Reparera köksflänsen med egna händer

Reparera köksflänsen med egna händer

reparationsblandare

Köksflänsen ger oss vatten dussintals gånger om dagen. Inte överraskande bryter det ner oftare än i badrummet. Innan du ringer en rörmokare eller köper en ny mixer är det värt att försöka reparera det själv.

Om du läser den här artikeln betyder det att några av dessa fel har hänt med din mixer:

 • Kranen läcker ut, vatten dricker från under handtaget;
 • Vatten droppar från tuden, även när ventilerna är stängda;
 • När mixern öppnas visas ett drömmande ljud i rören;
 • Vattenstrålen är för tunn;
 • Single-lever mixer fungerar "jerks";
 • Vatten strömmar ut från under fackmuttern på tuten;
 • Kranens hävarm är inte fastsatt i önskad position;
 • Läckage i svänghjulsområdet (ventilkonstruktioner).

Vad du behöver reparera

Innan du börjar reparera köksflänsen själv måste du förbereda alla verktyg och nödvändiga komponenter i kranen.

Du behöver:

 • Nyckeln till hexahedroner;
 • Nyckeln för justering;
 • Carving kniv;
 • Skruvmejsel och hammare.

Reparation kräver dessutom ytterligare material - torra trasor, fett. Och om kranen läcker, måste du köpa reservdelar: en ny patron eller dess delar (för en-spakblandare), tätningsringar, kranbuskbox (för tvådelad design).

Vi tillverkar en mixer med en hävstångsbollstyp

Skälet till vilka du vill reparera kranen finns fyra:

 • Sprickor, chips, orsakad av mekanisk skada på kroppen;
 • Bitter i patronen mellan sätena och bollen;
 • Bär slitage;
 • Blockering eller rost på luftaren.

Vad händer om det fanns en defekt på fallet? Du kan försöka reparera den genom kallsvetsning - tätningsmedel (kitt). Men det är ändå en tillfällig åtgärd, och snart kommer det att vara nödvändigt att byta mixern.

Om problemet ligger i det låga vattentrycket, är det troligtvis orsaken till en täppt luftare. Då måste du ta det, rengör nätet, till exempel med en tandborste och installera sedan tillbaka den.

Låt oss hantera felen allvarligare.

1

När kranen flyter utan synlig skada är det troligtvis en överträdelse av packningens integritet eller patronens fel. I det här fallet krävs en fullständig demontering av kökshandtagsmixen.

Hur man demonterar kranen? Först stäng av vattnet och töm kranens kvarter. Undersök sedan enheten av hällkranen med en hävstång i bilden.

Single-lever kolvblandare system

Starta reparationen steg för steg:

 1. Skruven är skruvad på huvudkroppen. Det är vanligtvis dolt bakom ett dekorativt lock, vilket måste avlägsnas med en skruvmejsel, som visas på bilden.

reparationsblandare för hand steg 1

Tips! Du kan demontera och reparera enheten, även om du inte har en insexnyckel till hands. För detta är fastsmuttern försiktigt tejpad med en hammare på skruvmejseln.

 1. Hävarmen och kåpan tas bort, och nu måste vi få patronen och inspektera hela enheten för defekter. För att göra detta skruvas tvättkammen av den justerbara skiftnyckeln.
reparationsblandare med egna händer steg 2
 1. Den demonterade kranen inspekteras för defekter: packningen, bollens yta och fjädrarna som stöder gummitätningarna i hålen inspekteras. Sprungfjädrar och en slitna kran, om nödvändigt, byts ut. Vid detta tillfälle måste du rengöra alla delar från de ackumulerade vattendragen.
 2. Oftast uppstår flödet från kranen från den resulterande täppan mellan boll- och ventilsätena i patronen. I det här fallet behöver du bara ändra det. Hela komplexiteten i denna uppgift består i ett korrekt val av patronen, och reparationen av mixern med egna händer är ganska enkel.

Tips! Gå till VVS-butiken för en ny patron, ta en gammal med dig, för att inte förlora med storleken, eftersom patronerna inte standardiseras - de tillverkas i olika diametrar och material.

reparationsblandare med egna händer steg 3

Den nya patronen är installerad så att hålen är i linje med hålen i mixerkroppen. Skruva sedan tillbaka brickan (först med händerna, då tätt, men inte för tätt med en nyckel).

reparera mixern med egna händer steg 4

 1. Vi kontrollerar kvaliteten på vårt arbete genom att släppa ut vatten. Om det inte läcker ut, fortsätt till installationen av locket, och sedan spaken - vi vrider skruven i den och fäster kontakten.

hur man byter patronen i en bollblandare

Och hur man byter packningen i mixern? Detta är också ganska enkelt. Det är nödvändigt att ta bort de gamla O-ringarna och byta dem till nya, som vi tidigare tillämpar ett litet rörsystems smörjmedel.

Tips! För alla gnidningsdelar av produkten, använd icke giftigt fett på en silikonbas. Detta ökar livslängden hos strukturelementen med hälften.

Reparation av en tvåventilskran - de viktigaste tipsen

Hur fixar du den här typen av mixer? Det är nödvändigt att demontera och byta utslitna element - en kranaxel och / eller en packning.

Arbetsföljden i detta fall kommer att vara enligt följande:

 1. Vattnet stängs helt, varefter ventilens svänghjul sätts i drift så att övertrycket inte verkar på delen.
 2. Därefter måste du demontera designen - därför tas de dekorativa locken bort och skruven som säkrar svänghjulet är ut. Detta kräver en skruvmejsel. Vidare ersätts den gamla kranboxen med en ny lämplig storlek och konstruktionen är monterad tillbaka.
Reparation av en dubbelverkande kran med egna händer
Reparation av en dubbelverkande kran med egna händer
Reparation av en dubbelverkande kran med egna händer
Reparation av en dubbelverkande kran med egna händer
Reparation av en dubbelverkande kran med egna händer
Reparation av en dubbelverkande kran med egna händer
Reparation av en dubbelverkande kran med egna händer
 1. Om packningen är sliten, är den helt enkelt avlägsnad, och en ny är installerad på plats, smörjad med sanitär smörjning.

Ofta måste kranblandare repareras på grund av att oljetätningen har läckt ut. Då måste den demonteras enligt samma algoritm och ersätta den slitna förpackningen.

Byte av en epiploon i kranen

Och ibland för att justera ventilventilen är det tillräckligt att dra åt packboxen, som visas i videon:

Tips! Ersättningspaket behövs endast när bussningen är ordentligt tätt och läckan är fortfarande närvarande. Som förpackning används (för gamla mixare):

 • Gummi rör av lämpliga dimensioner;
 • Trådar av sacking;
 • Twine med impregnering från torkolja.

Om du ser att snidningen har slitit på detaljerna, betyder det att det är dags att uppdatera VVS.

Några råd om förebyggande

Möjligheten att reparera en köksflaska själv är ett bra sätt att spara pengar. Men inte alltid reparation kan helt återställa kranens effektivitet och det är ofta lättare att helt enkelt byta mixern i köket.

Tänk på att:

 • De mest hållbara är strukturerna av tungmetaller (mässing);
 • De mest substandard - kinesiska eller turkiska produkter från silumin;
 • Bekvämligheten hos enarmsanordningen är uppenbar - den öppnas med en fri hand. Det är också lättare att reparera, eftersom konstruktionen av ett mindre antal delar.
 • Reparation av mixern kan förhindras. Oftast är den främsta orsaken till funktionsfel föroreningar som kommer från vattnet. Därför kan installationen av specialfilter för grovt vattenrening hjälpa dig att hålla mixern intakt längre.

Grovt filter

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

77 − = 67

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map