Pan valg til universal brug: en sammenligning af 7 arter, 6 tips og 1 video

Pan valg til universal brug: en sammenligning af 7 arter, 6 tips og 1 video

udvælgelse af pander

I mange henseender er skålens kvalitet og den lethed, som den er forberedt af, afhængig af det rigtige valg af gryden. Lad os sammenligne de 7 grundlæggende typer potter og finde ud af, hvilken type pan der kan kaldes den mest alsidige og den bedste.

7 slags kasseroller - sammenlign og læg ud på hylderne

Emaljeret pande

Emaljeret gryderet

fordele: lys, smuk, det koger hurtigt vand. Og selv i det kan du opbevare mad i køleskabet, da emaljen beskytter den mod oxidation og udsættelse for metalsalte.

Bedre egnet til: madlavning supper, compotes, side retter.

ulemper: emalje - belægningen er skrøbelig og derfor midlertidig og kræver omhyggelig håndtering. Det kan ikke gnides med slibemidler og vaskes med sure opløsninger, såsom eddike og citronsyre, for ikke at forkæle emaljen.

Emaljeret pande - flået emalje

Så snart emaljen slibes eller tabes som i billedet ovenfor, bliver skålene uegnede, da det åbne metal vil begynde at "give" mad skadeligt for saltets helbred.

Dårligt for: madlavning sirupper og syltetøj.

Sådan vælges en emaljepande: Emaljerede gryder kan belægges med emalje på to måder: ved dybning eller sprøjtning. I dag anvender mange moderne producenter emalje på tallerkenen ved hjælp af sprøjtning, men denne belægning viser sig at være tynd og kortvarig. Derfor skal du kigge efter en emaljeret pan af russisk produktion, som er lavet ved hjælp af dipping teknologi. Belægningsmetoden er let at bestemme. Du skal kun finde på ydersiden af ​​opvasken 2-4 mørke prikker - disse er de steder, hvor fikserne blev installeret, før belægning med emalje som vist på billedet nedenfor.

1

Hvordan man vælger emaljerede retter

Et andet vigtigt punkt er emalens farve inde i panden. Hvis udefra kan det være nogen, så kun indenfor: sort (men ikke brun), hvid, creme (men ikke gul), grå-blå og blå. Emaljen af ​​enhver farve er giftig. Kontroller også panden til flis og huller på væggene og husk jo tykkere emaljen, jo længere den vil vare.

Aluminiumspande uden belægning

Aluminium gryderet

fordele: let, billigt, hurtigt opvarmer.

Bedre egnet til: kogende mælk, madlavning æg, ravioli og pasta.

ulemper: deformeres let og vinder formørker aluminium kogegrej kan ændre smagen af ​​fødevarer på grund af egenskaberne af aluminium reagere med syrer og alkalimetalsalte udvikler giftig i meget små doser, som akkumuleres i kroppen over tid.

Dårligt for: madlavning børne- og diætretter, tilberedning af komplekse retter, for eksempel pilaf, samt sure fødevarer.

Sådan vælges en gryde af aluminium: Vælg retter med en jævn og tykk bund (mere end 3 mm), tykke vægge (mere end 1, 5 mm) og et tæt forsigtigt dæksel. Vær også opmærksom på håndtagene - de bør ikke svejses, men boltes til boltene som vist på billedet ovenfor.

Støbejernspande

Støbejernspande

fordele: støbejern - holdbart, ikke bange for at ridse, sikkert og endda gavnligt for sundheden, fordi det "giver væk" små doser af jern. En anden fordel - støbejern har en naturlig "non-stick coating", som er dannet af olie, absorberet i den porøse bund af støbejern. Støbejernspanden afkøles i lang tid, og retterne i det viser sig at være de mest lækre på grund af den samme porøsitet.

Velegnet til: og til slukning, til madlavning og til stegning og til opvaskning i ovnen. Selvfølgelig er pilau og kødretter særligt lækre i støbejernsretter.

ulemper: støbejern pander mørkeste, kan de ikke rengøres i opvaskemaskinen, de opvarmes i lang tid, hvilket øger tilberedningstiden, da de uønsket opbevare mad og forlade vandet i lang tid, da jern er tilbøjelig til rust.

Sådan vælges en støbejernspande: jo mørkere, det porøse og tyngre støbejern, desto mere kvalitativt er det. Et tegn på substandard støbejernsretter er glatheden af ​​overfladen og den relative lethed (en god 3-liters støbejernspande skal veje mere end 4 kg).

Støbejernspande

Pan med non-stick Teflon belægning

Tefloncoated pan

fordele: hurtigt opvarmes, og vigtigst af alt - næsten ikke kræver brug af olie.

Bedre egnet til: madlavning retter.

ulemper: Så snart Teflon-forstøvning er beskadiget, bliver skålen sundhedsskadelig, da mad under tilberedningen bliver fyldt med kræftfremkaldende giftige gasser. Teflon coating, selv med omhyggelig anvendelse, varer kun 1 år.

Eksempel på defekt Teflon

Sådan vælges en pande med Teflon belægning: end multi-layer teflon, jo længere det vil vare. Antallet af lag er angivet på pakken. Før du køber køkkengrej, sørge for, at non-stick belægning er en perfekt glathed (billedet ovenfor eksempel hvordan bør ikke være). Husk på, at valget af en teflonbelagt rustfrit stål pan ikke er berettiget, da sådanne modeller er dyre, og er kortvarig, fordi teflon, selv flere lag, før eller senere, "skræl".

Pan af ildfaste / ildfaste keramik

Gryderet af varmebestandige keramik

fordele: er miljøvenlig og absolut sikker for sundheden, og derfor er det godt at opbevare mad i køleskabet, det påvirker heller ikke smag af mad, har ingen tilbøjelighed til at holde fast (indtil glasur af keramik ikke gnides) og opretholder varmen i lang tid.

Bedre egnet til: stewing grøntsager, stege og frites, spil, såvel som det kan bage retter i ovnen.

ulemper: kræver brug af flammeafbryder, tungere end aluminiumspander og er dyrere. Keramik kan knække fra at falde, bange for ridser fra metalapparater og vask med slibemidler. Så snart prikken over bunden af ​​gnide, maden begynder at brænde, og pan - til at absorbere fedt, hvilket komplicerer sin rengøring. Husk, at du ikke kan slippe potten keramiske i koldt vand umiddelbart efter madlavning på brand eller sætte de retter, der netop har taget ud fra køleskabet, på grund af den skarpe temperaturfaldet er sandsynligt fraktur eller briste. For at undgå spaltning af tanken må du ikke tillade fuldstændig kogning af vandet under tilberedningen.

Tips til at vælge: en god gryde skal have en bundtykkelse på 4-7 mm, og derfor skal en stor vægt, f.eks. en 3 liter skål, veje mere end 2 kg.

Pan af ildfaste / varmebestandigt glas

Gryderet af varmebestandigt glas

fordele: glaskanden kan straks lagt på bordet, fordi det ser pænt ud, uden risiko for sundheden, ikke tilbøjelig til overcooking, let at rengøre og kan vaskes i opvaskemaskinen, er velegnet til bagning retter i ovnen og opbevaring beholder i køleskabet i lang tid holder på varmen ;

Bedre egnet til: madlavning garnishes, supper, compotes, korn.

ulemper: Du kan ikke sætte det på en gasbrænder uden en ilddeler (billede nedenfor), det kan bryde fra at falde og et skarpt temperaturfald.

En pande lavet af varmebestandigt glas med en ilddeler til en gaskomfur

Dårligt for: stewing og stegning.

Tips til at vælge: udsæt alle retterne i lyset - væggene skal være fri for luftbobler, ellers kan det briste under madlavning. Det er vigtigt, at glasset ikke er overskyet og uigennemtrængeligt. Farven på en god glasplade skal have en blålig turkisfarve.

Stålpande (rustfrit stål og medicinsk stål)

rustfrit stål gryde

fordele: næsten perfekt køkkentøj - rustfrit stål pan slagfast, holdbar, holdbar, ikke bange for ridser fra knive, gafler og whiskers, jævnt opvarmet. Også rustfrit stål pander er nemme at rengøre - de kan rengøres med metal svampe og skrabere. Professionelle kokke koges oftest i køkkengrej i rustfrit stål.

Bedre egnet til: alsidig, men mere egnet til madlavning og slukning end til stegning af mad.

ulemper: en god gryde med en tyk bund er dyrt, efterhånden falmer, i bunden er der uudslettelige pletter og pletter, opvarmet langsommere end aluminiumspander.

Mærkning af en rustfrit stålplade

Sådan vælges en rustfri stålpande: Se efter mærkning på pakken eller bunden af ​​tallerkenen med tal: 18/10, 08/13, 12/13 eller 12/18. Den første figur er kromindholdet i rustfrit stållegering, og den anden er nikkel. Jo mere den første værdi, jo bedre retterne, henholdsvis, rustfrit stål med mærket 18/10 - det bedste, og det er sådan en legering kaldes medicinsk stål. Jo tykkere bunden og væggene af retterne (bunden - mere end 3 mm, væggene - mere end 0,5 mm tykkelse), jo mere ensartede opvarmningen, og maden brænder ikke, når du steger og støder op. Ideelt set er det bedre at vælge en gryde med en dobbelt eller tredobbelt bund. Men mærket erklæret af producenten er ikke en garanti for kvalitet.

Vi foreslår at se på det følgende diagram af "Kontrolindkøb" om hvordan man vælger den rigtige pande fra rustfrit stål med et glas låg og hvordan man genkender en falsk mv.

6 vigtigste anbefalinger

  1. Fra hvilken som helst materiale skålene er lavet, vælger du fra to lignende modeller, vælger du en, der har tykkere vægge og en bund, samt flere lag med non-stick coating (hvis nogen);
  2. Med en god gryde skal håndtagene boltes, ikke svejses;

Sådan vælges den rigtige gryde

  1. Kontroller altid tallerkenen for defekter;
  2. Låget skal sidde tæt på skålen og falde ikke, når det er vippet;
  3. Bunden skal være plan og stabil;
  4. Det er bedre ikke at købe køkkengrej hele sæt. Lav et sæt containere af forskellige, ikke kun i størrelse, men også i materialetype. For eksempel til fremstilling af pilaf og kødretter uundværlig jern gryde, at slukke grøntsager nyttig keramisk gryde til madlavning supper - emaljeret til fremstilling af kosten retter køber Teflon model for hurtige æg madlavning galt aluminium lille scoop, og, selvfølgelig, så glem ikke at købe en universal køkken redskaber - rustfrit stål kasserolle. Det skal være så høj kvalitet, som det er i det, at du oftest vil lave mad. Læs nedenstående retters dimensioner.

Hvor meget pot skal jeg vælge?

Hvad er den optimale pande størrelse? En mellemstore pande med et volumen på 3 liter anses for at være universelt. I denne kapacitet kan du lave supper, garniture, kød og compotes. Men det er bedre at have i køkkenet et sæt flere potter af forskellige størrelser, former og typer.

Til madlavning supper og compotes: Potens volumen til madlavning supper og kompotter vælges med 1 liter pr. et familiemedlem. Det vil sige, at en lille familie på 3 personer er nok til at få en 3-liters tallerkener. Hvis du kan lide at lave mad med en margen, så vælg en større krukke.

Til madlavning æg, grøntsager, side retter: en lille pande med et volumen på 1-2 liter.

Til madlavning grød til 1-2 portioner og saucer: gryder på mindre end 1 liter.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

26 − = 23

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map