Tynde lydsikker underlag til tapeter - typer og funktioner ved installation

Tynde lydsikker underlag til tapeter – typer og funktioner ved installation

Tynde lydsikker underlag til tapeter - typer og funktioner ved installation

Kvaliteten af ​​sekundære boliger og de fleste af de nye bygninger giver stadig meget at ønske. Ujævnhederne i loftet og væggene er i det mindste hvad ejerne af boliger står overfor. Om støj fra naboer eller fra gaden, gennemtræk gennem revner og vægge, som gennem et papirark, kan du generelt skrive triste sange. Men efterspørgslen fremkalder altid tilbuddet - på markedet for byggematerialer var der et multifunktionelt substrat til tapet, hvis installation, hvis du tror producenterne, straks løser disse problemer.

Baggrund for baggrunde - funktioner og materialer

Konstruktionens aksiom - overfladen inden færdiggørelsen skal udarbejdes omhyggeligt - kan ikke altid realiseres i praksis. Hindringen er enten mangel på penge eller tilbageholdenhed med at komme ind i det beskidte arbejde, men alligevel er det ufrivilligt at indsætte en ubehandlet mure. Enhver fejl som en sletbar plet eller revne kan dukke op under tapetet, især hvis de er tynde og fuldstændig forvrænger deres udseende.

rulle af isolerende substrat

Rulle af isolerende substrat

Det er her underlaget, der ligger under tapetet, er praktisk - vidnesbyrdene tyder på, at det virkelig bidrager til en lille udjævning af overfladen og dens farve. Der er flere sorter af sådanne substrater, og alle har fordele og ulemper:

 • papir - en base af tykt papir er særligt nyttigt, hvis du ikke kan fjerne den gamle finish, men den er skrøbelig og skjuler ikke de åbenlyse fejl i overfladen;
 • ikke-vævede - svarende til traditionelle ikke-vævede tapet, har de samme fordele (holdbarhed og nem limning), og deres ulemper indbefatter de høje omkostninger ved en dobbelt overflade;
 • kork - som reparationsbase anvendes ikke dekorativt kork, men teknisk, så det er billigere end det færdige materiale, det absorberer lyder godt, men kræver færdigheder ved montering og indkøb af specielle typer lim;
 • polyethylen - er skumpolyethylen, hvorpå to lag papir påføres begge sider, udover at maskere mangel på overflade, tjener som varme- og lydisolering.

Da ideen om montering under tapet af tynd lydisolering af vægge i en lejlighed synes for mange at være attraktive, er det værd at overveje mere og mindre alle fordele og ulemper på eksemplet på de mest populære byggematerialer og anmeldelser om dem.

roll-up backing

Roll substrat 5 mm tykt

Oversigt over populære varme- og lydisolerende underlag

Ideen med at anvende polyethylenskum som en billig isolerende pakning er ikke ny: polyethylen - den mest almindelige i verden af ​​plast, som er i form af skum forhindrer effektivt varmeoverføring mellem de to rum. Naturligvis er denne egenskab ikke været opmærksom på producenter af varmeisolering, og i byggemarkeder nu ofte forekomme roll materialer, såsom EcoHeat og Penolon. Hvad er deres egenskaber?

Egenskaber og anvendelser af EcoHeat

"Ekoham" - en lydisoleret tapet til væggene i lejligheden af ​​russiske produktion (JSC "Izhevsk plast plante"), fremstillet af fysisk tværbundet penopolietilenaIsolon500 og papir, svejset på begge sider. Sandwichen af ​​papirlag give adhæsion til substratet og væggen, efterfulgt af en pynteudstyr. Fabrikanten tilbyder to standardstørrelser af færdige produkter:

 • Underlag til Ecoheat tapet 3 mm tykt, rullelængde 14 m og bredde 0,75 m;
 • Økoheattykkelse på 5 mm - med en længde på en rulle på 14 m og en bredde på 0,5 m.

Leveling af underlag af andre formater eller duplikeret med folie er designet til at lægge under en parket, lamineret plade eller under et system med "varmt gulv". Hovedformålet med mærkning af groft tapet til vægge er lydisolerende og opvarmningseffekt, som er tilvejebragt på grund af fysisk-mekaniske parametre af skummet polyethylen:

 • næsten nul dampgennemtrængelighed;
 • lavt (inden for intervallet 0,031-0,034 W / m · ° K) af termisk ledningsevne;
 • høj støjreduktion (ingen specifik værdi er angivet).
egenskaber af skummet polyethylen

Egenskaber for ekspanderet polyethylen

Som yderligere fordele ved brug af materialet angiver fabrikanten:

 • hygiejnisk sikkerhed og miljøvenlighed - polyethylen er virkelig ugiftigt og forårsager ikke allergier;
 • enkelhed og billig installation - "EkoHit" kan limes med et specielt klæbemiddel til tungt tapet og ved hjælp af konventionel konstruktion PVA;
 • alsidighed - produktet passer til alle former for tapet og er egnet til at forbedre varme-, støj- og dampisolering af lejligheder, private huse og administrative bygninger både under opførelse og på reparerede faciliteter.

Eksternt EcoHeat er et let, elastisk, rullemateriale af hvid farve. Dens pris varierer afhængigt af leveringsstedet og mængden af ​​ordren fra 1100 til 1950 rubler per rulle.

Penolon - egenskaber og formål

Producenten af ​​lydisoleret tapet kaldet "Penolon" tilbyder kemisk tværbundet polymer, som har sådanne egenskaber:

1
 • hygiejnisk, elastisk og let;
 • Modstandsdygtig overfor aggressive miljøer - syre, alkali, alkohol, benzin;
 • minimal restdeformation
 • lav dampgennemtrængelighed og varmeledningsevne.
Anvendelsesområde for Penolon

Anvendelsesområde for Penolon

Formål med anvendelse:

 • justering af vægoverflader;
 • øge støj undertrykkelse;
 • fjernelse af kold stråling fra væggene;
 • lette limning af efterbehandling
 • løsning af problemet med grædevægge.

I butikkerne kan du også se byggematerialet "Penofol" - dette er en analog af substratet under tapetet "Penolon", hvis anmeldelser tyder på, at dette er det samme materiale. Du kan købe en standardrulle til ca. 990 rubler.

Produkter af andre mærker

Udvalget af lydisolerende substrater til tapet er ikke begrænset til to mærker. Lignende produkter er produceret af andre mærker. For at bestemme forskellene er det nødvendigt at forstå klassificeringen af ​​skumpolyethylen som helhed. Så der er tre klasser af denne polymer:

 1. gasformig ikke-tværbundet (Heatflex, Vilaterm, Porilex, etc.);
 2. kemisk tværbundet ("Penolon", PoliFoam);
 3. fysisk syet (Etafoum, HitFoom).

Ikke-tværbundet skummet polyethylen er det billigste materiale fra hele triplen, fordi det er fremstillet ved hjælp af den enkleste teknologi. Dens styrke og varmeisolerende egenskaber er 25% værre end polyethylener i klassen ovenfor. Derfor er det ikke overraskende negative anmeldelser - tapet under tapetet fra den ikke tværbunden polyethylen gazovspenennogo ikke give eksplicit resultat og er kortvarig.

tværbundet polyethylen

Tværbundet polyethylen adskiller sig fra ikke-tværbundne lukkede porer

Fysisk og kemisk tværbundne materialer, trods de forskellige produktionsteknologi, er næsten identiske i deres egenskaber. Bestemme hvilket mærke til at foretrække, anbefales det at være opmærksom på de synlige krængningsegenskaber: farve (skal være ensartet hvid eller lysegrå), vedhæftningsstyrke af papiret til substratet, manglende lugt, elasticitet (højre hvis hurtigt genvinder sin form efter tryk på overfladen af ​​fingeren).

Reklame VS kundeanmeldelser

Produktionsvirksomheder sikkerhed konstatere, at lyden og varmeisolerende virkning af anlægget under tapet i lejligheden isolering for væggene af skum er sammenlignelig med virkningen af ​​125 mm tyk murværk mursten ( "halv mursten"). Så uanset om det faktisk er muligt at finde ud af ved at undersøge svarene fra virkelige købere:

Olga L., Saratov:

"De tænkte på sin mand om opvarmning af lejligheden i et koldt panelhus. Det blev besluttet at klæbe alle de ydre vægge indefra med et støjsikkert underlag under tapetet. Fremgangsmåden på etiketten var forventet simpel, men det krævede en hastighed - klæbestoffets reaktionstid var kun 10 minutter (under reparation og montering af akrylkomposition). Resultatet er ikke tilfreds med 100%, fordi det var nødvendigt at erstatte papirets tapet med ikke-vævede (mellem papirformede mærkelige huller). Værelserne blev lidt varmere. "

substrat under tapetet

Materialet er godt skåret med en byggekniv

Maria V., Moskva Region, Ivanovo:

"Jeg vil dele mine indtryk af lydisoleringsmetoden i lejligheden: Under de to pastaer limede jeg et særligt substrat, påskriften, som lovede en betydelig reduktion i støjniveauet. Købt og transporteret materialet hjemme sig selv, det gode, der ruller har et behageligt håndtag, og de vejer meget lidt. Jeg læste anmeldelserne og besluttede at klæbe isolationen på PVA-emulsionen, forstærke leddene med malingstape - så de ikke spredes. Fra oven med hjælp fra den sædvanlige tapetpaste faste farvede tapet. Nu om resultatet: venterpuden berettiget - naboens tramping bag muren blev roligere. "

Oleg K., Ufa:

"Generelt anbefaler jeg varer som EkoHit eller Penolon - lydisolering fra dem er minimal, men de holder varmen og glider væggene. Jeg ønskede ikke at isolere min kasse-Khrushchev med specialiserede metoder og som et resultat, klistret polyethylen skum under tapetet. Prisen og forbruget af materialet var behageligt tilfredsstillende: Værelset er 17,2 kvadratmeter. m. tog 2 ruller. Efter installationen i lokalet blev det mere behageligt at være, selv om støj fra indgangen (en væg er omgivet af den) stadig kan skelnes. "

Korrekt installation af et substrat til tapet

Som det fremgår af anmeldelserne, afhænger effektiviteten af ​​varme- og lydisolering af væggen i lejligheden under tapetet stort set om, hvorvidt substratet var korrekt limet. Dette gentages af de instruktioner, som producenterne normalt anvender for hver rulle. Algoritmen til redigering af dem består af flere trin:

 1. Rengøring af væggen fra den gamle belægning og fjernelse af skrælningsgips.
 2. Eliminering af dybe huller og revner.
 3. Mærkning og opskæring af ruller på den del af den krævede længde.
 4. Anvendelse af klæbemiddel til tapeter på basisoverfladen og underlaget.
 5. At lægge substratet på væggen er strengt lodret.
 6. Fuld tørring af basen inden for 72 timer.
 7. Klædning af beklædningen i henhold til instruktionerne til den.
væg rengøring

Dybe revner og chips skal fjernes

Ud over aktionssekvensen er der også fastsat mikroklimaforhold, der skal opretholdes i processen: Lufttemperaturen er ikke lavere end 10 ° C, fugtigheden er ikke mere end 70% og det maksimale fravær af udkast. Hvis du overholder disse regler, garanterer producenten levetiden for varmeren 20-40 år, og det gamle tapet kan fjernes med almindeligt vand og på samme underlag for at indsætte nye.

Yderligere anbefalinger

I mange anmeldelser er der en klage om, at når leddene tørrer op, ændres væggen af ​​tapetet og danner uoptrækkende suturer. For at forhindre en sådan hændelse og lette installationsarbejdet tilbyder erfarne herrer deres egen "folk" -instruktion:

 • For at stabilisere lærredet og forhindre udseendet af kolde broer, kan leddene limes med papirtape;
 • Når du limer tapet på toppen af ​​substratet, er det bedst ikke at tillade, at samlingerne af begge materialer overlapper hinanden.
 • substratets klud på hjørnerne bør ikke pakkes ind, men de bør installeres tæt på dem;
 • i svageste mistanke om svampen er det nødvendigt at foretage en passende behandling.

Det er på tide at drage de endelige konklusioner: Det er umuligt at beskytte boligen fuldstændigt mod støjforurening med et enkelt tyndt substrat. De ingeniører-akustikere til dette formål udvikler lydtætte strukturer med en tykkelse på mindst 40-50 mm. På den anden side er få af købere af hensyn til stilhed klar til at ofre plads, som vælger fuld lydisolering.

r8

Med hensyn til varmetilbageholdelsen er det med denne funktion ikke ujævnt tapet - i hvert fald fra væggene ophører det med at blive koldt. Og endelig er det sidste argument til fordel for universelle substrater en hurtig og problemfri tilpasning af væggene, som dog har små defekter. Så hvis du vil have et forudsigeligt langtidsresultat efter færdiggørelse af væggene, er det bedre at installere et universelt tapet under tapetet.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

2 + 5 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map