We breien haaknaalden: masterclasses met diagrammen en beschrijving

We breien haaknaalden: masterclasses met diagrammen en beschrijving

We breien haaknaalden: masterclasses met diagrammen en beschrijving

Home Hend-Maid - een integraal onderdeel van het interieur. Ik wil iets origineels introduceren, origineel, opgewarmd door de warmte van handen en 's avonds met het gezin gemaakt. Haaknaalden lijken een te moedige uitdaging. In feite is een opengewerkt product geen erg moeilijke klus. Het vergt een beetje geduld en doorzettingsvermogen. Veel liefde en verlangen om het huis gezelliger te maken. De beloning is de bewonderende blikken van de gasten - een stijlvol accent trekt de aandacht en roept belangstelling op.

Voorbereiding voor het breien

Vaak wordt handwerken onafhankelijk onderwezen. Masterclasses en gedetailleerde instructies helpen de basis te beheersen. Vaardigheden worden uitgewerkt en opgelost tijdens het maken van hun eigen producten. Haaknaalden - diagrammen met beschrijvingen en foto's worden hieronder gegeven - een goed begin en een test van kracht in handgemaakte. Er kan niet worden gezegd dat ze gemakkelijker te breien zijn dan servetten. Maar niet moeilijker dan tafelkleden of capes.

U kunt een verzameling accessoires starten die in één stijl zijn gemaakt en de keuken met handwerk versieren. Het is belangrijk om je voor te bereiden op het opstartproces en van tevoren na te denken over de nuances. Het wordt aanbevolen om te beginnen met de keuze van het garen.

stijlvolle keuken

Heldere ideeën voor een stijlvolle keuken

Synthetische vezels op basis van acryl worden onmiddellijk afgewezen - ze kunnen gemakkelijk worden gesmolten en verbrand. Om dezelfde reden zou je geen wol moeten kiezen. Dunne draden passen niet. De gehaakte stropdas moet behoorlijk dicht zijn om gemakkelijk contact met het hete oppervlak te weerstaan. Natuurlijk wordt breien gezien als een decoratief element. Maar het accessoire is geschikt voor praktisch gebruik, als u het juiste garen kiest:

 • Katoenen draden. Een uitstekende optie voor keukenaccessoires is gemerceriseerd katoen, de zogenaamde "Iris". Speciale verwerking verhoogt de sterkte van het garen, geeft een zijdeachtige glans. De draden zijn geschilderd in heldere, sappige kleuren die na verloop van tijd niet vervagen. Operationele kenmerken hebben een hoge populariteit bij onderhandvrouwen veroorzaakt - "Iris" wordt meer dan 150 jaar gekozen.
 • Linnen draad. Stevig handwerkmateriaal, dat de voorkeur geniet van bewonderaars van natuurlijke vezels. Vlas is moeilijk te beitsen. Ingetogen tonen zien er nobel uit en afgewerkte producten - gestructureerd en passen perfect in de huisstijl.
 • Bamboe draad. Door eigenschappen en kwaliteit in veel opzichten identiek aan linnen. Garen is de keuze van diegenen die absolute hypoallergeniciteit en ecologische compatibiliteit waarderen. Het is echter duurder dan de meer conventionele katoenen tegenhangers.
handgemaakte kits

Het is belangrijk om te weten! Het is acceptabel om draden te gebruiken met een klein gehalte aan synthetische of wolvezels. Ze zijn elastischer en gemakkelijker op te vangen met de vereiste dikte.

klemmen Herfstmotieven - waarom niet benadrukken de charme van het seizoen

Breien haaknaalden met patronen en beschrijving

Pothooks, gehaakt met patronen en beschrijvingen, zijn een echte vondst voor onderlichaam. Hoe gedetailleerder en geïllustreerd de instructies, hoe hoger de kwaliteit van het voltooide monster. Aanbevolen wordt om de nodige aandacht te besteden aan de ontwikkeling van schematische beelden. Dit helpt om fouten bij het breien van accessoires te voorkomen.

bloem

Een van de eenvoudigste en meest voorkomende vormen voor haaknaalden is om patronen gemakkelijk te vinden, evenals om garen op te pakken. De populariteit is te danken aan het feit dat de bloemenelementen er goed uitzien in het interieur. Het is mogelijk om te experimenteren met een kleurenoplossing en hele 'boeketten' te maken - composities die het ontwerp harmoniseren en in elke stijl passen.

garen

Voorbeeld van donker rood en goudbeige garen

Kies voor haken hakenhaken gereedschap nummer 2.0 en overweeg vooraf een combinatie van kleuren, meestal twee contrasterende. Dan handelen ze als volgt:

 • Het proces begint vanuit het midden met een donkerrode draad. Ze rekruteren 8 lucht. en sluit de ring.
 • Brei in de tweede rij 18 eetl. met / n.
 • In de derde - op 1 eetl. haak met een haak van de tweede rij een lus van 23 lucht. loops en maak verbinding met dezelfde kolom. Brei dan 1 el. b / n en krijg 9 lange lussen en 1 eetl. b / n tussen hen in.
 • In de vierde en vijfde binden de resulterende lussen met staven b / n. Voeg aan de bovenkant van elke lus 3 el toe. b / n.
 • Op de zesde-zevende veranderen ze de draad en houden ze dezelfde volgorde aan haaknaalden. De achtste-negende reeks wordt uitgevoerd in een andere kleur.
 • Na de tiende rij, verbonden door contrastgaren, wikkel je het bloemblaadje naar links. Om dit te doen, lees 7 el. b / n vanaf de bovenkant, wikkel het bloemblad en verbind met de volgende 8 el. b / n. Op dezelfde manier worden de rest van de elementen uitgevoerd.

Het accessoire wordt gebruikt als een element van decor en als een dagelijkse assistent in de keuken. Voldoende periodiek wassen in koud water met vervolgens gemakkelijk stijf en strijken. Vorm en kleur blijven heel lang bestaan.

asterisk-circuit

Het circuit staat ook bekend als een "asterisk" vanwege de vorm van de bloembladen

samenstelling van drie producten

Spectaculaire samenstelling van drie producten

Het is belangrijk om te weten! Het element kan worden opgenomen in een mantel, tafelkleed of met de hand gemaakt keukengordijn.

aardbeien

Bessemotieven zijn populair bij het versieren van een keuken. In de winter brengen ze de smaak van de zomer. In het najaar wordt het gevoel van warmte verlengd en in de lente geven ze een voorgevoel van lichte en verse bessen. Een van de meest interessante vormen is aardbei, een lente-zomer symbool van het seizoen van heerlijke vitamines. Heldere verzadigde gehaakte haakjes sieren de ruimte en worden het hoogtepunt van het interieur.

Aanbevolen haakje is 2.5-3.0. Rode draad gaat twee keer zo veel als groen. Een product met een diameter van 21 cm heeft bijvoorbeeld 100 g rood en 50 g groen garen nodig - 80 m / 50 g. Brei als volgt (stapsgewijze beschrijving van het schema):

1
samenstelling van twee bessen

Samenstelling van twee bessen

samenstelling van twee bessen

Het lijkt dus een samenstelling van twee bessen

Het begin van een onderlichaam is een aanbevolen optie die wordt gepresenteerd in twee technieken.

schematische weergave

Gedetailleerd schematisch beeld

Proces beschrijving:

 • Je hebt de draad van drie kleuren nodig - rood, roze-rood, groen.
 • De bes en de staart worden apart gebreid en naaien voorzichtig.
 • Elke rij aardbeien bestaat uit kolommen zonder haakwerk - toename en afname in hoeveelheid volgens de telinstructie.
 • Uitgaande van de derde rij vanaf de bodem of vanaf de tweede van boven, met gelijke inkeping in de verticale en horizontale lijnen worden samengebonden voor 6 el. s / n in één lus van de basis. Brei elke knip op de 4 de of de 3 de in 2 rijen hieronder (zie het diagram).
 • In de bladeren en op de contouren van de bessen, als de insignes aan de onderkant van de palen zijn samengevoegd, worden de lussen in dezelfde lus van de basis genaaid. Bij het verbinden van de pictogrammen bovenaan, zijn de lussen aan elkaar geknoopt.

Het resultaat is een dichte volumineuze "aardbei", die geschikt is voor decoratie en praktisch gebruik.

Gebreide aardbei

Gebreide aardbei

open versie

Een andere openwork-optie

voorbeeld van een voltooid werk

Voorbeeld van een voltooid werk

zonnebloem

Zonnebloem is een van de zonnigste symbolen, van waaruit het warmer en lichter wordt. Brei haaknaalden voor landelijke stijl, mediterrane of modern-neutrale niet zonder een vrolijk element.

medeplichtig

Het accessoire draagt ​​getrouw de kleur van gele en zwarte hoeden over

breipatroon

Gedetailleerd breipatroon

gebreid pothold

Een andere variant van gebreide tack in de vorm van een zonnebloem

Het wordt aanbevolen om de haak 2.5-3.0 te gebruiken voor uitvoering. Basisgaren van gele en zwarte kleuren. De voorkeur gaat uit naar verzadigde kleuren die het gevoel van zonneschijn versterken.

Stapsgewijze beschrijving van het proces:

Stapsgewijze beschrijving van het proces

Stapsgewijze beschrijving van het proces

Als een hint en assistent vertrouwen op de instructies voor het maken van servetten-zonnebloemen. Bij het analyseren van de tekeningen wordt rekening gehouden met de mate van openheid van het toekomstige product. Als het accessoire is ontworpen voor decor, is deze factor van weinig belang. Maar voor dagelijks gebruik passen dichte opties. Het belangrijkste is om de lus niet te vergeten, waaraan het gebreide object is opgehangen.

Details over hoe je haaknaalden moet maken - videomastklasse:

Het is belangrijk om te weten! Simulatie van zaden wordt uitgevoerd met behulp van "shisjtsjki" en "popcorn" -technieken

bijen

Bijen worden geïdentificeerd met ijver, zorg voor het huis en geliefden. Leuke en stralende wezens passen harmonieus in het interieur. Foto's van breisteken in de vorm van bijen staan ​​op een zelfgenoegzame stemming. Om nog maar te zwijgen van het plezier dat het spannende proces oplevert.

bijen

Foto van vurig paar inspireert creativiteit

De volgende materialen en hulpmiddelen zijn vereist voor implementatie:

 • Katoenen draden van drie kleuren met een dichtheid van 70 m / 50 g - 50 g zwart, geel, wit en beige of roze.
 • Gemerceriseerde natuurlijke draad - een streng zwart, wit, beige en rood.
 • Haken nummer 1,5 en 3,5.

De volgorde van haakwerk haaknaald:

 • Begin met werken met een haak 3,5. Het hoofdpatroon wordt uitgevoerd volgens het telschema (hieronder bevestigd) met kolommen zonder haak. Zorg ervoor dat de nieuwe serie begint met één extra luchtheflus.
 • Bij het wijzigen van kleuren is de laatste lus gekoppeld aan de volgende kleur. De draden worden gekruist vanaf de verkeerde kant.
 • Toevoegingen worden zonder haak gehaakt en het einde van de rij wordt op een spiegelmatige manier uitgevoerd - met kolommen met een haakpatroon.
 • Verliezen aan het begin van de serie worden overgeslagen (maten b / n) en op het einde - gewoon niet gelijkspel.

Ogen zijn gemaakt van gemerceriseerd garen gehaakt 1,5. Begin met het onderste gedeelte - zwarte kleur krijgt 4 bp en sluit dan in de ring. In de resulterende cirkel is gebonden 12 el. b / n en maak 1 verbindingskolom waaraan de witte draad is bevestigd. De helft van de rij is verbonden met 2 el. b / n op de 2e p., 2 eetlepels. s / n in de 3e paragraaf, 3 el. met 2 / n in de 4e steek, 2sts / n in de 5e st., 2 el. b / n in de zesde paragraaf en 1 verbinding. Art. in de 7e n.

Het wordt aanbevolen om een ​​paar te binden - zodat de bijen niet saai zijn, en in de keuken zijn er twee zonnige wezens.

bij gedetailleerd schema

Gedetailleerd schema van de bij

Een andere bron van heldere accenten in het interieur van de keuken kan een gestileerde zon zijn. Een accessoire van een vrolijke oranje kleur vult de ruimte met een zomerse sfeer.

servet ontwerp

In het hart van de "plot" staat het ontwerp van het servet. Je kunt een spectaculair paar maken

Videomastklasse: zeshoekig koekoekje

Het is belangrijk om te weten! Om een ​​dichter product te verkrijgen, rijgt u een draad in twee delen.

Technieken van het haken van haaknaalden met een foto

Haaknaalden worden uitgevoerd in klassieke technieken die de tand des tijds hebben doorstaan. Bij het kiezen van een methode wordt rekening gehouden met een belangrijke factor: de dichtheid van het patroon. Opengewerkte veters zijn geschikt voor servetten, gewichtloze gordijnen en lichte mantels.

Keukenaccessoires moeten de handen beschermen tegen hete pennen en braadpannen. Met een decoratief doel - om een ​​sfeer te creëren en een gevoel dat ze het nog steeds gebruiken.

Klassieke technieken voor het haken van haaknaalden:

 • Kant van Brugge. Een eenvoudige en effectieve manier om hechte knitwear te creëren. Het bestaat uit banden die zijn verbonden met aangrenzende rijen door middel van verbindingspalen en bogen. Hoe korter de hulpelementen, hoe dichter het product.
 • Iers kant. De leider in het creëren van omvangrijke elementen, die vaak worden gebruikt bij het haken van haaknaalden. Technologie stelt ons in staat om originele ideeën te implementeren en mooie producten die door de manier waarop in uw eigen keuken of iemand die je kent zal aanwezig zijn zal vallen te maken.

In veel gevallen kost needlewoman standaard technieken, waaronder zuilen met sc en zonder, geslacht zuilen, bogen, lucht loops en diverse aansluitingen. Werven is echter vaak niet voldoende. Het is tijd om kennis uit te breiden en nieuwe technieken te beheersen.

brugge + borduurwerk

Product in gecombineerde technologie: brugge + borduurwerk

Irish Lace

Het hart van de vierkanten is gemaakt van Iers kant

producten in vrije vorm

Een ongebruikelijk idee voor een product uit vrije vorm

borduurwerk

Bij het maken van deze schoonheid waren er ook geen Ierse technieken

Zelfs bewapend met een schema en een beschrijving, is het niet eenvoudig om een ​​beginneling te haken. Er is niet genoeg vaardigheid, vastberadenheid. Ik wil meer leren over technieken en mijn vaardigheden verbeteren. Dit helpt professionele vrouwen, wier advies hun gewicht in goud waard is. De echte meesters zonder geheimhouding delen geheimen en helpen bij het implementeren van ideeën. In het leven is er een catastrofaal gebrek aan schoonheid. Je kunt de hele wereld niet redden, maar je kunt de keuken eenvoudig versieren.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

1 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map