Welke tegels voor de keuken beter zijn voor de vloer: de criteria voor het kiezen van vloertegels

Welke tegels voor de keuken beter zijn voor de vloer: de criteria voor het kiezen van vloertegels

Welke tegels voor de keuken beter zijn voor de vloer: de criteria voor het kiezen van vloertegels

Wat zou de vloer in de keuken moeten zijn? Zoals in elke kamer in uw appartement - perfect vlak. Maar de keuken is het centrum van een modern appartement, het meest bezochte gebied. Het is onwaarschijnlijk dat ze overdag vaak leeg zal zijn, als het huis een groot gezin is. De vloer in de keuken moet bestand zijn tegen en schuren, geluiddicht, waterbestendig zijn. Daarom tegels voor de keuken op de vloer - een goede keuze van rationeel denkende eigenaren. Het is gemakkelijk te verzorgen, het ziet er erg stijlvol uit.

Basiskenmerken van tegels

Keramische tegels: praktische coating en decoratief element

Keramische vloertegels zijn niet alleen een praktische hoes, maar ook een belangrijk element in de keukeninrichting

Dit materiaal is gemaakt van klei, zand en andere natuurlijke materialen. Van de mengsels worden platen met verschillende groottes gevormd. Verschillende soorten tegels verschillen in eigenschappen. Keramische tegels zijn immers vloer, muur, universeel, decoratief. Er is een speciale façadetegel en tegels voor de bekleding van zwembaden. Bovendien worden tegelsets in dezelfde stijl geproduceerd. Dit is een tegel van één verzameling, de set bevat vloer-, wand- en decoratieve tegels voor decoratie. Voor de keuken is het raadzaam dergelijke sets aan te schaffen als u besluit de kamer volledig met tegels te betegelen of een tegel in één stijl voor het keukenschort en de vloer te gebruiken.

Plaatplaten worden gebakken bij temperaturen van 1000 tot 12500 graden. Dit verklaart de sterkte en duurzaamheid. Moderne consumenten hebben toegang tot een heel arsenaal aan vloermaterialen, maar al deze materialen hebben de tegels uit de appartementen niet kunnen verplaatsen. Ten eerste buigt de tegel niet of vervormen deze niet. Zelfs als de belasting erop erg hoog is. Dan is de tegel dikker, de stijfheidsindex is hoger. Ten tweede zijn keramische tegels zeer duurzaam. Natuurlijk kan het kraken als er iets zwaar op valt, maar dit object moet erg zwaar zijn. Als de tegels barsten, volstaat het om één element te verwijderen en te vervangen, simpelweg door een nieuwe tegel op de vloeibare nagels te lijmen. Nog een belangrijk voordeel: de tegel verandert de kleur niet, zelfs niet als deze constant wordt blootgesteld aan zonnestralen. Bovendien is dit materiaal zeer hygiënisch en gemakkelijk te reinigen. Rest ons nog iets toe te voegen over de verscheidenheid aan kleuren, vormen en afmetingen van tegels. Er zijn er zoveel dat veel kopers gewoon verbaasd zijn. En sommige variëteiten afwerkingstegels kunnen met recht worden beschouwd als een meesterwerk van ontwerpdenken.

Een niet-standaard manier om keramische tegels op de keukenvloer te leggen

In sommige stijlen passen keramische tegels van verschillende afmetingen harmonieus op niet-standaard manieren

Hoe betrouwbaar en veilig is de tegelvloer

Tegels op de grond - het ideale materiaal op het gebied van veiligheid. Het is zelfs toegestaan ​​om te worden gebruikt voor kachels en open haarden. Het is immers brandveilig en brandwerend. Keramische tegels branden helemaal niet en geven bij verhitting geen schadelijke stoffen af ​​aan de menselijke gezondheid. Het is bekend dat dit materiaal de wanden effectief beschermt tegen vocht, vet, dampen en geuren. Maar daarnaast beschermen keramische tegels de structuren waaraan deze zijn bevestigd, zodat het risico van instorting in geval van brand afneemt. De chemische en fysische inertheid van de tegels zorgen voor de veiligheid van het voeringmateriaal wat betreft de opeenhoping van schadelijke stoffen.

Lichte vloer in de keuken met een geometrisch patroon

Lichte vloer met een contrasterend geometrisch patroon wordt een echte decoratie van een ruime keuken

Hoe een tegel te kiezen voor de vloer in de keuken

De eerste stap is het bepalen van het kleurenschema en de vorm van uw toekomstige tegel. Fabrikanten bieden vierkant en rechthoekig. Dit is de meest voorkomende vorm van tegels. Maar er zijn exotische acht- of zeshoekige patronen. Er is ook een speciale tegel voor beplating kroonlijsten en hoeken, u kunt de plint van de oorspronkelijke vorm van de tegel neerzetten. De afmetingen van keramische vloertegels variëren van klein tot zeer groot. Er is een zeer kleine mozaïektegel, maar voor de vloer wordt deze meestal gebruikt, behalve als decoratie. Meestal voor een vloer gebruik een tegel in de grootte 30х30 of 50х50 cm.

Volgens de methode van productie van keramische tegels kan poreus of dichte (verglaasd). Hoe meer poriën op de achterkant van de tegel, hoe meer water het absorbeert. Dit kan visueel worden bepaald: als de achterkant ruw is met grote poriën, absorbeert de tegel meer water. Maar deze eigenschap helpt het binnendringen van lijm en dus een betrouwbaardere bevestiging van tegels op het oppervlak waarop het is bevestigd.

Verschillende manieren om keramische vloertegels te leggen als decoratief effect

Experimenten van ontwerpers met verschillende manieren om keramische tegels te leggen, kunnen interessante decoratieve effecten creëren

Het type glazuur en de laag op de tegel zijn verantwoordelijk voor de esthetische parameters - glans, patroon, kleur. Bovendien maakt het glazuur de tegel solide en waterdicht. In de moderne bouwmarkt, een groot aantal voorstellen voor keramische tegels. Dit zijn verschillende varianten van het ontwerp en de technische kenmerken. Er zijn exclusieve dure collecties van beroemde ontwerpers, er zijn ook budgetopties - binnenlandse producten, die zijn vervaardigd met behulp van westerse technologieën.

Omdat de keukenvloer meer is dan de vloer in andere kamers die worden blootgesteld aan verschillende soorten blootstelling. Vooral het is merkbaar in de buurt van een bord, een koelkast, een gootsteen. Daarom heeft de keukenvloer tegels nodig met hoge chemische en mechanische eigenschappen. Mechanische eigenschappen zijn de weerstand tegen buigen, de hardheid van het oppervlak. Weerstand tegen buigen door Europese normen wordt gemeten in megapascal (MPa). Volgens Europese en internationale normen (N 100 en ISO 1054-4) mag de weerstand van ongeglazuurde tegels tot buigen niet minder zijn dan 27 MPa. Wat betreft de hardheid, volgens de Europese classificatie, is het verdeeld in vijf klassen. Voor vloeren in de keuken worden tegels van de derde en vierde klasse aanbevolen.

Niet minder belangrijk is de indicator van de weerstand tegen temperatuurveranderingen, evenals de bestandheid tegen alkali en zuren. De vloer in de keuken moet immers vaak worden gewassen met behulp van reinigingsmiddelen, bovendien kan er kokend water overheen uitspreiden. Volgens internationale normen moet de alkali- en zuurbestendigheid van de keukentegel voor de vloer ten minste klasse B zijn. Voldoen de tegels die u kiest aan deze normen, raadpleeg dan de bijbehorende documentatie (certificaten, catalogi). Soms worden de kenmerken op de verpakking van de tegel geschreven.

Vloeren in de keuken met tegels

Veel mensen beschouwen keramische tegels als de beste optie voor keukens en badkamers. Voor vloeren in de keuken is het het beste om een ​​tegeldikte van 8 tot 13 mm te gebruiken. Het is beter dat de tegel stevig en niet te poreus is. Bovendien moeten vloertegels een andere kwaliteit hebben - verhoogde weerstand tegen slijtage. Volgens internationale normen zijn er vijf groepen van dergelijke tegels. De minste weerstand tegen slijtage is tegel nummer één, de vijfde is de meest stabiele.

1

Een ander belangrijk vereiste voor vloertegels is slipweerstand. In de keuken is het wenselijk om een ​​tegel te gebruiken met korundverstuiving of een geribbelde tegel met groeven. Geglazuurde keukentegels worden niet aanbevolen. Het vocht op het glanzende oppervlak verandert immers de vloer in een echte ijsbaan.

Negatieve kwaliteit van keramische tegels als vloerbedekking wordt als koud beschouwd. Maar het kan worden geëlimineerd, dankzij de mogelijkheid om vloerverwarming te gebruiken.

Met inachtneming van de eenvoudige regels voor het leggen van tegels op de vloer, kunt u een visuele toename of afname bereiken in het gebied van de keuken. Dus als u bijvoorbeeld een kleine tegel op de vloer gebruikt, zal de ruimte groter lijken als de grote tegel kleiner is. Het is belangrijk om te onthouden dat bij het leggen van tegels een kleine afmeting van de vlakheid van de naden moeilijker te bereiken is.

Natuurlijk kunnen de tegels zelf worden gelegd, op het eerste gezicht is er niets gecompliceerds aan. Maar het is beter om dit bedrijf aan professionals toe te vertrouwen, want zelfs de duurste en mooiste tegel zal er verschrikkelijk uitzien als het op de een of andere manier wordt gelegd.

Het effect van kleurcontrast wordt versterkt door het contrast van de formaten: tegels in de keuken

De indruk van een combinatie van tegels van verschillende grootten wordt versterkt door kleurcontrast

Decoratief potentieel van keukentegels

Een interessant effect kan worden bereikt door een tegel met een ongewone vorm te gebruiken. Bijvoorbeeld een zeshoekige tegel of een tegel met afgeronde randen. Verbetert de indruk van het algehele ontwerp en de textuur van de tegels. Een glad oppervlak maakt de kamer lichter en ruimer, mat creëert de indruk van een meer gezellige kamer.

Als u de juiste kleur voor tegels op de vloer in de keuken kiest, kunt u niet alleen de grootte van de ruimte visueel wijzigen, maar ook een verscheidenheid aan sferen creëren. Voeg bijvoorbeeld lucht of licht toe, focus op meubels of exclusieve decorartikelen.

Bijzonder populair is de tegel, een patroon waarop hout, stof, metaal, bloempatronen, randen en panelen worden nagebootst. Denk bij het kiezen van een kleur aan de verschillende verlichting van uw keuken op verschillende tijdstippen van de dag. In zonlicht lijken kleuren sappiger, halogeenlampen kouder en gewone gloeilampen - meer warm. Blauwe tegels met een gele kleur van de lamp zien er bijvoorbeeld groen uit.

Het is noodzakelijk om aandacht te besteden aan de reflectiecoëfficiënt van het glazuur. Deze factor beïnvloedt ook de visuele waarneming van tegels als een element van ontwerp. Als u niet van de "glans" in de keuken houdt, kies dan een tegel met een mat oppervlak. Vergeet niet dat het vuil minder opvalt op donkere, korrelige of ondoorzichtige oppervlakken of een tegel van heterogene kleur. Als u de glanzende, en ook de monochrome, donkere tegel hebt gekozen, moet u er rekening mee houden dat deze de meest zichtbare krassen en spaanders bevat. Het tegelpatroon kan de aandacht op de vloer trekken en kan alleen dienen als achtergrond voor meubels. Een enkele tekening kan een scheiding worden tussen de functionele zones in de keuken. Overal in het hele territorium verenigt visueel ruimte. Complexe tekeningen maken de ruimte visueel minder, eenvoudig - integendeel, toenemen. De kleur van de in elkaar grijpende naden van de troffel maakt ook uit. De dikte van de naden kan verschillen: van 0 tot 20 mm. Contrasterende grout maakt het kleurengamma meer contrasterend en vestigt de aandacht op de vloer en op het patroon op de tegel. Grout in een toon zal het effect van een enkel oppervlak creëren. Nog een truc: het voegen van een donkerdere kleur maakt de vloer visueel schoner. Gebruik je lichte grout? De kans op het tegenovergestelde effect is groot.

De combinatie van vloertegels en algemeen keukenontwerp

Succesvol gematchte vloertegels benadrukken de voordelen van de interieur- en stijleigenschappen

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

31 − 25 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map