Bagaimana untuk memilih sinki dapur dan sinki keluli tahan karat

Bagaimana untuk memilih sinki dapur dan sinki keluli tahan karat

Bagaimana untuk memilih sinki dapur dan sinki keluli tahan karat

Menurut statistik, setiap pelayan wanita menghabiskan separuh masa, di mana dia berada di rumah, di dapur. Oleh itu, sangat penting bahawa bilik ini selesa dan cantik. Malangnya, mesin pencuci pinggan tidak dapat ditemui di setiap dapur, begitu banyak "masa dapur" dibelanjakan untuk membasuh pinggan. Sangat penting untuk mempunyai sinki yang selesa dan boleh dipercayai, dan kebanyakan suri rumah memilih tenggelam dari keluli tahan karat.
Banyak yang mengingati zaman ketika titanium, adalah untuk kita beberapa jenis bahan super-modern yang digunakan dalam teknologi tentera dan penerbangan. Tetapi sekarang kita tahu bahawa titanium adalah salah satu jenis keluli tahan karat, yang sangat tahan terhadap kakisan dan tekanan mekanikal.

Tanpa sinki dapur dari keluli tahan karat, ramai yang tidak bayangkan dapur moden

Tenggelam dapur dari keluli tahan karat untuk ramai telah menjadi sebahagian daripada pedalaman

Cara menentukan kualiti sinki dapur keluli tahan karat

Ramai suri rumah memilih tenggelam matte kerana rupa yang menarik

Beg dapur dapur matte kelihatan lebih asli

Pembasuhan sebenar mesti diperbuat daripada keluli tahan karat, yang diluluskan untuk digunakan dalam industri makanan. Bahan tidak boleh mengandungi kekotoran berbahaya logam berat. Ia adalah mengenai keluli 304. Ia memenuhi semua keperluan bahan yang digunakan dalam industri makanan. Tetapi keluli itu agak mahal kerana peratusan nikel yang tinggi.

Tetapi terdapat satu lagi jenis keluli. Ia adalah keluli dengan kandungan nikel yang rendah. Ia lebih murah dengan purata 30%, dan sekilas kelihatan seperti keluli 304, yang digunakan dalam industri makanan. Tetapi ini adalah keluli 202, yang digunakan dalam kejuruteraan. Ia mempunyai komposisi kimia yang berbeza, dan oleh itu, parameter rintangan mekanikal dan kakisan lain.

Cuci satu dan lain-lain jenis keluli dalam kabinet akan kelihatan sama. Tetapi selepas beberapa bulan penggunaan, pembersihan baja 202 murah akan mengejutkan anda. Pertama, tompok akan muncul di seluruh permukaan. Kemudian logam akan kehilangan warna asalnya. Tidak lama kemudian, di tempat kimpalan atau lenturan, perceraian yang menghancurkan akan muncul. Sebagai peraturan, sepanjang tahun penggunaan dalam kehidupan sehari-hari di sinki sedemikian menunjukkan melalui kakisan.

Selalunya pilihan adalah berdasarkan sinki dapur yang berkilat

Kemasan keluli tahan karat berkilat - pilihan yang paling biasa

Untuk membezakan pencuci keluli tahan karat seperti itu dari pembersihan yang baik boleh dengan harga yang rendah dan pengeluar yang tidak diketahui, serta kekurangan pembungkusan individu dan pasport untuk barang yang dijual.

Pengeluar sinki Eropah yang paling terkenal adalah syarikat FRANKE, TEKA, BLANCO. Mereka menawarkan pelbagai pencuci berkualiti tinggi, tetapi harga juga agak tinggi. Sink dapur dapur keluli juga dijual oleh syarikat Turki, contohnya, OSCAR, ARTENOVA. Tenggelam di Turki biasanya diperbuat daripada tebal keluli nipis 0,4-0,6mm. Pembuat Cina HAMA, PUKE dan CS telah membuktikan diri mereka dengan baik. Ketebalan tenggelam dari 0,6 mm hingga 1,2 mm, siphon dan penetapan dalam kit.

Ringkasan: sinki dapur keluli tahan karat yang baik mesti dibuat daripada keluli 304 dan mempunyai ketebalan sekurang-kurangnya 0.6 mm, pastikan anda mempunyai pasport barangan dan pembungkusan.

Cara memilih sinki keluli tahan karat yang baik

Agar tidak salah apabila memilih sinki keluli tahan karat, sebelum membeli, jawab beberapa soalan mudah:

  • Digilap atau matte sink?

Tenggelam yang digilap kelihatan menarik, tetapi jika anda lebih suka ini, perhatikan bahwa ia agak rumit dalam perawatan. Di permukaannya terlihat calar dan jejak titisan air terkecil. Adalah dinasihatkan untuk membersihkan basuh kereta yang kering selepas setiap penggunaan. Tetapi sinki yang dipoles mudah dibersihkan dari skala kapur, yang tidak boleh dikatakan mengenai matte.

Reka bentuk sinki Kraus mengambil kira semua keperluan pelayan wanita

Matte tenggelam Kraus menyerang dengan kepelbagaiannya, kerana reka bentuknya difikirkan melalui butiran terkecil

  • Apa jenis basuh lebih mudah untuk anda
1

Hanya pemilik mesti memilih sinki. Siapa, jika tidak dia, perlu tahu berapa banyak mangkuk yang perlu di dalam tandasnya, sudut, sinki segi empat atau pekeliling diperlukan? Fikirkan tentang mana yang terbaik untuk memasang mixer, dan reka bentuk apa yang sepatutnya. Mungkin pemilik induk akan mahu membeli tenggelam dengan sayap atau memasang di sebelah bekas untuk sabun cecair, penapis air atau mesin pencincang? Satu lagi parameter penting pembasuhan masa depan anda ialah kedalaman mangkuk. Kedalaman optimum adalah dari 18 cm. Jika sinki itu lebih cetek, airnya akan menyemburkannya, dan kapasiti akan berkurang dengan nyata.

Di bahagian dalam beberapa gaya, sinki infill sesuai dengan sempurna

Baskom sinki keluli tahan karat juga mempunyai kelebihannya

  • Bagaimana anda akan memasang sink

Terdapat dua jenis sinki dapur dari keluli tahan karat - mortise dan overhead. Sekiranya sinki menjadi baki, ambil kira dimensinya ketika membuat perabot atau pilih tenggelam tahan karat untuk menyesuaikan lubang yang sudah dipotong. Tenggelam overhead sesuai untuk sebarang perabot.

Kelembapan yang semakin meningkat adalah salah satu sebab untuk memilih sinki dapur overhead

Mesin basuh keluli tahan karat melindungi bahagian permukaan meja kerja dari kelembapan yang tinggi

  • Di mana hendak membeli basuh kereta?

Jangan beli tenggelam di pasaran. Alamat di kedai-kedai kebersihan khusus. Oleh itu, anda boleh mengelakkan kekecewaan daripada kualiti yang kurang baik, yang jauh lebih kuat daripada kegembiraan harga yang rendah.

Dan hujung yang terakhir: semak kualiti keluli dengan magnet. Sekiranya ia meluncur ke permukaan logam, maka keluli itu adalah berkualiti tinggi. Sekiranya logam itu menarik minat magnet, maka kualiti keluli lebih rendah.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

54 − 48 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map