stil med Gzhel keramik, kinesisk och Delft porslin, med förgyllning etc.

Tallrikar från kinesisk och Delft porslin på väggen

Plattor på väggen i det inre av klassisk mat

Plattor med gzhel i kökets inre

 • Chebby Chic kräver blommig dekoration och pastellnyanser;

Plattor på väggen i stil med cheby chic

 • Inredningen i köket i modern stil blir mer intressant tack vare kombinationen av olika ljusa och färgglada rätter kombinerad med form, färg eller mönster.

Plattor på köksväggen i modern stil

Rätter Donna Wilson på väggen i kökets inredning

Rätter Donna Wilson på väggen i kökets inredning

 • I etniska stilar är det lämpligt att använda kopparbrickor, plattor med folkmålerier och textilier som på bilden nedan.

Tallrikar på köksväggen i orientalisk stil

 • I landstilen kan du använda originala korgplattor, vita rätter i olika former av keramik och bara traditionella blommotiv.
 • Cymbals på väggen i landstil
 • Cymbals på väggen i landstil
 • Cymbals på väggen i landstil

Cymbals på väggen i landstil

Nio populära former för cymbal kompositioner

Efter att ha bestämt kompositionen för din väggkomposition måste du bestämma plattformens ordning i förhållande till varandra.

 1. En rad (eller mer). Med hjälp kan du skapa en accent på en av väggarna - till exempel på den som är nära matbord.

Plattor på väggen ovanför matbordet

 1. Symmetrisk sammansättning. Perfekt om resten av inredningen i rummet också är symmetriskt placerad, eller om du behöver välja ett stort objekt på väggen - säg en spegel.
 • Symmetriskt arrangemang av plattor på väggen
 • Symmetriskt arrangemang av plattor på väggen
 1. Hela väggen. Kompositionen måste fylla en tom del av väggen.

En tallrik i väggen i köket

 1. våg. En sådan grupp i form av en krökt linje kommer att se fantastiskt ut på en tom bred vägg.

Panel av plattor, belägen i form av en våg

 1. båge. Denna form kommer att göra det möjligt att dekorera området kring ett stort inredningsobjekt - samma spegel eller till och med ett fönster.

Tallrikar som hänger på väggen i form av en båge

 1. mönster. Fantasifigurer kan lätt göras av tallrikar - till exempel en snöboll, en asterisk. Tänk dock på att i detta fall kontrolleras fästet särskilt noggrant, så att det inte går utöver gränsen för figuren.
 2. Enligt storlek, det vill säga från stor till liten eller vice versa. Sådana kompositioner placeras horisontellt eller vertikalt - det viktigaste här är just korrespondensen av storlekarna.

Plattor på väggen i fallande ordning och stigande

 1. Runt dörren. Även om det finns tillräckligt med dekorativa accenter i ett rymligt kök är platsen nära dörröppningen nästan alltid fri. Det kan med fördel slås genom att placera en symmetrisk komposition av dekorativa plattor.

Plattor över dörren i kökets inre

 1. Godtyckliga former. En bra lösning för att placera en olik samling eller arbeten skapas manuellt. I det här fallet kan du inte tänka på kombinationer av former, färger och storlekar.

Plattor på väggen i kaotisk ordning

Ordnad placering av plattor på väggen

Ordnad placering av plattor på väggen

Den ursprungliga placeringen av plattor på väggen

Sätt att fixa tallrikar på väggen

Så här markerar du en vägg för att hänga tallrikarna

Så, du tänkte på vad skivor kommer att bestå av paneler, spelas med kombinationer, lägger rätter på golvet, det är bara för att förverkliga din idé. Hur fixar du plattorna snyggt och enkelt?

Du kan helt enkelt cirkla plåtarna på papper, klippa ut de resulterande mönstren, fästa dem på väggen med stiften (foto till vänster) eller tejp och börja sedan arbeta.

Du kan också cirkla konturerna av tallrikar på ett stort papper, överföra papperet till väggen och sedan montera det på fästets märkning.

Fästning kan i sin tur köpas och tillverkas självt:

 1. Hur man hänger en maträtt på väggen utan att använda naglar och inte genomtränger kökets väggar? Kanske det enda sättet att göra det här - med hjälp av kardborrebandet. De håller helt och hållet plattorna, skällas lätt och klistras. Försäljning av en sådan fastsättning i Ryssland i många onlinebutiker, byggmarknader, etc. På bilden nedan kan du se hur de är fästa på väggen och underlägget.

Fästningskommando

Fäste för dekorativa tallrikar
 1. Hang dekorativa tallrikar kan användas speciellt utformade för dessa självhäftande skivor - Skivor. Skivorna kommer i olika diametrar och väljs i enlighet med diskens diameter och vikt. Denna typ av fästning har 2 nackdelar - de är inte så lätta att köpa, för i Ryssland säljs de inte, men de kan enkelt beställas på Ebay och andra nätbutiker. Den andra nackdelen - med hjälp av att hänga plattorna på väggen utan att hamra naglar i det kommer inte fungera.
 2. Om du inte vill köpa bindningar kan du enkelt göra det själv med en standard engelsk säkerhetsstift, bandslingor, papperslip och kallsvetsning som Poxipol. Om så önskas kan denna plats vara zadekorirovat.

Hur man hänger disken på väggen med egna händer

Glöm inte att du kan använda ett färdigt montage för dekorativa plattor:

 • Skrivbordshållare för plattor (vänster foto nedan):
 • Vägghållare för tallrikar;

Hållare för dekorativa plattor

 • Särskilda hyllor för tallrikar, med smala retentionsstänger. Du kan göra en sådan hylla med egna händer.

Hylla för plattor

Var också uppmärksam på vår guide till webbplatsen i avsnittet Design och inredning av köket - en guide till webbplatsen.

Och här är en video om hur man gör den vanligaste maträtten till en dekorativ tallrik med egna händer och målar den med en stencil:

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

46 + = 52

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map