Hur man dekorerar eller döljer rörledningen i köket

Hur man dekorerar eller döljer rörledningen i köket

hur man gömmer kommunikationer i köket

Typisk kökslayout innefattar nödvändigtvis öppna rörledningar. Dessa är gas-, vatten-, avlopps- och värmekommunikation, som kan placeras så att de kommer att skämma bort den mest moderna och imponerande designen. Det finns flera sätt att dekorera sådana rör, men i strävan efter ett snyggt utseende får man inte glömma säkerhetsprinciperna.

Dölj rören under installationen

För vatten och avloppsrör är det lämpligaste sättet att dölja ledningarna. Det är att vi gömmer stigaren i specialtillverkade stygn, som passerar längs golvet och väggen. Spår av den erforderliga storleken är gjorda med en perforator, sedan är rören inbäddade i dem och resterande utrymme från röret till väggen täckt med en kittlösning.

För att stänga stigaren på detta sätt måste du följa de grundläggande rekommendationerna:

 • Avloppsröret måste nödvändigtvis passera under kranen;
 • Om rören är horisontella, så är den kalla till vänster och till höger är het;
 • Avloppsrör placeras under lutningen mot stigaren: För diametrar på 32-50 mm - 2 mm per löpmätare, för produkter med en diameter av 90 mm - 3 mm.

Vi gör en gipsskiva eller skåp

Gips pappkonstruktion kan kallas universell - den kan enkelt monteras var som helst i köket och kan vara av någon form och storlek.

OBS! För att stänga gasröret fungerar inte detta alternativ. En gasläcka är trots allt möjlig - den kan ackumuleras i ett slutet utrymme, vilket leder till en explosion. Gastjänsten, som styr rörelsen hos respektive rörledningar, tillåter inte fullständig isolering.

hur man döljer rör med gipsskivor

Bland fördelarna med en gipslåda är installationen enkelt och relativt billigt. Du kan göra det på något sätt, så det här är en av de bästa metoderna för att dölja rör för alla rum. Med samma princip är det möjligt att skapa en struktur som inte är från GKL, utan från spånskiva, plywood eller plast.

För att dölja stigaren med den här rutan måste du göra följande:

 1. En ram är tillverkad av metallprofiler eller stänger. Ramens styrprofil monteras längs väggen parallellt med rören - så att det finns minst 10 cm mellan dem.
 2. Joints profiler förstärks horisontellt och vertikalt.
 3. Ramverket måste sättas fast på 3 ställen - ihop med ark, på golvet och på väggarna. Detta gör att du kan ge den nödvändiga styvheten i strukturen.
 4. De tidigare monterade bitarna av gipsskiva är fästa på den monterade ramen.

I den här videon av den auktoritativa mästaren Alexei Zemskov kan du se hur professionellt och kvalitativt du gör en falsk vägg och en partition av gipsskivor.

Hur döljer man en kolonn och rör i ett skåp

1

Rörledningen kan också döljas bakom köksmöbler. I det här fallet är skåpen installerade utan bakväggar - det här låter dig komma åt kommunikationen när som helst.

Men gasskolonnen är inte så enkel. Som tidigare nämnts är det av säkerhetsskäl bäst att ta itu med det och inte stänga det. Men i strävan efter ett snyggt utseende döljer ägarna ofta kolonnen i garderoben som visas på bilden nedan:

Hur döljer man en kolonn och rör - ett exempel före och efter

Om du bestämmer dig för att bygga en gasvattenberedare i skåpet, så är det här hur du kan / kan inte göra det:

Hur kan och kan inte dölja gaskolonnen i skåpet

Foto 1. Ett dåligt exempel, eftersom både det övre och undre skåpet är stängd, även om det finns utrymme mellan kolonnens väggar och skåpet.

Foto 2. Denna metod är redan bättre, eftersom partiell vattenvärmare är öppen och skåpet är bredare än kolonnen.

Foto 3. Det ser väldigt snyggt ut, eftersom skåpen här är nästan lika stora som vattenvärmaren själv och dess vita färg är inte dissonant med köket. Fronten, övre och nedre delarna är öppna, men på sidorna är avståndet ganska litet.

Foto 4. Det bästa alternativet, eftersom kolonnen är öppen (en liten skåp med en gitterfasad) och nästan sammanfogar med en ljus vägg.

I allmänhet, med en stark önskan, kan kolonnen flyttas till korridoren, men för detta måste den uppfylla följande krav:

Överföring av gaspelaren från köket till korridoren - grundläggande krav

 • Kolonnens överföring måste nödvändigtvis samordnas med gastjänsten, som du kan vägra. Till exempel, i husen i den gamla stiftelsen och i lägenheter med mycket gamla kolumner är det osannolikt att överföringen kommer att godkännas.
 • Demontering och installation utförs endast av specialister;
 • Tänk på att för en sådan tjänst måste du betala mycket.

Överföring av gasskolonnen från köket till korridoren - nyanser

Men beviset på hur den vanligaste vattenvärmaren kan passa in i den vanligaste lägenheten, till exempel i Khrusjtjov.

Köksdesign med gaspelare
Köksdesign med gaspelare
Köksdesign med gaspelare
Köksdesign med gaspelare

Om du är i reparationsstadiet, vill inte överföra kolonnen och fortfarande välja väggens färg, är det bäst att måla väggarna i en ljus färg och skåp väljer också vita. Kolonnen i det här fallet kommer inte att skämma ut kökets utseende, och ljusa väggar och möbler ökar även visuellt utrymmet. Så här lägger du till en vitvattenberedare i köket Julia och Denis, som bor i huset till den gamla stiftelsen i St Petersburg.

Köksdesign med gaspelare
Köksdesign med gaspelare

Ett annat knep är att välja inte bara väggar och vita möbler, men också en vit huva.

Vit vattenvärmare och vit huva i inredningen av det blå köket i retrostil

Se även: Design och reparation av kök med gasskolonn.

Varianter av inredning

Det händer ofta att rören löper längs väggen längs hela längden på rummet eller ligger i kökets förkläde. Det kan också vara nödvändigt att dölja batteriet eller det är intressant att slå stigaren med en lämplig inredning.

Det finns flera alternativ för interiörlösningar:

 1. Om rören passerar i omedelbar närhet av arbetsområdet är den bästa inredningen för dem ett system av skenor. Räcken är ett upphängningssystem med olika hyllor, krokar och nödvändiga köksmaskiner. För att vrida stigaren i en skena, måste den noggrant rengöras och målas med färg som simulerar rostfritt stål. Sedan, runt röret, sätta de nödvändiga enheterna - glöm inte att du inte kan hänga något på kommunikation.
 2. Batteriet och rören kan enkelt målas i väggens färg.
Rör i väggens färg
 1. Ett tjockt rör kan dekoreras med inredning mosaik eller konstmålning.
 2. Du kan lägga in strukturer med konstgjorda blommor, sele, färgstarka trådar - det beror helt på stilen där köket är utformat.
Inredning rör i köket
 1. Ett bra alternativ erhålls om du använder inredningen i tekniken för decoupage. Du kan välja ett motiv som motsvarar det befintliga interiören, och gör ytan skinnig eller matt.
Decoupage av rör i inredningen
 1. Så du kan dekorera och batteriet - det är klart att arbetet inte ska utföras under värmesäsongen. Arbetsordningen här är följande: i början är röret skyddat och noggrant måttat, varefter servetten med det valda motivet limes till PVA. Efter att servetterna torkats upp, är det resulterande mönstret täckt med ett lager av speciallack.

Hur döljer du batteriskärmen, i ett skåp eller en låda

För uppvärmningsrör är alla dessa dekoralternativ också lämpliga. Men du kan gömma dem i en låda eller låda.

På bilden nedanför befälhavaren med egna händer och batteriet dolde i skåpet, och gjorde silke fortsättningen av bänkskivan.

Hur döljer du batteriet i garderoben med egna händer

Det finns också speciella skärmar för radiatorer. De är inte svåra att göra med egna händer. Och om du gör en nisch från gipsskivor blir batteriet till en hyllan.

Dekorativa skärmar för batterier och radiatorer
design av dekorativa skärmar för batteri och radiatorer
design av dekorativa skärmar för batteri och radiatorer
design av dekorativa skärmar för batteri och radiatorer
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

8 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map