Dimensiunea corectă a șorțului - secretul unei bucătării confortabile

Dimensiunea corectă a șorțului – secretul unei bucătării confortabile

mărimea șorțului

Șorț în bucătărie - este, mai presus de toate, ziduri de protecție de calitate ale camerei într-o placă de zonă și chiuveta de montare. Acesta poate fi din sticlă, MDF sau gresie, dar scopul său principal - pentru a proteja peretele din accesări pe pete grase, abur, ulei ei de fierbere. Desigur, șorț de bucătărie și joacă un rol decorativ, și, prin urmare, pot fi realizate din orice material - durabil, rezistent la influențe extreme și plăcut ochiului. Și dacă alegerea metodei designerilor de decor nu este limitată, atunci dimensiunile acestei suprafețe de lucru sunt strict normalizate.

Distanța de la podea la șorț

Înălțimea șorțului de bucătărie depinde de factorii:

 • Dimensiunile plăcii;
 • Tipul de plită;
 • Înălțimea mobilierului în bucătărie;
 • Designul hotei;
 • Dimensiunile părții superioare a setului de mobilier;
 • Creșterea de oameni cel mai adesea folosind un top de masă și o sobă.

Este important ca acoperișul de protecție (fie că este vorba de o șorță de sticlă sau de o țiglă) să se afle sub vârful de masă al setului cu cască.

Și aici depinde mult de principiul prin care se alege mobilierul de bucătărie:

 1. Tabelele sunt selectate pe baza creșterii persoanei care cel mai adesea gătește și utilizează bucătăria. Când este selectat în mod corespunzător cu privire la creșterea mobilei la amanta, nu se va produce disconfort în spate sau în mâinile, și toate etapele de preparare va avea loc într-o poziție naturală.
Dependența dimensiunilor mobilei de creșterea persoanei
 1. Înălțimea meselor corespunde dimensiunilor plăcii instalate în bucătărie.
 2. Dimensiunile tablei sunt selectate astfel încât o mașină de spălat să se potrivească sub ele.
 3. Este cumpărat un set de bucătărie de înălțime standard?

Dimensiunea șorțului - distanța de la podea

Distanța dintre șorț și podea, în funcție de tehnică

Înălțimea standard a mobilierului corespunde dimensiunilor plăcii din bucătărie - 85 cm, astfel încât șorțul ar trebui să înceapă la cel puțin 84 cm de podea.

Definirea lățimii

Lățimea șorțului de bucătărie, adică distanța dintre marginea superioară și cea inferioară (adesea numită înălțimea șorțului), este, de asemenea, importantă.

Lățimea șorțului în bucătărie

1

Care sunt dimensiunile maxime permise? Dacă sub masa mașinii de spălat construit, înălțimea inferioară piedestale setul cu cască împreună cu partea de sus nu depășește 90 cm. În acest caz, distanța de la masa de la dulapuri de perete de fund nu trebuie să depășească 110 cm, respectiv, lățimea maximă a șorțul ar trebui să fie în termen de 112 cm (cu alocație pentru 2 cm pentru suprapunere). Această opțiune este potrivită pentru camere cu tavane înalte și pentru gazde destul de mari.

Pentru o bucătărie cu dimensiuni standard, ale căror module inferioare sunt de 85 cm, șorțul nu trebuie să depășească 117 cm.

Astfel, lățimea șorțului ar trebui să se situeze în intervalul de la 47 cm până la 117 cm (deci distanța de la blat la dulapurile superioare este de 45-115 cm).

Există încă un punct important care trebuie luat în considerare la proiectarea și fabricarea plăcilor de bucătărie: locația prizelor.

Puțin despre nuanțele de instalare și materiale

Șorțul din bucătărie trebuie aranjat în funcție de marcajele preliminare.

Sfat! Este important să verificați linia de marcare pe nivel, măsurând distanța de la nivelul podelei la mai multe puncte. În cazul în care podeaua din bucătărie nu este uniformă, începutul suprafeței de lucru se poate "dispersa" cu nivelul de mobilier instalat. Deci, cu atenție trebuie să verificați și suprafața plăcilor și o șorț de sticlă - deoarece pentru a corecta astfel de neajunsuri va lua ulterior o mulțime de efort și bani.

Instalarea unui șorț de gresie și sticlă

De asemenea, contează materialul din care va fi construit șorțul de bucătărie. De exemplu, un șorț de țiglă este ușor de instalat în cazul în care înălțimea sa. - 60 cm, sub o astfel de structură este ușor de a găsi dimensiunile plăcilor (Ca o regulă, de cele mai multe propuneri în colecții moderne - 30 sau 60 cm).

Dimensiunea șorțului din plăci

Dar geamul reprezintă adesea o țesătură solidă, făcută la comandă. Și din MDF este posibilă executarea oricărei suprafețe de lucru - principalul lucru este că MDF este conform cu culoarea conceptului interior de bază și se caracterizează prin creșterea rezistenței la umiditate.

Protecția peretelui sub capotă

Zona de acoperire a bucătăriei în zona de desen necesită o atenție sporită. Aici nu putem face fără un proiect preliminar, care va ține cont de dimensiunea tehnologiei, de modul și de localizarea locației sale.

Înălțimea maximă a șorțului depinde de tipul de construcție a hotei și de amplasarea mobilei în această zonă:

 1. Dome (semineu, montat), montat extractor fără carcasă superioară suplimentar și apoi șorțul poate fi montat la partea de sus a setului cu cască, și chiar hote la tavan.
 2. Dispozitivul încorporat cu o suprafață de alunecare oferă în mod necesar un dulap - aici înălțimea șorțului de bucătărie este de 70-75 cm.
 3. Structurile suspendate pot fi instalate împreună cu mobilierul sau fără.

Șorț sub capotă

Este important ca suprafața plăcii sau MDF să depășească partea de lucru a hotei cu 5-10 cm pe fiecare parte. O asemenea abordare prudentă vă va salva de erorile datorate erorilor în procesul de montare a părții articulate a setului cu cască.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 42 = 48

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map