Alt om spotbelysning på kjøkkenet

Alt om spotbelysning på kjøkkenet

spotlys for kjøkkenet

Fordeler og ulemper

Spotlights kan supplere eller helt erstatte den sentrale takkronen fordi:

 • De viktigste plussene - de lar deg lage belysning i kjøkken uniform, diffus, myk som separat, og i kombinasjon med lysekrone eller LED-bakgrunnsbelysning. En konvensjonell taklampe uten ekstra belysning skaper skygger og derved visuelt begrenser rommet.

Lyser kjøkkenet med spotlights

 • Bakgrunnsbelysning i LED og halogenlamper er svært økonomisk, og installasjonen av spotlights med mulighet for også delvis, er at akkurat der du trenger det i øyeblikket, for eksempel i arbeidsområdet når du lager mat, sparer energi,
 • Swivel spotlights og tak, kan vegglamper få lys akkurat der du vil, slik at du kan slå lønnsomme fordeler og ulemper av plass - lav takhøyde visuelt løft, et smalt kjøkken utvide, zonify kombinert kjøkken-stue og så videre. Vi vil forklare hvordan du gjør dette under;
 • I tillegg kan enfarget eller farget lyspærer brukes, noe som danner en uvanlig lysdesign, skillesoner og plassering av aksenter.

Ulempene med spotlights inkluderer:

 • Mer komplisert i forhold til lysekrone installasjon;
 • Behovet for å tenke over plassering av lyskilder i taket er fortsatt på reparasjonsstadiet, men plasseringen av spotlights bygget inn i kjøkkenet satt på forsamlingsstadiet;
 • Ikke alle liker denne moderne typen takbelysning på kjøkkenet, til noen det kan ligne "kontor" belysning. Men dette er en stor misforståelse, i dag kan dotbelysning bli organisk skrevet selv i det tradisjonelle kjøkkeninnredet som på bildet nedenfor. Det viktigste er å velge riktig lysdesign.

Spotlights i interiøret i klassiske kjøkken

Typer, fakta og råd

Innfelt spotlight
 • Typer av spotlights for installasjon er delt inn i: mortise, overhead, suspendert. Hvis lister kan bygges kun i hengende tak (Slack, gipsplater, rack og tannhjul etc.), kan de overliggende (eksterne) lamper installeres på et konvensjonelt betongloft, siden det er en spesiell festeplate for skruer på undersiden av tilfellet av et slikt sted;
 • Embedded modeller - dette er den mest populære typen i kategorien spotlights, så de presenteres i en svært bred farge, design sortiment og størrelsesområde;
 • Armaturene kan bli helt druknet i basen, og så er de praktisk talt ikke synlige, men kan dekorere taket derimot, projiserer over overflaten med en vakker dekorativ linse;
Overhead spot light
 • Spotlights kan skape lokal, grunnleggende og dekorativ belysning;
 • Hver av de installerte enhetene kan ikke opplyse mer enn to kvadratmeter av rommet;
 • Moderne apparater er brannfaste og kan derfor brukes i kombinasjon med trim. Og deres kropp er laget av fuktsikkert materiale, noe som gjør det enkelt å motstå høy luftfuktighet.
 • Det er design med et internt eller eksternt arrangement av pæren, som gir henholdsvis retningsbestemt eller diffust lys.
Spotlights med eksterne og interne lamper

tips:

 • Jo enklere utformingen av flekkene er, desto lettere er det å ta vare på dem - vaske ut fettavsetninger, støv osv.
 • For hengende tak er det bedre å velge armaturer rundt eller med avrundede hjørner;
 • For et mer økonomisk og rasjonelt forbruk av elektrisitet, installer en dimmer, som også kalles rheostat eller dimmer.

Typer av lamper

Lamper for spotlights

Lampene kan være: LED, halogen eller glødelampe.

LED-lys er velfortjent popularitet. De er økonomiske og bruker svært liten kraft, og de oppvarmer heller ikke mye. Derfor kan LED-apparater brukes i kombinasjon med en rekke finish - deres plassering selv ved siden av brennbare materialer vil ikke føre til brann.

Spotlampe med LED-lampe

LED-forsynt lys snu og dreie seg. Roterende lamper lar deg endre lysretningen.

1

Roterende og ikke-roterende punktlys

Enheter med installerte glødelamper gir lys, behagelig lys alle kjent, men de er mye større i størrelse, så krever installasjon med god margin, i tillegg har de en liten mannsalder.

Med hensyn til holdbarhet og energieffektivitet er halogenlamper gunstige, men de betraktes også som de dyreste. De har lys, nær den naturlige lys, men de har en ulempe - lampene blir meget varm, så velg lamper med metallramme, glasslinse og keramisk patron.

Husk at for spotlights med halogenlamper trenger du en transformator som konverterer vanlige 220 watt til de ønskede 12 wattene. Strømmen til transformatoren bør litt overskride den samlede effekten av alle halogenpærer.

Installasjon av spotlights i kjøkkenet med spenningsloft innebærer en begrensning på strømmen til de installerte lampene. Dermed bør kraften til halogenanordninger ikke overstige 35 watt, og kraften til glødelamper - 60 watt. Dette skyldes egenskapene til materialet, som kan smelte fra for høye temperaturer.

Spotlights for strekkloft

Plassering av inventar og reglene for "lek med lys"

For å lage hovedbelysningen på kjøkkenet, bør taklysene plasseres i en avstand på minst 30-40 cm fra hverandre. Fra hjørnet av veggen opprettholdes en avstand på minst 20 cm. Eksperter anbefaler å installere ett punkt på 1,5 kvadratmeter. m eller følg følgende anbefaling - for hver 1 kvm tak må det være en 20-watt armatur. Hvis du vil installere lamper med en effekt på mer enn 20 watt eller planlegge å kombinere dem med en lysekrone, kan deres nummer reduseres.

Ved å bruke riktig plassering av søkelyset, kan du enkelt endre hele oppfatningen av plass.

Visuelt utvide et lite, smalt eller utvidet kjøkken kan være, hvis du installerer en gruppe med flere lamper langs midten og på to sider av taket av et smalt eller langstrakt kjøkken. Det vil si hovedmålet - å fylle opp rommet jevnt med jevnt, diffust lys uten skygger.

Spotlights i det indre av et lite og smalt kjøkken

Ved belysning av store områder er hovedoppgaven å ordne lyskildene slik at de perfekt belyser alle funksjonene, men samtidig skape en koselig, intim og hyggelig atmosfære. Armaturene er oftest plassert som på bildet nedenfor: På kjøkkenets omkrets er flekker, og i sentrum over bordet eller øya henger lysekroner.

Spotlights i kjøkkenkroken

Den mest allsidige alternativet plassere spotlights på kjøkkenet er som følger: i sentrum av kjøkkenet, på bordet eller i baren kan du henge en lysekrone eller taket inventar og spotlights ligger like over arbeids området rett over kjøkkenet enhet.

Plassering av spotlights og lysekroner i kjøkkenet - en universell måte

Plassering av spotlights og lysekroner i kjøkkenet - en universell måte

Men hvis kjøkkenet har lave tak, er det bedre å velge roterende modeller og rette lyset opp til taket, og installer også lamperne på visiret på hengekrokene på kjøkkenet. Lysekrone i et lite kjøkken er bedre å ikke henge.

Belysning av kjøkken med lavt tak med spotlights

I tillegg kan spotlights hjelpe deg med å perfekt zonere rommet, og markere hvert av de funksjonelle områdene. Som regel i den kombinerte områder - i studio leilighet, kjøkken, spisestue, kjøkken, stue, arbeidsområde, kjøkkenkrok og tilstøtende inngangsparti skiller seg ut spotbelysning og sittegruppe eller en spisestue opplyst av en lysekrone og pendelarmaturer.

Spotlights i det indre av kjøkkenet / spisestuen

Belysning ved spotlys på kjøkkenet, kombinert med gangen

Spotlights er rett og slett designet for å dekorere og belyse to plan tak. I dette tilfellet brukes vanligvis innbygde modeller. Marker alt eller bare ett nivå som på neste bilde til høyre.

Belysning av to nivåer tak

Hvordan montere en spotlys på riktig måte

Installasjon av spotlights krever utarbeidelse av et bestemt instrument og enheter:

 • Terminaler for tilkobling;
 • Flatskrutrekker;
 • Kroner for tre eller metall (sistnevnte vil være nødvendig for å arbeide med et lathak);
 • Monteringskniv for stripping av ledninger;
 • drill;
 • trådkuttere;
 • tang;
 • Trappen.

Tilkobling av spotlights er ikke mulig uten å skape passende elektriske ledninger. I første fase installeres en lysboks - den er montert slik at den alltid er tilgjengelig for den. Dette betyr at du ikke bør sette boksen bak plating. Etter dette legges en egen ledning fra boksen til hver lampe. Ledningene må plasseres i korrugerte rør, som er nødvendig for beskyttelse.

Montering av innfelt spotlight
Monteringspunktet lyser med egne hender

Hvis du planlegger å plasseres i et gipsplankloft, utføres arbeidet i følgende rekkefølge:

 • Nøyaktig merket plasseringen av hver enhet i taket, mens du må ta hensyn til plasseringen av støttelinjene, bør armaturene ikke festes til dem;
 • Kronen på boret er kuttet ut et hull av riktig størrelse, og for kvadratiske enheter hullet er laget av en elektrisk puslesag;
 • Kabelen som er passert før, blir tatt gjennom hullet. Selvfølgelig, under arbeidet må ledningen være spenningsfri. For å få kabelen ut av et lite hull, er det sikkert en wirehake brukt;
 • Ledningen trukket utover er koblet i samsvar med fargene gjennom klemmene. Hvis du bruker LED-lamper med skrueterminaler for ledningen, er det ikke nødvendig med noen terminaler;
 • Deretter følger plasseringen av armaturet i hullet, som et resultat av hvilket det er festet med spesielle fjærklemmer;
 • Lampen er skrudd inn i enheten, og etter det blir en dekorativ ring satt på;
 • Utfør en systemhelsekontroll.
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

60 − 56 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map