Romersk persienner uden syning - en mesterklasse med 6 trin

Romersk persienner uden syning – en mesterklasse med 6 trin

Romerske gardiner med egne hænder

På internettet og på Youtube kan du finde mange mesterklasser om, hvordan man syer romerske persienner selv. Men som regel kræver disse metoder nogle syfærdigheder, tilstedeværelsen af ​​en symaskine og fremstillingen af ​​forskellige materialer til deres fremstilling. Men for dem, der ikke ved, hvordan at sy, behøver der ikke har en symaskine og der ikke er villige til at hente alle de nødvendige værktøjer, har vi udarbejdet en trinvis workshop om, hvordan man hurtigt og præcist gøre romerske nuancer med hænderne næsten uden syning.

 • Hvad er de sædvanlige måder? Det første trin - et sy gardiner, så syet til web flere skinner, hver skinne ringlet syet til 3, videre gennem dem fra top til bund af tovet øjeblikkeligt, udledes via de ringformede Kroge på den øvre afsats og endelig trække dem gennem krogen side. Ved at trække disse reb kan gardinet således hæves og sænkes. Stoffet er fastgjort til cornice med et velcro tape, og cornice selv er lavet af en træ blok. Denne metode har sine fordele og ulemper: Du skal forberede lamellerne, en bar, en beslag med skruer til montering, en møbelstifter, nylon reb osv.

Syning og fremstilling af romerske gardiner af egne hænder

 • Hvad er essensen ved at lave romerske gardiner med dine egne hænder uden at sy og hjemmelavede taggrunde? For det første foreslår vi i denne mesterklasse at behandle tekstilens sektioner med en klumpet spindelvæv i stedet for at sy. Denne løsning er lige lige til gardiner og vil ikke være værre end en "linje". For det andet vil "sæt" af stænger, stænger, reb, ringe osv. Erstatte ... plastik persienner, som er billige (150-500 rubler) og sælges overalt. Så du behøver ikke at kigge efter tømmer og forskellige tilbehør, og det ser ud som et sådant gardin bliver meget pænt og smukt.

Hvad skal du forberede dig på arbejde?

Materialer til fremstilling af romerske gardiner

Før du starter, skal du købe og forberede:

 1. Klip stof - stoffet skal være stramt, så det ikke bliver så og holder formen;
 2. Glutinous web-tape med en bredde på 0,5 mm-1 cm på papirbasis;
 3. Hjælpematerialer: kridt, saks, linjal, roulette;
 4. Børste og lim til stof (sælges i enhver sybutik, men du kan tage og lime "Moment for shoes" eller "Moment Crystal");
 5. Enhver plastik persienner, der passer til bredden til dit vindue (gamle persienner anvendes, selv med afskårne og brudte lameller, det vigtigste er, at løftemekanismen er i funktionsdygtig stand);
 6. Jern og gasbind som et presserende jern.

Trin 1. Vi foretager målinger og skærer stoffet

For at få en klud skåret, skal du måle åbningen af ​​vinduet, men først skal du bestemme, hvordan du vil hænge gardiner:

 • Inde i vinduesåbningen - i dette tilfælde skal de færdige gardiner være 2 cm allerede åbne vinduet. Det er, hvis for eksempel er bredden 150 cm, så har vi brug en færdig gardiner 148 cm til den ønskede bredde vi tilføjer 6 cm til sømmen på kanterne og få skærebredden stof 154 cm skærelængde beregnes som følger: .. Fra højden af ​​vinduesåbningen subtrahere 2 cm og til dette nummer tilføj 3 cm (til nederste hylster) og højden på cornice (normalt 4 eller 2 cm).
 • Over vinduesåbningen - i dette tilfælde skal vinduets målinger gøres det samme som for konventionelle gardiner, men vi måler stoffet til skæring i henhold til følgende princip:
 • Fabric cut bredde = Ønsket bredde af det færdige gardin + godtgørelse til hæmmen langs kanterne på 6 cm;
 • Længden af ​​stoffet cut = ønsket længde af de færdige gardiner raveled en + 3 cm godtgørelse på nederste kant + tagrendeprofil højde (det er nødvendigt at måle, sædvanligvis 2 eller 4 cm) + par centimeter for at kunne vikle afsats og utiltrækkende skære væv ikke var set;

Ved standarderne skærer vi stoffet ud og stryger det derefter.

Fremstilling af væv

Trin 2. Bearbejd sidekanterne

Nu skal vi behandle sidens sektioner af stoffet.

1 vej: bare en gang vi vende kanterne til en bredde på 3 cm, en spiderweb (du kan tage den uden base) læg mellem to lag stof som vist på billedet og reparer det med en jern. Hvis der er en symaskine, kan sektionerne forindstilles med en overlock. Vi gentager denne procedure for den anden sidevæg og bunden af ​​gardinerne, men rør ikke toppen endnu.

Enkeltvis med lim på webs på en papirbase

1
 • At stryge en spindelvæv bør være et godt opvarmet jern med damp og fortrinsvis gennem en bomuldslak eller gasbind. Det vigtigste her er ikke at overbelaste jernet, men også ikke skynde sig, så limet har haft tid til at smelte og gribe med kluden, så gardinerne varer dig lang tid og vil ikke kræve limning efter flere vaskninger;
 • Tidligere er det bedre at øve og teste spindelbanen på et unødvendigt stykke klud.

2 vejs, som er lidt mere kompliceret end den første, men kanterne vil se pænere ud, da de smuldrende skiver vil blive gemt i en hemmelig fold:

 1. Vi lægger stoffet i den forkerte side op, laver et indryk fra kantene på 3 cm og planlægger en lav stiplet linje langs hele længden af ​​stoffet ved hjælp af en linjal;
 2. Vend nu stoffet opad og læg det på strygebrættet. Derefter på limens kant kører vi en spindelvæv (papirstop øverst) og begynder at stryge den direkte på basis, dvælende på hvert sted i 10 sekunder. OBS venligst! Papiret behøver ikke at være unstuck;
 3. Er du færdig Vend nu stoffet til den forkerte side og bøj alle samme kant med en spindelvæv op, og så viser det sig, at papirbasis "ser på dig". Igen strejker vi det til enden og hidtil har vi ikke skrællet det af;
 4. Nu bøjer vi igen kanten helt til den forkerte side, men med en indrykning på 2 cm, er det lige op til linjen for vores mærkning. Fold stoffet igen bare strygning uden at fjerne papirlaget fra spindelbanen;
 5. Og nu, når bøjningen er formet og stryges, kan vi sikkert rive af papiret og klæbe det helt.
 6. Vi gentager proceduren med den anden side af stoffet og med bunden, men rør ikke toppen endnu.

Trin 3. Vi lim toppen af ​​stoffet til cornice

Dernæst spred limen på stoffet på forkantens kant og lim den til toppen af ​​vores gardiner (på undersiden), mens du let omslutter det ubehandlede skive bag corniceen som vist på billedet.

Bonding stoffet til cornice

 • Før limning skal du læse limfabrikantens anvisninger. Sommetider er stoffet tilstrækkeligt glat, og det er undertiden nødvendigt at lægge en tung tryk i et stykke tid til klæbningsstedet.
 • Før du anvender klæbemidlet, skal du prøve det på en unødvendig afskæring af materialet.

Trin 4. Reducér persiennerne

Mens vi forlader stoffet alene og begynder at genopbygge persiennerne - det gøres simpelt og hurtigt, så selv et barn kan klare. Vores opgave - at forkorte persiennerne til den ønskede længde, og vigtigst af alt - fjern overskydende lameller og lad kun få stykker stå. For at gøre dette skal du klippe rebet, som binder lamellerne til hinanden som vist på billedet nedenfor Det er vigtigt ikke at forveksle det med reguleringsledningen.

Remaking af persienner

Udført! Træk nu snitkabel ud og få blinds med løkker frit rundt om ledningerne, som du kan se på næste billede.

Remaking af persienner

Dernæst bestemmer vi, hvor mange lameller der skal overlades, og så fjerner vi alt unødvendigt som unødvendigt.

 • For korte gardiner (op til 145 cm) skal små vinduer have 6 fold. I dette tilfælde skal du forlade 5 lameller (uden at tage højde for den nederste vægtlinje);
 • For standard gardiner (145-225 cm) har du brug for 7 gange. I dette tilfælde forlader 6 lameller (uden hensyntagen til den nederste vægtlinje);
 • For lange gardiner (mere end 225 cm) har du brug for 8 fold. I dette tilfælde skal du forlade 7 lameller (uden at tage højde for den nederste vægtlinje).

For at fjerne overskydende lameller skal plastikhætten løsnes på den nederste vægtbøjle og løsne / afkoble båndet af snore som vist på billedet.

Remaking af persienner

Derefter fjerner vi alle ekstra lameller, der kun efterlader 5, 6 eller 7 stykker og styres af gardinens længde og afskærer overskydende ledninger. Nu på disse ledninger sætter vi vægtstangen tilbage, knytter knuderne og fastgør stikkene.

Remaking af persienner

Trin 5. Vi lim lamellerne til baren

Fordeling af lameller i væv

Hooray, det vigtigste arbejde vi har gjort. Derefter skal du nøjagtigt distribuere lamellerne på lærredet med samme interval som vist på billedet til højre.

 • For at gøre dette mere præcist kan du beregne intervalværdien med formlen: interval mellem lameller = (længde af færdige gardiner / antal lameller) - (minus) højden af ​​hver lamell (normalt 1, 27 cm eller 89 mm).

Vi laver små markeringer, det vil sige, hvor vi limer lamellerne, så lim på dem og tryk dem mod stoffet (i henhold til producentens anvisninger). Det er vigtigt at klæbe lamellerne uden at ramme justeringskablerne.

Adhæsion af lameller til væv

Trin 6. Behandle bunden

Næsten færdig! Det er kun at klæbe gardinens nederste kant til vægtstangen, som vist på billedet, og installer corniceen. Du kan gøre det ved hjælp af vores master klasse eller producentens instruktioner.

Skygge gardin med egne hænder

Links til interessante videoer

Vi skynder os at dele nyttige links til video lektioner fra en professionel sømstress:

 • For dem, der ønsker at sy romersk gardiner med egne hænder, gør cornice og mekanismen til at løfte fra improviserede materialer, tilbyder vi denne klare og visuelle mesterklasse til visning.
 • Og her er den næste video med en mesterklasse om, hvordan man syer romerske gardiner med egne hænder, hvis du har en speciel fabrik cornice:
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

6 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map