Wat is het beste voor de keuken - tegel of linoleum

Wat is het beste voor de keuken – tegel of linoleum

Wat is het beste voor de keuken - tegel of linoleum

De meest populaire vloeren in Rusland zijn volgens statistieken linoleum. Het is een goedkoop en duurzaam materiaal, dat bovendien gemakkelijk te verzorgen is. Keramische tegels nemen alleen de derde plaats in beslag, waardoor een eervol tweede laminaat ontstaat. Maar als het om de keuken gaat, kopen maar weinig mensen een laminaat, omdat dit materiaal bang is voor vocht. Dus, u moet bepalen wat beter is - tegel of linoleum voor uw keuken.

Wat is het beste voor de keuken - tegel of linoleum

Dat is beter - tegel of linoleum

Voor- en nadelen van linoleum

Deze vloerbedekking is gemaakt van polyvinylchloride, dat heterogeen en homogeen is. Heterogeen polyvinylchloride bestaat uit verschillende lagen. De eerste (onderste) laag is de basis van vilt, polyester, jute, PVC. De tweede laag (er kunnen er verschillende zijn) is glasvezel, vinyl geschuimd. De derde (bovenste) laag is een transparante laag zwaar vinyl.

Wat is het beste voor de keuken - tegel of linoleum

Linoleum voor de keuken

Voors van linoleum

 • Een breed scala aan ontwerpen en kleuren. Elke bouwwinkel biedt meer dan 20 varianten van deze coating en de kleur ervan is wat uw hart begeert: met geometrische figuren, patronen, marmer of hout, tegels of laminaat.
 • Kost linoleum goedkoop. De lagere prijsdrempel is van 120 roebel per strekkende meter.
 • Het is heel gemakkelijk om met het materiaal te werken, zelfs iemand die ver van reparatiewerkzaamheden is, zal deze bedekking kunnen leggen.
 • Linoleum is gemakkelijk te onderhouden en vereist geen speciale reinigingsmiddelen.
 • Het materiaal voelt prettig aan, niet zo koud als een tegel. De vloer, bedekt met linoleum, is elastisch en tegelijkertijd vrij zacht. De coating is behoorlijk sterk, vooral als het gaat om slijtvast linoleum.
 • Linoleum, ontworpen voor plaatsen met een hoge verkeerscapaciteit van mensen, dient tientallen jaren, zonder zijn aantrekkelijke uiterlijk te verliezen. Huishoudlinoleum zal ook behoorlijk lang dienen, als je het voorzichtig behandelt.
Wat is het beste voor de keuken - tegel of linoleum

Linoleum voor de keuken

Linoleum minnen

 • Als de ruimte veel zonlicht bevat, kan linoleum kleur verliezen (in de zon verbranden).
 • Het materiaal is niet bestand tegen mechanische invloeden. Als er een mes of vork op valt en als u er in schoenen met stiletto's overheen loopt, kan dit de vloerbedekking beschadigen.
 • Linoleum tolereert geen temperatuurdaling.
 • Het kan vlekken lijken. Vet, aceton, verf en andere onaangename stoffen worden bijvoorbeeld zeer slecht van het oppervlak van het linoleum afgewassen. Maar de vlek verschijnt niet, als hij onmiddellijk reageert en wegvaagt wat er is gedruppeld of gemorst.
 • Linoleum is bang voor chemicaliën. Het kan worden verwend met een aantal agressieve schoonmaakmiddelen. Er zijn vlekken, vlekken en zelfs kale plekken, dus gebruik alleen linoleumremedies voor het wassen van de vloer.
Wat is het beste voor de keuken - tegel of linoleum

Slecht gemaakt linoleum kan het interieur bederven

Keramische vloertegels in de keuken

De keuken wordt beschouwd als een kamer met veel verkeer, dus als vloerbedekking gebruiken velen keramische tegels. Overweeg de verdiensten en tekortkomingen van dit materiaal.

Voordelen van keramiek

 • De tegel is veel sterker dan linoleum. Het kan tientallen jaren dienen en tegelijkertijd blijft het uiterlijk aantrekkelijk.
 • Een enorm scala aan kleuren en texturen. In de bouwwinkels zie je niet alleen keramische tegels, maar ook verschillende soorten porseleinen tegels en glazen tegels. Keramische tegels kunnen een mat of glanzend oppervlak hebben, zijn versierd met een patroon voor hout, steen, metaal.
 • Keramische tegels zijn bestand tegen temperatuurschommelingen, zodat ze zowel binnen als buiten het pand kunnen worden gelegd (bijvoorbeeld op een veranda of een open terras).
 • De vochtbestendigheid van het materiaal is hoog. De tegel passeert zonder problemen een eventuele overstroming.
 • De tegel is bestand tegen vlekken en chemicaliën. U zorgt eenvoudig voor de vloer waarop de tegels worden gelegd, omdat het materiaal niet bang is voor enige chemie en de vlekken erop "niet plakken".
Wat is het beste voor de keuken - tegel of linoleum

Tegel in het interieur van de keuken

Nadelen van tegels

 • Ondanks alle voordelen heeft tegel verschillende nadelen. En de belangrijkste van hen is de kilheid. De tegels kunnen alleen worden verwarmd door een "warme vloer" -systeem te installeren.
 • Hoge (in vergelijking met linoleum) prijs. Soms, om een ​​vloertegel te kopen, moet je een aanzienlijke hoeveelheid geld neerleggen, vooral als je dure tegels van hoge kwaliteit koopt, in plaats van goedkope Chinese namaak.
 • Tegel is een nogal gecompliceerd materiaal. En als met linoleum niet alleen een beginnende bouwer het aankan, maar zelfs een persoon die verre van reparatiewerkzaamheden uitvoert, kan alleen een bekwame tegelkenner kwaliteitstegels plaatsen. Tegelmontage is een ingewikkeld en arbeidsintensief werk en als u wilt dat het mooi wordt aangelegd, moet u niet alleen betalen voor de tegel zelf, maar ook voor het werk van een specialist.
 • Grout verliest snel zijn uiterlijk. Als de tegel tientallen jaren mooi blijft, breekt de voeg voor de intertitic-verbindingen vrij snel af. Gebruik daarom een ​​pleister donkerder en kies speciale middelen voor de verzorging van intertiele naden. Uitstekende spray SILIT BANG voor tegelverzorging. Het verwijdert schimmel en allerlei soorten vuil. Het moet op de tegel en naden worden gespoten, gedurende 10 minuten worden gelaten en worden gespoeld met water.
 • Gevaar voor verwonding. Als een helder kind in de keuken op de linoleumvloer valt, doet het niet zoveel pijn als op de tegelvloer vallen. Bovendien worden de tegels waarop water wordt gegoten erg glad. Maar de meeste fabrikanten hebben hier al aandacht aan besteed en om het probleem op te lossen, maakt u een tegel met een speciale reliëfcoating. Dankzij hem kun je je zelfverzekerd voelen, zelfs op de natte vloer.
Wat is het beste voor de keuken - tegel of linoleum

Tegel is een mooi en slijtvast materiaal

Wat is beter - tegel of linoleum: we trekken conclusies

Samenvattend al het bovenstaande, kan worden opgemerkt dat beide materialen geschikt zijn om in de keuken te worden gestileerd. Waarschijnlijk zal linoleum echter snel uitvallen, omdat elke mislukte val van zware en scherpe voorwerpen, die in de keuken wordt gebruikt, de schade kan veroorzaken. Hetzelfde kan gezegd worden over de vlekken. Een boterham, gemorst sap, koffie of hete olie kan vlekken achterlaten.

Tegel - afwerkingsmateriaal, ideaal voor in de keuken, als u geen rekening houdt met de kou. Hoewel, als je naar huis schoenen gaat, maakt het je niet uit. Het belangrijkste is om een ​​tegel met een mat oppervlak te kopen, omdat glans verwondingen kan veroorzaken.

Wat is het beste voor de keuken - tegel of linoleum

De combinatie van tegels en linoleum op de vloer in de keuken

Zo is de tegel sterker, betrouwbaarder en duurzamer dan linoleum. Maar dit betekent niet dat linoleum in de keuken niet kan worden gebruikt. Wees voorzichtig met deze coating. En je kunt zelfs deze twee materialen combineren, een sterke tegel in het werkgebied plaatsen en linoleum in de eetkamer, aangenaam om aan te raken.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 7 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map