Hur man lägger en kakel i köket: En detaljerad beskrivning av processen med att lägga plattor

Hur man lägger en kakel i köket: En detaljerad beskrivning av processen med att lägga plattor

Hur man lägger en kakel i köket: En detaljerad beskrivning av processen med att lägga plattor

De flesta familjer anser att keramiska plattor är de mest lämpliga "kläderna" för köksväggar. Trots allt är plattan motståndskraftig mot hög luftfuktighet och temperatur, stark och vacker. Tillverkare erbjuder så mycket av det här materialet att det inte blir svårt att välja kakel för köket. Men jobbet med att lägga plattor är ofta jämförbart med kostnaden för själva materialet. Därför vill många människor lära sig att sätta en kakel i köket, för att klara det här arbetet själv.

För att avsluta köksplattorna - ett av de bästa materialen

Kakel - ett av de finaste ytmaterialen för köket

Låt oss säga genast att dåligt lätta plattor, även om det är mycket vackert och dyrt, kan förstöra hela ditt köks utseende. Därför föredrar de flesta inte att spara på tjänster av professionella plattor. Men om du har information om hur kakan läggs i köket, liksom med anmärkningsvärt tålamod, blir det kvalitativa utförandet av detta arbete en mycket riktig sak för dig. Särskilt om du någonsin haft tid att observera arbetsprocessen för att lägga keramiska plattor. Inte hänt? Detta är också en fixbar sak! Video om att lägga plattorna med egna händer kan du enkelt hitta på webben. Det viktigaste är tålamod och lust.

Hur man lägger en kakel i köket: en komplett guide

Speciella plastfinnor hjälper till att sätta kakan exakt

Att lägga kakel på väggarna utförs med hjälp av speciella plast grodor

Varje mästare har sina egna sätt och hemligheter för att lägga plattan. Du kan lägga plattor på plasterade väggar eller gipsskivor (beroende på sättet att avsluta väggarna). Om väggarna i ditt kök är målade med färg, är det möjligt att plattan inte kommer att hålla fast vid en sådan yta. Några mästare råder att färgen inte städar helt, men gör bara en hak på den. Professionella motsätter sig starkt sådana metoder, de hävdar att det är nödvändigt att ta bort all färg, för att jämföra väggarna med gips och sedan lägga kakel. Men övning visar att på en målad vägg med skåror hålls kakeln normalt. Och om det läggs jämnt är en annan fråga. Om väggarna inte är tidigare justerade (och vid snitt i färg, så är det så), det finns ingen garanti för att plattorna kommer att se ut på väggen som du vill.

Vissa råder innan du lägger kakeln i flera timmar i vattnet (precis som sovjetmästarna). Påstås detta att förbättra kopplingen av basen och materialet. Det finns inga tecken på effektiviteten av denna metod. Moderna lösningar för läggning av plattor förstår perfekt och utan blötläggning.

Det finns tre sätt att lägga keramiska plattor. Detta lägger "på diagonalen", "vid sömmarna" och "i förbandet". Det svåraste anses vara diagonalt, eftersom det är nödvändigt att skära mycket kakel, vars förbrukning ökar. När du staplar "i förbandet" förskjuts de högre rösterna halva kakan horisontellt (mitten av kakan i nästa rad ligger ovanför sömmen).

Ytbehandling, material och verktyg

Dessa verktyg är användbara för att lägga plattor

Verktyg som krävs för högkvalitativa murverk

Torra plasterade väggar bör primeras med en djup penetreringsprimer. Nu finns många typer av primers till salu, men deras sammansättning är nästan densamma. Kom ihåg att om du kastar en primer från behållaren, men använd den inte helt, lossa den inte tillbaka i behållaren. Efter flera dagars lagring ger primern, som redan har använts, en mycket obehaglig lukt.

När primern på gipset torkar, stannar sanden från väggen, och limet blir mer tillförlitligt att hålla kakan.

Limmsorter är också ganska mycket. Många mästare använder endast Ceresit och hävdar att det inte finns något bättre lim än detta. Det finns emellertid praktiskt taget ingen skillnad i komposition och kvalitet mellan importerat Ceresit lim och eventuellt inhemskt lim. Men skillnaden i pris är ganska märkbar. Därför rusa inte för att betala extra för varumärket, men ta det mest prisvärda limet för inredningsarbete.

För att bestämma antalet kakel kan du helt enkelt mäta väggens yta och lägga till 10% till möjlig kamp och beskärning. Men om ditt mål är att spara, och du vet storleken på plattan själv, kan du beräkna den önskade kvantiteten med en noggrannhet av ett element. Du måste skära ut mallen av plattorna från pappen och applicera den på väggen. Så du kommer att veta exakt hur många brickor du kommer att ha i varje rad, hur många det blir nödvändigt att beskära.

1

Förresten är det bättre att placera den klippta plattan på platser där ingen kommer att vara uppmärksam på den: till exempel på väggar täckta med möbler eller gardiner, bakom rör eller i mörka hörn. Om du vill att alla kontakter i omkopplarna ska vara exakt i mitten av kakel eller i mitten av sömmen måste du göra en detaljerad layout av plattorna och köpa en kakel med bra marginal.

Vad behöver du för arbete, förutom kakel och lim för det? Tile cutter eller bulgariska, hammare, kors, nivå, linjal, hink med vatten, metallprofil för gipsskivor, dowel-nails, spatulas (notched wide and small rubber), penna.

Hur man lägger ut kakel i köket: steg för steg instruktion

Noggrannhet och uppmärksamhet är oumbärliga för att arbeta med kakel med fotodekor

Kakel med bildredigerare skapar en fantastisk visuell effekt, men du måste noggrant och noga lägga den

Vanligtvis läggs inte plattorna bakom köksborden och hängande skåp, för det här är ett betydande överskridande av material. Om du också bestämde dig för att lägga ut endast förklädet för köket (arbetsvägg) med plattor, börja med att dra en horisontell linje på väggen vid den punkt där bordet slutar. På den här linjen monterar du en smal metallprofil för gipsskivor (med en marginal på 2-3 cm). På den kommer att baseras på den nedre raden av plattor. Klipp av de nödvändiga bitarna av profilen och fäst den till väggen med hjälp av naglar. Glöm inte att kontrollera rätt bilaga genom att använda nivån.

Plastskärmar och kilar används för att styra tjockleken på fogen och placeringen av plattorna i förhållande till varandra. Om du bestämmer dig för att göra stygn 2 mm måste du köpa korsar 2 mm tjocka, om 3 mm, du behöver kors av denna storlek.

Storleken på spatlerna som används för arbete beror på kakelens storlek. Så, om du lägger en stor kakel (230x350 mm), behöver du en stor korkad trowel med en höjd och en bredd på 10 mm tänder. Om du har mindre kakel, välj en spatel med en tand på 8 eller till och med 6 mm.

  • Knippa limet

För att blanda limet till önskad konsistens, läs noggrant informationen på förpackningen. Den är knådad för hand, med en kraftfull borrning med skruvlock eller elektrisk mixer. Den sistnämnda är som regel endast för professionella stenar - det är ett dyrt nöje.

Det blandade limet ska infunderas i 5-10 minuter, efter det behöver omröras igen. Detta görs för att göra limet mjukare och mer plast. Den appliceras på plattan med en korkad trowel. Förresten ska spateln alltid vara i vattnet, så att den inte ackumuleras och klistras. Det är för detta att vi behöver en hink med vatten. Aluminiumreglerna används för att kontrollera planen.

Från dessa kakelplattor är det lätt att välja den mest lämpliga

Från de befintliga tre sätten att lägga plattor kan du välja den mest attraktiva

Bestäm varifrån toppen, och där botten av plattan, hjälper pilen från baksidan. Den ligger nedanför. För att inte vända plattan i dina händer varje gång, letar du efter den här pilen, lägg kakan i en hög så att pilen var vid alla kakel på ena sidan och dra en linje med en penna längs rumpan. Så vi markerar toppen eller botten av kakel. Nu, när du tittar på rumpan, kan du genast förstå vilken sida som ska bifogas denna kakel till väggen.

  • Applicera lim på plattan

Limet appliceras på plattan med en vanlig platt spatel. Dess överskott avlägsnas med en hakad trowel. Och med det smidigt från din sida glida in i en hink av lim (en hakad spatel trots allt, vi är våta, eftersom det ständigt finns i en hink med vatten). På undersidan av plattan förblir jämn spår av lim. Försök att hålla spateln utan att luta vinkelrätt. Tjockleken på det resulterande skiktet beror på detta.

  • Vi fixar kakan mot väggen
Det enklaste sättet att lägga kakeln kommer att kunna behärska även en nybörjarebyggare

Att lägga kakel på det vanligaste och enkla sättet är tillgängligt även för nybörjare utan erfarenhet

Kakel med lim appliceras på väggen och trycker jämnt. Kontrollera nivåens vertikalitet och nivå. Om väggen plasteras korrekt och profilen är fixerad horisontellt blir plattan som den ska, det är ganska problematiskt att trycka på det med stor skevning. Den andra plattan limes bredvid den första, från ovan och underifrån mellan plattorna vi sätter in korsar. Planet kontrolleras med hjälp av regeln. Det borde inte finnas några luckor.

Vissa mästare applicerar lim på väggen, inte till plattan. Detta är ett annat sätt att lägga på, resultatet enligt alla regler är inte sämre. Många tror att flisarna passar mindre jämnt, men mycket snabbare.

  • Hur man skär en kakel?

I hörnet limmas en bit kakel. Kakelplattorna skärs med ett specialverktyg - en kakelskärare. Om du inte har det, gör ett snitt med en vanlig glasskärare och släck sedan kakel på kanten av bordet eller pallarna. Gör detta noggrant, för att du kan skära dig själv om den skarpa keramiska kanten. Om det är nödvändigt att göra sneda snår på plattan (under uttaget eller omkopplaren) är det bäst att använda en slipmaskin med en diamantskiva (kvarn). Naturligtvis är det mycket damm, men inte varje nybörjare kan ha råd med en speciell maskin för skärning av plattor med vatten.

Kom ihåg att du bara kan justera kakelpositionen i 15 minuter efter limning. Om mer tid har gått är det bättre att ta bort kakel, rengöra väggen och kakel och lägg den igen.

  • Hur man dekorerar fönsterhöjder och hörn?
Detta sätt att avsluta backarna betonar automatiskt deras stilistiska anslutning

Den ursprungliga sättet att dekorera backarna gör att du kan hålla den övergripande utformningen av köket

För att noggrant rita ett hörn av väggen eller en fönsterhöjd används plasthörn, där kakelens ändar är gömda. Vinkeln ska vara ca 2 mm större än kakelns tjocklek. Om kakans tjocklek är till exempel 7 mm, ska hörnet vara 9 mm, om det är mindre, kommer kanten på kakel inte att komma in i hörnet.

Limet torkar ca 24 timmar. Därefter kan du ta bort metallprofilen, som fungerade som ett stöd för den nedre raden av plattor. Ned flyttar hon inte.

  • Grout kakel skarvar

När alla kors som sätts in mellan plattorna tas bort kan du börja fästa sömmarna. Du behöver en speciell injektionsmassa som passar din kakelfärg. Det är ett pulver som måste spädas så att konsistensen inte är för tjock och inte för flytande. Smidigt fördela materialet mellan plattorna med en gummispatel. Därefter torka de keramiska plattorna med en lätt fuktig trasa eller svamp.

Användbara tips

Om du började designa ett nytt kök, kom ihåg att keramiska plattor inte bara skyddar väggarna mot fukt och fett, men också ett estetiskt element. Kläder till väggarna bör väljas så att det är ett organiskt tillsats till ditt kök. Om du sätter ett utsökt kök i köket, är det att föredra att välja en tonad tegel. Om dina möbler är opretentiösa kan kakel vara den viktigaste delen av köksdesignen. Var uppmärksam på uppsättningar kakel till köket, som inkluderar kakel av huvudtonen och kakelytan. Tillverkare erbjuder varor med fotoutskrifter, samt exklusiva dekorativa plattor, gjorda enligt din individuella beställning.

Foto exempel på att lägga keramiska plattor i köket

För alla stil lämpliga klassiska keramiska plattor

Klassiska plattor med inredning för köket ser bra ut i alla interiörer

Kombinera olika typer av plattor gör det möjligt att dekorera väggarna i köket

Kombinera sorter av plattor - vanliga på grund av dess spektakulära sätt att avsluta köksväggarna

För kökets väggar används ofta kakel med teckningar på ett gastronomiskt tema

Den ovanliga "äpple" -konstruktionen av denna kakel är perfekt för att avsluta köksväggarna

En ljus dekorativ accent i detta kök - färgglada bilder av grönsaker och frukt på plattan

Dekorera köket med grönsaker och frukter - de kommer att vitalisera de vita väggarna, bli en ljus dekorativ accent i inredningen

Kakel med prydnad kan bli en riktig dekoration av köket

Kakel kan ta en inblick i köket, speciellt med en sådan elegant och snygg prydnad

Det är ovanligt att se en rektangulär kakel som ligger över, och det är det som designarna förväntar sig

Rektangulära plattor kan läggas över, vilket ger en ovanlig visuell effekt

Attraktiviteten hos det geometriska mönstret på plattan är omöjligt

Köksgeometrin är fasthållen och enkel, men samtidigt mycket attraktiv

För ett rymligt och ljust kök är en ljus fotodecore på en kakel ett bra val

Bright photodecor används alltmer för att dekorera moderna rymliga och ljusa kök

För köket i rustik stil är idealisk för imitation av natursten

Den ursprungliga plattan "under stenen", som gör det möjligt att skapa en effekt av grov naturlighet

Zonering av köket kan ske med hjälp av kakel med kontrasterande färger

En kakel med kontrasterande färger kan användas för zonplanering kök utrymme

Kombinationen av ljusa och mörka plattor i form av dekorativhet ser väldigt attraktiv, söt och rolig ut

Den glada, ljusa och uppfriskande kombinationen av kakelfärger i detta kök blev grunden för interiören

Olika sätt att lägga plattor kommer att förbättra den dekorativa effekten

För en större dekorativ effekt kan du inte bara använda olika plattor, men också olika sätt att stylera den

Makrobilder på caféet idag är mycket populära bland designers

Om kökets rymlighet tillåter kan du dekorera väggarna med makrobilder av frukter, som äpplen eller apelsinerna

Tydlig oordning i mönstret skapar en glad, lekfull och sorglös stämning

En glad flis som läggs utan sträng ordning kommer att skapa en glad och sorglös stämning för hela dagen

Endast verkliga yrkesverksamma kommer att kunna göra kakan till det främsta dekorativa elementet i köket

Komplexa kombinationer av mönster, metoder för läggning och kakel storlek kommer att bli en riktig höjdpunkt i köket, men lita på dem bättre till proffs

Ljus gräns och en kombination av flera färger har blivit en dekoration av detta kök i landets stil

Kökets inredning i landets stil kan kompletteras med en lyckad kombination av plattor med flera färger och en ljus kant

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

44 − 40 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map