Tapijten en tapijten thuis schoonmaken: volksremedies of verdwijnen

Tapijten en tapijten thuis schoonmaken: volksremedies of verdwijnen

Tapijten en tapijten thuis schoonmaken: volksremedies of verdwijnen

Moderne vloerbedekkingen verbazen zich over de verscheidenheid, maar ondanks dat verliezen tapijten hun populariteit niet. Als u besluit om deze vloerbedekking in uw huis te kiezen of al hebt gekozen, wordt u niet belet te weten hoe u het tapijt thuis kunt reinigen en hoe u er verschillende vlekken uit kunt verwijderen. We zijn klaar om de geheimen van de zorg voor het tapijt te delen.

Om langdurig te strijken om een ​​aantrekkelijk uiterlijk te behouden, moet het regelmatig worden gereinigd

Door de tijdige reiniging van tapijten blijven ze lang mooi

Wanneer tapijt reinigen noodzakelijk is

Soms is het tapijt uitwendig schoon, maar het ruikt slecht. Het gebeurt, als hij in de keuken ligt, waar hij de geuren van voedsel absorbeert. Ook absorbeert het de geuren van huisdieren. Reiniging is noodzakelijk als het tapijt na verloop van tijd stoffig is geworden. En tot slot, als je op de hoes een vervelende plek hebt geplant. U hoeft alleen maar een schuimende oplossing van "Vanish voor tapijten" op het oppervlak van het tapijt aan te brengen en na een tijdje te stofzuigen. Ondertussen is schoonmaken niet beperkt tot het gebruik van deze, ongetwijfeld een goede tool.

Tapijtvlekken kunnen worden verwijderd met moderne reinigingsmiddelen

Met tapijten van moderne materialen kunt u de meest complexe plek verwijderen

De keuze voor het reinigen van het tapijt hangt af van het type product en de manier waarop het is bevuild. Als de lengte van de stapel en de dikte verschillend zijn, moet u deze op verschillende manieren reinigen. Allemaal zonder uitzondering verzamelen coatings op tijd deeltjes van vuil en stof. Chemische reinigingsmiddelen werken volgens dit principe: ze verzamelen deze vuildeeltjes, lossen ze op, heffen ze op en zijn daar gemakkelijk schoon te maken met een stofzuiger. Instructies voor het gebruik van dit of dat product zijn te vinden op de verpakking, maar onthoud de vlekken. Als ze op het tapijt liggen, moeten ze worden verwijderd en vervolgens worden schoongemaakt.

Hoe een tapijt thuis te reinigen: folk-methoden

Sneeuwschoonmaak

In de winter maken veel huisvrouwen het tapijt in de sneeuw schoon. Als je zo'n mogelijkheid hebt, kun je het proberen. Eerst moet je lay-out op het oppervlak van pure sneeuw, sneeuw op de top met een bezem, wacht een tijdje het smelt, en dan de sneeuw wegvegen. De procedure kan verschillende keren worden herhaald.

Aan het einde van de reiniging zult u zien hoeveel vuil er van uw tapijt in de sneeuw achterblijft. De huisvrouwen zijn soms net verbaasd en weten zeker dat ze het tapijt grondig hebben schoongemaakt. In feite is chemisch reinigen veel effectiever. Als ze een dik schuim vormen dat vuil op het oppervlak duwt, vormt de sneeuw water, dat daarentegen de stapel bezinkt en het vuil nog dieper boort. Een deel van het stof gaat natuurlijk naar de sneeuw, maar sommige blijven in het tapijt.

Sneeuwschoonmaken is goed voor degenen die geen chemische schoonmaak van het huis krijgen (bijvoorbeeld als iemand een allergie heeft).

Met behulp van sneeuw kun je oud en stoffig tapijt opfrissen

Traditionele tapijtreiniging met sneeuw verfrist en verwijdert stof goed

Tapijt reinigen met zout en brouwen

Je hebt een groot keukenzout nodig, dat dicht bestrooid moet worden met tapijten. Zout zou er een poosje op moeten liggen, dan zou een harde bezem gedrenkt in heet zeepwater het zout wegspoelen. Spoel de bezem in warm water als deze vies wordt.

Als je een donker paleis hebt, kun je het schoonmaken met theebier. Hierna zal de kleur veel vers zijn. Wring de gemorste theeblaadjes goed uit, strooi het op het tapijt en veeg het na een tijdje met een bezem.

Zaagsel, benzine en wasmiddel

Geloof het niet, maar met dit mengsel kun je het tapijt schoonmaken. Maak eerst een mengsel van benzine en wasmiddel, neem de componenten in gelijke hoeveelheden, bevochtig het met zaagsel en verdeel het gelijkmatig over het oppervlak en veeg de bezem na een tijdje.

Een oplossing van azijn

1

Azijn, net als thee, verfrist de kleur perfect. Stofzuig eerst het tapijt en bereid vervolgens een azijnoplossing (een eetlepel azijn per liter water). Bevochtig de borstel met de voorbereide oplossing en maak het tapijt schoon in de richting van de stapel.

U kunt het tapijt van het huis schoonmaken met behulp van effectieve reinigingsmiddelen

Met moderne, effectieve reinigingsmiddelen kunt u tapijten thuis reinigen

Vlekken van het tapijt verwijderen

Alle bovenstaande methoden kunnen het tapijt van het huis alleen reinigen als er geen vlekken op zitten. Als ze beschikbaar zijn, worden folk remedies voor hen uitgevonden. De keuze voor deze of die reinigingsmethode hangt af van de aard, "leeftijd" en de grootte van de plek. Als u verse vlekken verwijdert, moeten deze altijd worden verwijderd van de randen naar het midden (ongeacht het type vervuiling). Als je het tegenovergestelde wrijft (van het midden naar de rand), wordt de plek alleen maar groter.

Als het tapijt in de keuken ligt, is het waarschijnlijk dat er vlekken op vet, alcoholische dranken, thee, koffie, cacao en sappen op komen.

Een universele vlekverwijderaar doet dat. Het is noodzakelijk om een ​​deel van een afwasmiddel (altijd kleurloos), ¼ kopje ammoniak, dezelfde hoeveelheid azijn te nemen, 8 lepels water aan het mengsel toe te voegen. In de regel verwijdert een dergelijke oplossing alle vlekken. Breng het aan op de vlek en wrijf van de randen naar het midden en maak het vervolgens schoon met een stofzuiger. Als u niet van de vlek kunt afkomen, neem dan contact op met een stomerij.

Het reinigen van het tapijt met speciale apparatuur kost minder tijd

Om vlekken te verwijderen, kunt u speciaal gereedschap gebruiken

Vlekken van alcohol worden als volgt verwijderd. Eerst moeten ze worden afgeveegd met een reinigingsmiddeloplossing in warm water en vervolgens worden gespoeld met een oplossing van azijn en warm water.

Vlekken van rode wijn en sappen, zowel groenten als fruit, zijn goed verwijderd met water met ammoniak. Als vlekken van koffie, cacao of thee op uw tapijt verschijnen, verwijder ze dan met een oplossing van koud water met glycerine (één eetlepel glycerine per liter water).

Het is het moeilijkst om vlekken te verwijderen uit colognes en parfums. Als je paleis zo'n lot heeft ondergaan, probeer dan de vlekken te verwijderen met warm water, waarin een goed reinigingsmiddel is opgelost.

Vlekken van mayonaise en andere sauzen worden op dezelfde manier verwijderd als vette vlekken - warm water met poederreiniging of benzine. Maak van deze twee ingrediënten een pap en plaats deze op de vlek.

Hoe een wollen tapijt te reinigen

Wollen tapijten zijn een speciale soort vloerbedekking. Ze zijn heel mooi en aangenaam om aan te raken, milieuvriendelijk. Maar zonder de juiste verzorging verliezen ze vrij snel hun aantrekkelijke uiterlijk. Om het wollen tapijt te reinigen, is het raadzaam om een ​​wasstofzuiger en een speciale reiniger voor het reinigen van dergelijke tapijten te gebruiken, evenals een zachte borstel.

Eenmaal per week een stomerij doen - gewoon stofzuigen. Het wordt niet aanbevolen om een ​​penseel met luspool te gebruiken. Het wordt aanbevolen om een ​​keer per jaar een wollen tapijt op straat te pakken en uit te kloppen. Klop uit tot het stopt met het gieten van stof.

Woltapijt moet zorgvuldig worden schoongemaakt

Tapijten van natuurlijke wol moeten worden gereinigd, met inachtneming van de voorzorgsmaatregelen

De eenvoudigste manier om een ​​wollen tapijt te reinigen - met de hulp van grote keukenzout. Bestrooi het, laat een half uur staan ​​en noteer het zout met een natte bezem.

Er wordt eens per maand nat gereinigd. Koop voor dit doel een speciale neutrale schuimoplossing - "shampoo voor het reinigen van tapijten." Het product moet specifiek zijn ontworpen voor wollen tapijten. Het gebruik van een gewoon middel kan zowel de kleur als de structuur van het tapijt beschadigen.

Vergeet niet dat een wollen tapijt nooit tegen een stapel moet worden gewreven. Zorg voor een natte reiniging voor een natte reiniging. Het wordt niet aanbevolen om harde borstels te gebruiken voor het reinigen.

Hoe maak je een verdwijntapijt schoon

De meest populaire methode voor moderne huisvrouwen is om de "Vanish voor tapijten" te gebruiken. En dit is niet omdat de 'tapijtbezitters' de middelen van het volk niet vertrouwen, maar alleen omdat ze te lui zijn om oplossingen en pap te bereiden, zout te morsen of gemorst bier te besparen. Hoe Wanish gebruiken?

Werken met

Tapijtreiniging met behulp van professionele apparatuur en reinigingsmiddelen geeft een uitstekend resultaat

Het is noodzakelijk om een ​​deel van het geconcentreerde product (shampoo voor tapijten) te mengen met negen delen water. Het water moet warm zijn, maar niet heet - ongeveer 40 graden. "Vanish" moet in een schuim worden geslagen. Het is het schuim dat wordt gebruikt voor het reinigen - het opwaaien van stof en vuil op het oppervlak van het tapijt is gebaseerd op het feit dat de luchtbellen samen met het vuil opstijgen. Klop daarom de oplossing goed door.

Breng het schuim aan op het hele oppervlak, neem hiervoor een spons of borstel. Wanneer het gehele oppervlak is bedekt met schuim, ga dan direct verder met reinigen. Gebruik dezelfde borstel of spons. Schuim wordt in cirkelvormige bewegingen in het tapijt gewreven, vooral voorzichtig op plaatsen waar vlekken zijn. Als er vlekken zijn, spat dan een paar minuten voor het begin van de reiniging weg van de vlek (geconcentreerd, uit de fles) op de vlek.

Stofzuigers worden tegenwoordig vaak gebruikt voor het reinigen van tapijten

Een populaire methode om tapijten te reinigen, is het reinigen met een stofzuiger

Hoe de levensduur van tapijten verlengen

Om niet te hoeven nadenken over het reinigen van het tapijt met vlekken, is het beter om van tijd tot tijd preventief schoon te maken. Als een beits wordt geplant, is het beter om meteen door te gaan om deze te verwijderen: een nieuwe plek wordt beter en gemakkelijker verwijderd.

Schoon tapijt verbetert de sfeer in de kamer

Schone vloerbedekking creëert een sfeer van gezelligheid en welzijn in de kamer

Als u het huis schoonmaakt, gebruik dan geen erg heet water, vooral niet als het wollen is.

Zorg ervoor dat je tapijt na het wassen of schoonmaken snel droogt, omdat lange vochtigheid de structuur van het tapijt vernietigt. Hij verdwijnt dan snel en duurt daarom niet lang.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 7 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map