Keittiön suunnittelu 12 neliömetriä. m ja 6 suunnittelumallia

Keittiön suunnittelu 12 neliömetriä. m ja 6 suunnittelumallia

keittiö 12 neliömetriä - suunnittelu, remontointi, sisustus

Keittiöalue 12 neliömetriä. metriä on hyvä kompakti ja samalla kapasiteetti. Täällä voit varustaa vain täydellisen ruokasalin ja työalueen, mutta myös laittaa baarin, sohvan tai soveltaa epätyypillisen ulkoasun. Tässä materiaalissa on 7 hyödyllistä vinkkejä, korjaus- ja suunnitteluideoita sekä valokuvan esimerkkejä kuudesta yleisimmistä keittiön ulkoasusta 12 neliömetriä. metriä.

Yleiset suositukset

Vihje 1. Suunnittele sisätilat vaaleissa väreissä

Huolimatta siitä, että keittiö ala on 12 neliömetriä. metrejä ei voida kutsua pieniksi, avaruuden visuaalisen laajentumisen vaikutus ei haittaa.

 • Jotta keittiö olisi tilava ja kevyempi, riittää koristella sisustusta enimmäkseen vaaleilla väreillä (ainakin suhteessa 1: 2 muilla väreillä). Joten esimerkiksi langan katto, keittiökalusteet ja julkisivut voivat olla valkoisia, seinät - vaalean harmaa ja lattia - valkaistun tammen varjo. Mutta korostuksessa ja sisustuksessa voit käyttää mitä tahansa kirkkaita tai tummia sävyjä.

Lisätietoja värien yhdistämisestä on osiossa.

 • Keittiön sisustus vaaleissa väreissä
 • Keittiön sisustus vaaleissa väreissä

Vihje 2. Jos on halu ja tilaisuus, tee kunnostaminen

Useimmiten keittiössä 12 neliömetriä. metreillä ei ole mitään järkeä suorittaa korjauksia uudelleensuunnittelulla, koska tämä on hyvin pitkä, hankala ja kallis prosessi, lisäksi se ei aina ole mahdollista.

Mutta jos haluat päästä eroon tyypillisistä ratkaisuista ja tehdä keittiöstä tilavampia, remontin aikana voit yhdistää keittiön olohuoneeseen, eteiseen tai eristettyyn parvekkeeseen. Lue lisää kunnostustöiden koordinoinnista asuntoselvitysten kanssa erillisessä artikkelissa.

Voit yhdistää keittiön olohuoneeseen seuraavasti:

 • Poista osio väliltä kokonaan;
 • Tee seinään kaareva tai yksinkertaisesti leveä aukko.

Ja voit lisätä keittiötä vähentämällä viereistä olohuonetta. Tätä varten sen on pakattava vanha osio ja pystytettävä uusi.

Esimerkki yhdistetyn keittiön olohuoneen suunnittelusta, jossa keittiön pinta-ala on 12 neliömetriä. m, ja sohva alue - 20 neliömetriä. m., on esitetty alla olevassa kuvassa (katso!).

 • Keittiöalue 12 neliömetriä. metriä keittiö-olohuoneen sisustuksessa
 • Keittiöalue 12 neliömetriä. metriä keittiö-olohuoneen sisustuksessa
 • Keittiöalue 12 neliömetriä. metriä keittiö-olohuoneen sisustuksessa

Yhdistettäessä keittiön parvekkeella voit:

 • Poista vain ikkuna ja parvekeovi ovelta. Jäljellä olevasta ikkunalaudasta voit järjestää baarilaskurin, työskentelyalueen ja rakentaa kaappin. Parveke itse voi tulla talvipuutarha, varastotila, minibaari tai ruokasali.
 • Irrota ikkunan kynnys ja aseta ranskalainen ikkuna aukkoon alla olevan kuvan osoittamalla tavalla. Tämä menetelmä antaa enemmän valoa keittiölle, tekee sisustuksesta mielenkiintoisempaa ja helpottaa pääsyä parvekkeelle.
1

Keittiö, jossa ranskalaiset ikkunat

Neuvosto 3. Keittiön suunnittelussa noudata "työskentelykolmion"

Keittiöön, joka osoittautui käteväksi ruoanlaittoon, kolme pääpistettä - pesuallas, jääkaappi ja liesi - on sijoitettava vierekkäin (mutta ei liikaa).

 • Ensinnäkin sinun on määriteltävä paikka, jossa on "märkä kohta" eli pesuallas, koska sen paikka on lähes aina muuttumaton (vaikka onkin realistista siirtää tai laajentaa tiedonsiirtoa haluttaessa). Astianpesukoneen lähellä on oltava astianpesukone.
 • Levy on sijoitettava vähintään 50 cm: n päähän uppoalta. Tämä tila voidaan tehdä työalueeksi.
 • Etsi sitten jääkaapin paikka. Sen ei myöskään pitäisi seistä liian lähelle uunia ja uppoaa (vähimmäisetäisyys on 50 cm).
 • Älä unohda uunia. On myös parempi sijoittaa lähelle "työskentelykolmioa" esim. Keittotason tai korkean moduulin (silmätason) alle jääkaapin lähellä.

Kuulokkeiden muodoissa ja erilaisissa asetteluvaihtoehdoissa kuvataan myöhemmin erillisessä luvussa, jossa on valokuvamalleja.

Vihje 4. Valitse sisäänrakennettu ja tilava huonekalut

Jos haluat käyttää keittiön potentiaalia maksimiin, sviitti valitaan sisäänrakennettuna ja tilavana. Huonekalujen tilavuus on erityisen tärkeä, jos haluat korostaa ruokailutilaa vähentämällä työskentelyaluetta.

 • On toivottavaa, että alempi taso koostuu vetosäleistä, eivätkä kääntökaapista. Näin voit nopeasti löytää oikeat astiat tai tuotteet ja sijoittaa suurempia ruokia.
 • Jos huoneen korkeus on 2.50-2.70 m, voit suunnitella kuulokkeen korkeuden kattoon kolmannen tason tai suurennetun toisen kustannuksella. Tämä huonekalujen kokoonpano antaa sinulle mahdollisuuden tallentaa enemmän asioita tai piilottaa tuuletuskotelon. Kuviossa on esimerkki kolmannen tason kuulokkeista.

Aseta kolmas taso

Vihje 5. Valitse sisäänrakennetut pienikokoiset tai keskikokoiset kodinkoneet

Kodinkoneita, myös jääkaappi, ovat myös toivottavia sulautetulle tyypille. Keittiöalue 12 neliömetriä. mittarit voidaan varustaa täydellä laitteella - pesukoneesta viinikaappiin.

 • Mutta että keittiön työskentelyalue ei osoittaudu liian suureksi, yritä olla hankkimatta liian suuria laitteita ja laitteita, joita et todellakaan tarvitse. Joten esimerkiksi 3 hengen perheelle, kapea astianpesukone (45 cm) korvaa tavallisen astianpesukoneen.

Ja jos haluat valita ulkoasun, jossa painotetaan ruokailualuetta tai vain harvoin kokata, kannattaa kokeilla tekniikkaa ja kaiken kaikkiaan mini-muodossa. Se voi olla levy kahdella tai kolmella polttimella, pieni mikroaaltouunin uuni tai 120 litran jääkaappi, joka voidaan asentaa työtason alle.

Neuvosto 6. Järjestä kaunis ja tilava ruokailutila

Keittiön suunnittelu 12 neliömetriä. mittarit sisältävät täysimittaisen ruokailualueen. Tässä muutamia vinkkejä, jotka on otettava huomioon valittaessa huonekaluja ja asettelua:

 • Jos keittiön työskentelyalue on puolet avaruudesta tai enemmän, ruokailutila on kalustettu kevyemmillä ja toimivilla huonekaluilla 4 hengelle. Esimerkiksi, taitettava pöytä, vieraiden saapumisen yhteydessä ja kevyet tuolit. Toinen hyvä idea - keittiönurkkaus säilytyslaatikoilla istuimen alla.
 • Jos keittiön ulkoasu on etusijalla ruokailualueelle, voit valita minkä tahansa muotoisen pöydän 4-6 henkilölle ja täydentää sitä kaikilla tuoleilla, jopa korkeilla selkänojilla ja pehmeillä verhoiluilla.
 • Muista, että etäisyys pöydästä toiseen huonekaluverkkoon tai seinään on vähintään 90 cm.

Joka tapauksessa älä unohda tilaisuutta varustaa ruokasali todella kauniisti ja jopa tavallisesta, koska keittiön kuvamateriaali sallii sinun. Esimerkiksi tuolien parissa voit laittaa tyylikkään sohvan, tehdä puutarhan tai palauttaa vanhoja huonekaluja tarinan kanssa.

Neuvoja 7. Tarkastele ulkoasua, joka sopii sinulle

Oikein valittu keittiön rakenne mahdollistaa uhrata keittiön sisustuksen toimivuuden tai kauneuden. Riippuen tarpeista ja huoneen muodoista, voit valita seuraavan tyyppiset asettelut:

 1. Yksi rivi;
 2. Kaksinkertainen rivi;
 3. U-muotoinen;
 4. L-muotoinen (kulma);
 5. C-muotoinen;
 6. Suunnittelu saaren kanssa.
Keittiön ulkoasun vaihtoehdot 12 neliömetriä m

Keittiön ulkoasun vaihtoehdot 12 neliömetriä m

Tietenkin huonekalujen järjestelyllä on paljon muunnelmia, mutta nämä 6 tyypit ovat yleisimpiä. Lisätietoja niiden ominaisuuksista esitetään seuraavassa luvussa havainnollistavia esimerkkejä.

6 keittiön ulkoasua 12 neliömetriä m

Yhden rivin asettelu

Yhden rivin asettelu edellyttää keittiösarjan järjestämistä pitkin yhtä seinää. Tämä vaihtoehto on erityisen tärkeä pienten ja kapeiden keittiöiden osalta, joiden leveys on enintään 2 metriä. Tällöin työalue sijaitsee kuuroisen lyhyen tai pitkän seinän kohdalla ja ruokailuryhmä sijoitetaan lähemmäksi ikkunaa tai vastapäätä sitä kuulokkeeseen.

Keittiön suunnittelu 12 neliömetriä. yhden rivin layout ja buffet voidaan nähdä alla olevassa kuvassa (vieritä).

 • Yhden kerroksinen keittiö, jonka pinta-ala on 12 neliömetriä. m
 • Yhden kerroksinen keittiö, jonka pinta-ala on 12 neliömetriä. m
 • Yhden kerroksinen keittiö, jonka pinta-ala on 12 neliömetriä. m
 • Yhden kerroksinen keittiö, jonka pinta-ala on 12 neliömetriä. m
 • Yhden kerroksinen keittiö, jonka pinta-ala on 12 neliömetriä. m

Yhden kerroksinen keittiö, jonka pinta-ala on 12 neliömetriä. m

L-muotoinen (kulma) kokoonpano

Corner-keittiö on yleisimpiä ja siksi tavallisimpia suunnitteluratkaisuja. On hyvä, että se käyttää nurkkaa, luo tilaa, joka sopii ruoanvalmistukseen ja jonka avulla voit selvästi erottaa ruokailutilan. Erityisen tärkeää on neliön muotoisten keittiön L-muotoinen asettelu.

Kuvassa näkyy nurkka-keittiö, jonka pinta-ala on 11,9 neliömetriä (keittiön pinta-ala on parvekkeelle, olohuoneen pinta-ala on 20 neliömetriä).

 • Keittiön pinta-ala on 11,9 neliömetriä. m
 • Keittiön pinta-ala on 11,9 neliömetriä. m
 • Keittiön pinta-ala on 11,9 neliömetriä. m

Kaksirivinen asettelu

Huonekalujen kaksirivinen (rinnakkainen) sovitus sopii kapeisiin ja pitkänomaisiin keittiöihin, joiden leveys on vähintään 2,4 metriä. Tässä tapauksessa osa kuulokkeista, jossa on pesuallas, työpaikka ja liesi, sijoitetaan lähelle seinää ja jääkaappi, varastomoduuli ja mahdollisesti mikroaaltouunin uuni sijoitetaan vastakkaiselle puolelle. Ruokailutila sijaitsee yhdellä seinistä. Huonekalut ja laitteet voidaan yhdistää eri tavoin, mutta niiden järjestelyn periaate pysyy samana.

Alla on sisustus keittiö 12 neliömetriä. metriä kaksirivisellä asettelulla.

Kaksirivinen keittiö, 12 neliömetriä. m

Kaksirivinen keittiö, 12 neliömetriä. m

Lisätietoja aineistosta: Kuinka varustaa kaksirivinen keittiö-keittiön

U-muotoinen asettelu

U-muotoinen muotoilu sopii myös keittiöihin, joiden leveys on yli 2,4 metriä, ja se on hyvä, koska se käyttää kahta kulmaa kerralla, mahdollistaa keiton ja pienet liikkeet. Mutta tyypillisen keittiön toteuttaminen tällainen ratkaisu on hieman vaikeampaa, koska sinun on ainakin uudistettava ikkunaluukku, voit nostaa ikkunan aukon tasoa (mikä ei aina ole mahdollista) ja myös varmistamaan lämmön kulkeutuminen jäähdyttimestä ikkunaan. Maksimissaan sinun on siirrettävä tai laajennettava viestintä uudelleen, jos haluat siirtää altaan ikkunaan. Muista, että laatan asettaminen ikkunan alle on kielletty. Ruokailuryhmän järjestelystä U-muotoinen ulkoasu voi rajoittaa itsesi baaritiskiin (se voi olla osa kirjainta P), laittaa pienikokoiset huonekalut tai jopa ottaa ne toiseen huoneeseen, esimerkiksi ruokailuhuoneeseen tai olohuoneeseen.

Muutama esimerkki design-keittiön pinta-alasta 12 neliömetriä. metrejä U-muotoisella asettelulla, katso seuraava kuvahaku.

U-muotoinen keittiön layout

U-muotoinen keittiön layout

U-muotoinen keittiön layout

U-muotoinen keittiön layout

U-muotoinen keittiön layout

C-muotoinen asettelu

C-muotoinen muotoilu on U: n muotoisen järjestelmän muunnelma. Voit käyttää sitä huoneessa, jonka leveys on 2,70-2,80 m. Koska C-muotoinen keittiö merkitsee baarilaskurin tai pienen pöydän sijainnin kuulokkeen jatkamisen muodossa, niin suuri perhe ei valitettavasti ole sopiva. Kuitenkin, jos asunnossa on erillinen ruokasali, niin C-muotoinen keittiö on ihanteellinen valinta.

C-muotoinen keittiön asettelu

Saaren suunnittelu

Teoreettisesti keittiön 12 ruutua on mahdollista sijoittaa jopa pöytäsaari. Tällöin muut keittiön kalusteet on järjestetty yhteen tai L-muotoiseen. Tämä muotoilu on erittäin kätevä "työskentelykolmion" näkökulmasta, varsinkin jos siirrät levyn tai pesualtaan saarelle. Kuitenkin saari keittiö suljetaan pois mahdollisuus järjestää tilava ruokailutila, joten tämä vaihtoehto soveltuu myös vain sinkuille ja vaikkapa lapsettomia pariskuntia, ja jos keittiö on kiinnitetty olohuoneeseen tai talossa on ruokasali näkyy kuva.

 • Keittiö saarella
 • Keittiö saarella

Keittiö saarella

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 75 = 76

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map