Zelf een schilder - schildert de muren in de keuken

Zelf een schilder – schildert de muren in de keuken

de muren van de keuken met je eigen handen schilderen

Dus je hebt het plafond geverfd en de muren in de keuken klaargemaakt om te schilderen - verwijderde de oude coating, bracht de oppervlakken waterpas en primed ze, en hield je aan alle technische regels. Nu is het tijd om de muren te versieren. Wat is er anders aan het schilderen van de muren in de keuken van het schilderen van de muren in andere kamers?

Het verschil zit natuurlijk in de keuze van de verf zelf, die onderhevig is aan hogere eisen, omdat hij bestand is tegen temperatuurveranderingen, hoge luchtvochtigheid, dampen en condensatie, frequent wassen, enz. Het is vanwege zijn sterkte keukenverven duurder dan "woonwijken".

Voor degenen die nog geen verf hebben gekocht

Verfkeuze voor keuken

De kwaliteitsschildering van de wanden in de keuken met hun eigen handen hangt grotendeels af van de keuze voor een goede verf. Als je het nog niet hebt gekocht en een vaag idee hebt over de woorden 'wateremulsie', 'verven', 'acrylaat' enzovoort, laten we ons dan voorbereiden op de reis naar de winkel.

Verven voor de keuken en hun voor- en nadelen

Er zijn veel soorten kleuren en nuances van hun verschillen, maar slechts enkele zijn geschikt voor het schilderen van keukenwanden.

 1. Waterdispersie en wateremulsie (acryl, latex) - een uitstekende en meest populaire soort verf voor de keuken.

De extra's: ze vormen een praktisch onuitwisbare laag, hechten goed aan de basis, zijn gemakkelijk aan te brengen, maskeren scheuren tot 2 mm en drogen snel uit - de werking van de ruimte is slechts twee uur na het aanbrengen mogelijk. Bovendien, tijdens het werk kan worden verdund met water in bepaalde verhoudingen, in plaats van een verdunningsmiddel. En nog een voordeel is dat ze in witte kleur worden verkocht, zodat je de schaduw kunt krijgen die je nodig hebt met behulp van tinting. Simpel gezegd, u kunt kiezen uit 100.000 kleurnuances.

Keuze uit waterdispersieverf

cons: ze worden alleen op de gedroogde muur aangebracht, dat wil zeggen, de pleister vóór het schilderen moet 3 weken drogen (!). Een ander nadeel is de relatief hoge prijs.

Wat is beter voor keukenwanden - acryl- of latexverf?

 • Acryl is ideaal voor het afwerken van de keuken - ze zijn goed gewassen, mooi, dampdoorlatend en sterk genoeg, maar hun duurzaamheid is iets lager dan die van latexverven.
 • Latexverf is meer geschikt voor behangen en als je een hoge mate van duurzaamheid en duurzaamheid hebt. Maar vergeet niet dat ze acrylmateriaal verliezen in de dampdoorlatendheid en daarom bijdragen aan de vorming van hoge luchtvochtigheid.
1

tips:

 • Kies een materiaal met een bindmiddelgehalte van niet minder dan 15% (ter vergelijking, in premium-producten is de inhoud ongeveer 40%). Bedenk echter dat hoe hoger dit percentage, hoe lager de dampdoorlatendheid van de verf.
 • Het gehalte aan siliconenharsen in acryl- of latexverf verbetert de kwaliteit.
 1. Alkyd-verf (AK) - een minder populaire vorm van verf voor interieurdecoratie en toch geschikt voor de keuken.

De extra's: slijtvaster (dan acryl- en latexverven), bestand tegen temperatuurveranderingen, hoge luchtvochtigheid en andere agressieve invloeden, staan ​​de bewegingen van de schotten tegen. Dergelijke verven hebben een heldere kleur, zijn zeer eenvoudig in toepassing, gekenmerkt door een laag verbruik, evenals licht- en vochtbestendigheid, en krimpen praktisch ook niet na drogen.

cons: alkydverven zijn gebaseerd op een oplosmiddel, wat betekent dat ze niet milieuvriendelijk en brandveilig kunnen worden genoemd.

 1. Siliconenverf (CK) - een ideale optie voor het schilderen van de wanden in de keuken, omdat ze alle voordelen hebben van alle bovengenoemde materialen, ze kunnen niet-gedroogde gepleisterde oppervlakken schilderen, maar ze hebben geen tekortkomingen ... Misschien, naast de prijs, waardoor de SK niet erg populair is .

8 feiten die u moet weten voordat u verf, kwasten en rollen koopt

 1. Van de twee kleuren van hetzelfde type, zal degene die langer meegaat beter zijn, omdat een goede verf tijd nodig heeft om zich te verspreiden en "uit te rekken" over het oppervlak.
 2. Het principe van "hoe duurder, hoe beter" bij het kiezen van kleuren is echt relevant. Verven met aanvaardbare dekking, economisch verbruik, duurzaamheid, enz. kost vanaf 2000 roebel / 10 liter. Maar ook te veel betalen voor het 'merk' is ook niet de moeite waard.

Assortiment van verven

 1. Als de samenstelling van de verf de woorden VOC of BWT bevat, betekent dit dat het schadelijke vluchtige organische stoffen bevat.
 2. Hoe zwakker de geur van verf, hoe milieuvriendelijker en onschadelijker het is.
 3. De verf kan glanzende, matte of halfzachte coatings vormen.

Matte muren in het interieur van de keuken

Houd er rekening mee dat glanzende oppervlakken gemakkelijker te reinigen en duurzaam zijn, wat vooral belangrijk is in de keuken, maar de glans benadrukt de nadelen van de muur. Matte verven zijn minder stabiel, en daarom meer geschikt voor slaapkamers en woonkamers, maar ze visualiseren de wanden van de keuken visueel. U kunt matte inkten met verhoogde stabiliteit vinden, speciaal ontworpen voor keukens en badkamers.

 1. De kleur van de verf in het blik lijkt lichter dan op de muur.

Hoe muurverf te testen

 1. Voor wateremulsie- en waterdispersieverven is een nylon polyesterborstel geschikt, en voor alkydverf - een borstel gemaakt van natuurlijke borstelharen, die geen sporen en zelfs kleuren achterlaat.

Grootte van borstels voor het schilderen van randen en hoeken

 1. Voor het schilderen van gladde wanden is een mohair (velours) roller met een korte pool nodig, voor licht getextureerd - met medium en voor ruw - met een lange. Maar van sponsachtige rollen is het beter om te weigeren.

Wat is de lengte van de te kiezen rol

Krasim als een pro - stapsgewijze instructie

De muren van de keuken met je eigen handen schilderen

De muren in de keuken schilderen met je eigen handen is geen moeilijke zaak, zelfs een beginner zal het hoofd bieden.

Bereid alles voor dat je nodig hebt: pallet, trapladder, roller, borstel, verf. Lijm de vloer- en plafondlijsten, de randen van de raamopening met verftape, bedek het meubilair, de deur, het schort en de vloer met een film, plaats een doek waarop alle materialen worden gelegd.

Houd u aan de volgende regels die gelden voor alle soorten verf:

Verf bedrog
 1. verf de muur die je nodig hebt in één keer - dit is het belangrijkste geheim van uniforme muren;
 2. eerst moet je een schilderzone van 1-2 m breed aanwijzen, met een kwast (en niet een rol) om de contouren onder de plafondkroonlijst en plint te beschilderen, natuurlijk, zonder er in te gaan;
 3. de roller moet in een bak worden gedompeld zodat de verf gelijkmatig over het blad wordt verdeeld, dan zal het plat op de muur liggen en zonder "vlekken". Overschot moet van de rand van de pallet worden verwijderd. Over de pallet, om geen nieuwe bak te bevuilen of de oude te gebruiken, kun je de verftruc gebruiken - wikkel hem in met een folie zoals op de foto rechts;
 4. om door bochten, kozijnen, kozijnen, batterijen, etc. te gaan breng een borstel aan met 50 mm.

De methode om muren in de keuken met je eigen handen te schilderen hangt ook af van wat voor soort verf je hebt gekozen voor het werk:

 • Toepassing van verf op waterbasis - Het schilderen met dergelijke verf is heel eenvoudig. Zoals eerder vermeld, kunt u de verf van de gewenste kleur in kant-en-klare vorm gebruiken of de witte tint in de gewenste kleur met uw eigen handen volgens de instructies van de fabrikant of in de winkel bestellen. De resulterende verf wordt in een speciale lade gegoten, waarna de roller erin wordt gedompeld en een uniforme laag wordt aangebracht op deze muur door deze roller als volgt:
 • eerste W-vormig van plafond tot vloer. Aan het einde van het uitstrijkje, probeer de roller niet te laten draaien zodat de verf niet gaat spatten. Je moet dus alle eerder gemarkeerde kleurenzones beschilderen.
 • beweeg de roller dan lichtjes op en neer, bedek de muur met een tweede laag verf. Verf een stuk van de muur, ga naar de volgende.

De muren met je eigen handen schilderen

Er is een manier: als er twee lagen zijn, moet de eerste horizontaal zijn en de tweede - verticaal, als u 3 lagen wilt, moeten ze in de volgende volgorde worden afgewisseld: verticaal / horizontaal / verticaal. U hoeft niet te wachten tot elke laag droog is.

 • Toepassing van alkydverf - het proces van het schilderen van muren met alkydverven is iets moeilijker, omdat het materiaal zelf dichter is. Breng het in 2 lagen aan: de eerste is "retoucheren" uitgevoerd door de borstel (!), En de tweede, uniforme, wordt gecreëerd door de roller. Als een derde laag wordt gevormd, moet de tweede laag horizontaal zijn en moet de derde laag verticaal worden aangebracht. Vóór elke volgende laag moet de vorige laag drogen.
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

51 − = 45

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map