Wat voor soort behang om te kiezen voor de keuken, en wat niet mag worden gelijmd: behangprioriteiten en taboes

Wat voor soort behang om te kiezen voor de keuken, en wat niet mag worden gelijmd: behangprioriteiten en taboes

Wat voor soort behang om te kiezen voor de keuken, en wat niet mag worden gelijmd: behangprioriteiten en taboes

Wat wallpaper te kiezen voor de keuken om een ​​gezellige, warme, huiselijke sfeer met functioneel en pretentieloos decor te creëren? Het eerste waar we op letten bij het kopen van behang is de kleuring, die zeker een lust is voor het oog. En het is zeker goed, want we moeten "deze mooie bloemen," niet een jaar elke dag te genieten. Het is echter niet de moeite waard om de "kleding" voor de keuken te kiezen, uitsluitend op de kleuring te focussen. In dit geval is het belangrijk om niet alleen stijlvol en originele manier om de muren te ontwerpen te kijken, maar ook om de meest praktische optie afwerkingen, die met succes zal omgaan met veranderingen in temperatuur, hoge luchtvochtigheid, damp, roet en andere functies "hot shop" te vinden.

Behang voor keuken met fruitmotieven en geschikte technische kenmerken

Praktisch behang voor de keuken met fruitmotieven - een veelzijdige optie, geschikt voor elke keuken

Naast de mooie kleuren en mooie texturen, zou het behang voor de keuken aan een aantal eisen en criteria moeten voldoen, geconditioneerd door de specifieke kenmerken van de kamer, waarin dagelijks voedsel wordt bereid en geconsumeerd. Omdat in de meeste huizen de keuken wordt gecombineerd met de eetkamer, is het belangrijk om de harmonie tussen functionaliteit en esthetiek te kunnen observeren. Meestal wordt het keukenbehang gebruikt voor het decoreren van de eethoek. In dit geval helpen ze de kamer visueel te zoneseren.

Criteria voor het kiezen van keukenbehang

 • De keuken wordt regelmatig nat gehouden, inclusief muren, dus keukenbehang moet noodzakelijk vochtbestendig zijn. De meest "delicious" onderdeel van ons leven wordt gehouden in de keuken, echter, is in het proces van het koken op de muren vallen vaak een daling van vet, olie, sappen en andere nare dingen, die, indien goed gekozen materiaal voor de afwerking, vaak dwingt eigenaren om een ​​nieuwe reparatie verzinnen en verander het behang. Waterdichte coating bestand tegen wrijven licht vervuilde plekken met een zachte doek of vochtige spons, zonder het gebruik van detergenten en reinigingsmiddelen. Wasbaar behang is bestand tegen vergelijkbare natte reiniging, maar met toevoeging van speciale reinigingsmiddelen. Maar supermoyuschiesya behang kan weerstaan ​​niet alleen inwrijven met wasmiddel, maar ook borstelen.
 • Een belangrijke indicator voor de kwaliteit van keukenbehang - dichtheid, die direct verband houdt met de sterkte en duurzaamheid van de wanden. Bovendien geldt hoe hoger de dichtheid van het behang, hoe minder poriën erin, waarin vuil zich gemakkelijk ophoopt.
 • Behang voor de keuken moet een hoge lichtbestendigheid hebben, dat wil zeggen, bestand zijn tegen zonnebrand, anders worden ze snel geel en verliezen ze een aantrekkelijk uiterlijk. Dit heeft niet alleen invloed op de esthetiek van het pand, maar maakt het ook onmogelijk meubels te herschikken zonder de muren vooraf te repareren.
 • Een andere belangrijke parameter is dampdoorlatendheid, waardoor de wanden van de keuken snel drogen, wat een positief effect heeft op het microklimaat van de kamer.
 • Als u voor het keukenbehang voor het schilderen kiest, wordt aanbevolen om de voorkeur te geven aan soorten die geschikt zijn voor meervoudige kleuring.
Keukens op de achtergrond van behang met een bloemenpatroon

Licht keukenmeubilair ziet er aantrekkelijk uit tegen de achtergrond van behang met een bloemmotief in pastelkleuren

Bij de keuze van het behang in de keuken, moet u aandacht te besteden aan de etikettering van producten: het pictogram "wave" geeft de vochtbestendigheid van het materiaal, en de "wave brush" verwijst naar de weerstand tegen mechanische beschadiging.

Vanaf gepresenteerd in winkels en markten variëren van modern behang, zowel binnenlandse als buitenlandse, is adembenemend. Elke gril is gemakkelijk te realiseren! Enorme selectie van behang, op het eerste gezicht, geeft ons de mogelijkheid om te kiezen wat we echt nodig hebben, maar de meeste van de gewone man in deze diversiteit kan eenvoudig worden verloren, dus het is beter geschikt voor het afwerken van eten opties te ontdoen.

Helemaal niet geschikt voor het plakken van wanden in het papieren keukenbehang. Laat je niet verleiden door goedkoopheid! Later, zal het je in penny vliegen door zijn onpraktischheid en kwetsbaarheid. Als u een papierachtergrond selecteert, kunt u zich meteen voorbereiden op een nieuwe reparatie. Aan populariteit wint textiel katoen behang, vlas of zijde, alsmede natuurlijke behangpapier gemaakt van bamboe fineer van zeldzame soorten bomen, bladeren en exotische kruiden stengels, natuurlijk, ziet er indrukwekkend uit, maar omdat ze intens absorberen de rook, rook en geuren komende eten, want de keuken is niet de beste oplossing. Acryl uitvoeringen met relief patronen, evenals alle andere vormen van reliëf en golfkarton behang met surround patroon, het beste aan de woonkamer, de slaapkamer of de hal verstrekken - in een keuken mooie bloemen en zavitochki snel bedekt met een donkere coating, die moeilijk op te ruimen, zelfs de schoonmakers zal zijn.

Helder behang kan een belangrijk element van decor zijn

Helder behang met een geometrisch patroon maakt een meer vrolijke eenvoudige instelling van deze keuken

Welk behang om in de keuken te plakken

 • Papieren behang met impregnatie

Papieren behang met een speciale waterafstotende impregnering - de meest betaalbare optie voor het plakken van de keuken. Ze dienen echter niet meer dan drie of vier jaar en bovendien branden ze snel in de zon en verschillen ze niet met speciale decoratieve elementen.

 • Papierbehang met een minimale laag vinyl

Zeer dun behang met een glad oppervlak en, in de regel, een thematisch keukenpatroon, zonder een speciale claim op esthetiek. Hun grootste nadeel is dat je voor het lijmen perfect gladde wanden nodig hebt, anders vallen deuken, scheuren of uitsteeksels meteen in het oog.

 • Vinyl Foam Keuken Wallpaper

Ondanks het feit dat behang van vochtbestendig schuimvinyl met trots keuken wordt genoemd, is het onmogelijk om ze de beste optie voor de keuken te noemen. Een dunne vinyllaag heeft geen speciale duurzaamheid en sterkte, en thematische tekeningen met gastronomische motieven zullen niet iedereen tevreden stellen.

Grijze wallpapers voor de keuken - bruikbaarheid of esthetiek

Vanuit het oogpunt van bruikbaarheid, weet grijs vinylbehang zichzelf niet gelijk, maar als een element van decor is niet altijd geschikt

 • Vinyl behang

De ideale "behang" -oplossing voor muurafwerking in de keuken is vinyl - een kunstmatig materiaal dat niet bang is voor vocht, licht en met succes de gebreken van de muren verbergt. Het belangrijkste is om vinylbehang met een voldoende hoge dichtheid te kiezen, wat kan worden bepaald door een opgerolde rol met je handen in te drukken: als het materiaal tijdens deze manipulatie gemakkelijk kan worden gekreukeld, betekent dit dat het niet voor de keuken zal werken. Vinylbehang bestaat uit verschillende lagen: de onderste laag stof of sterk papier wordt aangevuld met een toplaag van PVC-folie, waardoor deze sterker wordt. Van de positieve eigenschappen van vinylbehang moet worden gewezen op hun duurzaamheid, niet-toxiciteit, vocht- en lichtechtheid, en op resistentie tegen de vorming van schimmels.

 • Compact vinyl
1

De beste optie voor de keuken - compact vinyl - behang met warme stempels, imitatie van steen, structuurpleister, leer, textiel. Compact vinyl kan dapper worden gewreven met een borstel, gewassen, geschraapt zonder angst voor de integriteit van de coating. Het materiaal is duurzaam, maskeert perfect de gebreken van de muren en de originele textuur en verscheidenheid aan kleuren helpen een stijlvolle en harmonieuze inrichting te creëren. Natuurlijk is deze optie niet goedkoop, maar het is de hoogste tijd om te wennen aan het feit dat kwaliteit zijn prijs heeft.

 • Vinylbehang op een non-woven basis

Vinylbehang wordt geproduceerd op papier of niet-geweven basis. Interlining - niet-geweven stof, waardoor het behang krijgen veel positieve eigenschappen: niet verkreukelen, niet overhaast, grote leugen op het oppervlak, zwelt niet, niet zitten, nadat de lijm droog, perfect te verbergen kleine deuken en scheuren, waardoor de muren netjes en verzorgd uiterlijk. Klei, bij behang op papier, direct op de wand, waarna het oppervlak van de liggende vellen vervaardigd drogen door zachtjes rechtgetrokken en afgevlakt.

Keuken RASCH-vinyl met gastronomische motieven - een goede keuze

Keuken vinyl RASCH met gastronomische motieven is al lang populair, regelmatig veranderende de verhalen

 • zeefdruk

Een variëteit aan compact vinyl - meerlagig behang op een papiersubstraat met een buitenste vinyllaag met kunstmatige of zijden draden. Het grootste verschil met conventioneel vinyl is een zijdezacht glanzend glad oppervlak. Het behang is elastisch, voelt stevig aan, is bestand tegen zonlicht, vocht en mechanische schade.

 • Vinyl behang om te schilderen

Er moet speciale aandacht worden geschonken aan wit of gekleurd vinylbehang voor het schilderen, dat desgewenst 5-7 keer opnieuw kan worden geschilderd. Een uitstekende optie voor diegenen die graag de situatie vaak willen veranderen.

 • Glasvezelbehang

Steklooboi heeft een aantal voordelen. Ten eerste missen ze een voedingsmedium voor de ontwikkeling van micro-organismen. Ten tweede accumuleert glas als een diëlektricum geen elektrostatische lading. Ten derde, behang van glasvezel stoot geen giftige stoffen uit in de lucht en veroorzaakt geen allergieën. Tegelijkertijd worden ze gekenmerkt door hoge dampdoorlatendheid, brandveiligheid, alkali- en zuurbestendigheid. Steklooboi verbergt perfect de naden tussen panelen, kleine scheuren en deuken, waardoor een perfect glad, glad en goed gestructureerd oppervlak ontstaat. Na het beschilderen van glasstralen met watergedragen of latexverven, krijgt u een duurzame, duurzame coating die bestand is tegen veelvuldig wassen met een borstel. Recolor zodanig behang zonder het reliëf van het beeld te verliezen en de prestatiekenmerken van het materiaal kunnen tot 12 keer zijn. Steklooboi in de keuken zijn handig omdat ze geen zorgvuldige behandeling en arbeidsintensieve zorg vereisen, wat tijd, geld en kracht bespaart, wat kan worden gericht op aangenamere bezigheden.

Behang met een positief beeld heeft een positieve invloed op de situatie in de keuken

Behang in de keuken, het creëren van een positieve stemming, zal de gemoedstoestand 's ochtends doen toenemen en' s avonds een pacificatie geven

De kleur van het keukenbehang kiezen

Beslissen over de kwaliteit, let op de kleuren van het behang voor de keuken. Voor een kleine keuken is het onwenselijk om behang in donkere kleuren met opvallende verticale strepen en grote contrastpatronen te kopen die de ruimte visueel verder verminderen. In een kleine keuken heeft het de voorkeur om gewoon behang van lichte tinten of behang te gebruiken met een zeldzaam fijn patroon. Vullen met een lichte en warme keuken, waarvan de ramen naar het noorden gaan, helpen zachte kalme tinten in warme kleuren: roze, oranje, geel, crème. Om de gloeiend hete atmosfeer in een zonnige keuken op te frissen en te koelen, wordt het aangeraden koude kleuren te gebruiken: blauw, blauw, grijs, marmer, groen. Vergeet niet dat alle details van het interieur in harmonie met elkaar moeten zijn.

Voor het decoreren van de muren gebruiken ontwerpers meestal rustige gedempte tinten die een algemene achtergrond creëren en de sfeer voor de kamer bepalen. Een combinatie van kleuren en texturen die verschillen in kleur en textuur, stelt u in staat om met succes ruimte te scheiden, bijvoorbeeld om het werkgebied te scheiden van de eetkamer. Neem in elk geval de tijd voor de aanschaf van behang voor de keuken. Weeg alle voor- en nadelen goed af. Waardeer het verkoopproduct onder verschillende lichtomstandigheden: een en dezelfde rol in een verlichte handelshal en in een slecht verlichte keuken kan op totaal verschillende manieren worden waargenomen.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map