Chopper til køkkenet i vasken - hvordan man vælger og bruger doseringsenheden korrekt

Chopper til køkkenet i vasken – hvordan man vælger og bruger doseringsenheden korrekt

Chopper til køkkenet i vasken - hvordan man vælger og bruger doseringsenheden korrekt

Praktiske efterbehandlingsmaterialer, indbyggede møbler og funktionelle husholdningsapparater kan ikke andet end venligst øje i køkkenet. Men for fuldstændig komfort og hygge i dette rum er det vigtigt at regelmæssigt opretholde renlighed. En af de ubetydelige men uvurderlige hjælpere i denne forretning er helikopteren til produkter til køkkenet (bortskafferen). Korrekt udvalgt hjælper det delvis med at løse problemet med ubehagelig lugt i køkkenet, minimere risikoen for spildevandsslamforurening med affald, fremskynde processen med høst og madlavning.

Køkkenaffaldsspandere - hvad det er og hvordan det virker

Disposer - en enhed under vasken, designet til hygiejnisk og behagelig slibning samt efterfølgende fjernelse gennem kloakering af noget mad og ikke-madaffald.

dispouzer

Dispenseren under vasken er let maskeret ved døren til kantstenen

Når du har startet koldt vand, skal du tænde for apparatet og sænke de produkter, der skal anbringes i vasken. Derfra kommer de ind i arbejdskammeret, hvor de vil blive jordet på en eller anden måde (afhænger af enhedens princip). Lad vandet stå i endnu 30-40 sekunder for at lade affaldet løbe ud i kloakken. Alt er så enkelt som muligt!

Bemærk venligst: driften af ​​dispouzers udføres kun med deltagelse af vand! Det hjælper med at skubbe de produkter, der skal bortskaffes, "blødgøre" malingselementernes arbejde og rense arbejdskammeret, hvilket forhindrer udseende af ubehagelige lugte.

chopper

Principen for helikopteren

Disponenten tager plads til den sædvanlige sifon og kan tilsluttes enhver vask, hvis udløbsdiameter er 90 mm. Hvis du af en eller anden grund har en anden værdi til det, skal du vælge en adapter.

I instruktionerne for hver shredder angiver producenten den optimale slibetid for en bestemt produktkategori, mulige driftstilstande, tilladte driftsforhold, en metode til affaldsmængde osv. Der er dog nogle generelle punkter vedrørende valg og drift af denne enhed som helhed. De skal vide, så det, de ser og hører i butikken, bliver ikke en overraskelse. For det første drejer det sig om typer af dispotere.

Video: hvordan køkkendispenseren fungerer

Typer af shredders - funktionerne i deres enhed og drift

Ofte udføres klassificeringen af ​​dispotere i overensstemmelse med arbejdsprincippet og metoden til at indlæse affald i dem.

Elektriske og mekaniske shredders

I mekaniske affaldsvarmere er der specielle knive. Det er med deres hjælp, at produkterne kan omdannes til en opslæmning af partikler på højst 3 mm.

Disse anordninger aktiveres ved tryk af vanddrænning i vasken. Dette er deres værdighed og ulempe på samme tid. På den ene side er enheden mere sikker, da den ikke kræver elektrisk tilslutning og kan fungere selv i mangel af lys. På den anden side er et vandtryk på mindst 2,5 atmosfærer nødvendigt for et effektivt resultat. Denne betingelse begrænser muligheden for at installere enheden i mange hjem.

genopretning

Mekaniske affaldsvarmere - sjældne gæster i moderne lejligheder

Elektriske bortskaffere foretrækkes i denne henseende. De har ingen knive til at knuse affald. De erstattes med succes af små "cams" fastgjort på periferien af ​​den bevægelige base - disken. Med deres hjælp knuses primær affald. Når disken roterer, hvilket er 1400-3500 omdr./min., Fordeles produkterne langs arbejdskammerets vægge. De har skarpe knive, der fuldender slibeprocessen.

Vær opmærksom! Jo højere diskrotationshastigheden er, jo højere effektiviteten af ​​enheden og jo større mængden af ​​affald kan du genbruge.

chopper

Enhedstrimler til eksemplet på produktet InSinkErator

For at forbinde en sådan chopper skal du installere en separat stikkontakt. Men bekymre dig ikke om stigningen i elregninger. Engangsapparater af denne type er kendetegnet ved økonomisk elektrisk forbrug.

1

Deres motor, der findes nederst på enheden, startes ved at trykke på luftknappen, som er trukket tilbage til bordets vask eller arbejdsflade. Med en shredder er den forbundet med et rør fyldt med luft. I nogle modeller leveres en standardkontrol eller en fjernbetjening.

luft knappen

Pneumatisk klemme med slange til helikopter

Typer af shredders efter type affald lastning

Lastning af affald i dispouzerne kan være:

 1. Kontinuerlig.
 2. Batch.

I det første tilfælde tændes enheden først, og kun så er affaldet lastet - de sænkes ned i afløbshullet. I dette tilfælde er der ikke behov for at afbryde dispouteren før hver levering af produkterne. Dette er praktisk, når du har våde eller beskidte hænder.

affald lastning

Regimen for kontinuerlig affaldsladning er praktisk for en stor familie og gæstfri værter

I det andet tilfælde er affaldet først ilagt, og derefter tændes enheden. Før hakning af det næste parti er afsætteren slukket, og hele proceduren gentages igen. Dette er mindre praktisk, men det giver dig bedre mulighed for at styre slibeprocessen og kvaliteten af ​​det, du sender til kloakken.

Vær opmærksom! For at gøre det lettere at indlæse de produkter, der skal bortskaffes, kan du bruge en speciel stikkontakt.

pusher

Special pusher vil accelerere belastningen af ​​affald i afløbshullet

Kriterier for valg af shredder til køkken

Før du køber en dispouter er det nødvendigt at være opmærksom på en række egenskaber:

 • Arbejdskammerets volumen, hvor slibning af affald forekommer. Den kan variere mellem 0,8-1,5 liter og afhænger normalt af apparatets kraft. Tilstedeværelsen af ​​et stort knusningskammer i en low-power-bortskaffelsesanordning er upraktisk.
 • Strøm. Kriterium, hvilket er vigtigt for modeller, der opererer på nettet. Du kan vælge mellem 450 og 1300 kW, men korrekt vurdere dine behov og mængden af ​​affald. Så for en familie på 3-4 personer er et 550 kW kraftværk tilstrækkeligt. Det giver ingen mening at købe en kraftfuld enhed, som bruger mere elektricitet, men ikke bruges fuldt ud.
 • Materiale til fremstilling af dele. Normalt er det rustfrit stål. Der kan også være en speciel belægning, der kan modstå regelmæssig udsættelse for dårlig vandkvalitet.
 • Støjniveauet fra instrumentet under drift. Typisk ligger dette tal mellem 40-70 dB. I begyndelsen af ​​knusning, især hvis det er store knogler, bliver lyden højere. Som slibeprocessen er bortskafferen mere støjsvage. Til sammenligning: Vaskemaskinen genererer en støj svarende til ca. 60-70 dB i spin-modus.
 • Tilstedeværelsen af ​​et omvendt system, der giver en retningsbevægelse af slibende elementer.
 • Sikkerhed. Dette er en automatisk afbrydelse ved overbelastning eller tomgang.
fastgørelsesmidler

Funktionelle og fastgørelseselementer af rustfrit stål vil vare i mange år

Når du vælger en dispouter, skal du sørge for at relatere dens dimensioner til rummet under vasken. Med et lille volumen af ​​knusningskammeret kan selve apparatet være ret voluminøst og vejer meget (fra 6 kg). Men under vasken er det nødvendigt at forlade et sted til en skraldespand eller et vandfilter system.

Regler for driften af ​​en husstands dispositor

Disposer er en forholdsvis let at bruge enhed. Med alle driftsregler kræver det ingen vedligeholdelse. Men disse regler skal klart forstås.

Hvad kan og kan ikke rives i bortskafferen

Vær opmærksom! I instruktionerne for hver enhed er der en indikation af den liste over affald, der er tilladt og forbudt at male i arbejdskammeret. Nogle produkter har flere muligheder.

Så du kan ikke uploade til bortskafferen:

 • Store knogler tilbage fra fjerkrækød eller dyr. Fragmenteret nok, de kan tilstoppe kloakken.
 • Corn cobs, skræl fra bananer. Lang stilke af dill og persille. Deres fibrøse struktur skaber et problem i formaling og vanskeligheder med at vaske ind i kloaksystemet. Af samme grund er det umuligt at bortskaffe store kødår gennem dispositoren.
 • Løgeskaller, skind fra frø i store mængder.
 • Tråd, plastposer. De kan vind omkring de roterende dele, hvilket gør apparatets drift vanskeligere.
 • Varmt fedt. Blandet med rystet affald kan det føre til tilstopning i kloakken.
 • Store fiskeskalaer. Det kan holde sig til delene, hvilket forårsager overbelastning af enheden.
skræl

Bananskal og andre fibrøse produkter skal sendes til skraldespanden

Hvad er det muligt at male i dispouzer? På producenternes forsikringer er det:

 • Beskæring af frugt og grøntsager, kirsebær og blommer, skorpe fra meloner og vandmeloner.
 • Eggshell.
 • Korn, pasta.
 • Fisk, små kød og fugleben.
 • Papirservietter og håndklæder beregnet til engangsbrug.

Dette er vigtigt! Hvis de genstande, der er forbudt til bortskaffelse, ikke er tilladt i afløbet, er det nødvendigt at stoppe apparatets drift. Hvis kittet indeholder en speciel sekskantetast, kan den bruges til at fjerne den faldne. Hvis den ikke findes, skal du ringe guiden. De samme instruktioner skal følges, hvis der er opstået et nødstop på varmeveksleren.

En af de mest almindelige myter om bortskafferen er, at hvis du kommer ind i afløbshullet bare lidt længere end kanten, vil dine fingre nødvendigvis lide, eller endda vil du miste dem. Vær rolig! I mekaniske shredders er knivene placeret langt fra vasken, du kan bare ikke nå dem. I elektriske modeller er der ingen knive i sikte!

dispouzer

Køkken Dispouzers er sikre

Rengøring af udnytteren - forebyggelse af blokeringer og lugt

Disponibel er en selvrensende enhed. Vand vasker al forurening i kloakken. Imidlertid anbefales følgende foranstaltninger til forebyggende formål:

 1. Slib små og mellemstore knogler, æggeskaller eller møtrikker regelmæssigt i enheden for at rense arbejdskammeret.
 1. En gang om 2-3 måneder kan en sådan rengøring udføres med isterninger og citronskind eller 0,5 tsk sodavand.
 1. Tænd ikke varmt vand, hvis du sliber noget fedt. Koldt vand vil ikke tillade fedtet at smelte og omslutte væggene i kammeret.
 1. Flere gange om året kan du bruge specielle midler til rengøring af brugerne.

Vigtigt! Det er strengt forbudt at bruge husholdningsrengøringsmidler med slibende partikler og redskaber til rensning af kloakerør!

Hvis du støder på kontaminering, blokering eller en ubehagelig lugt fra varmeveksleren, skal du forsøge at male citronen i den, men skyll altid apparatet med vand. Hjælper det ikke? Brug eddikesyre med sodavand. Vent i 3-4 minutter og tænd rindende vand.

chopper

Hjælp og værktøjer til rådighed hjælper dig med at rense chopper

Sådan fjerner du et fremmed objekt fra varmeveksleren

Hvis du ser et fremmed objekt i afløbshullet, der forstyrrer den normale drift af enheden, eller hvis du tillader det affald, der var forbudt af instruktionen til at indtaste det, kan du prøve at udtrække dem selv.

Langt de fleste dispottere er udstyret med en speciel sekskantet nøgle, som hjælper med at installere produktet. Det er han, der vil hjælpe med at returnere helikopteren til arbejde.

Så dine handlinger:

 1. Afbryd chopper fra strømnettet.
 2. Fjern låget fra vasken, hvis det er muligt.
 3. Indsæt den sekskantede nøgle, der følger med apparatet, i afløbshullet.
 4. Udforsk med det pladsen under vasken.
 5. Hvis du finder fremmedlegemer, skal du prøve at trække den ud med tang. Hvis det er muligt, skub det ned.
 6. Hvis du opdager, at problemet er løst, skal du tænde for enheden. Hvis ikke, skal du slukke for apparatet og ringe til masteren.
L-formet nøgle

Sekskantet L-formet skruenøgle

Vær opmærksom! En ikke-betjenbar dispouter kan fungere som en normal sifon, så du kan fortsætte med at bruge vand uden problemer.

Installer chopper selv

Du kan selv installere bortskafferen, men kun hvis du har færdigheder til at arbejde med VVS. Ellers er det bedre at ringe til en specialist.

To vigtige punkter, der skal tages i betragtning inden installationsarbejdet:

 1. For at tilslutte enheden er det nødvendigt at installere en 220V stikkontakt, der er jordforbundet og beskyttet mod fugt.
 2. For at tilslutte afløbsafløbet til kloakafløbet må du ikke bruge en utilstrækkeligt stiv bølgepap eller "flaske" -type. Til dette formål er kun et glatvægget rør egnet.
dispouzer

Dispenseren kan ikke sluttes til en forlængerledning

Vær opmærksom på den nuance, der er angivet under den generelle (!) Ordning for dispositorens installation. Du finder de nødvendige specifikationer i instruktionerne, der følger med produktet.

Dette er vigtigt! Til selvinstallation af køkkenhakkerprodukterne skal du først frigøre rummet under vasken og afbryde vandforsyningen fra rørledningen.

derefter:

 1. Fjern sihonen ved at skrue fast møtrikkerne.
 2. Rengør de udsatte led i delene mod forurening.
 3. Fjern vaskeudløbet.
 4. Monter og fastgør monteringsbeslaget fra dispositoren. En særlig bekvemmelighed i arbejdet giver nakken QuickLock.
 5. Slut bunden til enhedens krop.
 6. Tilslut sprederen til kloakken med et afløbsrør. Brug om nødvendigt adaptere, hjørneelementer osv.
 7. Indstil kontakten eller luftknappen. Når du installerer sidstnævnte, skal du bemærke, at slangen, der forbinder den til apparatet, kan skæres om nødvendigt.
 8. Tilslut chopper til lysnettet, kontroller dets drift.
QuickLock hals

QuickLock nakke forberedelse til installation på vasken

installation

Alle leddene skal være forseglede

Når du har købt enheden, skal du læse omhyggeligt vejledningen, studere udstyret, tilstanden af ​​rørene under vasken og dens egenskaber. Hvis du føler at din viden og færdigheder ikke er nok til montage selv, skal du invitere en erfaren blikkenslager. Hvis der ikke er nogen stikkontakt i vasken, skal du bruge en elektriker.

Omkostningerne ved at betale for disse herres tjenester vil fuldt ud betale den varige og pålidelige drift af den overtagne forhandler. Meget dyrere vil koste en uventet lækage fra et ukorrekt monteret apparat eller en kloak af kloakker.

Et udvalg af videomateriale om emnet

Demonstration af Disco ControlBoneCrusher 900 Delux:

Installation af BoneCrusher Food Shredder:

Installation af shredderInSinkErator: trin for trin instruktioner

Køkkenkværnsprodukter - dette er en fantastisk mulighed for at spare tid og energi ved blot at trykke let på knappen!

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

68 + = 69

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map