Sådan laver du en flise med dine egne hænder

Sådan laver du en flise med dine egne hænder

Sådan sætter du flisen på gulvet med dine egne hænder

Ofte lægges fliser på gulvet på professionelle tilemakers, og de gør det med god grund. Tross alt afhænger belægningens levetid og skønhed stærkt af kvaliteten af ​​lægningen, og selve processen er meget kompliceret. Men at sætte egne hænder fladt fliser på en ret flad base og et standard mønster af "søm i sømmen" vil være i stand til endda en begynder. Det vigtigste er at vælge de rigtige monteringsløsninger og nøje følge teknologien. Her hjælper du vores trinvise vejledning med et foto og et udvalg af nyttige videoer. Denne teori om lægning af fliser vil være nyttig for dem, der har brug for at kontrollere og acceptere fliserens arbejde.

Materialer, værktøjer og udstyr

Her er en liste over materialer og værktøjer, som du har brug for under lægning, skæring og fugning af gulvfliser.

Værktøj og udstyr:

 • Roulette, metal linjal og hjørne;
 • Bygge blyant til mærkning;
 • Bygningsniveau og regel
 • En bygningsblander eller en boremaskine med omrøringsvedhæftning
 • Tile cutter eller elektrisk flise cutter;
 • Kerne- eller glasskærer (nødvendig til buet trimning af fliser);
 • Nippers til fliser (til trimning krøllet)
 • Fil (til slibning af de beskårne kanter);
 • spatel;
 • Tandspatel (6-8 mm);
 • murske;
 • Gummi spatel til fugematerialer
 • Gummi mallet;
 • En spand med en svamp og en trag;
 • Knæpuder og husholdninger. handsker.

materialer

Udover fliserne med en 10% margen skal du:

 • Klæbemiddel til fliser, der svarer til basismaterialets materiale (til beton, træ, gamle fliser osv.) Samt egenskaber af flisen selv;
 • Kryds af den ønskede størrelse;
 • Gryn den ønskede farve;
 • Primer.

Se også: Alt om keramiske fliser til køkkengulvet.

Trin 1. Fremstilling af basen

For det første er det nødvendigt at forberede basen, så den er jævn, ren og tør. Det er bedst at lægge fliserne på en betonplade, men om ønsket kan du også lægge det på en gammel flise eller træ, spånplade (eller lignende materiale). Husk dog, at når du installerer fliser på den gamle foring vil højden på den sidste etage øges.

For at sætte fliserne på en betonplade har du brug for: fjern eventuelt ruhedsskraber, gulv støvsuger, vask med et alkalisk rengøringsmiddel, dæksel derefter med et primerlag (helst) og vent 2-4 timer, indtil gulvet er helt tørt. Yderligere, hvis betonbasen er ujævn (afvigelser på mere end 5 mm pr. 2 lineære målere), skal den hældes med nogle udjævningsforbindelser og vente, indtil den tørrer.

 • Vask gulvet
 • Fjernelse af ujævnheder med en skraber

At sætte en flise på en gammel flise du har brug for:

 • For at forbedre vedhæftningen af ​​den gamle flise med lim, er den dækket med sandpapir eller en slibemaskine;
 • Derefter støvsuges belægningen og vaskes om nødvendigt med en primer (kræver tørring i 2-4 timer) og dækkes med en selvnivellerende blanding.
1

OBS venligst! Lægning af fliser på et system med varme gulve, sluk for opvarmningen 1-2 dage før arbejdet påbegyndes. Tænd kun opvarmning eller gulvvarme 2-3 dage efter fugning. Til lægning af keramiske fliser på "varm gulv" skal du bruge lim med et højt indhold af elastiske polymerer, hvilket forhindrer den termiske deformation af substratet.

Trin 2. Tegning af markeringen

Når gulvet er tørt, kan du begynde at tegne markeringen. Der er mange måder at tegne markering på, men alle har et mål:

 • Gulvet skal mærkes, således at de trimede fliser først er sat i syne; og for det andet kræves opskæringen så lidt som muligt. Ideelt set skal fliserne skæres til en tredjedel eller højst halvdelen.

For eksempel kan layoutet konstrueres på en sådan måde, at hele fliser placeres ved indgangen langs vinduesåbningens akser eller ved balkondørens dør. I denne artikel vil vi overveje en af ​​de mest populære måder at lægge fliser på gulvet - langs to vinkelrette akser fra dørens centrum.

Så træk en linje fra midten af ​​tærsklen til midten af ​​den modsatte væg ved hjælp af et ledning eller laserniveau. Længere langs denne linje begynder at lægge en række fliser med kryds "på tør". Sætte den sidste hele flise, tegne en linje langs sin ydre kant, så du får to strengt vinkelret lodrette linjer som i diagrammet herunder. Det anbefales at kontrollere ved hjælp af en firkant, at vinklerne er lige ved 90 grader.

Layout af gulvet

I hjørnet af vinkelret vil vi lime den første flise, og fra den vil vi lægge den første række (langs den vandrette linje).

Sted for at lægge den første flise

Trin 3. Læg den første flise og den første række

Fortynd i en spand lim i overensstemmelse med producentens anvisninger, murske anvende det til et hjørne af krydset på samme tid og i området af flere fliser af den første række af fremtiden, bare træde udenfor. Derefter klæbe klæbemidlet med en hakket trowel, og hold den i en vinkel på 60 grader. Prøv altid at holde "kammen" i samme vinkel, så limen viser sig at være den samme tykkelse.

OBS venligst! Hvis flisen har en størrelse på mere end 30 × 30 × 20 cm eller 30 cm, skal klæbemidlet påføres selv og fliser med et tyndt lag (gælder lim på flisen og straks gemme det næsten den samme spatel). For meget store formater, kan et lag af klæbemiddel på flisen sættes tykkere og decimere den med en tandspartel, som vist på billedet nedenfor.

Påføring af lim på flisen

Derefter placeres fliserne på limen, klæber til mærkningslinjerne og trykker forsigtigt på den med en kyanko til justering.

Justere fliserne med en kijan

På den samme måde skal du lim den anden flise og sammenligne den med den første ved hjælp af en kajak og en regel. Sørg for, at fliserne er fladt, og anbring bygningens niveau direkte på de to fliser med det samme som vist på billedet nedenfor.

Kontrol af højden af ​​fliser

Kontroller højden af ​​hver lagt flise med den forrige. Fjern om nødvendigt overskydende eller omvendt, tilsæt lim

Først når begge fliser er justeret, indsæt kors på hjørnerne af fliserne og ind i sømmen.

Indsæt kryds

Fortsæt med at klæbe fliserne på samme måde, indtil hele den første række er klar. Gå igennem det igen med reglen og kontroller niveauniveauet.

Overvågning af gulvfliserne

Derefter samles overskydende lim på kanterne af rækken, mellem fliserne, på fliserne og fortsæt til næste række.

Nogle regler og tips til lægning

 • Bunden af ​​gulv og fliser skal altid være tør.
 • Prøv at anvende lim ikke mere end 1 løbende meter af det modstående område ad gangen.
 • Lim, der står i mere end 30-40 minutter, bliver ikke egnet til arbejde (med undtagelse af lim fra nogle producenter). Så prøv at blande limen i en lille smule.
 • For at limen ikke tørrer ud i kammen, skal den altid suges i vand.
 • Kryds skal fjernes før limen tørrer.
 • Det er ikke tilrådeligt at bruge knæ på de lagt fliser, da dette kan forstyrre dets fladhed.
 • Fliser skal tages fra forskellige kasser, så et lille udvalg vil være usynligt. Før du begynder at arbejde, skal du sørge for at kontrollere, at tonen, der er angivet på alle felter, er den samme.
 • På bagsiden af ​​flisen er altid producentens logo, hvormed du kan forstå, hvor fliserne har toppen, og hvor bunden. Nogle gange har fliser en speciel indikation af murværkets orientering, hvilket for nemheds skyld også kan angives på enden af ​​flisen med en blyant.
 • Fjern overskydende lim, før det tørrer. Fra overfladen af ​​flisen er det bedst at fjerne det med en klud fugtet med et opløsningsmiddel.

Alternativ måde at markere og lægge den første række på

Vil du ikke gider med markeringen? Derefter handle på gammeldags måde - begynde at lægge flisen fra den mest synlige vinkel. Hvis du lægger fliserne på gulvet i køkkenet, så kan du begynde at ligge fra hjørnet overfor vægens hovedtelefoner, så falder en række trimmede fliser lige under den.

Mere brugbar information om mærkning og lægning af fliser på gulvet med egne hænder findes i denne video.

Trin 4. Læg de resterende rækker, skære fliserne

Hurray, den første række er klar, og nu orienterer den sig, vi kan lægge en anden række af afskårne fliser (se billedet nedenfor), og så resten.

Layout af rækker af fliser

 • OBS venligst! Den første række består af kun hele fliser, de afskårne fliser lægges senere (i ordningen "cut" er rækken betegnet som række 2).

Afskæring af skårne fliser

Ordning for skæring af vægfliser

Hvordan skæres den sidste gulvflise støder op til væggen? Det første skridt er at bestemme forløbet af sin skæring: sætte det på allerede limet næstsidste flise, det sætte en anden flise og flytte det til væggen, men før den når væggen i en afstand af en søm. Langs yderkanten af ​​flisen tegne en streg på flisen plantet. Denne linje er snitlinjen.

Klippe fliser på en maskine

Du kan skære fliserne på forskellige måder og enheder. Ideelt set bør du bruge en manuel fliseskærer eller en elektrisk fliseskærer (se billedet ovenfor), hvis der ikke er noget sådant værktøj, så brug slipemaskinen. Men hvis gulvfliserne er keramiske og ikke meget tykke (op til 9 mm), så kan du anvende det gamle konstruktionstryk og skære det ... med en konventionel glasskærer som vist i denne video.

Sådan skæres en flise krøllet? Påfør en lakstrimmel på flisen, der skal skæres for at forhindre at huske det dekorative lag. Derefter med en blyant markerer du rundens snit, siger under røret. Derefter bor et par huller langs den planlagte afrundede linje med en karbidboring (egnet til keramiske fliser). Og til sidst, ved hjælp af nippers, tang og specielle tang til fliser, afbryd forsigtigt den unødvendige del. Sand afskæringsstedet med en fil.

Når du dækker hele gulvet, skal du sørge for at alle krydsene fjernes, og lad belægningen tørre i 24 timer.

Sådan trimmer du gulvfliserne med en L-formet udbulning, f.eks. Under ledningen af ​​ventilationskanalen, kan du lære af denne video.

Trin 5. Fugtning

Efter 24 timer kan du begynde at fordybe leddene. For at gøre dette skal du først let vådte sømmen fra sprøjtepistolen eller blot en våd klud for at forbedre vedhæftningen af ​​fugemassen og derefter fortyndes trowel.

Blanding fugemasse

Anvendelse af fugning

Mens du holder gummispatelet i en vinkel, påfør en blandingsblanding til ca. 1 m2. meter gulv og distribuere det, så alle sømme er helt fyldt. Men pas på, og prøv ikke at presse fugemassen i sømmen.

Anvendelse af fugning

Behandling af gulvfliser med trowel

Efter 15-30 minutter fjernes overskydende fuger med en fugtig svamp. På samme måde skal du tørre sømmen på andre dele af gulvet med undtagelse af samlinger langs væggene. En time efter fugning hele overfladen af ​​gulvet kan den vaskes rent med vand eller bløde rengøringsmidler.

Fjernelse af overskydende fuger gulvfliser

Vask det flisebelagte gulv fra fugematerialet

resultat

En uge senere kan sømmen dækkes med tætningsmiddel.

OBS venligst! At gå på det frisklavede flisebelagt gulv anbefales ikke i de første 2-3 dage, ideelt - 7 dage.

For at finde ud af mere information om, hvordan du tømmer gulvfliserne med dine egne hænder, anbefaler vi dig at se den næste video-lektion.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 40 = 46

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map