Totul despre gresie din bucătărie

Totul despre gresie din bucătărie

Placi ceramice pe podeaua bucătăriei

În raportul dintre preț și calitate, plăcile ceramice reprezintă cea mai bună opțiune pentru finisarea podelei în bucătărie și, prin urmare, cea mai populară. Aflați cum să alegeți plăcile de podea perfecte, urmând informațiile noastre despre clienți și, de asemenea, să obțineți idei pentru designul podelei din selecția de interioare foto.

Pro și contra parchetului din bucătărie

Placile ceramice au mult mai multe plusuri decat minusurile:

 • Datorită proprietăților sale netede și antistatice, este foarte ușor de curățat și nu se teme de agenții de curățare agresivi.
 • Poate fi în stare bună timp de cel puțin 15 ani.
 • Stoic tolerează atât inundațiile, cât și arderea și schimbările de temperatură (spre deosebire de lemn / laminat).
 • Vă permite să reparați podeaua, înlocuind doar zonele deteriorate.
 • Placile ceramice / faianta sunt mai ieftine decat gresie din portelan, parchet si placi din lemn si chiar mai mult din piatra, dar pot imita in mod adecvat texturile materialelor naturale.
 • O varietate de culori, texturi, dimensiuni de gresie și modele de zidărie vă permite să creați un unic proiectarea podelei și chiar corecta unele din neajunsurile camerei.

Iată lista minusurilor de dale și modalitățile de a le minimiza:

 • Ceramica este foarte rece, deci este de dorit sa o combinati sistem de podele calde (materialul bun are o excelentă conductivitate termică). Puteți, de asemenea, placi doar zona de lucru, și sala de mese pentru a decora cu material mai cald - lemn. Mai jos este un exemplu de podele combinate cu gresie și laminat.

Placi în combinație cu o placă de parchet în bucătărie, combinate cu o cameră de zi în Hrușciov

Cu toate acestea, puteți face chiar mai ușor și așeza covorasele și obișnuiți să vă deplasați în bucătărie în papuci.

Placi în bucătărie în Hrușciov

 • Un alt dezavantaj al ceramicii este izolarea fonică slabă, care este corectată cu un strat suplimentar de izolare fonică.
 • Placa este oarecum traumatizantă datorită alunecării și rigidității sale. Vânătăile de pe podea sunt mai dureroase decât pe lemn sau linoleum.
 • Ceramica poate sparge dacă dați ceva greu pe ea, de exemplu, o tigaie din fontă. Apropo, căderea accidentală pe ustensile de podea va fi inevitabil rupt.
 • Plasarea plăcilor - este destul de supărătoare și dezordonată. Este necesar să calculați cu exactitate consumul materialului, să îl puneți în mod corespunzător și, cel mai important, să faceți baza perfect netedă. La urma urmei, în cazul în care există goluri sub tiglă, atunci va fi în mod necesar sparge. Prin urmare, toate lucrările de reparații sunt cele mai bune pentru a avea încredere în maeștrii și nu pentru a vă ocupa singur.

Indicatori de calitate și etichetare

Cum de a alege o tigla pe podea în bucătărie, care va rezista la creșterea traficului, spălare frecventă cu substanțe chimice și schimbări de temperatură constantă? Pentru a determina calitatea materialului, marcarea pe ambalaj va ajuta.

 • Pentru bucătărie, placa nu este mai mică decât clasa III pe scara rezistenței la uzură PEI sau cel puțin gradul 5 conform standardului de stat este adecvată. De asemenea, în ceea ce privește rezistența ridicată la uzură, semnul unui picior pe fundalul umbrit poate informa.
 • Placile pot fi de 1, 2 sau 3 clase. Prima calitate a plăcilor permite doar 5 plăci defecte la o sută, iar a treia - 25 sau mai mult.
 • Atunci când alegeți o placă de pardoseală, asigurați-vă că aceasta este cu adevărat în picioare. Acest lucru vă va spune un semn sub forma unui picior. Placile de perete cu un semn de palmier pentru podele nu sunt bune. Apropo, gresie, dimpotrivă, pot fi stivuite pe podele și pe pereți.
 • La pardoseala cât mai puțin posibil zgâriat, alegeți țiglă care are o duritate de cel puțin 7 unități de scara Mohs. Apoi, nici nisipul adus de pe stradă, nici cuțitul sau sticla spulberat pe podea nu va afecta suprafața ceramicii.
 • Ce țiglă ar trebui să aleg pentru bucătărie - lucioasă sau mată? Din punct de vedere practic, plăcile mată sau semimat sunt preferabile, deoarece sunt mai rezistente la zgârieturi și abraziune. Principalul lucru este că plăcile mată nu au o ușurare și o rugozitate pronunțată, altfel va fi dificil să se ocupe de ea. țiglă lucioasă foarte frumos, ușor de curățat și de a facilita spațiu vizual, dar, din păcate, poate fi doar 5 sau 6 puncte pe scara Mohs, și, prin urmare, mai ușor de deteriorat de solide - nisip, sticlă și metal.
Placi în bucătărie și pe coridor

O singură țiglă pentru podeaua și coridorul bucătăriei ar trebui să fie deosebit de rezistentă la zgârieturi (în special din nisipul care se acumulează pe hol) și să aibă cel puțin 7 puncte pe scala de duritate Mohs

 • La etaj în bucătărie nu a fost prea alunecos, ar trebui să alegeți o țiglă cu un coeficient de frecare de cel puțin 0.75. Apropo, dacă pentru dvs. în prioritatea mișcărilor de siguranță în bucătărie, vă sfătuim să alegeți o țiglă ușor aspră ca în fotografie de mai jos și cu o ușoară ușurare. Din păcate, o astfel de acoperire este oarecum mai dificil de menținut decât o piesă netedă sau lucioasă.

Gresie cu teren

 • Pentru a vă asigura că pardoseala din bucătărie poate rezista la spălare, chiar și cu agenți de curățare agresivi, alegeți cea mai mică porțiune, cu o absorbție minimă a umidității, adică o țiglă marcată cu AA.

Desigur, cu cât este mai mare calitatea, cu atât este mai scump prețul. În mod tipic, prețul unei plăci bune fără o plată excesivă pentru design și brand este de la 20 la 36 de euro pe metru pătrat.

Dimensiuni și formate

1

Forma de gresie / placi ceramice este adesea dreptunghiulară sau pătrată.

 • Cele mai comune dimensiuni sunt formate. 20 x 20, 25 x 25, 20 x 30, 30 x 40, 33 x 33, 40 x 40 cm și variații ale acestora care se extinde de la canoanele 1-3 cm apare frecvent și dale de format mic × 15 15 și 10 × 10 cm.
Placi pe podeaua bucătăriei

Placă dreptunghiulară de 20 × 30 cm în interiorul bucătăriei

Gresie mare standard în interiorul bucătăriei

Gresie mare standard în interiorul bucătăriei

Formatul și mărimea plăcii determină nu numai aspectul podelei din bucătărie, ci și costul final și complexitatea finisajului, cantitatea de deșeuri și plăcile tăiate. Iată câteva sfaturi pentru a alege o dimensiune și o formă:

 1. În mod ideal, mărimea plăcilor ar trebui să fie astfel încât atunci când stivuirea lor, tăierea a fost necesară la minim și deșeurile au fost formate cât mai puțin posibil. Calculați cantitatea potrivită de plăci și determinați dimensiunea optimă pentru dimensiunea bucătăriei dvs. care va ajuta la desenarea planului. Cele mai simple calcule și desene pot fi făcute independent, armate cu un calculator, un notebook și un ghid de calcul (cf. aici).
Placare simplă în bucătărie

Un exemplu de instalare cea mai simplă a plăcilor

 1. Calcularea layout-urilor complexe este cel mai bine încredințată unui specialist. Principalul lucru este să-i oferiți dimensiunile exacte ale bucătăriei, luând în considerare toate caracteristicile (muchii, nișe, țevi etc.), să alegeți mai multe opțiuni de țiglă pe care le doriți și să decideți modelul de aspect. De regulă, serviciul designerului-designer este oferit gratuit cu comanda ulterioară a materialului.

După calcularea numărului exact de plăci, adăugați la acest număr încă 10-15% din stoc. Este necesar să fie sigur în caz de bătălie, detectarea căsătoriei și a reparațiilor la nivel local în viitor. Dacă plăcile achiziționate brusc nu sunt suficiente, riscul este mare să nu găsiți o țiglă de același ton / calibru.

 1. Înainte de a plăti pentru cumpărare, asigurați-vă că toate cutiile au același calibru, adică dimensiunea reală, care poate să difere de cele nominale cu 5-7 mm. Calibrul indicat pe ambalaj lângă mărimea nominală, de exemplu, după cum urmează: 30 x 30 cm (W288x288 mm) sau cod simplu alfabetic / numeric ca foto-exemplul de mai jos. Apropo, o astfel de eroare nu este o căsătorie, ci doar o trăsătură tehnologică a producției de ceramică.
Ambalarea plăcilor cu notație de calibru și ton

Pentru a vă asigura că placa este așezată plat, fără cusături și îmbinări strânse, asigurați-vă că aceasta are același calibru

 1. Dacă baza este neuniformă, atunci pentru finisare este necesară alegerea unei plăci de 10 × 10 cm sau 15 × 15. Astfel, diferențele în podea vor fi cel mai puțin vizibile, iar stratul de acoperire va fi foarte puternic. Este adevărat că o mică țiglă care să se așeze și să fie curată este ceva mai dificilă.

Tonul de țiglă

În plus față de calibru, cel mai important este tonul plăcii, care este culoarea revendicată. Faptul este că tonul diferă întotdeauna ușor de la lot la lot, în ciuda aceleiași culori și aparținând unei colecții. Diferența dintre diferitele plăci ar putea părea destul de nesemnificativă, dar după styling, cel mai probabil va deveni vizibil. Eroarea în nuanțe este aceeași caracteristică a producției de ceramică, pe care producătorii o decid prin sortarea materialului în funcție de ton.

Dacă cumpărați o țiglă sau luați bunuri la domiciliu, verificați potrivirea tonului pe toate casetele. Acesta este de obicei indicat lângă calibru sub forma unui cod alfabetic sau numeric.

Ce pot face dacă nu sunt suficiente plăci de un ton? În acest caz, luați țigla cât mai aproape posibil de cea principală și puneți-o acolo unde va fi cea mai puțin vizibilă. De exemplu, sub setul de bucătărie, frigider sau sub masă.

Etajul de design, culoarea plăcilor și opțiunile de styling

Și acum să vorbim despre cele mai interesante - planificarea design-ului pardoselii, alegerea culorii, texturii și modelului de aspect al plăcilor. Iată câteva sfaturi pe care ar trebui să le folosiți:

 • În cazul în care bucătărie mică, apoi împingeți pereții vor ajuta plăcile așezate pe o diagonală, o heringă sau într-un runaway. Amintiți-vă că plăcile prea mari pot "stoarce" vizual și fără acestea un spațiu mic.
Tabelul cu diagonala

Exemplu de așezare diagonală a plăcilor alb-negru

Țiglă stivuită cu offset

Placi de dală așezate într-o coborâre

 • În cazul în care bucătăria este îngustă, atunci țiglă trebuie aleasă dreptunghiulară și așezată peste podea.
 • Pe bucătărie spațioasă plăcile de pardoseală sunt preferate dimensiuni medii sau mari, plăcile mici riscă să se piardă și să reîncarce interiorul cu un număr de cusături. Cu toate acestea, rețineți că cu cât țigla este mai mare, cu atât este mai puțin forța.
 • Bucătărie spațioasă cu pardoseală din gresie
 • Bucătărie spațioasă cu pardoseală din gresie
 • Bucătărie spațioasă cu pardoseală din gresie
 • Bucătărie spațioasă cu pardoseală din gresie
 • Pardoseală din pardoseală fără cusături (din plăci rectificate) - universală și ușor de întreținut. Cu toate acestea, deoarece stratul de acoperire este aproape monolit, devine mai puțin durabil.
 • Dacă bucătăria nu are lumină naturală, atunci nuanța caldă a podelei va fi cea mai ecologică. Dimpotrivă, în cazul în care în cea mai mare parte a camerei se face sunbat, atunci țigla trebuie aleasă pentru o nuanță rece, de exemplu, gri sau albastru.
 • Placile de saturație ușoară și medie, destul de ciudat, sunt mult mai practice decât întuneric, de exemplu, negru sau maro închis. Locurile, picăturile de apă, miezurile și praful de pe el sunt practic invizibile. Cu toate acestea, plăcile prea ușoare au un punct slab - cusături, care devin repede murdare și, în cele din urmă, se întunecă.

Placi de iluminat în bucătăria țării

 • Gresie trebuie să fie combinate cu pereți sau alte elemente ale interiorului - un șorț, un set de bucătărie și chiar perdele. De exemplu, culoarea plăcii poate fi selectată în tonul imaginii de pe tapet sau în același stil cu șorțul ca în interiorul fotografiei de mai jos.
Dale de tip dale

Șorțul și podeaua acestei bucătării clasice se confruntă cu plăci spaniole Vives

 • Cel mai adesea, podeaua joacă rolul unui fundal neutru, care nu întrerupe alte elemente ale interiorului. Dar, uneori, acoperirea podelei devine accentul principal, de exemplu, dacă placa este luminată, cu o mistrie sau cu un model. În acest caz, este foarte important să decorați restul interiorului cu o reținere suficientă.
 • De regulă, pentru interioarele moderne alegeți țiglă netedă, monofonică sau imită lemn, piatră, piele de reptile și alte texturi neobișnuite.
 • Bucătărie modernă cu pardoseală din gresie
  Cadrele de culoare gri închis pe podea
 • Bucătărie modernă cu pardoseală din gresie
  Cadrele de culoare gri închis pe podea

Designul modern al pardoselilor

 • pentru mâncăruri clasice mai potrivite pentru gresie formă pătrată piatră și mărimea mică (10 x 10 x 30 cm la 30 cm), țigle sub copac (deși adesea este granit) sau model țiglă.

Placi sub piatra gri

A se vedea și materialul: Cum să așezi țiglele cu mâinile tale.

În cazul în care mergeți la magazin

Înainte de a merge la magazin măsurați cu atenție bucătărie, determinați cu aproximație modelul de stabilire, culoarea și designul de acoperire în ansamblu.

 • Nu uitați să luați un notebook și un stilou pentru a scrie în jos opțiunile vending: articol, preț, numele și de colectare a producătorului, iar lucrul cel mai important - dimensiunea (calibru în faza de planificare pot fi ignorate). Întors acasă, gândește-te bine ce piese pentru a alege dimensiunea și designul, se calculează consumul de material, în măsura în care este posibil să facă desene, machete, citi recenzii și de piață promonitorte. Poate că în unele magazine online, țiglă a articolului de care aveți nevoie este mai ieftină.
 • Și din nou, vă reamintim că, înainte de a plăti pentru o achiziție, trebuie să verificați din nou calibrul și tonul cutiilor și, de asemenea, să cumpărați materiale cu marjă de cel puțin 10%.

Galerie foto

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

9 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map