Rezanje i šivanje rimskih zavjesa vlastitim rukama: korak po korak s fotografijom

Rezanje i šivanje rimskih zavjesa vlastitim rukama: korak po korak s fotografijom

Rezanje i šivanje rimskih zavjesa vlastitim rukama: korak po korak s fotografijom

Jednostavni, elegantni, strogi i elegantni rimski zastori bit će savršeni ukras za bilo koji stil interijera i apsolutno svaku sobu, bilo da je dnevna soba, spavaća soba, blagovaonica, dječja ili kuhinja. Posebno organski laconski i kompaktni dizajn rimskih zavjesa uklapa se u unutrašnjost kuhinje, gdje sve treba biti što je prikladno i što je moguće više funkcionalno. Već dugo vremena sanjao se šavovima rimskih roleta s vlastitim rukama, ali sumnjao u njihove sposobnosti? Korak po korak upute za pomoć! Doista, rimske zavjese nisu tako jednostavne kao što se čine. Imaju male, ali vrlo važne tajne. Da biste postigli besprijekornu kvalitetu izvedbe, važno je znati nekoliko trikova koje ćemo rado podijeliti s vama. Ali još uvijek nema ništa nadnaravno i megasyllabic u ovom poslu, pa naprijed s pjesmom!

Rimske zavjese s vlastitim rukama neće biti gora od tvornice

Šabliranje romana s vlastitim rukama je jednostavno, ako točno slijedite preporuke

Odaberite tkanine za roman sjenila

Rimske zavjese mogu se šivati ​​od apsolutno svih tkanina, u rasponu od teških zavjesa i završavaju s laganim prozirnim tulipom. Ali još je poželjnije koristiti guste tvrdog materijala koji dobro drži oblik, naglašavajući ljepotu nabora u sklopljenom obliku. Uz zavjese nacrtana savršeno ravan rez bez draperije oko veličanstvenost pokazuje ljepotu ukras i tekstura materijala, tako da za šivanje rimske sjenila smisla izabrati nešto posebno što će zadovoljiti oči i podiže raspoloženje svaki dan. S obzirom na skromnu veličinu rimskih zavjesa i minimalnu potrošnju tkanine, moguće je upuštati se u ekskluzivni dizajnerski tekstil. Na kraju, ovo nije zavjesa, već jedan od najisplativijih modela zavjesa, stoga nemojte prekinuti! S vremena na vrijeme, samo trebate napraviti sebe darove!

Tkanina za rimske zavjese trebala bi odgovarati boji i teksturi cijele kuhinje

Odabiremo tkanine za šivanje rimskih zavjesa tako da se skladno uklapa u kuhinju

Ako želite da vaša romka štiti prostor od znatiželjnih pogleda, ali istodobno ostavljajući sunčevu svjetlost što je više moguće odaberite prozirne tkanine. Isto tako, ako je vaš cilj blokirati sunčevu svjetlost, obratite pažnju na svjetlosnu izoliranu tkaninu koja se obrađuje posebnom impregnacijom na stražnjoj strani. Tkanine koje ne štite svjetlost ne samo da se ne gori, nego također pouzdano štite od spaljivanja pozadine, namještaja i drugih interijera.

Odabir tkanine od rimskih zavjesa s jakim cvjetnim ispisom možete ukrasiti izvorne kuhinjske prozore

Rimske zavjese prozirne tkanine s jakim cvjetnim tiskom bit će pravi ukras prozora

Ako se odlučite rimski zasjenjivanje bi ga u kuhinju, na izbor tkanina treba pristupiti s velikom odgovornošću, jer čak i ako je vaš Kuhinja je opremljena najmoćnijih i modernog motora koji u potpunosti zaštititi od pare, dima i mirisa kuhanja hrane će i dalje uspjeti. Kuhinja zavjese bi trebala imati prljavštinu svojstva, apsorbirati najmanje miriše, dugo vremena kako bi atraktivan izgled, prilagođen za osobe koje često pere i ispire dobro. Sintetičke tkanine odgovaraju svim ovim karakteristikama. Sljedbenici svih prirodnih i fizičkih vrijedi plaćati pozornost na modernim kombiniranim i pomiješan tkanine u kojoj su pamuk, lan ili svila dodano mali postotak sintetičkih vlakana. Zbog nečistoća sintetičke zavjese od mješovitih tkanina ne zahtijevaju pažljivo održavanje i dug pogled kao nov, zadržavajući sve čari i emocionalne estetiku prirodnih materijala.

Ispravan osvjetljenje omogućit će vam da se u svim njegovim ljepotama pojave rimske zavjese miješane tkanine

Mješovita tkanina, odabrana za rimske zavjese, ima svoje dekorativne zasluge, što će pokazati pravilnom rasvjetom

Molimo, imajte na umu da se romantični zavjese mogu oblikovati ili dvostruko ili pojedinačno. Dvostruko je prikladno za guste boje tkanine kako bi ih zaštitili od spaljivanja na suncu. Druga opcija je poželjna za lagane tkanine s ispisom i bijele na pogrešnoj strani, kao i za tanke prozirne tkanine kao što su organza s uzorkom ili vuneni lim.

Kombinacija različitih uzoraka na tkaninama i različitim vrstama zavjesa može postati opcija dizajna prozora

Pojedine rimske zavjese od prozirne tkanine na ovom prozoru postale su dio zanimljive kombinacije različitih uzoraka

I, naravno, ne zaboravite pri odabiru tkanine za zavjese, uzmite u obzir korespondenciju uzorka, boje i teksture s općim stilskim rješenjem interijera i idejom dizajna. Uniformne tkanine su najsvestraniji, savršeno rade u bilo kojem stilu. Smiješni cvjetni i gastronomski motivi, kao i kavez, savršeni su dodatak zemlji, provenziji ili jednostavnom stilu zemlje. Geometrijske figure i apstrakcije će organski gledati modernu ili avangardnu ​​kuhinju.

Jednostavnost i suzdržljivost rimskih zavjesa ne sprečava ih da igraju ulogu ukrasnog elementa

Rimske zavjese u unutrašnjosti kuhinje izgledaju skromno, ali s dostojanstvom, obavljaju ne samo praktične, nego i ukrasne funkcije

Odredite veličinu rimskih zavjesa

Bez obzira na to da li ste sami ili na zahtjev šivati ​​rimski zastor, trebao bi imati savršene razmjere i "sjediti" na prozoru, poput rukavice. Da biste se nosili s ovim arhivskim zadatkom, morate točno mjeriti i izračunati potrošnju tkiva, a za to morate odlučiti o načinu pričvršćivanja rimskih zavjesa.

Varijante pričvršćivanja rimskih zavjesa:

  • U otvoru prozora

Zavjese su na staklu. Ova vrsta pričvršćivanja se uglavnom koristi kada se u blizini prozora nalazi veliki prozorski prolaz - u ovom slučaju, čak i uz spuštanje zastora, ostat će dostupan pristup i mogu se koristiti bez ograničenja. Također, rimska zavjesa "pusti na staklo", kada ide ne samo, već se koristi u kombinaciji sa zavjesama, zavjesama, jastučićima i drugim izvedbama zavjesa. Prilikom postavljanja rimskih zavjesa u otvor prozora, njegove dimenzije moraju odgovarati dimenzijama otvora.

Za pravilno rezanje morate odrediti veličinu rimskih zavjesa

Odredite veličinu rimskih zavjesa, ovisno o načinu pričvršćivanja, tako da se ne smije krivo slagati i šivati

  • Na zidu iznad prozora
1

Tkanina zavjese su montirane ne unutar otvora, ali na njezinoj prolaznoj strani. Ova metoda je poželjna u prisustvu ventilacija i otvora za ventilaciju ili kad se prozor otvori u prostoriji kroz cijelu visinu. U ovom slučaju, rimska zavjesa treba biti 5-10 cm širina od otvora prozora i 10-15 cm od oba kraja. Dopuštenja na stranama će biti prekrivena zavjesama, tako da nema praznina. I dopuštenje odozdo omogućit će da se popravi okvir iznad prozora otvora da zavjesa u prikupljenom stanju nije spriječio otvaranje okvira prozora.

Master klasa: kako šivati ​​rimske zavjese vlastitim rukama

Rimske zavjese mogu biti cjeline, ili se sastoje od nekoliko platna. Ako je osigurano više stranica, svaka se zavjesa mora pričvrstiti na zaseban okvir. Za početnike, kako bi se razumjela suština krojenja, razumjeti pričvršćenje i načelo dizajna zavjesa rimskih zavjesa, preporučljivo je započeti šivanjem jednog platna.

Rimljokari imaju koristi od zanimljive figure na tkanini

Zanimljiv dizajn na tkanini često je važan ukrasni element rimskih zavjesa

Potrebni materijali:

  • Tkanina za zavjese i, ako je potrebno, materijal za oblaganje
  • Velcro traka s širinom zavjesa
  • 7-8 komada metalnih, drvenih ili plastičnih iglica / šipki promjera 4-5 mm dužine 3 cm šire od širine zavjesa
  • Mali plastični prstenovi s promjerom od 10-12 mm na svakom kukičanju, koji će biti navojni kabeli za dizanje zavjesa
  • Tri rezova najlonskog kabela: duljina svake je jednaka dvjema dužinama zavjese i jedne širine zavjese
  • Stroj za ponderiranje platforme
  • Drvena šipka ili šipka za vješanje ruba s presjekom 2,5 x 5 cm širine platna
  • Karanteri, vijci, kuke na spiralnoj polici

Kako polagati rimske rolete

1. Mjerimo otvaranje prozora. Odozad i dolje dodajte 5-7 cm bočnih šavova i 10-15 cm razmaka. Naknade za visinu zavjesa obično su oko 20% rimske. Prije izrezivanja nož, da ne bude u redu s proračunima i eliminirati skupljanje materije tijekom šivanja, tkanina, poželjno je prodekatirovat: nekoliko minuta je namočen u toplu vodu, suši i proutyuzhivaem. Broj i veličina nabora određuje visina prozora i duljina budućih zavjesa. Odredite optimalnu udaljenost između nabora pomoći će sljedećoj tablici:

Tablica za određivanje optimalnog broja i veličine nabora

Izračunavanje broja i veličine nabora za rimske zavjese pomoći će odrediti najbolju opciju

U sposobnosti pravilnog izračunavanja veličine svakog "džepnog nabora" jedna je od glavnih tajni prilagodbe rimskih zavjesa.

Shema za izračunavanje tkanine za rezanje romanskih roleta

Otvori rimske zavjese: shema izračuna tkanine

2. Na pogrešnoj strani označavamo linije vrata i budućih nabora, kao i mjesta ugradnje prstenova za kabel prema shemi dana. Na rimski zavjesak lijepo draped, linije budućih nabora trebaju biti na istoj udaljenosti jedna od druge, a isto tako biti identični u širini.

3. Bočni rubovi su tretirani dvostrukim preklopom. Nemojte zaboraviti prilagoditi napetost niti, tako da šavovi ne zatežu stranice.

4. Čavlić ili pribadače za namještaj na donjoj strani drvene šipke, na koji će se zavjesa pričvrstiti, lakirajte čičak. Obradimo gornji dio zavjesa i šivamo ostatak Velcro Velcro, što će nam omogućiti da uklonimo rublje za pranje čim postane nužno. Drveni blok, koji ćete koristiti kao okvir, poželjno je prethodno obojiti u odgovarajućoj boji. Umjesto drvene šipke, možete koristiti traku od lambrequina s čičakom, koji se prodaje sa stropnim zagradama.

5. U donjem dijelu zavjesa izrađujemo vrata i stvaramo klin, čija širina bi nam omogućila da umetnemo šipku za vaganje u formirani "džep". Kao sredstvo za vaganje zavjesa, možete koristiti ravni aluminijski profil 1-2 cm kratke od vijenca. Za prozirne ili bijele tkanine poželjno je slikati u bijeloj ili ispod boje tkanine. Ovaj profil možete kupiti u trgovini građevinskih materijala.

6. Na pogrešnoj strani zavjese primijenimo rub za završnu obradu i umetnite pripremljene igle u formirane džepove. Zatvorite rupe. Za daljnje bilo je moguće oprati zavjese, šivati ​​kulisok prednost na samo jednoj strani, tako da možete ukloniti igle prije pranja i nakon pranja i glačanja ih natrag. Rubovi igle ne bi se trebali prianjati na tkaninu zavjesa. Idealna - kako koristiti posebne plastične šipke, koje se mogu kupiti od privatnih tekstilnih dizajnera. Možete upotrijebiti umetke za korzet, koji se prodaju u trgovinama opsega pribora za šivanje. Od pohranjeni corsetry umetanja valjane, pre-cut u njima potrebnim vremenskim intervalima s malom razlikom, kroz tkivo zagrijava željeza s parom, a zatim staviti na toplim danima pod pritiskom završiti ravnanje. Kao alternativa, možete koristiti žicu, ali samo ako je stan grančica od nehrđajućeg čelika.

Glavne komponente rimskih zavjesa

Elementi rimskih roleta

7. Nakon što ste obilježili položaj prstenova, vođeni shemom, šivajte ih ručno. Na drvenu šipku prstena pričvrsti se pomoću noktiju. Ovdje su potrebni za fiksiranje mehanizma za podizanje. Prstenovi za kabel trebaju biti simetrično smješteni s obzirom na sredinu zavjese. U tom slučaju, vanjski prstenovi trebaju biti postavljeni na udaljenosti od 5-10 gledajući rub zavjese.

8. Pomoću Velcro popravite zastor na šipku. Pričvrsni dio kabela pričvršćen je na okvir prozora i pričvrstili kabel oko njega kako bi popravili zavjese. Od donjeg ruba, počnemo navijati kabel u prstenove. Na donjem prstenu vezujemo čvor i čvrsto smo ga također pričvrstiti ljepilom.

9. Provucite kabel kroz sve prstene do samog vrha ruba. Sličnu operaciju obavljamo sa svim redovima prstenova. Imajte na umu da kada se svi užici navlače preko gornjih prstenova, moraju se izvaditi na jednu stranu zavjesa. Zategnemo sve žice tako da se nabore ravnomjerno raspoređuju po čitavoj širini ruba. Pomoću vrpci popravljamo nabore u tom položaju.

Shema montaže rimskih slijepih zavjesa

Kada su sve žice navijene, kroz gornje prstene ih dovedemo s jedne strane zavjesa

10. Postavljamo drvenu gredu iznad otvora prozora ili pričvrstimo na okvir prozora. Uklonite vrpce koje drže zavjesu u presavijenom stanju. Rimljani će se spustiti. Poravnajte napetost svih kabela. Prikupljajući sve žice zajedno, povezujemo ih s čvorom za posljednji prsten. Zatim prolazimo žice kroz ručku kako bi podigli zavjese i na udaljenosti od oko 45-50 cm od prvog čvora vezali smo još čvor. Krajevi kabela ispod drugog čvora su pažljivo obrubljeni. Rimska sjena s vlastitim rukama je spremna!

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 22 = 28

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map