15 bucatarii de proiectare trucuri cu tavan scazut

15 bucatarii de proiectare trucuri cu tavan scazut

15 bucatarii de proiectare trucuri cu tavan scazut

Plafoanele mici cu o înălțime de 2,4-2,5 m reprezintă o caracteristică caracteristică a casetelor tipice de panouri, care trebuie luate în calcul la planificarea reparațiilor și proiectarea bucătăriei. În acest material veți găsi 15 tehnici simple care vă vor ajuta să măriți în mod vizibil înălțimea bucătăriei, câteva sfaturi despre ce să nu faceți, precum și o selecție de 30 de fotografii de bucătării reale de mici dimensiuni.

15 trucuri de design

 1. Pereții albi + tavan alb

În general, nu neapărat plafonul și pereții ar trebui să fie alb, principalul lucru - că acestea au fost același ton. Această tehnică va șterge granița dintre suprafețe și, ca rezultat, bucătăria va părea mai mare.

 1. Bucătărie înaltă cu fațade albe în dulapurile superioare

Capacul până la tavan poate fi complet alb sau doar parțial, și anume în partea superioară. Deci, fațadele dulapurilor agățate se îmbină cu tavanul și nu vor "tăia" pereții orizontal. Dacă setul nu este mare, atunci fațadele pentru dulapurile superioare trebuie să fie selectate în tonul pereților.

Cască cu dulapuri de top alb

 1. Rack sau fațadele din bucătărie

Scopul nostru este de a aduce cât mai multe linii verticale în interior. Dacă creați un design de bucătărie de la zero, vă recomandăm să alegeți o suită cu fațade asamblate și, de preferință, cu rake, ca în fotografie.

Setul cu cască cu fațade cu rack și pin

Setul cu cască cu fațade cu rack și pin

 1. Tapet / draperii în dungi verticale

Imaginile de fundal dintr-o bandă verticală creează iluzia optică necesară, întinzând vizual zidurile spre cer. Tapetul Pokleit dungi poate fi pe un perete de accent sau pe toate cele patru simultan. Apropo, pânzele cu o astfel de imprimare sunt mult mai ușor de îmbinat, iar cusăturile dintre ele aproape nu sunt vizibile.

 • Adevărul este, tapetul tapetat și dezavantajele - se îngustă vizual spațiul și, prin urmare, bucătăriile înguste și alungite sunt contraindicate.
 • Imagine de fundal cu aspect deosebit de bun în interiorul bucătăriei clasice, ca, de exemplu, în fotografia de mai jos (frunze).
 • Bucătărie cu tapet cu dungi
 • Bucătărie cu tapet cu dungi
 • Bucătărie cu tapet cu dungi
 • Bucătărie cu tapet cu dungi
 • Bucătărie cu tapet cu dungi
 • Bucătărie cu tapet cu dungi
 • Bucătărie cu tapet cu dungi
 1. Imagine de fundal cu un model vertical

Nu numai tapetul tapet, dar orice tapet cu linii verticale va lucra pentru a crește înălțimea bucătăriei. Imaginile arborilor care se întind în sus de plante sau, de exemplu, elementele repetitive dispuse vertical, dacă nu sunt ridicate, nu vor reduce exact plafoanele deja scăzute.

 • Imagine de fundal cu un model vertical
 • Imagine de fundal cu un model vertical
 1. Wallpapere romantice
1

Tapetul de romb este de asemenea capabil să ne păcălească vederea astfel încât bucătăria să pară mai înaltă. În același timp, nu vor restrânge spațiul, spre deosebire de tapetul dungat.

Wallpapere romantice

 1. Căptușeală din lemn alb

Acoperirea pereților cu căptușeală albă este populară în țările scandinave, unde în casele standard plafoanele sunt adesea scăzute. Luați pe brațe și această tehnică, deoarece culoarea albă și liniile verticale ale căptușelii vor funcționa în mod dublu.

 • Panoul alb se potrivește în interior bucătării în stil țară, Shebbie Chic, Provence și orice alt tip de "sat".

Exemplu de finisare a garniturii de bucătărie

 • Apropo, căptușeala sau lamelele de lemn vor fi bune în carcasa șorțului de bucătărie, mai ales dacă nu este la fel de înaltă ca în acest bucatarie-sufragerie în fotografia de mai jos.

Șorț de căptușeală

 1. Tavan pe două niveluri cu nișă centrală iluminată

Structurile de tavan suspendate pentru o bucătărie scăzută sunt contraindicate, însă un plafon cu două nivele, cu o nișă evidențiată, poate crea iluzia unui tavan înalt.

De exemplu, în această bucătărie clasică, o nișă din tavan simulează o vitraliu, iar lumina de fundal înlocuiește candelabru.

 • Bucătărie cu o fereastră falsă în tavan
 • Bucătărie cu o fereastră falsă în tavan
 • Bucătărie cu o fereastră falsă în tavan
 • Bucătărie cu o fereastră falsă în tavan

"Fereastra" de aici este făcută din plexiglas. Încadrarea mucegaiurilor - din poliuretan. Și plafonul suspendat în sine este realizat din plăci de ipsos.

Fereastră falsă cu iluminare

 • Aproximativ același efect poate fi obținut prin decorarea unei nișă cu luciu tavan de tensiune și iluminarea LED încorporată în jurul perimetrului. Nișa poate avea orice formă.
 1. Podeaua întunecată

Culorile închise, de exemplu, albastru închis, negru, grafit etc., au capacitatea de a îndepărta vizual obiectele și suprafețele. Deci, podeaua, acoperită cu plăci întunecate sau cu lemn întunecat, va cădea, în felul acesta, și astfel crește înălțimea bucătăriei.

 • În cazul reparațiilor pe care le-ați făcut deja, atunci puteți pur și simplu pune un covor întunecat pe podea ca în fotografia din dreapta jos. Desigur, acoperirea ar trebui să aibă un pui de somn scurt.

Întuneric în interiorul bucătăriei

 1. Iluminarea cu direcția de aprindere

Unul sau două lămpi de podea și / sau pereți de perete, a căror lumină este îndreptată în sus, va fi suficientă pentru a crea efectul unui spațiu mai mare și "aer". Și pentru că reflectând din tavan și pereți, lumina este distribuită mai uniform și nu creează umbre ascuțite.

 1. Oglindă de la podea la tavan

Nu-i rău ridicați tavanele și creșteți spațiul oglinzilor mari, mai ales în căptușeala unuia sau a doi pereți ai bucătăriei. În următorul cursor de fotografie puteți vedea cum s-a transformat camera de bucătărie și sufragerie scăzută în casa panoului, datorită a două oglinzi de la podea până la tavan.

Oglindă în sala de mese din perete

Oglindă în bucătărie din perete

Citiți și Ghid pentru alegerea oglinzilor pentru placarea și decorarea bucătăriei.

 1. Perdelele de pe podea

Perdelele ar trebui să fie alese lung, adică atingând podeaua sau chiar așezându-se pe ea, după cum se arată mai jos în fotografie. Stiluri potrivite de perdele - colectate într-o folie uniformă, panou (japoneză) sau fir (muslin).

Perdele lungi în interior

Este de dorit ca țesătura să aibă un model vertical, adică toate benzile, romburile, motivele plantelor etc.

Exemple de proiectare a ferestrelor

Indiferent de perdele pe care le alegeți, șina de cortină trebuie instalată sub tavan. Alegerea ideală este o cornișă pentru tavan. Mai multe informații despre cornișe pentru bucătărie.

 1. Spoturi sau plafoniere în locul suspendării

Candelabrele suspendate din bucătărie cu tavane joase vor atinge aproape capul locuitorilor săi, vor supraîncărca vizual interiorul, vor observa și mai mult "plafonul" în sine. Lămpile cu lămpi și plafoane arată, deși nu la fel de elegante ca și candelabrele, dar ocupă mai puțin spațiu și creează mai multă lumină plăcută și uniformă.

 • Pentru plafoanele întinse, trebuie să utilizați spoturi încastrate, iar pentru plafoanele convenționale - deasupra capului.
 1. Pervazuri mici în tonul pereților

Pardoseala pentru pardoseală ar trebui să fie aleasă foarte puțin, de preferință în tonul pereților sau în albul universal.

 1. Decor de perete cu orientare verticală

Imaginile, posterele, panourile sau plăcile decorative pot contribui, de asemenea, la creșterea înălțimii bucătăriei. Pentru a face acest lucru, trebuie să stea chiar deasupra nivelului ochiului, așa cum se arată în fotografia de mai jos sau în rândul de-a lungul verticalei. De asemenea, este de dorit ca modelul decoratiunilor de perete să conțină linii verticale. Toate acestea se găsesc în secțiunea noastră de Decorare.

Imaginile au atârnat deasupra nivelului ochilor

Și un pic despre greșeli că este mai bine să nu comităm

Designul unei bucătării cu un plafon mic are, de asemenea, unele limitări pe care ar trebui să le cunoașteți pentru a nu face o greșeală. Aici este lista lor scurtă:

 • Candelabrele suspendate, așa cum am menționat deja, vor aglomera spațiul și vor interveni pur și simplu. Singurul loc unde candelabruul nu doare - deasupra mesei. Lampa poate fi atasata la o distanta de 60 cm de masa.
 • Grinzi decorative de tavan - ele tind tavanul și atrag prea multă atenție asupra acestuia.
 • Din nefericire, modelarea stucului, mai ales cu aurire, este bună numai pe tavanele înalte, dar la aspectul scăzut prea străin și greu.
 • Decorarea plafonului cu o nuanță mai închisă decât pereții este probabil să-și coboare puțin înălțimea, iar pictura într-o culoare închisă îl va micșora complet, creând senzația că tavanul este presat.
 • Instalarea sistemelor de plafon suspendat. Vopsirea și vopsirea standard sunt cel mai bun mod de a finaliza tavanul scăzut. Cu toate acestea, cu o mare dorință, puteți instala un plafon stretch, care, în comparație cu alte sisteme de suspensie, nu ocupă o înălțime prea mare, și anume 4-5 cm.
 • Decorarea pereților cu dungi orizontale, precum și decorarea ferestrelor cu perdele cu o imprimare orizontală, deși va mișca pereții, dar va reduce în mod semnificativ tavanul bucătăriei.
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

86 − 79 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map