Instrucțiuni detaliate pentru asamblarea setului de bucătărie cu propriile mâini

Instrucțiuni detaliate pentru asamblarea setului de bucătărie cu propriile mâini

Instrucțiuni detaliate pentru asamblarea setului de bucătărie cu propriile mâini

De obicei, companiile care produc seturi de bucătărie oferă montaj pentru o taxă. Ca cotă, un procent din costul produsului (de obicei costă între 6 și 10%). Profesioniștii îndeplinesc rapid sarcina lor, adunarea nu ia mult timp. Dar dacă vrei, poți să faci totul singur. Mulți oameni nu știu cum să asambleze un set de bucătărie și cred că acesta este un proces destul de complicat și dificil. Dar puteți să o faceți dacă urmați instrucțiunile corespunzătoare. Sarcina principală la instalare - de a colecta de la diferite elemente un set de înaltă calitate care va fi introdus în premisa pregătită.

Asamblarea unui set de bucătărie este un lucru minuțios și complex, dar realizabil

Pentru a asambla bucătăria setată independent de toată lumea

Dacă decideți să instalați singur setul de bucătării, întrebați vânzătorul dacă bucătăria este furnizată împreună cu documentația de însoțire (instrucțiuni de asamblare). Din păcate, producătorii nu dau întotdeauna descrieri detaliate ale asamblării și instalării fiecărei dulapuri, astfel încât trebuie să vă petreceți timp imaginându-vă cum să asamblați setul de bucătărie.

Cum se asamblează un set de bucătărie: lucrări pregătitoare

Înainte de agățarea dulapurilor de bucătărie trebuie să faceți lucrări pregătitoare. Pereții pe care vor fi atașați dulapurile trebuie să fie perfect plane și unghiurile trebuie să fie egale cu 90 de grade. Înainte de a instala setul de bucătărie, este necesar să finalizați toate lucrările de montaj electric, instalarea ieșirilor și a cablurilor pentru conectarea corpurilor de iluminat de înaltă calitate, a hotelor etc. Zidul de sub dulapuri ar trebui să fie acoperit cu tapet sau pictat, deoarece după instalarea de dulapuri este destul de problematic pentru a lipi tapet peste ele.

Durabilitatea și respectarea cu atenție a cerințelor instrucțiunilor garantează succesul la asamblarea unității de bucătărie

Instalarea setului de bucătărie cu propriile mâini necesită îngrijire și respectarea strictă a instrucțiunilor

Înainte de a lucra cu dulapuri de bucătărie suspendate, acordați atenție proiectării capătului din spate. Dacă PFL (fibrolemnoase) este bătut în cuie pe peretele din spate al dulapului - cu mecanism de prindere „Hitch-raft“ dulap nu este la același nivel cu peretele. La acest tip de dulap este spânzurat exact, trebuie să obțineți o mică deschizătură de la peretele de jos. Prin urmare, partea de jos a setului cu cască ar trebui să fie găsite pe șorțul de bucătărie cu 1-1,5 cm. Instalarea dulapurilor de acest tip trebuie să se realizeze numai pe șorțul de bucătărie finit.

 In cazul in care se introduce pânza în sloturile și mai adânc în interiorul incintei, un set poate fi agățată peste șorțul ca aproape și se suprapun ea. Când instalați dulapul, verificați nivelul șorțului utilizând nivelul. Dacă există o abatere - este mai bine să închideți dulapurile suprapunând șorțul. Acest lucru va ajuta la ascunderea defectelor. În acele cazuri în care șorțul de bucătărie lipsește încă, trebuie să închideți dulapurile, să le aliniați poziția orizontală și apoi să efectuați instalarea șorțului. Această secvență vă permite să andocați șorțul și setul de bucătărie strâns.

Cum se asamblează partea inferioară a unității de bucătărie

Aceasta este o lucrare mai simplă decât montarea dulapurilor superioare. De regulă, elementele inferioare sunt instalate din colț sau din dulapul de spălare. Dacă ați cumpărat un set gata, trebuie doar să-i amplasați piesele în locuri pre-planificate. Rețineți, în cazul în care bucătăria are pardoseli inegale, trebuie să setați degetele de la cel mai înalt punct. După instalare și fixare, verificați orizontalul trăgând firul de nylon de-a lungul colțului superior. Figura arată ansamblul unui dulap de bucătărie. Munca ta este mult mai simplă dacă ai adus acasă gata de făcut.

În cazul în care tabelele într-o stare dezasamblată, ansamblul este mai bine să înceapă cu sortarea toate detaliile, și apoi selectați cele care vor fi utile în primul rând. De exemplu, ați decis să asamblați cabinetul. Pentru a face acest lucru aveți nevoie de următoarele părți: partea de jos - 1 bucată, peretele din spate - 1 bucată, rafturile - 2 bucăți, peretele lateral - 2 buc.

Găurile sunt perforate în detaliu când pereții sunt montați una pe alta și fixați cu exactitate. Fiecare parte este atașată în etape. Dar puteți să-l asamblați și într-un alt mod, când toate găurile de fixare sunt marcate și perforate în prealabil și numai atunci ele sunt asamblate. Această metodă necesită precizie specială pentru ca toate găurile de pe piesele de împerechere să coincidă și să nu se miște.

Primul lucru pe care îl puteți face este să ridicați cutii. Cel mai adesea vin cu un set de ghidaje care trebuie atașate lateral. Apoi continuați să asamblați caseta principală. Faceți marcaje pentru găurile pentru materialul de fixare. De obicei, în dulap se află 7 cm de margine și în dulapuri de 5 cm. Apoi marcați orificiile pentru suporturile de raft și instalați-le. Acum puteți conecta partea inferioară și două rafturi, apoi înșurubați coastele superioare, care vor fi atașate la partea superioară a mesei. În acest stadiu se recomandă măsurarea diagonalelor cutiei. Ei trebuie să fie egali.

1

Continuăm instalarea peretelui din spate. Dimensiunea sa ar trebui să fie puțin mai mică decât dimensiunea casetei. Îndepărtați peretele din fibră de mână în partea lungă a cutiei, apoi verificați dublu diagonalele. Dacă este necesar, corectați poziția cutiei și fixați peretele plăcii de fibre cu mai multe cuie. Acum, ciocănați cuiele în jurul perimetrului la o distanță de aproximativ 10 cm. Pentru o fixare mai puternică, puteți utiliza șuruburi. În cazul în care bordajul este completat cu picioarele - întoarceți cutia și instalați-le. Etapa finală a asamblării este instalarea cutiilor. Borseta ta este gata. În mod similar, restul bucătăriei este asamblat.

Nu este nevoie să colectați totul dintr-o dată: dulapuri, dulapuri, dulapuri cu creion de bucătărie etc., deoarece acest lucru va dezordine bucătăria. Adunarea trebuie să aibă loc strict în părți. Pentru o bucatarie in colt, mai intai se afla mobila, care se afla pe un perete, apoi pe celalalt.

Suprafața este stivuită în partea de sus. Dacă este alcătuită din mai multe părți, utilizați conexiuni speciale.

Asamblarea dulapului de bucătărie trebuie efectuată în ordine strictă

În această ordine, sunt asamblate banchete pentru dulapuri de bucătărie

Montarea dulapurilor de perete

Când suspendați dulapurile, trebuie să distribuiți în mod corespunzător înălțimea lor. Acesta este stadiul inițial al instalării, depinde de cât de convenabil este că setul cu cască funcționează. Dar nu numai confortul, trebuie să determinați înălțimea. Dulapurile de bucătărie sunt întotdeauna la nivelul ochilor, deci trebuie să vedeți cât de armonioasă va fi locația acestora.

Înălțimea setului de bucătărie este determinată de parametrii propuși de utilizatori și de înălțimea elementelor agățate. De obicei, dulapurile sunt atârnate la o distanță de 55-60 cm față de blat. Această înălțime permite utilizarea confortabilă a diferitelor aparate de uz casnic, care sunt de obicei plasate pe tejghea: un ceainic, un cuptor cu microunde, un procesor de bucătărie etc. Înălțimea minimă la care dulapurile ar trebui să fie pe partea de sus, set standard de stat este de 45 cm. Această valoare este potrivită pentru bucatarii mici sau dulapuri de bucătărie înalt.

Pentru a ascunde comunicațiile de bucătărie, în unele dulapuri este necesar să se găsească găuri suplimentare

Unele dintre dulapurile superioare vor trebui să găsească găuri suplimentare, care ar trebui luate în considerare în prealabil

Tipuri de incinte fixate pe perete

Instalarea setului de bucătărie se realizează cu ajutorul accesoriilor, care de obicei sunt incluse în kit. Pentru a fixa dulapurile superioare se recomandă utilizarea unui mecanism special - o șină de montare (bară). Această parte este o piesă articulată cu un cârlig, care este fixată pe peretele lateral interior al dulapului. Instalarea se face astfel încât cârligul cu un cârlig să iasă ușor din spatele peretelui din spate al setului cu cască.

Pentru a asigura siguranța dulapului de bucătărie pe perete, se recomandă utilizarea unei bare de fixare

Folosirea unei benzi de fixare vă permite să realizați un atașament strâns și fiabil al dulapului la perete

La perete, pe care va fi agățat dulapul, se atașează o placă de montare, datorită căreia este posibilă fixarea cârligului eșantionului. Acest tip de fixare are multe avantaje, deoarece o persoană poate asambla un set de bucătărie. Dacă dulapurile de perete sunt montate pe balamale obișnuite, trebuie să fie utilizate două maeștri: una ține dulapul, iar cealaltă realizează aspectul. Mecanismul "balamale" permite creșterea acurateței și vitezei de lucru, deoarece nu este nevoie să țineți în permanență dulapul.

În balama există șuruburi de reglare, care permit reglarea pozițiilor dulapului de bucătărie în două direcții: înainte-înapoi și în sus. Astfel, mecanismul vă permite să ridicați dulapurile, ceea ce este foarte dificil pentru balamalele obișnuite (în special în bucătăriile cu pereți neuniformi).

Cu ajutorul șuruburilor de reglare de pe placa de montare, puteți regla poziția dulapului de bucătărie

Șuruburile de reglare de pe placa de montare fac posibilă ajustarea poziției dulapului de bucătărie

Datorită utilizării atașamentului "balamale", fiabilitatea structurii crește considerabil. Pe placa de montaj există incizii ale fracturii, ceea ce vă permite să ajustați lungimea acesteia. În cazul în care capacitatea portantă a pereților este mare - există posibilitatea de a economisi prin ruperea barei în bucăți cu o lungime de 10 cm și fixarea ei în locurile unde sunt amplasate eșantioanele. O bucată de curea este atașată la 3 șuruburi. Dacă peretele nu are dispozitive de fixare și "gâfâie", este recomandat să nu rupeți bara, ci complet să o fixați în toate găurile. Astfel, dulapurile vor fi atașate la mai multe șuruburi, iar sarcina va fi distribuită uniform.

Dacă știți cum să asamblați un set de bucătărie, aveți nevoie doar de 2-3 ore pentru a lucra, dar totul depinde de numărul de elemente ale setului cu cască și de competențele dvs. de construcție. Demontarea dulapurilor cu această fixare este, de asemenea, simplă și rapidă. Lucrul se poate face cu un șorț de bucătărie pregătit. În cazul în care dulapurile sunt montate pe o buclă convențională, atunci este de dorit să se stabilească marcajele exacte pe marginea inferioara a marginii căștii nivelare cu balamale, care a fost demontat ulterior. Instalația de curbură necesită, de obicei, găuri de găurire, care pot fi foarte problematice cu o șorț de bucătărie pregătită. Folosind mecanismul "hitch-board", nu veți întâlni astfel de probleme.

Din nefericire, această metodă de fixare are dezavantajele sale. În primul rând, este un cost ridicat în comparație cu fixarea cu ajutorul buclelor convenționale. În al doilea rând, proiectarea mecanismului este de așa natură încât dulapurile din partea superioară să se alipească în mod liber pe perete, lăsând un mic decalaj.

Nuanțe de asamblare a unui set de bucătărie cu mâinile tale

Pentru a instala bucătărie, veți avea nevoie de aceste instrumente: burghiu (eventual cu un ciocan), un nivel lung, măsură bandă sau regulă lungă, șurubelnițe, cleme, ciocan. Dacă placa de montare este fixată cu o ancoră, va fi necesară și o cheie.

Înainte de asamblarea unității de bucătărie, verificați prezența elementelor de fixare. Șuruburile sunt de obicei livrate împreună cu setul de bucătării. Unii producători practică balamale "sub presă", care nu necesită elemente de fixare suplimentare, care sunt instalate în timpul asamblării fabricii. Toate șuruburile trebuie să fie prevăzute cu dibluri pentru a fixa perdelele de perete. Sifoanele de intersecție, care sunt de obicei incluse, sunt utilizate pentru a conecta secțiuni ale dulapurilor de mobilier una la cealaltă.

Pentru a evita greșelile procesului de asamblare, comandanții recomandă să începeți asamblarea setului cu cască dintr-un colț sau dintr-un dulap de spălare

Setul este colectat din colț sau din dulapul de spălare, această secvență fiind considerată cea mai convenabilă

Dacă mobilierul este cu instrucțiuni, studiați-l cu atenție. Instalarea setului de bucătărie, în ciuda diferențelor de forme și modele, se face conform aceluiași principiu. Prima etapă - folosind șuruburile de reglare de pe echipamentele atașate, puneți cârligul în poziția de mijloc. Apoi fixați pe partea interioară a pereților laterali ai dulapurilor de probă în așa fel încât cârligul a ieșit câțiva milimetri dincolo de peretele din spate al dulapului, care îi va permite să se agațe de șina de montaj. Acum este necesar să faceți un marcaj pe perete sub găuri pentru fixarea perdelei. În cazul în care înălțimea setului cu cască suspendată este determinată de înălțimea cazurilor de frigider sau creion de bucătărie, instalați-le mai întâi. Dacă este folosit ca un mecanism de fixare „legătură agatate“ determină modul în care urmează să fie instalat relativ dulapuri de bucatarie șorț: cap la cap sau suprapus.

Anvelopa articulată trebuie amplasată mai jos decât marginea superioară a dulapului. Pentru a măsura această distanță, este necesar să atașați o anvelopă articulată pe peretele din spate al dulapului, ca și cum ar fi fost atârnată pe el. Folosind un nivel, trageți o linie pe perete care indică marginea superioară a liniei și partea superioară a dulapurilor. Trageți cel mai bine dintr-un dulap din colț, în timp ce nu se recomandă să măsurați distanța de la tavan sau de la podea, tk. există posibilitatea ca ele să nu fie chiar. Dar dacă sunteți sigur că linia de tavan sau podea rulează strict pe orizontală, fără cele mai mici defecte, după marcare este mai bine să verificați din nou marca făcută pentru a evita inexactitățile. Acum trebuie să faceți note pentru găurirea găurilor prin atașarea anvelopei cu marginea superioară la linia trasă.

În găurile perforate, potriviți diblurile potrivite. Fixați șina de montare cu dispozitivele de fixare. După aceasta, puteți începe să suspendați dulapurile de pe bara. Utilizând șuruburile de reglare pe balamale, aliniați poziția dulapurilor între ele, verificați rezultatul cu un nivel. Apoi, cu ajutorul clemelor, este necesar să fixați dulapurile în perechi, începând cu colțul. Pentru a nu deteriora dulapurile - introduceți o mică pană de lemn între carcasă și clemă.

Strângerea cu cleme face posibilă evitarea distorsiunilor și a aspectului golurilor în ansamblul setului cu cască

Fixarea temporară cu cleme este necesară pentru a se asigura că toate detaliile setului cu cască se fixează corect

Acum, exersați cu atenție dulapurile conectate pentru șapa intersecție. În cazul în care materialul din setul de bucătărie din PAL (PAL laminat), așchierea poate să apară în timpul forajului. Pentru a evita această problemă, apăsați ferm blocul de lemn în orificiu sau găuriți cu două burghie. Prima gaură este făcută printr-un burghiu subțire, apoi se extinde de la fiecare parte la alta la diametrul dorit. Folosind șape intersectonice, fixați dulapurile reciproc. Ultimul pas este sa atarzi usile folosind suruburile de reglare ale balamalelor. Setul dvs. de bucătărie este asamblat.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

77 − = 69

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map