Sådan vasker du ovnen: Effektive måder at slippe af med gammelt fedt og slam

Sådan vasker du ovnen: Effektive måder at slippe af med gammelt fedt og slam

Sådan vasker du ovnen: Effektive måder at slippe af med gammelt fedt og slam

Madlavning i ovnen giver glæde - retterne er lækre, med en lækker skorpe. Efter en fascinerende proces opstår spørgsmålet: hvad skal man vaske ovnen af ​​gammelt brændt fedt. Det er bedst at gå på væggene og glasset med en fugtig klud fugtet med et affedtningsmiddel. I praksis er tiden ikke nok - vent på bordindstillingen og husholdningsarbejdet. Vask er forsinket, og der opstår et problem - når det opvarmes, spredes en ubehagelig lugt af rancid fedt.

Hvordan man passer ordentligt til ovnen

Den første og grundlæggende regel om pasning af køkkenudstyr er regelmæssigheden af ​​vask og rengøringsoverflader. Fedtindskud på komfuret eller i ovnen gør sig følte med en skarp lugt af røg, når de opvarmes, sod. Gennem det uigennemsigtige glas i brune streger kan du ikke se, hvad der sker på bagpladen. Det er på tide at tænke på, hvordan man vasker ovnen.

Tilpasninger og receptioner

Der kræves et standard sæt rengørings- og rengøringsmidler, en serviet og en almindelig køkkenvamp. De fleste moderne kabinetter har en emalje eller bioceramisk overflade, der let kan ridses med forbindelser med store slibepartikler, metal svampe. Ved vask overholder enkle regler:

 • Brug skummetservietter og svampe - ellers hjælperne glider over forurenet emalje, efterlader spor og skilsmisse;
 • Tag bageplader og rister ud - de rengøres separat i et bassin eller en vask;
 • Sørg for at bære husstandshandsker for at beskytte dine hænder;
 • Åbn vinduet eller vinduet til ventilation for at sikre strømmen af ​​frisk luft;
 • inkludere en hætte, for ikke at ryge køkkenet.
ovn

Efter korrekt rengøring ser ovnen ud som en ny

Ordren for udførelse af værker

Efter at have sat en opgave at vaske ovnen inde i fedtet, er arbejdet planlagt, så det ikke vaskes flere gange et område. Dette medfører yderligere tidsomkostninger og reducerer resultatet. Enkle tips hjælper dig med at klare en ubehagelig mission hurtigt og effektivt:

 • Start arbejde fra toppen af ​​kabinettet - opløst fedt og kulstofaflejringer på de områder, der skal sættes i orden;
 • beskyt ventilatoren fra væske og vand, teknologiske åbninger i gasovne og varmeelementer i elektriske;
 • glasset vaskes sidst - så nye pletter ikke pletter den forvandlede overflade;
 • i slutningen tørre de eksterne elementer - håndtaget, kroppen - og sørg for, at der ikke er pletter tilbage.

Det er vigtigt at vide! Hvis arbejdet er færdigt kort efter forberedelsen af ​​fadet, skal du sørge for, at de indvendige vægge og døren er helt afkølet. Der er stor risiko for at få brændte hænder og indånde ætsende stoffer. Ved høj temperatur er kemiske reaktioner mulige, ledsaget af en skarp lugt.

vaskemaskine

Ved vask er det bedre at undgå at bruge hårde metaliserede svampe

Traditionelle midler til rengøring af ovnen

Mistresses henviser til kemi til rengøring af ovnen med opmærksomhed. Rester af reagenser kan vises, når kabinettet opvarmes og påvirker opvaskens kvalitet. For mange er det universelle vaskemiddel - sodavand og eddike - stadig gyldigt. Brug af tidtestede folkefavoritter kræver mere tid og kræfter. Men inspirerer tilliden til manglen på kemi i mad.

Soda er et klassisk slibemiddel

Bagepulver giver ikke op i køkkenet. Fin-krystallinsk pulver er i stand til at klare den gamle forurening. Det har slibende egenskaber, men det virker blødere end stoffer med hårde partikler. Sådan vasker du ovnens gamle fedt med sodavand:

 • Varm lidt op på de indre overflader for at blødgøre snavset;
 • fugte væggene - tørre godt gennemblødt i varmt vand med en serviet;
 • Ved hjælp af en svamp skal der anvendes et ensartet lag af tilberedt sodapasta - 3-4 spsk vand pr. 1/2 kop pulver;
 • Luk døren og lad være i 10-12 timer (om natten) - i løbet af denne tid opløser sammensætningen de fleste af aflejringer;
 • vådservietter tørrer overfladen, fjerner sodavand og rester af fedt - det er værd at være klar til, hvad der skal "gå" et par gange;
 • Den vedhæftede aflejring fjernes omhyggeligt med en silikone- eller plastspatel, og derefter vaskes de resterende spor.

Det er vigtigt at vide! Det anbefales ikke at bruge metal svampe og skrabere - de ridse de emaljerede vægge.

sodavand

Bedstemor er middel til at bevare renheden af ​​moderne køkken

Ammoniak er et glimrende resultat

Hvis du tænker på, hvordan du skal rense ovnen med ammoniak, er det værd at overveje, at dette stof skelnes af en skarp ammoniak lugt. Allergiske reaktioner er mulige, og forholdsregler skal træffes, så du ikke behøver at se en læge. Værktøjet garanterer et strålende resultat og returnerer udstrålingen til kromoverfladerne - penner, griller, andre elementer.

Den anbefalede måde at rengøre ovnen med ammoniak på er:

 • anbring en beholder vand i bunden af ​​kabinettet og kog den - nok til at indstille temperaturregulatoren t 100 ° C;
 • Hæld ammoniak i en anden beholder og læg den højere end vand;
 • sluk for ovnen, luk døren og lad om natten
 • Om morgenen vaskes indersiden med en blanding af alkohol, vand og en lille smule opvaskemiddel.

En anden måde - fugt væsken med ammoniak og vand gennem alle væggene, stængerne og bagningslisterne. Lad det stå over natten og vask om morgenen. Denne anbefaling er mindre sparsom - det vil tage lang tid at indånde dampen med en skarp ammoniak lugt.

Arbejde med ammoniak udføres ved at åbne vinduet for ventilation. Undgå at forstyrre en medicinsk maske eller åndedrætsværn. Glem ikke at bære husstandshandsker.

1

Det er vigtigt at vide! At vaske ovnen kan være ved hjælp af ammoniak-anis dråber - de er dyrere, men de har ikke så skarp lugt.

ammoniak

Ammoniakalkohol kan bruges i kombination med sodavand og citron

Eddike komprimerer for renlighed og glans

Sådan rengøres ovnen af ​​brændt fedt uden at udmunde den gentagne tørring af vægge og gitter? Et fremragende opløsningsmiddel til kulstof er eddike. Eddike er god til at være egnet til emaljeoverflader. Til arbejde er udførelse egnet bordopløsning af eddikesyre:

 • Skumsvampen er imprægneret med eddike;
 • håndter omhyggeligt problemområderne og aftør kabinettet
 • forlade anlægget i flere timer - "overnight" er ikke påkrævet;
 • tørre med en fugtig klud.

Efter afslutningen af ​​proceduren forbliver næsten ingen lugt, og du kan straks begynde at lave mad.

Det er vigtigt at vide! Eddikeopløsningen kan sprøjtes ved hjælp af en forstøver med vægt på de mest problematiske områder.

beskyttelse af hænder

Det anbefales at udføre arbejde i husstandshandsker - syren påvirker hændernes hud negativt

Citronsyre er en fedtopløsningsmiddel

Hvis du er bekymret for, hvordan du vasker ovnen af ​​gammelt fedt uden betydelig indsats og spilder tid, vil citronsyre komme i brug. Du kan bruge citronsaft, men i dette tilfælde er proceduren dyrere. Det er vigtigt at overholde princippet - et surt medium opløses fedtaflejringer og striber. Fremgangsmåde:

 • Forbered en sur opløsning - ca. 1 tsk stof pr. 1 kop vand
 • behandle overfladerne, der skal rengøres
 • Forlad i 30-40 minutter - det tager ikke længere, i løbet af denne tid sker en kemisk reaktion;
 • Tør kabinetets inderside af med en ren, fugtig klud.

Det er vigtigt at vide! Agenten til rengøring af ovnen kan være almindelig damp. Beholderen med vand og en lille mængde vaskemiddel sættes på et bageplade, opvarmes til 150 ° C og opretholdes ved en temperatur på 30 minutter. Efter fuldstændig afkøling tørres væggene af med en fugtig klud.

Kombinerede midler

Ofte er kurset ikke en, men flere folkemæssige retsmidler. Brug de ovennævnte stoffer, almindelig husholdnings sæbe, rocksalt og lige bagepulver til dejen. Det i flere timer "løser op" fedt, men det er nødvendigt at anvende indsats for at afskaffe forurening. Derfor er metoden mindre populær end variationerne ved hjælp af kombinerede formuleringer.

Sådan vasker du ovnen inde i de kombinerede forbindelser:

 • Bordeddike (100 ml) med sodavand (50 g) og husholdnings sæbe (30 g gnides på et rivejern). Blandingen blandes grundigt og efterlades i 2-3 timer, hvorefter den let vaskes af med de opløst fede lag. Anvendes til indvendig overflade, dør, håndtag, bagebræt og grill.
 • Kogestensalt (1 kg) med kulsyre (10 g). Ovnen opvarmes til 150-200 ° C. Salt og syre opløses i 600 ml vand, læg på den nederste hylde. Lad i 30 minutter. Efter køling skabet vaskes med tilsætning af opvaskemiddel.
 • Eddike (100 ml) med bagepulver (1 spsk) og citronsyre (20 g). Ovnen opvarmes i 15 minutter ved en temperatur på 100 ° C. Behandl blandingen med problemområder og lad i 15 minutter. Vask derefter med rent vand og tør det tørre. Arbejdet udføres med forebyggende foranstaltninger for ikke at blive brændt.
rengøringsmidler

Den sædvanlige "tryllekunstner" til at vaske retter styrker virkningen af ​​sodavand

Det er vigtigt at vide! Moderne modeller af ovne er udstyret med en funktion af pyrolytisk rensning ved calcination ved temperaturer op til 500 ° C. Proceduren varer 2-3 timer. All denne gang forbliver døren låst. Efter afkøling tørres overfladerne af med en fugtig klud, og affaldet fjernes.

Folkemåder i aktion:

Husholdningskemikalier - en hurtig løsning på kroniske problemer

Med beslutningen om at vaske ovn af fedt med folkemæssige midler er alt klart - du skal være tålmodig og vente på opløsning af forurenende stoffer. Med kemikalier er det sværere - du skal vælge mellem miljøvenlighed og ønsket om hurtigt at slippe af med problemer. På linje med producenter af husholdningskemikalier er der altid et sted for midlerne, som er placeret som brydere med fedt.

Comet Double effekt

Billig universel gel til rengøring af forskellige overflader. Det påføres med en fugtig svamp eller servietter og efterlades i 20-30 minutter. For fuldstændigt at slippe af med snavs skal du anvende indsats og hvordan man arbejder med en pensel med en bunke med medium hårdhed.

Der er risiko for ridser på emaljeovertrækningen, hvis du bruger en for stiv børste. Brug af en blød svamp er usandsynligt at klare, især hvis problemet er kronisk. Ligesom alle universalprodukter er den designet til regelmæssig brug og kan være for giftig til ovnen.

CillitBangAntizhir

Betegner mediet i middelpriskategori og kræver en vis forsigtighed ved sprøjtning - det har en ret udtalt lugt. Indeholder ikke fosfater, men der er overfladeaktive stoffer og smagsstoffer. Strømningshastigheden styres ved at ændre forstøverens position.

Det er nemt at håndtere vanskelige hjørner og anvende mere på forurenede steder. Sammensætningen er jævnt belagt på overfladen og efterlades ikke mere end 30 minutter. Vask derefter grundigt med rent vand, fjern helt rester af stoffet sammen med en blødgjort fedtbelægning.

husholdningskemikalier

Blandt husstandskemikalier skiller Amway sig ud af tilstedeværelsen af ​​en børste og effektiviteten

AmwayOvenCleaner

Gellignende sammensætning fra en velkendt producent har effektive rengøringsegenskaber og ved, hvordan man hurtigt rengør ovnen af ​​gammelt kulstof. Den indeholder ikke-ioniske overfladeaktive stoffer og flere natriumforbindelser, hydroxid og tallovat.

Med rigelige fedtede aflejringer klipper i 20-30 minutter. Til anvendelse er der en speciel børste, og dækdesignet giver beskyttelse mod åbning af børn. Efter skylning af forureningerne vaskes væggene og bagepladerne grundigt med rent vand.

Det er vigtigt at vide! Vask "ren" efter brug af kemikalier til husholdningsbrug er særlig opmærksom - spor af stoffer bør ikke forblive. Risikoen for at komme ind i fødevarer af skadelige partikler og dampe er høj.

Sådan vasker du ovnsglaset

Hvad at rengøre ovnglaset er et af hovedproblemerne. De anvendte midler er de samme som for de indvendige dele af kabinettet, men der er specielle funktioner. Når du vasker indvendigt, må du ikke anvende for stor kraft for ikke at svække fjedrene, der holder døren lodret. Vær også opmærksom på de fysiske egenskaber ved glas og brug følgende værktøjer:

 • Pasta fra bagepulver og eddike. Ingredienserne blandes i et forhold på ca. 2: 1, indtil der dannes en tyk pasta. Forbered glaset - aftør med en fugtig klud fra overfladeforurenende stoffer. Blandingen påføres ensartet og efterlades i 15-20 minutter. Skyl derefter grundigt og gnid med en ren, tør klud.
 • Rengøring med dampgenerator. Enheden er installeret, så en dampstråle griber glaset maksimalt. Den dampende tid er op til 30 minutter, hvorefter den tørres med et serviet og fjerner spor af eksfolieret snavs. For at lyse, tørre med en klud fugtet med eddike.
 • Ammoniakalkohol. Stoffet anvendes på samme princip og med de samme forholdsregler som ved rengøring af ovnen. Imidlertid kræves meget mindre tid til reaktionen. Nok 30 minutter for at gøre det muligt at fjerne de resterende striber og klæbende fedtplakker uden problemer.
glas rengøring

Endelig kan glasset gnides med en vinduesrenser

Funktioner ved rengøring af den elektriske ovn

Elektriske apparater til madlavning adskiller sig fra, at varmeelementerne tages ud i arbejdsområdet. Med den måde at vaske den elektriske ovn inde, er der vanskeligheder. Du skal handle omhyggeligt for ikke at skade og ikke oversvømme med vand. Det er nødvendigt at foretrække en kontaktfri metode - dampning. For at forbedre effektiviteten anbefales det:

 • opretholde temperaturen ved 100 ° C, så vandet konstant koger;
 • Tilsæt en sæbeopløsning til vandtanken - når fordampning skabes et miljø, der er optimalt til blødgøring af aflejringer;
 • i tilfælde af stærk tilsmudsning, derudover brug citronsyre, sodavand og andre stoffer fra moneybox folke retsmidler.
rist rengøring

Færgen kan også rense grillene og grillelementerne

Efter den "teknologiske pause", der er nødvendig for at blødgøre forureningerne, bliver overfladen rengjort med en almindelig vævstørring. Varmeelementerne tørres forsigtigt, tørres helt, når døren er åben.

Den bedste løsning er at kontakte en kvalificeret køkkenassistent. Det er ikke altid muligt at opnå det ønskede resultat med dine egne kræfter. Specialister bruger professionelle rengøringsmidler, de har teknikker og metoder til vask af overflader. Professionelle garanterer resultatet og eliminerer risikoen for at beskadige en dyr ovn eller komfur.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 5 = 7

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map