Paul is in vergelijking bekend: we kiezen voor een vloerbedekking voor de keuken

Paul is in vergelijking bekend: we kiezen voor een vloerbedekking voor de keuken

hoe een geslacht te kiezen

Keuken - dit is bijna de hoofdruimte in het appartement, waarin een verscheidenheid aan familiezaken wordt gepleegd - van koken en eten tot werk en kinderspellen. We laten vaak iets op de keukenvloer vallen, we schenken iets, we lopen er vaak omheen en vaak wrijven we het. Daarom worden hogere eisen gesteld aan de keukenvloer!

De meest voorkomende vragen bij het kiezen van een vloer voor de keuken:

 • Is het mogelijk om een ​​laminaat op de keukenvloer te leggen?
 • Welk materiaal is beter: laminaat, tegel of linoleum?
 • Wat onderscheidt ceramisch graniet van keramische tegels en steentegels?

In dit artikel zullen we proberen om deze en andere vragen te beantwoorden, geven nuttige adviezen en rekening houden met de 5 belangrijkste soorten vloerbedekkingen met hun voor- en nadelen, schatten we de eigenschappen van de materialen op de 3-puntsschaal in de tabel op de volgende 7 criteria:

 1. hygiëne - De keukenvloer moet natuurlijk gemakkelijk te onderhouden zijn, elke dag wordt hij blootgesteld aan veel vervuiling, vocht, vet en huishoudelijke chemicaliën;
 2. Vochtbestendigheid - op het niveau van luchtvochtigheid verliest de keuken alleen de badkamer, en bovendien worden hier soms vloeistoffen gemorst. Welke verdieping wordt beter getest met water?
 3. Slijtvastheid - de coating mag niet wrijven, bezoedelen of bederven, een goede vloer in de keuken kan u minstens 10 jaar van dienst zijn;
 4. Schokbestendigheid - er vallen soms scherpe en zware voorwerpen in de keuken, welk soort vloer met waardigheid is bestand tegen de aanval van een gietijzeren koekenpan of mes?
 5. prijs - De ideale vloer in de keuken is niet per se duur, maar duur - niet per se perfect. Welk geslacht is winstgevender om de gemiddelde inwoner van Rusland te kopen?
 6. verschijning - het kiezen van een vloerontwerp is een kwestie van smaak, maar we zullen proberen om deze subjectieve vraag te evalueren. We waarderen decorativiteit, het vermogen om natuurlijke materialen na te bootsen en variaties in kleur en texturen;
 7. Eenvoudige installatie - Wat voor soort vloer kan ik alleen installeren en in welk geval is het beter om de hulp van een meester in te schakelen?

De belangrijkste soorten vloerbedekkingen in de keuken

Vandaag is de vloer meestal gemaakt van:

 • keramische tegels;
 • porselein steengoed;
 • natuursteen;
 • laminaat;
 • linoleum.

Elk van deze materialen heeft unieke eigenschappen, voor- en nadelen, die kort weergegeven kunnen worden in de vorm van een tabel (waarbij "3" de hoogste indicator is en "1" de laagste is).

Vergelijkende kenmerken van vloerbedekkingen voor keukens
TOTAAL: 15,5 punten 18 punten 14,5 punten 14 punten 17 punten
Keramische tegels Porseleinen tegels Natuursteen Laminaatvloer linoleum
Vochtbestendigheid 3 3 3 1 3
Slijtvastheid 2 3 3 2 2
Schokbestendigheid 1 3 3 2 2
hygiëne 3 3 1 1 3
verschijning 3 3 3 3 1.5
prijs 1.5 1 0.5 3 2.5
Eenvoudige installatie 2 2 1 2 3

Dus, zoals u kunt zien, is de keuze van de vloer voor de keuken een individuele zaak, en er is geen universele oplossing, en de hoge kosten vormen nog niet de garantie voor een ideale vloer voor alle parameters.

Op basis van deze gegevens, bepaal je je favorieten en kom je meer te weten over hun voor- en nadelen in dit artikel.

Vloer gemaakt van keramische tegels - de meest populaire vloer in de keukens van de hele wereld

keramische tegelvloer

Misschien wel de meest populaire optie onder vloeren is de vloer van keramische tegels. Met keramische tegels kunt u een uniek vloerontwerp voor uw keuken maken. Fabrikanten bieden een groot aantal variaties in het patroon van de tegels - vlakte een verscheidenheid van kleuren, met plantaardige of bloemmotieven, geometrische en abstracte patronen, evenals simuleren natuursteen, verschillende metalen en hout.

1

Het materiaal is niet minder variabel door de manier van leggen - de tegels worden diagonaal of parallel gemonteerd, in een schaakbordpatroon en zelfs met een "kerstboom".

 • Plus: Praktisch, hoge hygiëne (niet toevallig dat in onze ziekenhuizen is tegel gezet), een grote variatie in de keuze van metselwerk en tegel ontwerp, eco-vriendelijkheid, de complete niet-geleidend, UV-bestendigheid, en huishoudelijke chemicaliën, de mogelijkheid van een lokale reparatie;
 • MINUSSEN: De vloer van het keramiek is koud (denk daarom bij het kiezen van deze optie aan het installeren van het systeem "vloerverwarming"), Tegels kunnen beschadigd raken als het valt gebruiksvoorwerpen, bovendien dit type vloer is ingewikkeld om te installeren voor niet-professionals, de kosten in de tegel varieert sterk en nu kun je een fatsoenlijke tegel tegen een betaalbare prijs te vinden, maar toch, het is duurder dan laminaat of linoleum.

Handige tips:

 • Voor de keukenmaterialen van graad 3-4 hebben slijtvastheid en hardheid van 4-5 eenheden de voorkeur;
 • Kies een matte keramische tegel die niet wegglijdt als er vocht in komt;
 • Je kunt een interessant ruimtelijk effect krijgen als de vloertegel wordt aangevuld met vergelijkbare (in kleur of textuur) materiaal in kijkend naar het keukenschort;
 • Bij het kiezen van een keramische tegel, controleer zorgvuldig de kwaliteit ervan - de platen moeten gladde randen en exact dezelfde afmetingen hebben.

Zie materiaal over het onderwerp: Hoe leg je de tegel op de grond met je eigen handen.

Keramisch graniet - een alternatief voor keramische tegels en natuursteen

porseleinen vloer in de keuken

Porseleinen tegels - de samenstelling ervan is de nauwste verwant van de conventionele Tegel bekleden, maar het is vervaardigd door een andere technologie, zodat het vrijwel niet te onderscheiden van natuursteen. Qua prestaties wint keramisch graniet zowel op stenen als op keramische tegels (door lagere porositeit, hogere dichtheid en gebrek aan microscheuren).

Mensen kiezen in toenemende mate voor hun keukens porcellanato, maar dit materiaal heeft niet alleen voordelen, maar ook enkele nadelen.

 • PLUSES: Hoge sterkte, brandwerendheid, duurzaamheid, decoratief (dit materiaal imiteert adequaat steen, hout, metalen en zelfs textiel), vervaagt niet in de zon, is volledig ecologisch en gemakkelijk te onderhouden;
 • MINUSSEN: De hoge kosten, de complexiteit van de installatie (het is beter om de tegels van de porseleinen tegels professioneel te plaatsen), dit soort vloer is koud, dus het is wenselijk om een ​​dergelijke dekking aan te vullen met een verwarmingssysteem.

Natuursteen op de keukenvloer - keuze voor een luxe keuken

natuursteen op de keukenvloer

De keukenvloer is gemaakt van natuursteen - het is luxueus. Noble, speciaal, uniek - dit wordt je keuken als je besluit om natuursteen te gebruiken.

 • PLUSES: Uiterlijk, hoge sterkte. De levensduur wordt gemeten in tientallen jaren - en gedurende deze periode zal de vloer in de keuken net zo mooi blijven als direct na installatie;
 • Nadelen: Dit spul is veel meer dan alle andere coatings types waard is, is het moeilijk te onderhouden en slecht houdt de warmte (vereist ook de installatie van het systeem "warme vloer"), bovendien, ingewikkelde installatie zelf, het heeft een aanzienlijk gewicht - en dus kan zelfs noodzakelijk ter versterking vloeren.

Laminaat - een favoriet van de Russische keuken

Vloer gemaakt van laminaat in de keuken

Niet minder gebruikelijk dan de tegelversie van de keukenvloer en een behoorlijke vervanging voor het parket. Meestal wordt het in de keuken gelegd om te proberen de uniforme registratie van het hele appartement te weerstaan ​​om redenen van zuinigheid, of gewoon omdat het aangenaam in uiterlijk en vertrouwd is. Maar is het laminaat geschikt voor de keuken? Ja, het is geschikt, maar alleen het vochtbestendige type met verhoogd waterafstotend vermogen!

 • PLUSES: Dit is de meest betaalbare optie voor vloerbedekking, dus als u het interieur vaak verandert, is uw keuze laminaat. Hij is niet erg vatbaar voor mechanische schade. Traditioneel imiteert het oppervlak van het laminaat hout en dit doet het vrij goed;
 • MINUSSEN: Het is alleen bestand tegen de ongestoorde effecten van stoom, water, vet en als je bietensap giet, worden de meeste laminaatvloeren geverfd. Dit is een synthetisch materiaal dat absoluut niet geschikt is voor fans van natuurlijkheid en milieuvriendelijkheid.

Handige tips:

 • Laminaat vloeren in de keuken nodig heeft om meer aandacht te zijn - zorg ervoor dat de leidingen niet lekken, hoef je niet hebt buren overstroomd en de gemorste vloeistof snel weggevaagd;
 • Wees voorzichtig met de bieten-laminaatvloer kan gemakkelijk worden geverfd en dan niet wassen!

Linoleum is een welverdiende en vertrouwde materie

Linoleum in de keuken

De vloer voor de keuken van linoleum - voor iemand die in onze dagen niet relevant lijkt, is een cover uit de jaren 90. Maar deze mening klopt niet, want vandaag wordt het linoleum in een andere vorm gemaakt - beter en moderner. Bovendien is het echt een praktische en winstgevende oplossing.

 • PLUSES: Het aantal verschillende kleuren en texturen is indrukwekkend - er zijn verschillende (en zeer goede) imitaties van hout, marmer, keramische tegels en zelfs slangenleer. Dit materiaal heeft een aantrekkelijke prijs, hoge prestaties en duurzaamheid - de gemiddelde levensduur van het materiaal is 9 jaar. Deze vloerbedekking is niet veeleisend in de zorg en kan door de eigenaar van de kamer met zijn eigen hand worden gemonteerd, wat ook een onbetwistbaar pluspunt is;
 • MINUSSEN: Om het linoleum er mooi uit te laten zien, moet de vloer in de keuken perfect vlak zijn.

Handige tips:

 • Welk linoleum is beter voor de keuken? De levensduur van het materiaal is afhankelijk van de categorie - het minst duurzame huishoudartikelen linoleum en coatings semi-commerciële en commerciële soort vanwege de grotere dikte van de beschermlaag nagenoeg ondoordringbaar te dragen;
 • Als ecologische compatibiliteit belangrijk voor u is, kiest u een linoleum met een natuurlijke ondergrond;
 • Het linoleum kan eenvoudig worden geplaatst en het is mogelijk om te plakken. De tweede optie is veel beter.

Welnu, hier hebben we de belangrijkste soorten keukenvloeren vergeleken. Het blijft alleen om prioriteiten te stellen, uw budget te beoordelen, een kleur en ontwerp te kiezen, metingen te doen en uw ideale vloer in de winkel te vinden.

We wensen dat er zo weinig mogelijk in je keukenvloer de val van scherpe messen en zware pannen, met gemorst bietensap en vloeistoffen, tegenkomt. Laat hem altijd mooi zijn, goed verzorgd en dient uw familie lang en waar!

keukenvloer
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 68 = 72

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map