Vad är det enklaste sättet att skära en kakel? Råd från en expert

Vad är det enklaste sättet att skära en kakel? Råd från en expert

Vad är det enklaste sättet att skära en kakel? Råd från en expert

Keramiska plattor - stark och bekväm i många avseenden material. Men läggningsprocessen kräver viss förberedelse, noggrannhet och tålamod. För att vackert och kvalitativt kakel arbetsmuren eller golvet i köket är det nödvändigt att inte bara kunna lägga sig, men att veta hur man skär ner plattan. Vid inredning av köksförklädet är hela kakel inte alltid packade. För att trimma kantarna, fönsterkarmarna, eluttag och byter runt kanterna är det ofta nödvändigt att klippa plattan eller borra den.

Vad är det enklaste sättet att skära en kakel? Råd från en expert

Än att skära en keramisk plattor

Än att skära en keramisk plattor

Väggplattor eller glasplattor kan skäras med en konventionell rullglasskärare. Innan du skär, gör markeringar med en markör eller en enkel penna. Kakelplattan avsedd för golvet är tjockare och starkare, så glasskäraren kommer inte räcka till.

I sådana fall används en kakelskärare (kakelskärare). Det skiljer sig från rullglasets skärhjul, vilket är mycket större i kakelskäraren, så att kutteren kan göra en punktering i kakel till ett större djup. Tile cutter ser ut som tang i utseende, med hjälp av det är det möjligt att inte bara klippa, men också att krossa plattan efter hack. Mekanismen för att bryta plattan består av ett hörn av en metalltand på tangens botten och ett speciellt hörn på toppen.

Vad är det enklaste sättet att skära en kakel? Råd från en expert

Elektrisk kakel skärmaskin

Om du måste skära golvplattorna bör hörnet på toppen av tangerna endast vara av metall. Om du väljer att köpa en kakelskärare väljer du därför ett verktyg som inte är av plast, men med ett metallhörn. Kakelskärare med plasthörn är endast lämplig för väggplattor. De flesta skärare är utrustade med en metalllinje med stopp, som är konstruerad för seriell skärning - vid behov skärs plattorna av samma storlek (till exempel för kantar).

Vad är det enklaste sättet att skära en kakel? Råd från en expert

Manuell Tile Cutter

Keramiska plattor kan också klippas med en diamantkvarn - den passar bäst för att arbeta med plattor. Men denna metod är störst och störst, därför är det möjligt att använda bulgarken endast när det är omöjligt att skära med en kakelskärare eller annat verktyg.

Hur man använder en kakelskärare

Huvudskillnaden mellan plattskärarna är ett större hjul som kan skäras till ett större djup och närvaron av en mekanism som efter klyftan gör det möjligt att bryta plattan. Elektriska kakelmaskiner, som också säljs, skär kakelarna noggrant, kanterna är släta och något avrundade.

Innan du skär kakeln ska den blötläggas i vatten i 30-40 minuter och markera sedan den avskurna delen, applicera en skärlinje med en markör eller penna.

Vad är det enklaste sättet att skära en kakel? Råd från en expert

Manuell kakelskärning

Med en kakelskärare kan du klippa i önskad vinkel. I detta fall appliceras märkningen med en kvadrat med avdelningar. Skärningslinjen på plattan ligger inte närmare än en cm från kanten av plattan. När du arbetar med en kakelskärare, kombinera markeringen med pekaren på skäraren. Kakan är fixerad på en nivå, och skärelementet flyttas i riktningen "ifrån sig själv". Flytta skäraren till kanten av plattan du behöver mycket långsamt. Så du kan undvika överhettning av plattorna, utseendet på sprickor och marker på den.

Det är väldigt viktigt att bryta det sneda elementet på rätt sätt. Använd en kakelskärmaskin, fördela trycket jämnt för att undvika att bryta eller avvika från de markeringar du tillämpade. Om du använder en manuell kakelskärare, kommer det inte att fungera med klippa mindre än 5 mm breda.

Klipp keramiska plattor med en glasskärare

1

Om mängden arbete med plattan är liten, kan du utan en speciell maskin för skärning av plattor, med en vanlig rullglasskärare (diamant). Klippplattor med glasskärare görs på samma sätt. För det första blötläggs kakel i vatten i 30-40 minuter. Efter markering med en markör eller penna på framsidan läggs plattan på en platt platta eller plywood. Inskärningen är gjord med starkt tryck - endast en gång. Rikta in verktyget jämnt, rulla det i riktning från kanten till kanten så att ett spår framträder på emaljens yta. För att göra en paus på linjen, sätt under den en nejlika, matcha eller en tunn tråd och tryck på kakel på båda sidor samtidigt.

Vad är det enklaste sättet att skära en kakel? Råd från en expert

Klippplattor med glasskärare

En stor mängd arbetad glasskärare är ganska svår, eftersom processen tar mycket tid och kräver koncentration. När allt kommer omkring måste du ständigt övervaka att snittet passerat på rätt ställe. Och det är naturligtvis omöjligt att skära en tjock golvplatta med en glasskärare.

Justera kanterna efter skärning av plattor

Om vassa kantade kanter har visat sig, använd dem med hjälp av nipplar eller tänger för att de ska anpassas. Ojämn kant biter av och hackad av en rund fil. Kanterna på plattorna behandlas med grovkornigt sandpapper.

Subtiliteten att arbeta med en bulgarer

Om skärpannor är gjorda med detta verktyg är det mycket viktigt att följa säkerhetsbestämmelserna. Vid arbete med en bulgarer, bära skyddsglasögon. Dessutom bör instrumentet ha ett skyddslock som tar över de flesta av fragmenten från keramiska plattor. Ett skyddslock är också nödvändigt för att säkerställa din säkerhet, om skivan med höga hastigheter splittras plötsligt.

Klippning av plattorna med en bulgarer sker med hjälp av ett diamanthjul. Innan du börjar arbeta, se till att cirkeln är ordentligt fastsatt, sätt sedan på verktyget och skär genom den planerade linjen. Kom ihåg att den här metoden för skärning av plattor är den mest dammiga och bullriga, så använd bara bulgariska i nödfall, till exempel när du behöver klippa keramiska granitplattor. Bulgarien är också nödvändig för att nivån av kakelens kanter, när du behöver en snitt i vinkel (för att gå med på kakel på sidorna).

Vad är det enklaste sättet att skära en kakel? Råd från en expert

Klippande plattor med en bulgarsk med en diamant cirkel

Hur man skär porslinsplattor

En sådan tegel i konsistens liknar en natursten. Modern teknik ger dig möjlighet att ge en keramisk granit yta till nästan vilken färg som helst - trä, vulkanisk frusen lava, grovhägnad sten, äldre sten. Egenskaperna hos keramiska granitplattor härrör från specificiteten hos råmaterialet som används för att göra detta ytmaterial. Till skillnad från keramiska plattor avsedda för inredning av lokaler kan keramiska plattor användas för både inredning och exteriör. Tillsammans växlar komponenterna i plattan i produktionsprocessen på molekylär nivå och sintras så att de bildar en monolit. Därför är keramiska granitplattor en mödosam process, som endast kan underlättas av bulgarerna.

Videoguide

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 8

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map