Bakgrund för målning - fördelarna och nackdelarna med ytskiktet

Bakgrund för målning – fördelarna och nackdelarna med ytskiktet

Bakgrund för målning - fördelarna och nackdelarna med ytskiktet

Kosmetisk reparation upphörde att vara en banal förändring av material på väggarna. Fin finish blev också annorlunda. Istället för pretentiös "silkscreen" väljs mer reserverade och mindre briljanta varianter oftare. En rationell lösning är tapeter för målning: fördelarna och nackdelarna blir tydliga när man planerar reparationer och undersöker prestandaegenskaper. Självklart är det viktigaste att ett bra val eliminerar behovet av att regelbundet uppdatera väggarna. Livslängden för enskilda arter når 30 år.

Särskilda funktioner i tapeter för målning

För de som börjar eller är i färd med att reparera, orsakar varje resa till byggnadsköpetan stress. Från överflöd av meningar, färger och texturer, bländar i ögonen. Det är svårt att fokusera uppmärksamhet och göra det slutliga valet. Varje prov är bra på sin egen väg. Men tapetet för målning skiljer sig från rollserien:

 • Lätt att klibba. Det är inte nödvändigt att titta på kombinationen av leder, förutom texturerad modell med en uttalad plotkomposition. Det är också möjligt att lima och sedan färga taket.
 • Obegränsat urval av färger och nyanser. En färglös eller kombinerad färglösning gör det möjligt att förverkliga en original inredning, för att skapa en effekt av belysning eller dämpning. Kombinationen av två eller flera färger används för expressiv dekoration och visuell zonering av rymden.
 • Olika texturer och texturer. Serveras för att skapa en känsla av extra volym, utspäd färgenes monotoni. Skapa original visuella effekter - en tegelvägg, natursten, upprepa lättnad av dekorativa gips.
 • Beroende på typ av bas, har de en fuktsäker effekt eller är av typen tvätt. Detta möjliggör användning av beläggningen i köket och i andra rum med hög luftfuktighet.
 • Tål upprepade repainting - allt beror på grund och typ av frontdelen.
 • Kryssfiner av hela ytan eller individuell duk är lätt. Efterbehandling ligger lätt bakom väggen, och ett nytt lock täcker spåren av mikroreparation.

Det här alternativet att dekorera rum i ett hus eller lägenhet är en riktig gudstjänst för en familj med barn. Konsekvenserna av den turbulenta aktiviteten hos en liten forskare i omvärlden kan enkelt maskeras under ett lager av ny färg.

Förresten används vattenbaserad färg eller vattenbaserad komposition. Det är säkert, innehåller inte toxiner, tungmetaller och andra skadliga ämnen. Vissa typer av tapeter används djärvt i barnkammaren eller i köket.

reparation av väggar

Vid reparationsfasen måste du vara beredd att någon bestämmer sig för att göra ett genomförbart bidrag

Det är viktigt att veta! Strukturen skapar en illusion av dekorativt gips. Visuell uppfattning är densamma, men alternativet "tapeter" är mer budget.

dekorativa gips

Ett exempel på skicklig imitation av dekorativa gips

När tapetet under målningen ändrar utrymmet

Materialet har en exceptionell fördel - absolut relevans i inredningen. Den är idealisk för alla rum i en lägenhet eller ett hus. Varierande texturer, färglösningar och designtekniker skapar en färgstark inredning.

Ingen kommer att säga att vardagsrummet ser ut som ett stort rum i ett vänners hus. Bakgrund ger en känsla av komfort och fungerar samtidigt som bakgrund. De distraherar inte uppmärksamhet från mer viktiga inslag av inredning och tillbehör. På fotot i inredningen ser tapetet under målningen på sig attraktiva:

texturerad vägg

Strukturerade väggar av en diskret salladsskugga betonar väl respekten för vardagsrummet

spektakulärt vardagsrum

Spektakulärt vardagsrum i lila-violett toner

Det rekommenderas att undvika för mörka eller ljusa färger. Det första dolda rummet, skapar en känsla av skymning. Det är nödvändigt att släcka ljuset tidigare, och på vissa sådana färglösningar är deprimerande.

grönt sovrum

Stiligt grönt sovrum sätter det positiva från morgonen

Mättade färger är lämpliga som komplementära, för accenter interiörlösningar. Det är självklart att de ljusa utrymningsdäcken, och vissa färger irriterar, snabbt blir uttråkade och orsakar negativa känslor. Huset bör lugna och ta sig vila. Därför är det bättre att undvika att orsaka nyanser.

uppvärmningen oliv

Uppvärmningsolivet passar perfekt in i kökets inredning

paneler för målning

En rationell lösning - de nedre panelerna för målning. Om det behövs är det lätt att återställa beläggningens färskhet och integritet

Bakgrund för målning - ett progressivt sätt att föra harmoni i det omgivande rummet och skapa mysighet.

tapeter för målning

Ett exempel på valet av rummets arbetsområde - en kombination av tapeter för målning och dekoration med ett klassiskt mönster

barnrum

Platsen för mottagande av besökare i ett barnrum fördelas med mer sated färg

Det är viktigt att veta! I köket rekommenderas att du väljer en tvättbar eller vattentät tapeter för målning - de är utmärkta för att hantera hög luftfuktighet, är lätt att tvätta och tjäna länge.

Typer av efterbehandlingsmaterial

Vilken är den bästa tapeten för målning? Tillverkare erbjuder flera typer av material. Var och en av dem är bra på sin egen väg.

1

Papper tapeter

De betraktas som "klassiker av genren". Beläggningen består av två lager av tjockt papper - basen och framsidan. Mellan dem är ett speciellt fyllmedel. Vanligtvis används spån och sågspån - de utgör reliefen av den präglade frontdelen.

Ytan är konstruerad för upprepad ommålning. Ofta täckt med ett fuktavvisande skikt, vilket gör att de kan limma väggarna i köket.

Hållbarhet och hållbarhet beror på tillverkaren och kostnaden. Det är nödvändigt att vara beredd att fler budgetvarianter bör ändras om några år.

tapeter med konsistens

Pappersprover har en uttalad textur

Fluffy tapeter

En särskiljande egenskap är produktionssättet. Flera skikt av olika material pressas samman, vilket bildar ett ganska elastiskt och hållbart tyg. Sådana egenskaper bildar en kombination av cellulosa och bindemedel.

För att skapa toppskiktet används ofta skumad vinyl. Ytan är texturerad med varm stämpling. Även den främre delen kan vara jämn.

Lämplig för användning i rum för olika ändamål. De föredrar reparatörer för att klistra in väggar i nya byggnader - tapeter för målning är inte rädda för krympning.

non-woven tyg

Icke-vävt material är lämpligt för väggar och tak på grund av de särdrag som klistras

Glasfiber tapeter

Materialet är tillverkat av mineralfibrer. Dess komposition omfattar kalksten, dolomit, kvarts sand ingår. Det är ett tätt nät i basen och framsidan är en lättnad. Tillverkare föredrar klassiska mönster, vilket gör locket universellt.

Ofta används för att dekorera kontor och andra offentliga platser. Samtidigt bra för att dekorera hus och lägenheter.

När du väljer, bli inte involverad i densitet - ju tjockare arbetsskiktet desto hårdare är arbetet med limning.

målningar

Typer av texturer av glasfiberdukar

Fördelar och nackdelar med tapeter av olika typer

Allt material som har testats med tiden har ihållande efterföljare som ser fler plussar än minus. Relativt nya finish gör ofta försiktighet. Konsumenten vet inte vad man ska förvänta sig.

Fördelar och nackdelar med bakgrundsbilder

För klassisk tapeter under färgen är fördelarna uppenbara:

 • Bevisad teknik och produktionstraditioner;
 • Miljösäkerhet, vilket är viktigt vid arrangemanget av barnrummet;
 • Vattenavvisande egenskaper under förutsättning att impregnering med speciella föreningar
 • Prisvärd kostnad;
 • Trevliga taktila känslor;
 • Spektakulärt utseende i inredningen.

Men man kan inte komma förbi brister:

 • Relativ sårbarhet och tendens till nötning;
 • Pasta kräver särskild kompetens och erfarenhet;
 • Ett begränsat antal repaints - upp till 4-7 ytuppdateringar beroende på kvalitet och tillverkare;
 • En noggrann förberedelse av väggarna är nödvändig - plastering, avlägsnande av ojämnheter och sprickor, priming;
 • Avlägsnandet från väggarna orsakar svårigheter - det är nödvändigt att utöva stora ansträngningar för att demontera de gamla remsorna.
tapeter limning

Metoderna för limning liknar reglerna för limning av vanliga pappersremsor

Fördelar och nackdelar med non-woven tapeter

Det mest populära materialet, bekvämt i arbetet och med uppenbara fördelar:

 • Lätt limning - limet appliceras direkt på väggen och inte på duken. Det är bekvämt att limma taket och det är mycket lättare att arbeta med vertikala ytor.
 • Elasticitet - den här egenskapen låter dig inte frukta utseende av sprickor eller krympning av en ny byggnad. Täckningen är fortfarande oskadd under lång tid.
 • Hög kvalitet och hållbarhet - livslängden når 30 år.
 • Prisvärd material av hög kvalitet är allmänt representerade i mellanklassen.
 • Flera repainting - upp till 15 uppdateringar.
 • Fuktmotstånd och lätt ytvaskning.
 • Lätt avlägsnande från väggarna - Poppa bara basen med en spatel, och omedelbart lämnar hela remsan.

Tillsammans med de otvivelaktiga fördelarna uppstår följande nackdelar:

 • Vinylsprutning minskar miljöskydd - beläggningen tillåter inte luft att passera genom. Det rekommenderas inte att användas för att slutföra sovrum och barnrum.

Fördelar och nackdelar med tapeter för att måla på nonwovenbasis balanseras av obegränsade möjligheter till design och dekoration.

non-woven beläggning

Omslaget på en non-woven basis har vunnit förtjänt popularitet - proffsen överstiger minuserna betydligt

Fördelar och nackdelar med glasduk tapeter

Denna innovativa beläggning har alla fördelar som är inneboende i nonwoven motsvarigheter. Du kan lägga till ekologisk kompatibilitet med plusserna. Produktionen använder naturliga mineralämnen och miljövänliga hjälpämnen.

Bland minuserna är följande:

 • Begränsat antal mönster och texturer;
 • Hög kostnad.

Hög prestanda egenskaper överstiger dock mycket vanliga brister. Användningen av miljövänliga material är en faktisk trend i byggandet och inredningen av lokaler. Därför är investeringar i kvalitet och säkerhet helt motiverade.

glasväggar

Stekloboi skiljer sig från estetik och ekologisk säkerhet

Fördelar och nackdelar med tapeter utan konsistens

Övermålningsbar tapeter utan konsistens - ett utmärkt val för alla som älskar klassisk eller återhållsamhet är redo att vända väggen i duk för kreativitet. Om du planerar att rita en bild eller skriva en hel bild på väggen kan strukturen störa kreativintentionerna.

Materialet är också bra som komplement till inredningen och perfekt kombinerat med texturerat och texturerat bröder. Samtidigt lämnar det inte känslan av förkylning och obehag, eftersom det händer med väggar målade på gips eller gipsskiva.

non-woven bas

Den icke-ytliga vinylbasen är miljöskyddad och har ingen faktura

Video: Val av ytbehandlingar för målning

Samtidigt är monotony däck - och detta är en uppenbar nackdel. Specialisten inom reparations- och efterbehandlingsarbeten kommer att vara bäst att lösa svårigheterna med valet, vilket förstår material och egenskaper.

Master kommer att rekommendera det lämpligaste alternativet, kommer att konsultera valet av tillverkare och varumärke. Detta kommer att spara dig från onödiga kostnader - inte alltid till ett högt pris är ett plus av utmärkt kvalitet. Att reparera blev inte en stress, men fick ett nöje att renovera, det är nödvändigt att lita på proffs. Njut av slutresultatet och trivsel i huset garanteras.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

7 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map