Gardiner-trådar i köket - val, vård, tillverkning av egna händer

Gardiner-trådar i köket – val, vård, tillverkning av egna händer

gardiner-trådar i köket

Gardiner av en tråd visade sig inte så länge sedan. Samtidigt är denna dekoration känd i det inre av nästan ett årtusende. Kisei har en rik historia och uppfanns först i de östra länderna. Det användes för att skapa en ljusskuggning i rummet utan att blockera vägen för naturlig luftcirkulation.

Vad är de bra under förhållandena och inuti köket?

Kisei hjälper till att göra rummet mer bekvämt och atmosfären avslappnad. Den kan enkelt dekoreras på många sätt, i kombination med konventionella gardiner eller trådgardiner i andra färger.

Kisei i kombination med gardiner och gardiner

Vid trimning är tråden inte raka, de är enkelt knutna i knutar, väva mellan varandra och är lika lätta att unravelera och förvärva det tidigare utseendet utan att deformera.

Gardiner - sätt att binda och dekorera

Gardiner - sätt att binda och dekorera

Men stilig design - detta är bara en av de viktigaste egenskaperna som tillåter användning av trådgardiner i kökets inre.

trådgardiner i kökets inre

trådgardiner i kökets inre

1
 • Så, om dagen är solig och ljus, skyddar trådens gardiner dina ögon från bländande solljus, och på en molnig dag kommer de inte att på ett väldigt sätt hindra ljusets passage i köket.
 • Var inte rädd och opraktisk för sådana produkter - i själva verket är trådens gardiner i själva verket nästan inte smutsiga jämfört med traditionella textilier. Så det är nödvändigt att radera dem sällan.

Gardiner av filament kan användas inte bara för att dekorera fönsteröppningen - med hjälp kan du göra en spektakulär zonering, välja ett matplats eller dela ut utrymmet i studiolägen. Nudlar kommer att skapa en genomskinlig "vägg" som inte kommer att bryta enhetens inre och genom det blir det inte svårt att passera.

Zonering med glödgardiner

Zonering med glödgardiner

Zonering med glödgardiner

Dessutom bidrar filamentens gardiner till en visuell ökning i rymden, vilket ökar taket. Därför rekommenderas sådana gardiner för användning i små kök med lågt i tak.

Gardiner i kökets inre

Gardiner i det inre av ett litet kök

Finns det några nackdelar?

Nackdelar med trådgardiner
 • Om du har husdjur, speciellt en katt, är det bättre att gå med konventionella gardiner;
 • Gardiner av garnet i kökets inre ser väldigt trevligt ut, men deras färg, design och inredning ska vara väl genomtänkta, så att de kombineras med dekoration, möbler, stil på rummet. Så det är särskilt nödvändigt att välja gardiner med glaspärlor, pailletter och annan inredning. För många dekorationer kan se smaklös och snabbt bli uttråkad.

Typer av trådgardiner

Gardiner som används i inredningen hjälper till att göra köket mysigare. Dessutom kommer en mängd olika designlösningar att välja alternativet för alla stilar - från fantasifulla klassiker till de ursprungliga etnikerna.

För närvarande är utformningen av sådana gardiner väldigt väldigt annorlunda - det kan vara:

 • Smala trådar eller breda nudlar;

Gardiner av filament och gardin av nudlar

 • Spiraler, "kedjor", tjocka rep och mjuka, som plyschgängor;

Kisei med olika tjocklek och typ

 • Monofoniska trådslingor;

Kisei monophonic

 • Kombinationer av nyanser kallad "Rainbow", smidiga övergångar eller skarpa kontraster;

Kisei färgad

 • Med olika dekorativa element - fjädrar, pärlor, pailletter, glaspärlor och till och med nyårets "regn";

Gardiner av en tråd med inredning

 • Trådar med pom-poms.

Gardiner filament med pom-poms

Hur hänger du muslinen för att undvika att förvirra trådarna

Kisei är en serie eller flera kaskader av trådar som faller från en sådan gränsbas, som visas på bilden.

Gardingänga - 2 sätt att upphänga

Således kan gardiner hängas på tre sätt:

 1. passera baren (kronkanten) inuti fälgen på fälgen (om det inte finns något hål i fälgen, kan du helt enkelt lägga den i halva och sy den);
 2. du kan bara hänga gardiner på krokar;
 3. ett universellt sätt - att sy en gardintejp och häng muslinen på krokarna mot kronhjortet.

Och hur man hänger trådgardiner så att trådarna inte är intrasslade? Detta görs enkelt.

Vi tar ut gardinerna från paketet och ser till att de är bandage på flera ställen med band, så tillverkaren har tagit hand om att trådarna inte blir blandade.

Hur man ordentligt hänger gardiner

Ta bort det första övre tejpen och häng gardinerna på spånen på något av ovan beskrivna sätt. Ta sedan bort de återstående banden i ordning och försiktigt börja demontera de sammanfogade trådarna, skjuta muslinen över bredden av spånen. Huvuddelen är att inte dra ihop tråden och unravel dem från toppen ner.

Hur man ordentligt hänger gardiner

Gardiner av tråden kan initialt ha en lång längd. Här finns ingenting att oroa sig för - muslinen är lättskuren med en skarp sax. Detta kan göras på bara några minuter.

Hur man förkortar och trimmer en gardin av trådar

Så tvätta sig korrekt

 • Att tvätta gardiner garn, bör de noggrant hoptvinnade i ett tyg, tyg bundet på flera ställen (du kan också knyta en knut eller väva fläta), och sedan placeras i en särskild påse (lämpliga nylon strumpbyxor). Om du inte knyter strängarna i förväg, kommer de att bli förvirrade och untangling dem kommer att bli mycket svårt;
 • Efter tvättning av nudlar torkar snabbt ut - det är inte nödvändigt att torka det, häng det bara på spånen, där det räcks ut under egen vikt och torkar ut. I det här fallet måste de hängas först i en ansluten form, och sedan gradvis lossna repen och avlägsna de sammanfogade trådarna;
 • Du kan också ge kiseyu kemtvätt.

Hur man gör gardiner-trådar sig själv?

Kisei med egna händer

Det är inte alls svårt att göra kiseyu av mina egna händer, även en nybörjare kommer att klara sig. Och för att genomföra idén i livet behöver du bara trådar eller brett band för gardiner a la nudlar. Tråd kan också ersätta knappar, snäckskal, vinkorkar, band av olika färger, tygremsor, till exempel tulle.

Gardiner av tråden med egna händer - idéer

Gardiner av tråden med egna händer - idéer

Gardiner av tråden med egna händer - idéer

Dessutom behöver du lämpliga dekorationer, till exempel pärlor, pärlor, paljetter, stenar. Men kom ihåg att gardiner med fjädrar, fuzz, villi, tygbollar eller pompoms för köket inte är lämpliga ur praktisk synvinkel.

Om du vill att din musslor ska se ut som fabrik, välj för att sy i egna händer ett jämnt garn från viskos, som kommer att strömma och hälla i solen. För en gardinlängd på 2,5 m och en bredd på 3 m, lämnar minst 10 skikt av garn.

Från vilket garn att göra gardiner med egna händer

Innan du gör egna gardiner, måste du korrekt beräkna längden på produkten genom att mäta fönsteröppningen och välja det optimala steget mellan de parallella linjerna. Som utgångspunkt för den design som gjorts av egna händer väljs fläkten, ett brett band eller en trä (metall) lath.

Gardiner av tråden med egna händer - instruktion

Gardiner av tråden med egna händer - instruktion

Gardiner av tråden med egna händer - instruktion

Ändarna av filamenten är avfyrade eller knutna. Den enklaste versionen - tulle (eller annat tyg som inte kräver kantbehandling) skärs i remsor av samma längd och bredd som är knutna till en stångkorn.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 5

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map