Hur man klistrar fast självhäftande film på möbler och väggar

Hur man klistrar fast självhäftande film på möbler och väggar

Hur man klistrar fast självhäftande film på möbler och väggar

Eftersom limning av traditionell tapet är förknippad med oblösta för många operationer - limansättningen har tillverkare erbjudit kunderna ett enklare sätt att dekorera väggar och möbler. Självhäftande tapeter, som i vardagslivet ofta kallas film eller självhäftande, har initialt klister på baksidan, så processen med att applicera en trasa på ytan är ungefär som att fästa en vanlig klistermärke. Även om sådant material kom på marknaden ganska länge blev det väldigt populärt först efter en betydande expansion av färgpalett och texturer, vilket gjorde det möjligt att skapa en unik inredning utan allvarliga ekonomiska och arbetskraftskostnader.

Självhäftande film - användbara egenskaper och viktiga nyanser

Förutom enkel montering har självhäftandet ett antal andra fördelar, bland annat:

 • Ekologisk - grunden för materialet är gjord av naturliga element och innehåller inte skadliga kemikalier.
 • Brandbeständighet - huvudkomponenten i de flesta filmer är polyvinylklorid (PVC), som refererar till svåra antändbara substanser som inte stöder förbränning.
 • Tillgänglighet - självhäftande hänvisar till ett av de billigaste ytbehandlingarna.
 • Fuktmotstånd - självhäftande tapeter motverkar fukt så att de kan limas inte bara i rummet utan också i rum med hög luftfuktighet (kök, badrum, badrum).

Var uppmärksam! Fuktmotstånd från fördelen kan bli en nackdel, om sådan tapeter klistrade på en "kall" vägg. I detta fall kommer det kondensat som bildas på grund av temperaturskillnaden på grund av den vattentäta barriären att ackumuleras under filmen, vilket skapar förutsättningar för utveckling av svamp och mögel.

film

Moderna filmer möjliggör imitering av alla mål

Det bör betonas att filmerna är mycket krävande på ytan. Eventuella oegentligheter kommer att bli tydligt synliga, så det är nödvändigt att anbringa sådant material på ett idealiskt plan. I mindre utsträckning gäller detta kork- och tygmärkning, men de är en storleksordning dyrare än konventionella PVC-filmer.

självhäftande tapeter

Självhäftande bakgrundsbilder passar perfekt på gipsskivor, möbler, plywood och keramiska plattor

Typer av självhäftande etiketter

Valet av tapeter med självhäftande bas är tillräckligt stort för att du ska välja det bästa alternativet för ditt interiör. Om konventionellt sätta ut färglösningarna för parentesen kan alla klistermärken delas in i tre grupper:

 • satin;
 • kork;
 • PVC-film.

Satin tapeter

Basen av satin självhäftande tapeter är tygmaterial, som i sin struktur är ganska tät. Den har som regel en matt yta, så det skapar inte bländning och kan dölja smutsiga oregelbundenheter. Tyget tolererar mekaniska och kemiska effekter väl, spricker inte med tiden, sträcker sig inte och rinner inte, så det används ofta för att producera detaljerade bilder, i synnerhet bakgrundsbilder.

sömlös foto tapeter

Fotoet på limfilmen med vävnadsbasen kommer att förbli oförändrad även efter några år

Cork tapeter

Cork är ett unikt material som har en vacker konsistens och är longevous. Tack vare vaximpregneringen är korkens självhäftande tapeter lämplig både för vardagsrums väggar och för kök och badrum, eftersom de inte absorberar lukt och fukt. Trots att korkskiktet själv sällan överstiger 1 mm anses denna typ av ytbehandling vara en av de starkaste, som bär de olika mekaniska belastningarna.

kork tapeter

Cork ser snygg och harmonisk ut i nästan alla interiörer

PVC-film

Det billigaste sättet att förnya inredningen är att applicera en självhäftande PVC-film på möbler eller väggar. Basen för detta material är ett lager av PVC, som har absolut vattenbeständighet och kan klara temperaturer upp till 80 ° C. Förutom ett överkomligt pris är fördelen med PVC-film att erbjuda ett brett utbud av alternativ. Det kan:

 • imitera trä, sten, marmor eller tyg;
 • Var matt, blank, speglad eller ha en metallisk glans;
 • Visa det ursprungliga mönstret, bilden eller fotot.
PVC-film

PVC-film kommer att uppfylla alla designfantasi

Processen med tapeter limning

Att klistra in en självhäftande film på väggar eller möbler är inte nödvändigt att ha professionell byggkompetens. Det är bara nödvändigt att ta processen på allvar, noga och noggrant följa alla punkter i instruktionerna nedan.

Förberedande verksamhet

Framgången med limning av tapeter beror till stor del på kvaliteten på det förberedande arbetet. Huvudförhållandet - ytan ska vara platt och har inga synliga brister.

Från väggarna bör du först ta bort den gamla beläggningen, anpassa med två lager kitt (start och efterbehandling) och primerad yta. Förberedelse av möbler är mindre komplex. Rengör i detta fall och avfett beläggningen noggrant.

1

Viktigt! För att rengöra och avfetta möbler kan du inte använda ett tyg som lämnar en hög bakom sig.

Om du placerar självhäftande tapeter i ett visst område, till exempel i mitten av muren måste du först göra en markering med en linjal och en penna. Orientering av horisontella linjer ska vara strängt parallellt med taket och vertikala - intilliggande väggar, eftersom även en liten avvikelse från parallellen leder till visuell dissonans.

byggnadsnivå

Om positionen av väggar och tak är korrekt, då för att utföra markeringen är det tillräckligt att använda byggnivån

Öppna en rulle

På baksidan av klistermärkena görs en särskild märkning, vilket gör processen att skära rullen ganska bekväm. Detta tillvägagångssätt är dock användbart när man använder monokroma tapeter, medan det i fallet med imitering av en kakel eller till exempel ett komplext mönster är bättre att klippa duken på framsidan för att inte skära bilden på en misslyckad plats.

Skärning kan göras med välskärmad sax. Men för att få den perfekta linjen är det bättre att använda en konstruktionskniv och en linjal.

kvadratisk markering

För bekvämligheten av skärning placerar tillverkare av självhäftande filmer på de skyddande skiktets kvadratiska markeringar

Pasta ytan

Den mycket tekniken att montera självhäftande tapeter på en vägg eller möbler är inte svårt. Samtidigt krävs det noggrannhet och tolererar inte brådska.

 1. Ta den färdiga remsan, ta bort från överkanten av 2-3 cm skyddande skikt och fäst den på ytan som ska limas, observera nivån.
 1. Fixera bägge baksidan av tapeten med en mjuk gnist eller en torr svamp.
 1. Tryck försiktigt av skyddet genom att trycka på klisterbaksidan på planet. För att inte lämna luftbubblor och veck, bör duken jämnas från toppen ner och från den centrala delen till kanterna.
 1. Efter att arket har limmats helt på ytan, se till att det inte finns några installationsfel. Små luftbubblor kan försiktigt prickas med en nål, varefter du måste noggrant släta ut en viss plats.

Var uppmärksam! Limmets torktid, med vilken filmen är fastsatt på en vägg eller annat material, är i genomsnitt 24 timmar. Därför, om det finns synliga brister, kan tapetet omklistras omedelbart.

Video: hur man limar självhäftande film

Ytterligare tips

Att limma självhäftande tapeter på en färdig vägg och möbler i allmänhet är inte svårt. Under arbetets gång kan dock icke-standardiserade situationer inte uteslutas, vilket kan sätta en startmästare i en död. Överväg hur man löser problemen med värdighet och inte gör misstag.

Hur man klämmer fast hörnen på möblerna

Ibland när du mäter möbelfasader är det nödvändigt att stänga självhäftande, inte bara framsidan utan även änddelen. Om det inte finns några problem direkt med ändarna av ändarna, är det inte allas kraft att kringgå hörnen utan veck.

I vissa instruktioner rekommenderas att man använder filmvärme med en hårtork. Faktum är att efter temperatureffekten blir den mer elastisk, vilket undviker att kränga på olika oegentligheter. Men i det här fallet bör det beaktas att om den överhettas kan filmen förlora sin styrka, vilket ökar sannolikheten för för tidig avlägsnande.

För att förhindra detta och klistra in möblerna, måste du bara klippa dem ordentligt. Snittet är gjort längs linjen i en av ändarna (som visas på bilden), varefter en del av filmen böjer sig runt hörnet och appliceras på den närliggande änden och den andra delen är överlagrad. I det här fallet, i hörnet får du en snygg söm i frånvaron av några veck.

Incision för korrekt böjningsvinkel

Incision för korrekt böjningsvinkel

Kan jag limma filmen till film eller annan bakgrundsbild

Om reparationen är klar "på ett snabbt sätt", då kommer inte alla att vilja radera den gamla finishen. Oavsett hur tidskrävande detta arbete ser ut, måste det emellertid fortfarande göras, eftersom tapetet vanligtvis är mycket sämre än den primerade väggen. Särskilt i köket, där målningen ständigt utsätts för feta ångor, som är extremt svåra att neutralisera, även med hjälp av de starkaste avfettningsmedlen.

Något bättre är situationen med filmen som sticker på filmen. Men i detta fall är vidhäftning inte maximal. Dessutom bör det förstås att hållbarheten hos en sådan yta kommer att bestämmas av det gamla lagret, som kan börja exfoliera mycket tidigare på grund av den ökade belastningen.

tapeter limning

Klistra in den nya tapeten på den gamla - inte den bästa lösningen när det gäller tillförlitlighet och hållbarhet på mållinjen

Hur tar man snabbt bort en klistermärke

Ta bort den självhäftande filmen från möbler eller väggar är nästan lika enkelt som att klibba den. Vissa modeller, även efter att limet torkar, kan avlägsnas med lite ansträngning. Även om det ofta kan behövas ytterligare åtgärder.

Om tapetet inte kan tas bort ska de värmas upp. För att göra detta kan du använda en hårtork (bättre byggnad) eller en värmefläkt. Efter tillräcklig uppvärmning börjar PVC-folien nästan exfolieras nästan enkelt. Återstående på ytan av limet kan avlägsnas med eventuellt lösningsmedel tillgängligt i huset.

självhäftande tapeter

Att ta bort en film ger vanligtvis inte allvarliga svårigheter

Självhäftande film för kök: fotoidéer

nb11
nb12
nb13
nb14
nb15
nb16
nb17
nb18
nb19
nb20
nb21
nb22

Självhäftande tapeter - det är bekvämt, enkelt och snabbt. Och viktigast av allt kan du göra på egen hand och relativt små ekonomiska kostnader. Även om det ibland är bättre att använda professionella tjänster för att genomföra komplexa designidéer för att inte eliminera konsekvenserna av misslyckade reparationer.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

40 + = 50

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map