4 Deco-idéer och 8 ekonomilösningar för bordslayout för födelsedag

4 Deco-idéer och 8 ekonomilösningar för bordslayout för födelsedag

tabellinställning

En fests framgång med vänner eller en familjesammansättning för en födelsedag beror till stor del på bordslayouten. För dem som organiserar semester själv eller arrangerar en överraskning för en älskad, har vi förberett ett urval av 85 inspirerande bilder av semester portioner uppgick till 4 olika bordsdekoration och 8 tips hur vacker och billigt att täcka och dekorera bordet för min födelsedag.

Lite om förberedelser och organisatoriska frågor

 • När du har bestämt datum och tid för semestern, bestämmer listan över gäster, menyn och budgeten, bör du börja ompröva den service och inredningen du har. Se till att disken, apparaterna, rätterna för skinkor och servetter är i rätt kvalitet och kvantitet.
 • Var särskilt uppmärksam på närvaro av rätter till efterrätter: Stöd för kakor, golvplattor och rätter för frukt och godis, efterrättskivor och skedar samt ljus och rör för drycker.

Servering för födelsedag

 • Om du inte känner till serveringsreglerna - det spelar ingen roll, modern design av bordet hemma kräver inte strikt överensstämmelse med reglerna, men ändå bör vissa principer läras. Ett ungefärligt arrangemang av anordningar och rätter kan övervägas i följande schema.
Tabelllayouter
 • Också i förväg är det nödvändigt att tänka över detaljerna i bordets design. Och här hjälper du vårt val av foton och tips.

4 designidéer

Idé 1. Bordets design, uppbyggd i en ovanlig stil och färgschema

Varje servering, konsekvent i ett enda koncept och färgschema, kommer att vara vackert. Men för att göra det festliga bordet ser speciellt original, bör du välja någon ovanlig stil, färgschema eller motiv.

Här är några fina idéer för att dekorera bordet till din födelsedag:

 • Att lägga i stil med en la Rus - den här typen har ännu inte blivit fashionabel och har inte haft tid att få nötter. En tabell med matryoshkas, en samovar, cockerels på pinnar och ratten kommer ihåg exakt av gästerna och kommer att skapa en själslig atmosfär.
 • Serverar i stil med en la Rus
 • Serverar i stil med en la Rus

Serverar i stil med en la Rus

 • Rustik stil - har länge varit populär i bröllopsinredningen, men har ännu inte haft tid att klä sig in i hemfestivals utformning. Rustik förtjänar uppmärksamhet inte bara på grund av dess "trend" utan också på grund av det faktum att det gör det möjligt att dekorera bordet med egna händer bokstavligen från improviserade verktyg och naturmaterial.

Festlig bordläggning i rustik stil

Festlig bordläggning i rustik stil

 • En annan trend i inredningen - svartvitt-rosa-guldsortiment med utskrifter: ränder, zigzags och ärter.
 • Festlig bordsinställning med löpare i polka prickar
 • Festlig bordsinställning med löpare i polka dots
 • Festlig bordsinställning med löpare i polka prickar
 • Blomstermotiv på disken - den eviga klassiken, upplever en återfödelse. I trenden är blommor inte bara i vaser och i figuren av porslin, men också i bordsduk.
 • Serverar till en födelsedag med blommotiv
 • Serverar till en födelsedag med blommotiv
 • Serverar till en födelsedag med blommotiv

Idé 2. Tematisk design av bordet

Födelsedag med länk till något ämne är dömd till framgång och vackra bilder.

Ämne för både barns och vuxna semestern är mycket och för varje behov att välja sina tillbehör.

1

Vilka delar av bordslayouten kan stiliseras?

 1. Inredning av servetter;
 2. Serverar en söt meny, inklusive tårta;
 3. Dekorera drycker i flaskor;
 4. Bordsdekorationer: vaser, ljusstakar och andra tillbehör;
 5. bordsduk;
 6. Namnskyltar och menyer.

tips:

 • Som regel kräver temafester inte dyr dekor, du kan helt dekorera den grundläggande uppsättningen tillbehör och göra mycket med dina egna händer. Så, på en klassisk vit duk kan du lägga spåren från tyget i rätt färg.
 • Försök att följa inte bara det givna temat, men också en viss färgskala i allt - från att dekorera rätter och sluta med inredningen av flaskor.

Här är några exempel på tabelllayout för en temadag (vuxen):

Bordsinställning i hawaiisk stil

Bordsinställning i hawaiisk stil

Serverar bordet i stil med den italienska mafiaen

Serverar bordet i stil med den italienska mafiaen

Serverar bordet för en födelsedag i den mexikanska stilen

Serverar bordet för en födelsedag i den mexikanska stilen

Serverar ett bord och en godisbar i stilen med filmen Great Gatsby

Serverar ett bord och en godisbar i stilen med filmen Great Gatsby

Tematisk servering i stil med Gotham City

Tematisk servering i stil med Gotham City

Idé 3. Säsongsorientering och säsongsbetonad dekoration

Om teman födelsedagsfester passar mer till fester med vänner eller barnens matinee, är det bättre att fira med en familj eller en mottagning av gästerna mer traditionellt och elegant. Tänk på hur du ordnar bordet i enlighet med årstiden där du föddes eller födelsedag. Det här designalternativet har ett stort plus - du kan dekorera bordet, inte bara vackert, men också relativt billigt, med säsongsmässiga naturmaterial: blommor, frukter, löv, kottar och grenar.

Sommar dressing kan dekoreras med trädgårds- eller fältblommor i små smala vaser, liksom frukter som visas på bilden nedan (se igenom).

 • Bordinställning för en sommarfödelsedag
 • Bordinställning för en sommarfödelsedag
 • Bordinställning för en sommarfödelsedag

Höstens festliga bord kan dekoreras med gulgade löv, ekollon, koner, rowangrenar, träställ, säsongsbetonade grönsaker, till exempel pumpa. Färgschemat består naturligtvis av höstfärger: orange, guld, gul, vinröd, brun etc.

 • Höst tabellen inställning
 • Höst tabellen inställning

Höst tabellen inställning

För vinterns födelsedag kommer kottar och torra grenar av träd, till exempel bergaska, att passa, men i inga fall äter de tall. Färgintervallet här ska vara kalla färger och kontrasterande kombinationer: blå + vit, blå + vit, silver + vit, etc. Men nyårets blommor (röda och gröna) samt juldekorationer undviks bäst. Som dekorationer är snöflingor, stjärnor och ugglor lämpliga.

 • För att helt och hållet utesluta vinterinteriörernas förening med nyåret måste du lägga på vaser med blommor, till exempel vita rosor som på bilden nedan.

Vinter födelsedagsfest

Vinter födelsedagsfest

Vårens födelsedag är inredd i mjuka färger, bordet är dekorerat med färska blommor, till exempel tulpaner och hyacinter, samt pilar, körsbärstickor. Förbättra vårens humör kan dekorativa fjärilar.

Vår servering för födelsedag

Vår servering för födelsedag

8 lösningar för budgetering

Inte nödvändigtvis för att fira födelsedagen att köpa nya tillbehör för servering, eftersom de flesta av delarna enkelt och billigt kan tillverkas av improviserade och naturliga material.

 1. Vaser kan tillverkas av flaskor, burkar och glasburkar, dekorerade med spets, burlap, färg, band, jute, etc. Fotodelar av sådan inredning presenteras nedan.

Inredning vaser för bordinställning med egna händer

Inredning vaser för bordinställning med egna händer

 1. För att dekorera bordet passar bollar fyllda med helium. Det är vad idéer är lämpliga för att servera bordet för barnets födelsedag och till och med en vuxen. Pärlor ska väljas i enlighet med det övergripande färgschemat för bordets design.

Inredning med citroner och marmor

Festliga bollar för födelsedagsfest

 1. Servetter kan dekoreras:
 • Ringar av pärlor och pärlor, som kan göras för hand i förväg;
 • Ringar för servetter från pärlor
 • Ringar för servetter från pärlor
 • Ringar för servetter från pärlor
 • Tape eller garn (för rustik serveringstyp).

Inredning av servetter med band

 1. Vad kan jag använda istället för dyra blommor för att servera bord och servetter? Om födelsedagen firas på sommaren, problemet med färgerna där - behöver du bara samla i förväg (på en ren plats) och sammansättningen av området prästkragar, klöver, vide-ört, eller ens kashek. Denna design kommer att vara mycket mild och elegant.

Fält blommor och växter i tabellen inställning

På hösten och vintern är grenar och kottar lämpliga, som du kan måla med egna händer, till exempel i guldfärg som på nästa bild till höger.

Cones i tabellinställningen

Under våren, och när som helst på året, i stället för färgerna i inredningen servetter kan användas kvistar av grönska, som rosmarin eller timjan (foto nedan), och du kan sätta i en vas pilgrenar.

Inredning av servetter gröna

 1. För dekoration, t ex snack plattor och kort med namnen som du kan använda nästan vad som helst: frukt, grönsaker, godis, bakverk, samma koner, löv, ollon, kvistar, korkar från vin och mycket mer.

Dekoration av registrerade kort

Dekoration av registrerade kort

Dekoration av registrerade kort

 1. För bordets inredning kan du använda papper: tystnad, folie, färgad kartong, korrugerad.

Inredning av ett festligt bord av papper

 1. Ovan har vi redan sagt att den vanliga vita bordsduken, som finns i varje hus, enkelt kan modifieras eller helt ersättas av löpare som enkelt och snabbt sys. På bilden nedan är ett spår sydd av säck och spets och den andra löparen sys av bomullsvitt tyg utrustad med speciell tygfärg.

Löpare för att betjäna med egna händer

Och en festlig duk kan tillverkas med egna händer från papper, till exempel kraftpapper eller från bundna boksidor.

Bordduk av papper

 1. Och äntligen kan du spara tid för att tvätta disk och pengar med hjälp av vackra disponibla porslin, som du behöver hämta efter färg.

Bordsinställning med engångsbord

Jo det är allt. Vi hoppas att du redan har lärt dig några idéer och är redo att börja organisera semestern. Vi önskar er att ansträngningarna var trevliga, och din födelsedag var rolig och hjärtlig!

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

3 + 4 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map