Kunststof panelen in de keukenschort en wanddecoratie

Kunststof panelen in de keukenschort en wanddecoratie

Kunststof panelen in de keukenschort en wanddecoratie

Traditioneel worden het schort en de wanden van de keuken geconfronteerd met keramische tegels, maar plastic panelen kunnen veel tegen dit materiaal - zowel qua ontwerp als qua bruikbaarheid. Om te begrijpen waarom dit zo is, overweeg dan de classificatie van het materiaal.

Wat zijn de plastic panelen voor de keuken

Kunststofpanelen voor de keuken zijn gemaakt van geëxtrudeerd polyvinylchloride (PVC). Ze zijn ingedeeld in typen volgens afmetingen:

 1. PVC voering: 10 - 12,5 cm breed, tot 3 m lang, meestal monochroom;

PVC-voering in het interieur van de keuken

Voering van PVC voor keuken

 1. Eigenlijk plastic panelen van muur: breedte 15-50 cm (gebruikelijker 25 cm), lengte tot 3 meter, naadloze verbinding;

PVC-wandpanelen

 1. PVC-plaat: 0,8-2,03 meter breed, 1,5-4,05 meter lang, 1 tot 30 mm dik; met een glad, glad oppervlak, mat of glanzend.

Plaat plastic panelen voor keuken

Pluspunten van plastic panelen

De wanden en het schort van de keuken, geconfronteerd met plastic panelen, hebben de volgende voordelen:

 • Het eenvoudige ontwerp, waardoor PVC-bevestiging ongelooflijk eenvoudig is;
 • Snelheid van bevestiging - keukenpanelen gemaakt van kunststof zijn 10 keer sneller bevestigd dan keramische tegels;
 • Het schort en de plastic wanden zijn ongelooflijk gemakkelijk te onderhouden - ze kunnen worden afgeveegd met servetten of worden gewassen met standaard wasmiddelen (niet-schurend);
 • Plastic panelen voor de keuken zijn gemaakt van massief PVC, bestand tegen hoge temperaturen (gevoeligheidsdrempel - 120 °);
 • Met de moderne decoratie van plastic kunt u een schortkeuken creëren met elk ontwerp - met ongewone prints, driedimensionale patronen of originele kleuren, vaak gebruikte en transparante wandpanelen;
 • En het grote voordeel - de bekleding van muren en een schort van plastic - is budgettair en beschikbaar.

De nadelen van plastic afwerking

Natuurlijk hebben de kunststof wandpanelen hun nadelen - in de meeste gevallen vormen ze een tegengewicht voor een betaalbare prijs. Een van de belangrijkste negatieve eigenschappen van kunststof kan worden toegeschreven:

 • Een kleine veiligheidsmarge, lage weerstand tegen slijtage;
 • De mogelijkheid van schade aan het decoratieve gezichtspaneel als gevolg van langdurig contact met reinigingsmiddelen of ultraviolette stralen;
 • Brandbaarheid in contact met open vuur - hiermee moet rekening worden gehouden wanneer het keukenschort zich bevindt.

Er zijn nog meer nuance - wandpanelen van pvc voor de keuken moeten zeker alle certificaten hebben, inclusief hygiënisch, en de productie bevestigen van materiaal van een veilige grondstof die geen schadelijke stoffen afgeeft bij verhitting.

1

Denk niet dat het afwerken van de keuken met PVC-panelen onpraktisch of niet rendabel is. Het belangrijkste is om het juiste materiaal te kiezen.

Aanbevelingen voor de keuze van wandpanelen

Bij het kiezen van keukenmuurpanelen moet u deze aanbevelingen opvolgen:

 1. De afmetingen van de plastic folie of het paneel moeten groter zijn dan het oppervlak van het platform, zodat het materiaal achter de kasten komt en iets onder het werkoppervlak ligt.
 2. Als u van plan bent om het plastic in de buurt van de kookplaat te plaatsen, vergeet dan niet te controleren of het materiaal brandveiligheidscertificaten heeft.
 3. De kleurenschaal wordt geselecteerd op basis van de kenmerken van de keuken: grote tekeningen en donkere kleuren hebben de voorkeur in ruime kamers, en in kleinere zijn wandpanelen met een klein bloemenornament of rustige lichte tinten meer geschikt. Een win-win-optie is een licht, eenkleurig of houtimiterend paneel zonder glans.
kleuren van plastic panelen
 1. U kunt wandpanelen met unieke ontwerpstructuren kiezen: gemetalliseerd voor hi-tech, baksteen voor minimalisme, hout - voor classics, imitatie van oude afbeeldingen of ornamenten - voor vintage.

Met behulp van plastic panelen in het platform en aan de muren kunt u de keukenruimte zelfs visueel uitbreiden, als ze horizontaal worden geïnstalleerd en het plafond met de verticale opstelling "oplichten".

Tip! Een plastic schort moet worden afgewerkt met een stoeprand die de voegen van de panelen beschermt tegen vocht en verontreinigingen.

Wandpanelen voor wandbekleding in de keuken

Wij monteren wandpanelen met onze eigen handen

Om de panelen in een schort of op een muur te bevestigen, hebt u de volgende hulpmiddelen nodig:

 • Boor-boor en schroevendraaier;
 • Potlood, meetlint;
 • Schietlood, of niveau;
 • Bouw nietmachine, nietjes erbij;
 • Clay;
 • Profiel van metalen of houten balken om een ​​krat te maken;
 • suspensies;
 • Deuvels, zelftappende schroeven;
 • De PVC-panelen zelf zijn van het gekozen type en formaat.

Methode 1. Kunststofpanelen kunnen direct aan de muur worden gelijmd. Dit is een eenvoudig te implementeren methode, maar u kunt het materiaal niet desnoods zonder schade verwijderen. Bovendien is lijmen alleen mogelijk als de keukenwanden plat zijn en het verschil niet groter is dan 1 centimeter. Bevestig de panelen bovendien in de hoeken met schroeven.

hoe wandpanelen te lijmen

Methode 2. Het is mogelijk om het materiaal rechtstreeks op de muur te schroeven - hiervoor worden bevestigingsgaten geboord, het paneel wordt bevestigd en de plaatsen waar de schroefkoppen zijn geplaatst, worden gemaskeerd met pluggen. Voor deze methode van bevestiging, is het noodzakelijk om de muur van tevoren klaar te maken: om scheuren en kuilen te repareren, uit te lijnen, geprimed.

Methode 3. Kunststof kan ook op de kist worden geïnstalleerd - in het begin worden de panelen op het profiel of de strip geschroefd (bevestigd) en vervolgens aan de muur bevestigd.

Hoe wandpanelen met een krat te bevestigen

Methode 4. De installatie van plastic panelen met behulp van metalen profielen en nietjes gebeurt met behulp van een vergelijkbare technologie met behulp van een knuppel.

Hoe u wandpanelen bevestigt met behulp van profielen en nietjes

Kunststof panelen voor het bekleden van keukenschorten en wanden - het is een onbeperkte ontwerpkeuze, waardoor uw keuken zal worden getransformeerd. U kunt kiezen uit het breedste palet van kleuren - van wit tot zwart, gladde of gestructureerde oppervlakken die de huid, stof of ander natuurlijk materiaal nabootsen, volumetrische tekeningen, fotoprinting, semi-mat, mat, glanzend of spiegeldeklagen. En als u wilt, is het plastic paneel gemakkelijk te veranderen, omdat het materiaal budgettair is. Meer informatie over het plastic schort vindt u in het materiaal: Plastic schort - informatie voor de koper.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 6

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map