Vaser fra glassflasker: dekor, maling og beskjæring

Vaser fra glassflasker: dekor, maling og beskjæring

Vaser fra glassflasker: dekor, maling og beskjæring

Glassflasker laget av vin, konjakk, champagne, melk, smør og jevn øl er gode materialer for å lage vaser til blomster med egne hender. Malt og dekorert vaser og vaser kan være dekorert ikke bare et spisebord, og en hylle i huset eller i landet, men også tjene på et bryllup eller en fest, men også av dekorerte flasker kan gjøre en fantastisk gave.

Mesterklasse №1: Stilig og enkel

For et slikt maleri av flasker vil flasker av hvilken som helst form og farge av glass passe, i denne masterklassen brukes gjennomsiktige flasker for melk.

Maling flasker med egne hender

materialer: Avfetting - aceton eller alkohol, og bomullsputer, for maling - akrylmalinger i bokser eller beholdere (fortrinnsvis for glass og keramikk), en nylonbørste, samt maling eller klebebånd vanlig ønsket bredde. I stedet for tape kan man bruke gummi ringer. Hvis du bruker en spraymaling, kan du bruke folie, matfilm eller vanlig papir.

instruksjoner:

 1. Forbered glass - fjerne merkelappene ble vasket limet tørke tørr flaske og deretter avfettet overflate av neglelakkfjerner eller etylalkohol.
 2. Vi limer den fremtidige vasen med scotch, danner et mønster: strimler av forskjellige bredder, sikksett eller spiral. Scotch her spiller rollen som en stencil.

Maling flasker med egne hender

 1. Vi begynner å male vasen på de riktige stedene.

Maleri flasker

Tips: Hvis malingen krever baking i ovnen, vurder da på hvilken posisjon den malte flasken blir tørket. Så, hvis du dekker med maling og bunn og nakke, vil det være problematisk å tørke vasen, men du kan lage et mønster av tykt papir og knapper som vist på bildet nedenfor.

Slik tørker du fargete flasker

1
 1. Metoden for tørking avhenger av den valgte malingen. Produsenten angir som regel den nødvendige baketemperaturen (om nødvendig) og tiden. Bakte akrylmaling tørker i omtrent en halv time i ovnen ved 170 grader, og det er derfor anbefalt å la flasken tørke naturlig i 1-2 dager for å gjøre belegget så holdbart som mulig. Malingen i sprøyten som ble brukt i denne mesterklassen er ikke nødvendig å bake, men de tørker i 24 timer.

Maleri flasker

Ved hjelp av denne mesterklassen kan du komme med en rekke design, spille med farge, bredde og plassering av tape eller gummibånd.

 • Ideer til å male flasker med egne hender
 • Ideer til å male flasker med egne hender

Ideer til å male flasker med egne hender

 • Ideer til å male flasker med egne hender
 • Ideer til å male flasker med egne hender

For eksempel kan du bruke uvanlige nyanser - se effektivt flasker, malt i myke pastellfarger eller gull eller sølvmaling. Se på neste utvalg av bilder - disse fargene er best for å dekorere glassflasker for å dekorere et bryllup eller en fest.

Dekor av bryllup flasker

 • Dekor av bryllup flasker
 • Dekor av bryllup flasker
 • Dekor av bryllup flasker

Maling flasker for en fest

Og her er en annen opprinnelig ide - ved å trekke et elastisk bånd eller lime inn et selvklebende diagonalt, kan du male over bare bunnen av flasken.

Ideer til å male flasker med egne hender

Master klasse nr. 2: Flaske maleri med konturer

Og nå vil vi gå videre til en mer kompleks og lang, men veldig vakker metode for å dekorere flasker med egne hender - veggmaleri med konturvolumetriske maling. Med hjelpen kan du tegne mønstre og ornamenter i etnisk stil, bruke en kompleks og enkel tegning eller skriv vakre påskrifter, monogrammer, initialer (bilde nedenfor).

Vinflaske maling

Maling flasker fra vin og konjakk

Også konturmaling kan males i teknikken til punktmaleri som i bildet nedenfor.

Pekemaleri av flasker

Spot gaveeske maleri

Og i kombinasjon med farget glassmaling blir konturmaleriet til glass i farget glass.

Stained glass maling av flasker

Stained glass maling av flasker

materialer: noen alkoholholdig avfettingsmiddel, bomullsfelger og pinner, en nål og konturmalinger. Hvis ønskelig, kan maleriet kompletteres med paljetter, så vel som akryl og farget glassmaling, som i denne mesterklassen.

Malerflasker med konturer egne hender

Tips: Hvis du ikke har farge eller kontur tegne dem du føler vanskelig, kan du male med hjelp av improviserte midler: tannpirkere, nåler, bomullspinne eller en tynn pensel.

teknikk:

 1. Først må vi komme med en ide og lage en hjelpeskisse. Du kan finne den på Internett og skrive den ut i en passende størrelse eller tegne med egne hender. Du kan også bruke en selvfremstillet eller ferdig mal eller en sjablong.
 2. Hvis du er trygg på tegneferdighetene dine "fra arket", kan du hoppe over dette avsnittet. Hvis du er en nybegynner, er det best å overføre ønsket bilde på glasset, som er å skissere de viktigste komponentene og linjen tegning / mønster. For å gjøre dette, må du: tegne eller skrive ut et bilde, klippe det ut (kan være uhøflig), deretter male den fast baksiden myk bly blyant, og deretter legge ved et bilde av skyggesiden mot glasset og sirkelen alle eller bare den viktigste delen av figuren i samme blyant. På flasken bør det være lite synlig, men nyttig på arbeidslinjen. Hvis bildet ikke er for komplisert, er det tilstrekkelig å kartlegge de grunnleggende detaljene direkte på flasken.
 3. Nå må du avfette glasset og vente til det tørker.
 4. Om ønskelig kan du dekke hele flasken med farget akrylmaling og vente på at den tørker helt.
 5. Vi fortsetter til maleriet: vi sirkler alle konturene, fra tid til annen rydder tuppen av røret med en nål og, om nødvendig, korrigerer feilene med en bomullspinne dyppet i vann. Det er bedre å starte en tegning med flere detaljer.

Malerflasker med konturer egne hender

 • Hvis du tegner en kontur i farget glassteknikk, bør konturene lukkes, og farget glassmaling bør berøre dem. Sørg også for at alle deler er malt helt uten farge, ellers vil belegget være kortvarig. Helling av konturer med farget glassmaling er mulig bare etter 2 timer, men du kan akselerere tørking med en hårføner;

Malerflasker med konturer egne hender

 • I teknikken til prikkmaleri er det viktigste å observere det samme og minimumsintervallet i en linje av mønsteret og opprettholde samme diameter / volum poeng (i en linje).

Plasser flasken med egne hender

Tips: Første økt tegning med kontur eller setter prikker på papir. Husk at du må bruke det samme trykket på røret.

 1. Når tegningen er klar, må du bare tørke den eller vente på at malingen tørker, etter produsentens anbefalinger. Oftest blir det malte glasset bakt i ovnen ved en temperatur på 170 grader i ca. 30 minutter, eller la det tørkes naturlig for en dag.

Vi foreslår at du gjør deg kjent med følgende videoleksjon, hvor du kan se hvordan du skal dekorere en flaske med egne hender med konturer i meisleteknikk.

Og her er andre interessante ideer for å male flasker med konturer for inspirasjon.

 • Flaske maleri med konturer
 • Flaske maleri med konturer

Flaske maleri med konturer

Master Class № 3: Hvordan kutte en flaske og lage en vas, lysestake og andre dekorative gjenstander fra den

Så, med maleriet og innredningen, sortert ut. Og nå skal vi snakke om hvordan du lager en vase fra en vanlig flaske, en lysestake, en blyant, et glass eller en innredning som på bildet nedenfor.

Hvordan beskjære en flaske

Hvordan beskjære en flaske

Hvordan beskjære en flaske

Du kan kutte en glassflaske med egne hender på mange måter. I denne masterklassen bruker vi de enkleste metodene, som lett kan gjentas hjemme.

Metode 1: Hvordan kutte en flaske med en alkoholtråd

Denne metoden er mer egnet for kutting av flasker vin og flasker med tynt glass.

Hvordan trimme en glassflaske

 1. Først må du pakke flasken med en tykk bomullstråd og kutte av overflaten (det øvre bildet til venstre).
 2. Nå må denne tråden fuktes i en alkoholholdig løsning - hvit spiritus, etylalkohol eller i væske for fjerning av lakk, som i denne mesterklassen. Etter at tråden blir våt, må den pakkes rundt flasken på riktig sted igjen.

Hvordan trimme en glassflaske

 1. Nå må du forsiktig tennne tråden, raskt rotere flasken til flammen går ut.

Hvordan trimme en glassflaske

 1. Deretter må du senke flasken i en ferdigbehandlet beholder med kokende vann i 3 minutter, og senk det så raskt i kaldt vann - fra en skarp temperaturfall skal glasset knekke på rett sted.

Hvordan trimme en glassflaske

Tips: Hvis du vil lage en vas fra en flaske champagne, må trinn 2-4 sannsynligvis gjentas.

 1. Bryt flasken forsiktig, og så behandler vi de skarpe kanter med en slag - først grov og deretter finkornet. Vu-alya, vasen fra flasken er klar!
Vase fra en flaske vin

Metode 2: Hvordan kutte en flaske med en glass cutter

Du kan også trimme flasken med en glass cutter. For dette trenger du:

 1. Lag et kutt med en glass cutter. For å gjøre kantene glatte, kan du pakke flasken rundt med et gummibånd eller tape. I stedet for en glass cutter kan du bruke et glassbor
 2. Deretter brenner stedet for snittet, så senker vi flasken i kokende vann i tre minutter, og deretter - i en beholder med kaldt vann;
 3. Brøt flasken forsiktig
 4. Vi behandler kantene på sandpapiret.

Med flasker med champagne og andre flasker med tykke vegger må det tinker, men flasker vin er ødelagt ganske raskt og enkelt.

Hvordan kutte en flaske med egne hender med en glass cutter kan ses i følgende video:

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

55 − = 50

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map