Persienner på kjøkkenet - Turn-by-turn guide og 45 bilder

Persienner på kjøkkenet – Turn-by-turn guide og 45 bilder

Persienner på kjøkkenet - Turn-by-turn guide og 45 bilder

Hengende persienner på kjøkkenet du kan:

 • Gardiner vinduene, gjemmer kjøkkenet fra nysgjerrige øyne, mens du skjuler rommet akkurat så mye som du ønsker.

blind

For de som planlegger å arrangere vinduet på kjøkkenet gardinene dette synet, har vi laget en trinnvis veiledning om hvordan du velger persienner, inkludert hvordan du sjekke kvaliteten i butikken og installere, og også samlet 45 foto persienner i moderne interiør.

Trinn 1. Horisontal eller vertikal?

Først må du bestemme hva slags persienner du trenger - horisontal og vertikal?

 • Horisontale persienner - disse persienner med lameller (lameller som gardinene består av), plassert horisontalt. Følgelig kan de ikke bare lukke åpne, men også ned og stige opp og ned. Horisontale persienner kommer i forskjellige størrelser og kan være laget av: plast, aluminium, tre eller bambus. Vi vil diskutere dette mer detaljert nedenfor.

ulemper: Dessverre, til utformingen av den horisontale modellen mindre robust og enkelt administrere, enn den vertikale persienner - de ofte kaster opp sine stropper, knirk, "støy" i vinden, og så videre.

proffene: I denne kategorien har persienner flere valgmuligheter når det gjelder materialer - fra økonomiske plastmodeller til lyd av tre. Som alle horisontale linjer ekspanderer slatsene av slike gardiner visuelt utrykket. I tillegg kan du velge modeller som er installert direkte på vinduets sokkel. Vel, hvis kjøkkenet ditt er utformet i klassisk eller middelhavsstil, i stil med øko, provence eller land, vil de horisontale gardinene passe svært organisk inn i interiøret.

Horisontale persienner i kjøkkenets indre

Horisontale persienner i kjøkkenets indre

Horisontale persienner i kjøkkenets indre

1
 • Vertikale persienner er gardiner, hvor lamellene henger ned fra toppen. På toppen av lamellene er festet til korset, og fra bunnen er det forbundet med en kjede. Vertikale persienner kan bare være laget av stoff eller glassfiber. De kan åpne fra høyre til venstre, venstre til høyre eller fra midten i begge retninger.

proffene: Den største fordelen med vertikale gardiner er at de er laget av stoff, og ser derfor mye bedre ut enn plast- eller aluminiumsmodeller. Du kan velge de mest forskjellige design og decors av slats, dessuten kan du endre dem selv ved humør eller nødvendighet. Det er til og med multifaktoriske persienner, innredet og montert i form av en bue eller en stige. På valget av design av persienner, snakker vi litt lavere, men for nå la vi merke til andre viktige fordeler med horisontale modeller - dette er deres styrke, praktisk og holdbarhet. Slike persienner deformerer ikke fra vinden, de er lette å kontrollere, blir nesten ikke skitne og brenner ikke ut.

Hyggelige bonuser: Vertikale lameller løfter visuelt de lave takene i kjøkkenet og mindre "rustle" i vind og under montering. Den neste fotobryteren har vertikale persienner i interiøret i kjøkken og spisestue.

 • Vertikale persienner i interiøret i spisestuen
 • Vertikale persienner i interiøret i spisestuen

Vertikale persienner i interiøret i spisestuen

Flerfarget persienner i kjøkkenkroken

Trinn 2. Velg materialet

Som regel kan horisontale lameller være laget av:

 • Plastikkirurgi - plast gardiner veldig lett i vekt, enkelhet vedlikehold, kost fratrukket eventuelle andre typer gardiner, men de raskt brytes ned og til slutt brenne ut eller deformert på grunn av overoppheting fra sollys. Deres levetid er vanligvis bare 1 sesong. I tillegg har plastgardiner et lite "kontor" utseende, men moderne PVC-persienner kan simulere struktur og farge på treet.

Plast persienner

 • aluminium - Hvis du velger persienner på kjøkkenet, så vær oppmerksom på denne versjonen av gardinene. Ja, aluminium gardiner er dyrere enn plast og stoff, de er mer "støyende", og mange er forbundet med kontor gardiner, men de er mye sterkere, mer holdbar og lettere å vedlikeholde, fuktighet og brannhemmende, ikke falmer i solen;

Aluminium persienner

 • tre - den dyreste, men også den vakreste versjonen av persienner. Tre lameller vil være miljøvennlige, relativt slitesterke, men fortsatt brann farlig og litt mer lunefull i omsorg;

Tre persienner

 • Tre persienner i kjøkkenets indre
 • Tre persienner i kjøkkenets indre
 • Tre persienner i kjøkkenets indre
 • Tre persienner i kjøkkenets indre
 • Tre persienner i kjøkkenets indre
 • bambus - Bambuspersienner er lettere i vedlikehold og praktisk enn tre. De ser bra ut og sprer lyset, de er billigere, men over tid strekkes de litt under egen vekt.
 • Bambuspersienner i kjøkkenkroken
 • Bambuspersienner i kjøkkenkroken
 • Bambuspersienner

Men fra hvilke materialer kan du velge horisontale persienner:

 • Fra klut - Dette er en flott versjon av persiennene på kjøkkenet, fordi de er, først av alt, vakker, og for det andre, praktiske og holdbare på grunn av deres design og materiale. Det faktum at stoff lamellene er behandlet spesielt impregnert (akryl eller polyvinylklorid) for å vev ikke er dekket med støv, den ikke absorberer lukt, fett og husholdnings forurensning, ikke svekkes i solen og var sterkere. Stoff persienner er meget lett å vaske, mindre "støy" i vinden, hvis ønskelig, Lamellene kan endres uavhengig av hverandre, og til og med for å justere deres høyde. Design stoff gardiner ubegrensede - de kan mønstrede, mønster, fotoutskrift, har en annen tekstur, farge og dekor. Moderne stoffgardiner kan være flere nivåer, med en stige eller en bue.

Tørrpersiner

 • Fra glassfiber (glassfiber) Dette er en alternativ versjon av stoffblinds, også utmerket for kjøkkenet. Når det gjelder brannbeskyttelse er de enda bedre vev som glassfiber brenner ikke i ilden, men som det bakt, ikke gir seg noen skadelige stoffer og røyk, fordi det er fullstendig miljøvennlig materiale, som, i motsetning til vevet lamellene, ikke er behandlet impregnering. En annen funksjon - de må rengjøres bare ved en tørr metode.
 • Multifaktor Blinds - En vertikalt gardin i flere nivåer laget av vevde og dekorative plastlameller i overdelen, som i deres utseende ligner en buke, gardin eller lambrequin. Den nedre delen av lamellene i flerfasetterte gardiner kan være laget av stoffer av noe slag.

Multifaktor Blinds

Men vær oppmerksom på at stoffglassene (uten impregnering) bare kan rengjøres på en tørr måte, og det er bedre å overlate komplekse tilsmussing til en støvsuger. Derfor er slike gardiner mer egnet for spisestuer og stuer. Når det gjelder interiørdesign på den ene siden - det er et utmerket valg, fordi du kan lage en kombinasjon som passer akkurat til ditt interiør. Men på den annen side kan for komplisert utforming av multi-gardiner overbelaste plass og raskt kjede seg.

Når det gjelder valg av cornice, er alt enkelt:

 • Velg krokene bedre med en aluminiumsdeksel, i stedet for en plastikk.

Trinn 3. Velg design og farge på gardinene

For å velge design av gardiner er det nødvendig å gå fra fargeskala til et interiør. I så fall husk at design av vinduet i kjøkkenkroppen kan spille en rolle:

 • aksent - da er gardinene valgt i kontrast eller lyse farger, de kan ha tegning, fotoutskrifter, en interessant tekstur og forskjellige nivåer. Ofte er dette alternativet bare tillatt dersom hele kjøkkenets interiør er dekorert med fastholding, i andre tilfeller - slike selvforsynte gardiner må velges med forsiktighet.

Persienner i kjøkkenets indre

 • Et balanse eller nøytralt element i situasjonen - i dette tilfellet velges gardinene i grunnleggende hvitt, krem, grått, beige eller i tonen på kjøkkenveggene.

Persienner i kjøkkenets indre

Du kan velge gardiner i fargen på servise, innredning og kjøkken tekstiler - duker, møbeltrekk, puter på stoler, servietter, etc. som vist på bildet nedenfor.

Blå persienner i kjøkkenets indre

Og selvfølgelig må du vurdere stilen på kjøkkeninnredningen. Så, på kjøkkenet i stil med klassisk, vil land eller provence være passende horisontale tre- eller aluminiumgardiner, som minner om trelliserte vindueskodder.

Horisontale persienner i kjøkkenets indre

På bildet nedenfor, et eksempel på hvordan du kan slå vertikale persienner i et klassisk interiør.

Vertikale persienner i klassisk interiør

Og i moderne interiør i stil med minimalisme, høyteknologisk, moderne, etc., vil alle persienner være passende.

 • Persienner i interiøret i moderne kjøkken
 • Persienner i interiøret i moderne kjøkken
 • Persienner i interiøret i moderne kjøkken-stue

Hvis persiennene virker så kjedelige og stive, kan du kombinere dem med vanlige gardiner, lambrequins, gardiner som vist på bildet.

 • Persienner i kombinasjon med gardiner i kjøkkenets indre
 • Persienner i kombinasjon med gardiner i kjøkkenets indre

Persienner med gardiner

Persienner med gardiner

Trinn 4. Velg størrelsen på gardinene og metoden for vedlegg

Før du går til butikken eller før du bestiller persienner, må du gjøre vindumålinger for å forstå hvilke størrelser fremtidige gardiner skal være. Dimensjonene til persienner, og dermed prisen på dem, avhenger av hvordan du vil installere dem:

 • På veggen;
 • På taket;
 • I vindusåpningen.

I de to første tilfellene er alt enkelt - vi måler størrelsen på vinduet, hvis det er standard, så sannsynligvis kan du kjøpe standard størrelse persienner i butikken. Standard dimensjonene er 1,60 cm eller 1,80 cm i lengden (det kan justeres) og 100, 110, 120, 130 og 140 cm i bredde.

 • Vinduets bredde skal være 10 cm, og helst 20 cm mindre enn blindens bredde.
 • For ikke-standardvinduer, for eksempel svært liten, panoramisk eller veldig høy, må persienner bestilles i spesialforretninger.
 • Høyden på persienner skal være slik at deres nedre kant i løs form lagd bak gulvet eller vinduskarmen med 2 cm.

Persienner installert inne i vinduets åpning

Hvis du vil installere persienner i kjøkkenet i vinduet nisje som i bildet ovenfor, så se på persiennene 1-2 cm bredere enn bredden på vinduets åpning.

Men videoen som du kan manuelt endre høyden på persienner:

 • Når det gjelder dimensjonene til lamellene selv, er bredden deres standard: For vertikale lameller er det 8, 9 eller 12,7 cm og for horisontale lameller - 16, 25 eller 50 mm.

Trinn 5. Test kvaliteten på persienner i butikken

Hvis du planlegger å kjøpe persienner på kjøkkenet i butikken, så får du muligheten til å sjekke kvaliteten på displayet:

 • Prøv først å raskt samle opp og løsne gardinene 10-15 ganger. Hvis mekanismen ikke knirker og maler, åpner den jevnt, og lamellene har aldri vendt seg over hele testen, dette er gode persienner. Deretter kan du fortsette å teste - sveip horisontalt (i utvidet, men lukket) håndtak fra bunnen opp - kvalitetsmonterte lameller blir ikke vendt og stoppet. Ellers vil persienner i lukket form lette inn og ikke lukkes riktig åpent;
 • Horisontale persienner kan også kontrolleres: prøv å åpne dem raskt - lukk dem 10-15 ganger, skru lamellene i forskjellige retninger - hvis mekanismen begynner å gripe, og lamellene ikke er nøyaktig brettet, er det bedre å nekte slike gardiner. Kvalitetsmekanismen til persienner vil fungere jevnt uten sliping, og lamellene blir satt sammen jevnt og synkront.

Forresten, husk at gode persienner finnes i innenlandske produsenter til en lav pris, og dårlige finnes i dyre europeiske merker, prisen som i tillegg steg opp i 2015.

Trinn 6. Installere persienner

Installasjonen av persienner med egne hender er et emne for et eget materiale, selv om det ikke er så vanskelig å feste dem. I neste video kan du tydelig se hvordan du installerer horisontale persienner direkte på vinduet. Detaljerte instruksjoner leses i vårt materiale: Installasjon av persienner i 1 time - trinnvis instruksjoner for alle typer gardiner.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 88 = 89

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map