We kiezen linoleum voor de keuken volgens alle regels

We kiezen linoleum voor de keuken volgens alle regels

We kiezen linoleum voor de keuken volgens alle regels

Het is niet het eerste decennium van linoleum want de keuken blijft het meest populaire type vloer. Ondanks de toegankelijkheid, is dit unieke materiaal dat wordt gekenmerkt door hoge prestaties - het is slijtvast, gemakkelijk te verpakken, niet bang voor water, pretentieloze zorg, heeft een goede geluids- en warmte-isolatie, kunnen de gevaarlijke bacteriën te weerstaan, maar van zijn voormalige representatief links en traceren.

Voordat we gaan kopen, zullen we erachter komen hoe we het moeten kiezen, omdat het aanbod van producten echt enorm is.

Hoe het juiste linoleum voor de keuken te kiezen

Natuurlijk of synthetisch

Linoleum, we zijn gewend om een ​​polymeer elastisch rolmateriaal voor vloeren te noemen. Dit is niet helemaal correct. Het dragen van een trotse naam is alleen een natuurlijk product waardig, dat een zeer verre relatie heeft met de synthetische vloerbedekking die voor ons gewoon is geworden. Velen realiseren zich niet dat linoleum natuurlijk is.

Dit is een milieuvriendelijk materiaal dat is gemaakt van vlas olie (Latijn «linum oleum»), hout of meel kurk, hout teer, kalksteen poeder, natuurlijke witte en gekleurde pigmenten. Het mengsel wordt aangebracht op de basis van natuurlijke weefsels, bijvoorbeeld jute-vezels of niet-geweven materialen. De bekleding wordt beschouwd als niet minder prestigieus dan een parketvloer of een kurkvloer. Het heeft een hoge sterkte, slijtvastheid, weerstand tegen oplosmiddelen en agressieve huishoudelijke chemicaliën en vetten, antistatisch, brandt niet, het heeft bacteriedodende eigenschappen en is niet bang voor brand, heeft uitstekende isolerende eigenschappen en een uitstekende warm houden. En het allerbelangrijkste natuurlijk materiaal waardig om te dienen van 20 tot 40 jaar! Het enige nadeel is de hoge kosten in vergelijking met de synthetische analoog.

Licht linoleum met een asymmetrisch patroon past in elk interieur

Helder linoleum met heldere asymmetrische vierkanten kan zelfs de meest ernstige situatie nieuw leven inblazen

Kunstmatig materiaal is gemaakt van polyvinylchloride, wat de grootste zorgen veroorzaakt over de veiligheid van het milieu. Op de garanties van experts, hoogwaardige PVC-coatings die voldoen aan alle Europese normen EN en GOST-normen, hebben niet alleen veel voordelen van natuurlijk linoleum, maar ook veilig voor de mens.

Varianten van het leggen van linoleum in de keuken

Zelfs de hoes met het eenvoudigste patroon kan zo worden geplaatst dat de keuken in een nieuwe vorm verschijnt

Het onderscheiden van een echt monster van zijn synthetische tegenhanger is heel eenvoudig, zelfs zonder naar de bijbehorende documenten te kijken. Snuiven - van kunstmatig geeft chemie, natuurlijk heeft een natuurlijke rijke olieachtige geur. Aan de onderkant van de laatste is het jute net duidelijk zichtbaar. Vinyl coating is elastisch, buigt gemakkelijk. Natuurlijk - stijver, buigt als een dun laagje. Van nature is het mogelijk om een ​​stuk af te breken, van synthetisch - alleen af ​​te snijden.

Zowel natuurlijk als synthetisch linoleum is gecoat met een chemische verbinding ter bescherming tegen verontreiniging. Aanhangers van een gezonde levensstijl kunnen kiezen voor een hoes, niet verwerkt door "chemie", maar door speciale natuurlijke mastiek.

Uniforme of meerlaagse coating

Synthetische monsters zijn homogeen en heterogeen. Homogeen zijn uniform door de dikte heen, ze hebben geen basis, dun, maar veerkrachtig. De gehele dikte van deze penetreert het patroon, waardoor u een presentabel uiterlijk van het materiaal behoudt, zelfs bij ongelijke slijtage. Het belangrijkste kenmerk is een ruw oppervlak waarop vuil niet te zien is. Het wordt gebruikt op plaatsen met groot langlaufverkeer. De levensduur is ongeveer 5-7 jaar, maar kan worden verlengd door speciale lagen aan te brengen.

Heterogene coatings hebben een meer complexe meerlaagse structuur. Dit is een soort "sandwich", bestaande uit een basis geïmpregneerd met PVC-pasta glasvezel, een schuimlaag van PVC met een patroonvormige, transparante laag en een mechanisch of chemisch substraat.

1

Van de aanwezigheid van een basis op de achterkant van glasvezel en de dichtheid ervan hangt af van warmte- en geluidsisolatie, weerstand tegen vervorming. Hoe hoger de dichtheid, des te beter bestand is tegen mechanische invloeden. Om deze parameter te schatten bij het kiezen van een vloer voor de keuken, kunt u, door het gewicht van dezelfde dikte voor de coatings te vergelijken. Hoe zwaarder het linoleum, des te hoger zijn dichtheid en langere levensduur.

Jute of viltbasis, lijkt op jute, behoudt goed warmte, maar blijft aan het oppervlak gemakkelijk sporen van meubilair. Linoleum op geschuimde basis is zeer elastisch, sterk, het is niet bang voor vocht of vervuiling, dus het past perfect in de keuken.

Linoleum voor de keuken: een rijkdom aan kleuren en texturen

Afhankelijk van uw eigen voorkeuren kunt u een materiaal met een andere textuur kiezen, van glad glanzend tot mat ruw

Welk linoleum is beter voor de keuken - huishoudelijk of semi-commercieel

Slijtvastheid in veel opzichten hangt af van de dikte van de transparantie - de bovenste transparante beschermlaag die het patroon beschermt, maakt het materiaal bestand tegen schuren. Hoe dikker de transparante laag, hoe langer het linoleum blijft zitten. Afhankelijk van de dikte en een aantal andere belangrijke indicatoren heterogene linoleumvloerbedekkingen verdeeld in nationaal (Transparante dikte van 0,1-0,3 mm, klasse 21-23) semi-commerciële en commerciële licht (0,4-0,5 mm, klasse 31-32) en commercieel (niet minder dan 0,6 mm, klasse 33 en hoger).

Voor de keuken is het nuttiger om geen huishoudelijk, maar semi-commercieel linoleum te kiezen, bedoeld voor toepassing in zones met meer intensieve belasting, gekenmerkt door verhoogde slijtvastheid. Met een tussenliggende positie tussen commercieel en binnenlands, combineert het met succes het kenmerk van het gemak van het huishouden in verpakkingen, met het "uithoudingsvermogen" van commerciële.

Onconventionele plaatsing van linoleum op de keukenvloer

Als je wilt, kun je originele composities uit linoleum maken

Extra beschermende laag

Let bij het kiezen op de extra bescherming van het materiaal. Veel moderne materialen over de transparantie zijn bovendien bedekt met een laag glanzende of matte lak, die voorkomt dat verschillende verontreinigingen in de structuur binnendringen, waardoor schoonmaken gemakkelijker wordt, wat in de keuken meer dan echt is. Het effect van vers gewassen vloeren draagt ​​bij aan een glanzende vernislaag.

Voor de keukenvloer is het ook belangrijk om te beschermen tegen gevaarlijke bacteriën en schimmels. De beste oplossing is een natuurlijk product op basis van lijnolie, dat een krachtig natuurlijk antisepticum is dat niet alleen de vloer beschermt, maar ook de lucht desinfecteert gedurende zijn hele levensduur.

Kunstmatige kan ook schimmeldodende en antibacteriële coating, bijvoorbeeld de beschermende laag onder toevoeging van zilveren microdeeltjes die zilverionen vrijkomen in de lucht, waardoor de vermenigvuldiging van micro-organismen op het vloeroppervlak.

Texturen en kleuren keukenlinoleum

Houtimitatie en geometrisch ornament zijn de meest voorkomende vormen van linoleumontwerp

De meest voorkomende ontwerpopties - imitatie van verschillende soorten hout of geometrische versieringen

Een rijke keuze aan kleuren en texturen op de markt maakt stijlvolle interieurs van de keuken mogelijk. De meest uitgebreide decoratieve kenmerken zijn heterogeen synthetisch linoleum. Naast de klassieke bruin-beige tinten zijn outdoor PVC-coatings aangenaam tevreden met een zeer authentieke imitatie van natuurlijke materialen - hout, steen, keramische tegels.

Natuurlijk is linoleum het meest populair en imiteert dure vloeren - parket, mozaïek, marmer. En de producenten slagen erin om niet alleen het patroon van dergelijke exotische rassen zoals zebrano, bamboe of rozenhout te reproduceren, maar ook de natuurlijke textuur van hout.

Effectieve decoratie van elke kamer zal een linoleum zijn, een replica van de techniek van inlegwerk - een mozaïek gemaakt van houtfineer. Het interieur van de keuken in de stijl van het platteland of de Provence vormt een perfecte aanvulling op de afbeelding onder het bord van de array. Maar in moderne of high-tech, de single-tone materiaal van heldere of gedempte tinten met een reliëf textuur past op de beste manier. de perfecte oplossing voor een eclectische design en stijl pop art - Bold onderzoekers zal zeker iets van zulke dingen onder abstracte, geometrische tekeningen met volumetrische driedimensionale ontwerp in onverwachte kleuren.

Niet-traditionele linoleumkleuren voor de keuken

Als het traditionele ontwerp van linoleum niet past in het gedurfde interieur, dan kun je experimenteren met niet-triviale kleuropties

Fans van keukenklassiekers zullen zeker houden van een coating die keramische tegels simuleert. Tekenen in kleine tegels zal helpen de ruimte van een kleine keuken visueel te vergroten. Hetzelfde effect kan worden bereikt door diagonaal elk "dosochnyy" - of "tiled" -patroon te schikken, of door als vloerverlichting koele tinten te selecteren. Een warm bereik zorgt voor een sfeer van thuiscomfort, monotone foto's zullen kalm zijn en helder en contrasterend voor levendigheid. Als je nog steeds de kleur van linoleum zou kunnen veranderen afhankelijk van het tijdstip van de dag, zou dat over het algemeen geweldig zijn! 'S Morgens - iets verkwikkend, kalmerend' s nachts.

Zonering van de keuken vanuit de eetkamer, visueel verdelen van de grote keuken in onafhankelijke functionele gebieden zal linoleum helpen, anders in textuur en kleur.

Als u de voorkeur geeft aan natuurlijk, moet u vooral voorzichtig zijn bij het kiezen van een kleurenschema. Dit is te wijten aan het feit dat de kleur als het drogen van plantaardige oliën tijdelijk kan veranderen, hoewel onder invloed van ultraviolet het weer met de tijd hetzelfde zal worden. Coatings van beige tonen krijgen geelheid en blauw en grijs "groen".

Belangrijke punten bij het kiezen

De prijs en kwaliteit van linoleum van verschillende fabrikanten kan heel verschillend zijn

Ondanks vergelijkbare technische kenmerken, is linoleum van verschillende fabrikanten zeer verschillend, zowel qua prijs als qua kwaliteit

  • Minimaliseer de kans op letsel op een gladde vloer en zal een materiaal met antislipeigenschappen helpen - een relief reliëfoppervlak of een speciale coating met wrijving versterkende microdeeltjes.
  • Het kiezen van een brede coating, tijdens het leggen kunt u doen zonder onesthetische naden. De breedte van de standaardrol, gepresenteerd op de markt van linoleum, varieert van 1,5 tot 4 meter.
  • Om onenigheid over kleuren te voorkomen, moeten alle stukken van dezelfde partij zijn.
  • Om geen scheuren te vormen, is het tijdens transport noodzakelijk om een ​​rol op te vouwen, die moet worden opgerold voor het leggen en het linoleum mag laten liggen.

De beste merken

Op de Russische markt zijn de volgende bedrijven die linoleumbedekkingen voor de keuken produceren het beste: Tarkett, Armstrong DLW, GraboFloor, Gerflor, Forbo, Juteks, DOMO, Upofloor.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 6 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map