Små sorte bugs i køkkenet - hvordan man beskytter fødevareforsyninger fra skadedyr

Små sorte bugs i køkkenet – hvordan man beskytter fødevareforsyninger fra skadedyr

Små sorte bugs i køkkenet - hvordan man beskytter fødevareforsyninger fra skadedyr

Med insekter kan selv den mest ansvarlige værtinde møde i hendes hus. Ingen er immun fra køb af korn eller tørrede frugter, der er smittet med skadedyr. Hvis de "ubudne gæster" ikke elimineres til tiden, kan de fremstå selv på gulvet og i væggene. Lær hvordan du håndterer bugs i croupen og hvordan man forhindrer deres genopståelse.

I køkkenet var der fejl

Årsagerne til udseendet af "ubudne gæster"

Små sorte bugs i køkkenet kan opstå på grund af uærlighed producenterne ikke behandlet grits i overensstemmelse med reglerne, og som et resultat af forkert opbevaring købte produkt.

gryn

Selv køb af boghvede eller ris i en tæt lukket emballage vil ikke give en fuldstændig garanti for sikkerheden, sådan croup kan også blive smittet med insekter

Bjørner kan "migrere" i en beholder med croup fra nabokørster, der står på en hylde. Te, tørrede frugter, pasta, mel, krydderier - alt dette kan tjene som mad til insekter.

De vigtigste sorter af køkken skadedyr

 • Små grønsager

Brune biller op til 3,5 mm giver afkom 4 gange om året. Inficeret hruschakami kan være enhver korn, mel og stivelse. Khrushchaks gør produktet klumpet og uegnet til mad.

 • Rød morbær

Mills og bagerier er de sædvanlige habitater for disse insekter. I køkkenet kommer mukederene sammen med det forældede mel. En kvindelig moochook lægger æg i revnerne mellem hylderne og ind i pakkernes folder. Insektet reproduceres 2-3 gange om året, hvor levetiden er 3 år. På billedet nedenfor kan du se biller i mel - mukoider.

biller

Bjørner og larver af

 • Brødslibemaskiner

Denne skadedyr fra 2 til 4 mm i længden er lys eller mørk brun og kan spises mere forskelligt. Dens menu kan omfatte: korn, te, mel, crackers, cookies, nødder, tørrede frugter, medicinske planter. Når fejlene bliver for store, kan de ses selv på væggene. Hvis du har insekter i køkkenet, vil fotos med navne hjælpe med at identificere dem.

insekter

Insekter-skadedyr føler sig godt i et fugtigt og varmt miljø

 • mol

Finde massegods i sammenfiltret klumper, web eller larver kokoner, kan vi tale om indtrængning i køkkenet møl. Såkaldte brød, Meal Moth. Butterfly møl ikke spiser korn, fritflydende produkt, den har brug for at lægge deres æg.

Så snart larverne ser ud, spredes de gennem køkkenet på jagt efter et sted at oprette kokonen.

mol

Mole er i stand til hurtigt at "gribe" køkkenets område. Så så hurtigt som muligt begynde at kæmpe med "fjenden"

Vigtigt! Når du køber korn, skal du være opmærksom på pakkenes integritet og holdbarheden af ​​produktet. I det mindste tvivl, afstå fra at købe.

 • Ærkernen

Insektet er meget glad for bønner, især dets hvide sort. Kornene kommer ind i kornet og spiser alle næringsstoffer.

nyre bønner

For at beskytte bønner eller ærter fra kornene er dillens frø anbragt i poser med bønner

Hvad er faren for forurenede produkter?

Mange stiller spørgsmålet: "Er det muligt at spise korn i mad efter at have fjernet biller fra dem?". Eksperter anbefaler ikke at tilberede retter fra skadedyrsbekæmpede fødevarer. I den livsvigtige aktivitet forlader insekterne dem ekskrementer og skaller af larver. Derudover spiser beetles kernen af ​​kornene, mens resten bliver bitter og får en ubehagelig lugt.

1

Vigtigt! Efter spisning af forkælet mad kan der forekomme allergiske reaktioner og forstyrret mave.

Måder at bekæmpe insekter

Hvis der forekom små fejl i køkkenet, skulle de starte en stor rengøring og genoverveje alle skabe, skuffer, brødkrummer og beholdere til korn. Selvom du fjerner synlige insekter, kan larverne, de bevarer, forblive i sprækkerne.

korn

I varmen af ​​en hjemmeposition vil bugs fra et inficeret produkt hurtigt sprede sig gennem køkkenet

 1. Kornene opvarmes i ovnen i 20 minutter ved en temperatur på 60 ° C og hældes derefter i tæt lukkede krukker. Når grynene opvarmes, vil billerne dø, men en ubehagelig muggen lugt i croupen vil stadig forblive. Derudover er med denne behandling tabt vitaminer og proteiner af produktet.
 2. Specialister i sund ernæring anbefaler at lade en pakke boghvede eller ris i fryseren i flere timer. Hvis croupen er smittet med et skadedyr, vil insekterne omkomme, men fordelene forbliver.
 3. For at slippe af med biller i bønner, blød bælgfrugterne i saltvand, og skyll derefter flere gange med vand. Spoiled korn vil flyde til overfladen, og de kan let adskilles fra hele og intakte korn.
 4. Efter detektion af fejl, vask køkkenskaberne med sæbe og vand, det har desinfektionsegenskaber. Efter tørre overfladen med en opløsning af eddike. Slots og låseskabe kan brændes med kogende vand.

Tip: At dræbe skadedyr på vanskelige steder kan du bruge insekticider (alle fødevarer skal først fjernes fra køkkenet).

renhed

Vedligeholdelse af orden og renlighed i køkkenet, kan du minimere risikoen for insekter

Hvis fejlene kom ind i køkkenet, slippe af med de naturligvis forkælet produkter uden nogen beklagelse - de vil ikke medføre sundhedsmæssige fordele. Sørg for at gennemføre et sæt foranstaltninger til desinfektion af kabinetter og hylder.

Metoder til forebyggelse

 • Køb ikke for meget korn, gem det ikke i plastik eller papirposer. Et glas eller plastikbeholder med forseglet låg er den mest egnede mulighed for opbevaring af bulkprodukter.
 • Sæt en peber tør peber eller et par skiver rå hvidløg i hver beholder med croup - sådan lugt ligner ikke bugs. Nogle husmødre lægger et knust pulver af nelliker i croupen, inden vask vaskes croupen.
banker

Tørge svampe, hundrosen, bønner giver mening at holde i et vakuumkande for at opbevare mad

 • På bunden af ​​beholderen lægges en linned taske med salt og et løvblad. Salt viser desinficerende egenskaber og absorberer fugt. Du kan også bruge en tør citronskorpen eller kastanje - alt dette afviser insekter.
 • Mad skadedyr kan ikke lide metalgenstande. Sæt et stykke madfolie eller en normal metalske i en krukke løsprodukter.
 • Fra tid til anden skal du tørre køkkenhyllerne med eddike. Vask kabinettet, glem ikke at tørre.
 • Ved opbevaring af bulkprodukter anvendes lukkede glas- eller plastikbeholdere.

Rådet. Der er også folkemyndigheder for insekt skadedyr. Bland borsyre, pulveriseret sukker og mel i lige store mængder. Spred produktet på hylderne i skabet og i spisekammeret.

Hvor og i hvad det er nødvendigt at opbevare gryn

En af årsagerne til udseendet af brune bugs i køkkenet er brud på holdbarhedens holdbarhed.

 • Vægtige boghvede, ris og nudler kan opbevares i seks måneder, hirse korn - 3 måneder, majs - 4 måneder.
 • Mel kan opbevares på en hylde i et år, havregryn - 7 måneder. Den lange holdbarhed af basmati ris er 18 måneder.
grød

Korrekt kogt grød er ikke kun velsmagende, men også nyttig. Denne erklæring gælder kun for kvalitative, ikke-inficerede skadedyr af korn

 • Mancus er opbevaret i træbeholdere eller vævsposer med snore. En glasbeholder er egnet til ris. Havregryn opbevares optimalt i en krukke i køleskabet. Boghvede tørret i stegepande og opbevares i en metalbeholder.
 • Nødder og tørrede frugter skal opbevares i køleskabet og ikke på hylden på kabinettet.
 • Du kan gemme boghvede eller ris i en linned taske, som du skal binde. Før brug skal posen dyppes i kogende vand med salt (5 spiseskefulde salt pr. 1 liter vand) og tørres.

Vigtigt! Kassér altid produkter, der er udløbet for at forhindre, at der opstår fejl i køkkenskabet.

Video: ekspert anbefalinger

Fejl i melet: genkend fjenden

Sådan beskytter du lagre fra irriterende insekter

Høj luftfugtighed og høj temperatur er de optimale betingelser for udviklingen af ​​eventuelle insekter. Inden for få dage kan der forekomme biller i de smittede skadedyr af korn eller mel fra larver. Derfor, hvis der er et tørt og køligt spisekammer i dit hus eller lejlighed, er det bedst at opbevare bulkprodukter i den.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

9 + = 15

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map