Fysik eller kemi: Sådan rengøres en tilstoppet skal

Fysik eller kemi: Sådan rengøres en tilstoppet skal

Fysik eller kemi: Sådan rengøres en tilstoppet skal

Den stærke lugt af kloakering, langsom fjernelse af vand eller stagnation er tydelige tegn på, at køkkenrørledningen er blevet tilstoppet. Årsagen kan være opbygning af fedtpartikler, mere alvorlig forurening med madaffald eller defekt ved fastgørelse af røret. I det overvældende flertal af tilfælde kan du selv løse problemet. Vi regner med, hvordan du vasker vasken hjemme, lærer nuancerne og vælger den optimale metode.

Årsager til tilstopning

Følgende faktorer bidrager til udseendet af trafikpropper:

 • Mekanisk - fremmede genstande kommer ind i afløbet.
 • Operationelt - lumen af ​​støbejernsrør er reduceret på grund af korrosion og lagdeling af fedt.
 • Overtrædelse af installationsteknologien. Affaldet ophobes i områder med en ukorrekt hældning af røret.
specifik lugt

Speciel lugt - et tydeligt tegn på, at køkkenet synker i køkkenet

Clogging er ikke den eneste årsag til vandstagnation. Med mekanisk virkning kan rørene skifte, hvilket resulterer i en ændring i afløbets placering eller niveauet af drænens hældning. I et gravitets spildevandsanlæg reducerer disse faktorer hastigheden af ​​væskeudstrømningen - faste partikler akkumuleres gradvist på de indre vægge og indsnævrer rørets lumen. I sådanne tilfælde kan improviserede midler ikke undgås, professionel VVS vil være nødvendig.

rester af mad

Rester af mad bør ikke smides ind i afløbshullet

Førstehjælp med blokering

Hvad kan jeg gøre, hvis køkkenvasken er tilstoppet? Det vigtigste er ikke at panikere. Måske er de mest enkle trin nok til at løse problemet:

 • Hvis rørene er stål, hæld kogende vand i afløbshullet, hvis plastrør - lad varmt vand komme ud af hanen.
 • Bland et glas sodavand med 0,5 kopper salt, tilsæt et glas varmt vand, rør om til opløst, hæld i vasken og vent 10-15 minutter. Skyl rørene under det stærke vandtryk.
 • Hvis du har en støvsuger med blæsefunktion, skal du lukke dens rør med en tynd klud og installere den ordentligt i afløbshullet. Tænd for enheden - en kraftig luftstrøm vil skubbe stikket.

Hvis disse foranstaltninger ikke hjalp med at rydde skallen, så skal du bruge mere alvorlige våben.

Mekaniske rengøringsmetoder

Det mest almindelige sted for indeslutning er en sifon, der forbinder vasken til kloaksystemet. På andenpladsen er der et bølgepap af et afløb, på den tredje - mere fjerntliggende sektioner af rørledningen. Med sådanne trafikpropper kan du klare hjælp af mekanisk rengørings-, stempel- eller VVS-kabel.

demontering af sifon

Demontering af sifonen

Sådan rengøres sifonen under vasken

Den nemmeste måde at vaske plastmodellen på:

 • Placer enhver beholder under sifonen.
 • Skru fast holderen fra oven og under.
 • Fjern forsigtigt sihonen fra røret.
 • Fjern snavs, skyl de indre vægge med varmt vand med affedtningsmidler.
 • Saml strukturen.

Rengøring af støbejerns sifon er vanskeligere - du skal skrue skruerne og rense hele systemet med et kabel. Hvis du ofte tilstopper sinken, er det bedre at installere moderne plastrør.

corrugation

En stor mængde snavs akkumuleres i foldene af korrugeringen

Sådan rengøres en bølgeplads i vasken

På de bølgede dele akkumuleres fedt, sæbe og små snavspartikler meget hurtigt. Sådanne blommer skal regelmæssigt rengøres og vaskes:

 • Skru slangen ud af vasken.
 • Dræn vandet i en spand eller anden beholder.
 • Aftag den nederste del af kloakafløbet.
 • Stret røret for at rette foldene.
 • Luk den ene side af cellofanposen, fiks den med et elastikbånd.
 • Fyld røret med varmt vand og rengøringsmiddel.
 • Luk den anden side på samme måde.
 • Tag forsigtigt konstruktionen med begge hænder og ryste vandet, hvilket gør cirkulære bevægelser.
 • Fjern stikkene, hæld vandet ud og genmonter korrugeringen.

Denne metode bruges oftest, når du hurtigt skal fjerne tæppe i vasken i køkkenet eller i badeværelset. Hvis tiden lider, er det lettere at købe en ny bølgeplads og erstatte den.

1

Sådan bruges luftudluftningen

"Dedovski" -metoden klarer sig godt med små korker, der består af små partikler af madaffald og affald. Den mest effektive med træsko er en klassisk vantuz, der består af en træholder og en tæt gummihætte. Mange plastmodeller er rent dekorative i naturen og brydes, når de først anvendes.

rengøring vasken

Sådan rengøres en vask fra en tæppe med et stempel

For at gennembryde blokering i køkkenvasken, hæld varmt vand ind i det (beholderen skal være omkring halvt fyldt) og monter nedstemplets nederste del på afløbshullet. Tryk kraftigt på værktøjet for at skabe trykfald. Som følge af disse handlinger skubbes korken ud og vandet går til kloakken.

Vigtigt: For en todelingsvask skal du købe to tang. Når en blokering opstår, bruges de samtidigt - det øger sugekraften. Hvis der ikke er nogen anden enhed, skal du lukke det andet afløb med en fugtig klud og fastgør den med hånden.

Sådan bruges et VVS-kabel

Hvad hvis håndvasken bliver tilstoppet, og de ovennævnte metoder hjælper ikke? Mest sandsynligt, snavs akkumuleret i kloakrøret, og det kan kun rengøres med et VVS-kabel. Det er en spiral sår tråd med et håndtag på den ene side og en mini-boring eller en børste på den anden. Bundens tykkelse vælges for rørets størrelse. Der er manuelle og elektriske modeller på markedet. Sidstnævnte roterer med en skruetrækker eller borer, kablet vikles på en speciel tromle.

VVS-kabel

Elbeslag

Fremgangsmåden er enkel:

 • Enden af ​​kablet med boret indsættes i afløbsrøret og peger det mod den påtænkte dislokation af stikket.
 • Kør under kørslen forsigtigt med kablet med håndtaget.
 • Så snart du føler en hindring, tag et par omhyggelige bevægelser frem og tilbage, hvilket eliminerer blokering.
 • Tag forsigtigt vandrørledningen af, vask det.
 • Skyl rørene med varmt vand eller koncentreret saltvand for at sikre, at stikket bliver ødelagt.

Vigtigt! VVS-kablet er velegnet til fjernelse af forhindringer i metalrør - det fjerner ikke kun affald, men også en del af den akkumulerede rust. Med plastik skal du være forsigtig med ikke at beskadige de tynde vægge.

Vi bruger improviserede midler

Mekaniske metoder kan suppleres med hjemme "kemi":

 • Fjern vandet, der er opsamlet i vasken.
 • Hæld et glas sodavand i vasken og fyld det med samme mængde eddike.
 • Luk hullet godt og lad det stå i en halv time.
 • Efter 30 minutter tilsættes ca. 0,5 liter kogende vand.
 • Lad stå i flere minutter og skyll med rigeligt varmt vand.

Det er interessant: Soda kan erstattes med et par tabletter "Alka-Seltzer". Sæt dem i afløbshullet, hæld et glas eddike, skyll med vand efter 10 minutter.

sodavand og eddike

Natrium og eddike er de enkleste våben mod blokeringer

Top 5 bedste shop værktøjer til rørrensning

Producenter af husholdningskemikalier ved præcis, hvordan man skal rense kuldet i køkkenvasken. Væske, gel-lignende og pulver (granulerede) produkter er på markedet. Granulerne arbejder mest aktivt, men geler er mindre farlige for helbredet. Følgende mærker har vist sig at være de bedste:

 • Chirton "Rene vandløb". Bluish granuler baseret på natriumnitrat og kaustisk sodavand eliminerer blokeringer på 15 minutter og fjern den ubehagelige lugt fra spildevandet. Doseringen er meget praktisk - posen er designet til en påfyldning. Minus er en ret skarp lugt, men det forsvinder hurtigt.
 • Gel med klor, natrium og kaliumhydroxid, aktive tilsætningsstoffer. Effektiv som forebyggelse, fungerer som en nødhjælp. Billig, sikker for plastik, har en neutral smag. Ulemper - lang sigt (ikke mindre end en time), ikke egnet til aluminiumrør.
 • Bugs "Pothan". Granulat baseret på overfladeaktivt middel og kaustisk sodavand i en stor pakke (600 g). Meget effektiv og hurtig (3 minutter), men meget ætsende og sundhedsfarlig. Det er bedre at bruge det til at bekæmpe alvorlige blokeringer. For forebyggelse er det værd at afhente løsningen mere delikat.
 • Sanox "Clean Stock". Flasken er nok til to applikationer, der passer til alle slags rør. Amfotere overfladeaktive stoffer, suppleret med natriumhydroxid, klare forebyggelsen, men de er ikke i stand til store bøder.
 • Mole (forskellige producenter). Sammensætningen indbefatter overfladeaktivt middel, modificeret eddikesyre og det samme kalcium- og natriumhydroxid. Arbejdet tager fra 1,5 til 8 timer, men produktet er billigt og sælges i næsten alle hardwareforretninger.
mol

Det nye design af et tidstestet værktøj

Talrige geler og pulvere virker på samme princip, forskellen består kun i koncentrationen af ​​aktive stoffer. Hvad skal man vælge for at vaske vasken fra tilstopning? I komplekse tilfælde er koncentrerede midler egnede, i enkle situationer er det bedre at anvende letvægtsformuleringer (forebyggende). Uanset det valgte mærke skal du altid bære handsker og ansigtsmaske. Må ikke spares på vaskevand: jo mere flydende er, desto mindre snavs forbliver i rørene.

Vigtigt: Ved rengøring af plastrør skal du være forsigtig, da de er lette at beskadige. Til en jævn indre overflade klæber fedtstofaflejringerne næsten ikke. Med små propper håndterer husholdningskemikalier eller et stempel godt.

hydrodynamisk dyse

Så det ligner en hydrodynamisk dyse

Tungt artilleri - hydrodynamisk rensning af rør

Hvis du ikke klarede at rense den tilstoppede skal i hjemmet, skal du ty til hjælp fra specialister. I arsenalet af professionelle rørlæggere er der et hydrodynamisk udstyr, der ødelægger trafikpropper i deres oprindelsessted. En slange med en fast dyse sænkes ned i kloakrøret, hvis form afhænger af apparatets formål og de specifikke forhold. Vand ledes gennem slangen under højt tryk, ødelægger blokering og skyller belægningen fra rørets vægge. Dysen skaber yderligere mekanisk tryk.

Vigtigt: Specialiseret udstyr er ret dyrt, men for nylig tilbyder producenter hydrodynamiske dyser til bilvask.

rensning af røret

Rørrensning med hydrodynamisk dyse

Forebyggende foranstaltninger

For ikke at tænke på, hvordan man skal rense blokeringsskallen, er det værd at gennemføre forebyggende vedligeholdelse:

 • Hæld ikke resten af ​​mad og fedt ud af opvasken i køkkenvasken.
 • Brug plast eller metalgitter.
 • Skyl drænet med varmt vand (metalrør - kogende vand) mindst en gang om ugen, brug en gang om 2-3 uger, og brug særlige forebyggende foranstaltninger.
 • Skift eller skyl de korrugerede sifoner i tide.
forebyggelse

Forebyggelse - den bedste måde at klare på træskoene i køkkenvasken

Hvis ingen af ​​ovennævnte metoder bidrog til at klare kluden, var det sandsynligvis, at korken blev dannet i dybden af ​​kloaksystemet eller årsagen ligger i en alvorlig krænkelse af teknologien. I dette tilfælde skal du kontakte fagfolkene.

Video: Hydrodynamisk rensning af rør

Video: hvilke metoder til at eliminere blokering er mere effektive

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 19 = 25

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map