Hvordan vokse en grønn løk hjemme

Hvordan vokse en grønn løk hjemme

Hvordan vokse en grønn løk hjemme

Det er så kult om sommeren og vinteren å alltid ha friske greener på hånden, for eksempel en buebue. Tross alt er det så ofte nødvendig for salater og paier, og det er veldig lett å dyrke det direkte på vinduskarmen. I dette materialet finner du to trinnvise instruksjoner om hvordan du kan vokse en grønn løk hjemme på vannet eller i bakken.

Metode 1. Hvordan vokse løk i grønt vann

Det ser ut til at denne måten å vokse løk hjemme er så enkelt og kjent for alle som ikke engang krever instruksjoner. Du trenger bare å sette hodet i vannet og vente på høsten. Denne metoden har imidlertid to problemer - det raske forfallet av vegetabilsk og utseendet av en ubehagelig lukt. For å minimere disse kostnadene og akselerere vekstprosessen, foreslår vi å vokse løk ved hjelp av følgende avanserte instruksjoner.

Hva du trenger:

 1. Vanlig pære fra butikken. Ideelt sett er det bedre å plukke opp de allerede spire løkene med små piler. En hvilken som helst bue er middels i størrelse, det viktigste er at hodet var stramt og sunt.
 2. Glass eller krukke med liten hals.
 3. Vedvarende vann.
 4. Aktivert karbon 1-2 tabletter.

instruksjoner:

Trinn 1. Først av alt må du forberede pæren for å tvinge. For dette pre-rene løk skreller fra det øvre sjikt, gjennomborer det roten koppen spyd og kutte spissen på hodet på 1-1,5 cm, som vist på bildet (hvis det allerede spirer bue, er det ikke nødvendig å skjære av topp).

Tilberedelse av løk i tvinge vann

Tilberedelse av løk i tvinge vann

Trinn 2. Deretter må vi senke løkene i en beholder med vann akkurat så mye at vannet dekker bare rotkålen. Dette er nødvendig for at løkene skal ta røtter, men det vil frigjøre dem om dagen.

Trinn 3. Etter en dag, når løkene har røtter, kan du drenne vannet fra glasset litt slik at vannet dekker bare dem og ikke berører koppen. Dette enkle trikset gjør at løkene ikke kan rote og ikke forårsake en ubehagelig lukt.

Trinn 4. Det er bare å vente 2 uker, og i løpet av denne tiden endres vannet regelmessig. Når fjærene vokser til ca 15 cm, vil det være på tide å høste.

Sprouted løk

Sprouted løk

Tips og triks:

 • For å holde løkene enda lenger, legg til 1-2 tabletter med aktivert karbon til vannet.
 • Hvis du vil dyrke mye løk hjemme, mens du bruker minst mulig innsats, få en hydroponisk installasjon "Løk Lykke" i butikken. Det fungerer som følger: 20 hoder settes inn i brønnene, beholderen er fylt med vann, og kompressoren skaper et luftvannsmiljø. På grunn av det faktum at rotkopper nesten ikke rører vannet, roter pærene ikke, og på grunn av metning av røttene med oksygen, gir 2 avlinger en måned 30-40 cm i lengden.
1

Hydroponisk plante for spire løk

Hydroponisk plante for spire løk

 • Det er veldig praktisk å spire på vinduskarmen bare et dusin pærer i pakken fra under eggene. Til sine egne hender for å bygge en "hydroponisk installasjon", trenger bare å dele beholderen opp i to halvdeler, kuttet i cellene i den øvre "tier" hullet, og den nedre "brett" fylt med vann, og kutte den unødvendige støt. Deretter bretter de to stykkene oppå hverandre og legg tre spydene mellom dem, som vist på bildet nedenfor.

Hvordan vokse grønne løk

 • Med samme prinsipp kan du vokse dine egne hender på vinduskarmen og purre kjøpt i butikken. For å gjøre dette, avskåret fra røttene av hvite fjær (avbildet nedenfor), og deretter plassere dem i en beholder med vann med en dybde på 1 cm. La røttene i 2 uker i vann, å endre det fra tid til annen (fortrinnsvis hver dag). Imidlertid kan en uke etter tvingingen, når det er unge skudd, transplanteres i bakken.
 • Hvordan vokse en purre i et glass med vann
 • Hvordan vokse en purre i et glass med vann
 • Hvordan vokse en purre i et glass med vann

Metode 2. Hvordan vokse løk på greener i bakken

Voksende løk på fjæren i huset er best i bakken, og ikke i vannet. Det er nesten like enkelt, men pæren kan gi minst 2 ganger, stå i 1-2 måneder, og samtidig gir det nesten ingen lukt. I tillegg, hvis du legger roser i en pen pott, vil din mini hage også dekorere vinduskarmen din.

Hva du trenger:

 1. Ground. Om vinteren kan du kjøpe en egnet primer i butikken (f.eks. Det kan være en blanding for kaktus med høyt innhold av sand eller bare en universell jord), og om sommeren - ta jorda fra nærmeste land.
 2. Flere små sunne pærer, helst ikke friske, men holdt seg et par måneder og la spirene ned. Hvis du vil, kan du vokse en nest på niben, men da må du vente på fjær, og du vil ikke kunne bruke det spire frøet for andre gang. Et annet alternativ til løk - purre. Det må først spire i vann i 7 dager (som beskrevet i første instruksjon) og bare deretter transplantert i bakken.
 3. Beholder, pott eller annen beholder med egnet størrelse.
 4. Vedvarende vann til vanning.

instruksjoner:

Trinn 1. Med valgte neper fjerne en øvre laget skreller avskåret topper 1-1,5 cm (hvis pærer uten bakterier) og deretter fuktet deres rot kopp for et par timer eller mer i det varme vannet, slik at de lett spiret. Alle disse teknikkene vil akselerere veksten av fjær.

Trinn 2. Mens pærene er gjennomvåt, dekker jorda med en dybde på 4-7 cm i beholderen.

Trinn 3. Nå plantes løk eller garn hver 2. cm, men uten penetrering. Det er slik at bare rottene på hodene berører jorden. Husk at jo mindre pæren berører jorda, desto mindre sannsynlig vil det begynne å rote. Når du planter alle løk, hell jorden med litt varmt vann, slik at jorda blir litt fuktet, og løkene blir ikke gjennomvåt.

 • Dyrking av løk på greener i gurnte
 • Dyrking av løk på greener i gurnte
 • For å plante rede på en fjær, må du bruke løs jord og løk for å plante en dybde på 1-2 cm tett til hverandre.
 • For å plante porrer skal det også graves i løs jord til en dybde på 2 cm. Men vent på at høsten tar lengre tid - omtrent tre uker.

Trinn 4. Umiddelbart sette løk senger på vinduskarmen er ikke verdt det: det er bedre å fjerne det i et mørkt kult sted for spiring i noen dager. Hvis du plantet allerede lagt og spire løk, så kan du gjøre uten dette stadiet.

Trinn 5. Vel, det er alt. Nå er det bare å vente et par uker, når greenene vokser til 15 cm, og på denne tiden vanner sengen lett 1 gang på 3-4 dager. Kutt modne fjær i midten av strålen og ikke for nær løk, så vil det ha skudd som snart gir neste høst.

Tips og triks:

 • For å spare plass på vinduskarmen, kan du opprette en vertikal seng med egne hender. For å gjøre dette, kan en 5-liters plastflaske med en stabil bunn, avskåret fra nakken, gjøre noen hull i bunnen og skjære hull i veggene på en forskjøvet måte med et intervall på 3-4 cm (man får ca. 4 lag). Deretter fylles flasken gradvis med jord.
Planting pærer i en vertikal seng fra en flaske

Planting pærer i en vertikal seng fra en flaske

 • Når jorda når første tier, legg det i pærehullene som vist på bildet ovenfor, hell jorden og gjenta trinnene for å fylle flasken øverst. Sett flasken på en tallerken og vann i 2 uker hver 4. dag.

Planting pærer i en vertikal seng fra en flaske

Planting pærer i en vertikal seng fra en flaske

 • Preks og løk kan dyrkes på en enkeltseng.
 • En annen hemmelighet: å alltid ha friskt grønne i huset, vokse løk i 2-3 beholdere, plant dem hver 10. dag. Deretter får du en "vitaminbearbeiding".
 • For å øke prosessen med vekst og forbedre smaken av grønne, om kvelden og om natten kan hagesengen på vinduskarmen belyses med en fluorescerende lampe. Spesielt dette rådet er relevant om vinteren.
 • Også for større juiciness kan du jevnlig spraye fjær, men slik at fukt ikke faller på ropene selv.
 • På sommeren må du sørge for at temperaturen i vinduskarmen der løkene vokser, ikke stiger over 30 °. Ellers vil pennen slutte å vokse. For å beskytte avlingen mot overoppheting, kan du pakke brettet med folie.
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 5

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map