Tapijtbekleding voor het huis: we kiezen voor kwalitatieve kovrolin

Tapijtbekleding voor het huis: we kiezen voor kwalitatieve kovrolin

Tapijtbekleding voor het huis: we kiezen voor kwalitatieve kovrolin

De vloer is een van de meest zichtbare delen van de kamer, dus het is belangrijk om een ​​kwaliteitstapijt te kiezen. Onder consumenten is dergelijk materiaal als tapijt populair. Wat is het verschil tussen tapijt en gewoon tapijt? Het tapijt heeft een bepaalde maat, afgewerkt ornament of patroon, terwijl tapijt een rolmateriaal is. De lengte van de rol is vrijwel onbeperkt, wat ideaal is voor lange ruimtes. Tapijt is dezelfde vloerbedekking als linoleum, laminaat of parket. Tapijten voor het huis hebben bijna dezelfde structuur. Als je ze in een sectie bekijkt, kun je een stapel, een primaire voering (basis) en een secundaire voering selecteren, die uit een bevestigingslaag bestaat.

Op de vloer, bedekt met tapijt, kun je zitten, liggen, tafelgames spelen en andere spelletjes spelen met kinderen

Tapijt voor thuis bedekt het vloeroppervlak bijna volledig, waardoor een gevoel van comfort en gezelligheid ontstaat

Een van de verdiensten van tapijt is dat het subtiel de huid beïnvloedt, terwijl het comfort biedt tijdens het lopen. Hiermee kunt u het gebruiken in de slaapkamer, kinderkamer, woonkamer, hal, enz. Tapijt is een goed geluidsisolatiemateriaal. Het vermindert de verspreiding van geluiden, wat vooral belangrijk is in gebouwen met meerdere verdiepingen. Het niveau van geluidsabsorptie hangt af van de kwaliteit van het materiaal, is ongeveer 25-30%. Bovendien is de tapijtbekleding duurzaam, de periode van intensieve werking gemiddeld 10 jaar.

Over dekking met een lange stapel om er harder uit te zien, maar het ziet er indrukwekkender uit

Dekking met een lang dutje (fries) is bijzonder populair, ondanks de vrij arbeidsintensieve zorg

Hoe tapijten kiezen voor uw huis: een verscheidenheid aan tapijten

Als u een tapijt kiest, moet u de samenstelling van het garen bepalen, dat bij de productie wordt gebruikt. Moderne coatings zijn gemaakt van natuurlijke en synthetische vezels. Natuurlijke vezels zijn onderverdeeld in dieren (konijn, geit, schaap, kameel) en groente (vlas, katoen, enz.). Onder natuurlijke coatings zijn de meest voorkomende wol en gemengd. Mengsels bevatten van 10 tot 30% wol. Het voordeel van wol is dat het plastic is en dat de vezels een bepaalde vorm lang kunnen opslaan. Wollen garen biedt een lage vochtdoorlatendheid, hoge elasticiteit en elasticiteit.

Een van de voordelen van tapijt van natuurlijke wol is duurzaamheid en een aantrekkelijk uiterlijk

Tapijt met natuurlijke wol heeft veel voordelen en ziet er stijlvol en indrukwekkend uit.

Type garen

Dekking van natuurlijke wol zorgt voor een gunstig microklimaat. Als er een hoge luchtvochtigheid in de kamer is, absorberen de vezels vocht. Als de lucht droog is, verspreidt het materiaal het geaccumuleerde vocht in de vorm van stoom. De wol die wordt gebruikt in het productieproces wordt behandeld met speciale antimotemiddelen, waardoor de levensduur van het materiaal wordt verlengd. Het nadeel van een dergelijke vloerbedekking zijn de kosten. In de regel is tapijt van natuurlijke vezels veel duurder dan analogen gemaakt van synthetisch garen. Bovendien, hoe meer wol een deel van het materiaal is, hoe hoger de prijs.

Een meer betaalbare vloerbedekking is een synthetisch vezelmateriaal. Synthetische vezels worden geproduceerd in het proces van speciale chemische verwerking. De belangrijkste vezels die worden gebruikt bij de vervaardiging van tapijt zijn polyacryl, polypropyleen, polyester en polyamide (nylon). Het voordeel van dit materiaal is de hoge weerstand tegen scheuren, breuken en belastingen. De coating van synthetisch materiaal is in de regel homogener dan de natuurlijke.

Tapijt gemaakt van synthetische materialen is duurzaam, gemakkelijk te gebruiken en mooi

Synthetisch tapijt is gemakkelijk te reinigen, ziet er goed uit en is bestand tegen mechanische invloeden

Alle soorten synthetische coatings hebben hun eigen kenmerken. Als u nadenkt over het kiezen van tapijten voor uw huis, zodat ze van hoge kwaliteit, duurzaam en tegen een relatief lage prijs worden verkocht, moet u opletten voor nylon (polyamide). Nylon coating is zeer goed bestand tegen schuren en draaien, waardoor het ideaal is voor een kinderkamer. Het verouderingsproces heeft bijna geen effect op nylonvezels. Ze blijven lang zacht, vervagen niet, houden een goede stapel, ze hebben bijna geen deuk van het meubilair. Nylon is eenvoudig te reinigen, het verwijst naar de meest duurzame materialen in zijn groep. De levensduur, opgegeven door de fabrikant, is 10-15 jaar. Nylon (polyamide) heeft één nadeel: het accumuleert een synthetische lading van elektriciteit. Dit probleem kan worden opgelost door het oppervlak met speciale middelen te behandelen.

Een goedkoper materiaal in vergelijking met nylon is een tapijt van acryl- of polyestervezels. Deze coating is minder duurzaam (deze dient 5-8 jaar), stijver, het is moeilijker om hem te reinigen. Veel mensen schenken echter geen aandacht aan deze tekortkomingen, omdat acrylvloeren er fantastisch uitzien en aanvoelen als wol.

De polypropyleencoating verliest geen structuur en kleur, is niet belast met statische elektriciteit, is gemakkelijk te verzorgen, maar is gevoelig voor vloeistof. Als gevolg van veelvuldig contact met vocht, kan het vervormen.

Tapijt met korte stapel is zeer geschikt voor kantoorpanden en winkelcentra

Tapijt met een zeer korte pool geschikt voor ruime kamers met intensieve mechanische belasting op de vloer

Methode van productie

Door de manier van productie, is het tapijt verdeeld in drie soorten: tufsteen, geweven en naaldgestanst. Geweven - de duurste, maar duurzaam. Het is gemaakt in hetzelfde type als gewone tapijten. Dit materiaal is "op een natuurlijke jutebasis." Met de tuffing-methode wordt de draad in de basis gebracht en met kleefstofsamenstelling gefixeerd. De populariteit van deze technologie wordt bepaald door verschillende ontwerpen van vloerbedekking: pool en lus. Het lusmateriaal heeft een stijve basis, die een hoge slijtvastheid garandeert.

Stapel type

1

Tapijt is ingedeeld volgens de methode van het weven (type) van stapel. Het tapijt kan kortharig (2-3 mm), middelgroot (5-8 mm), op grote hoogte (8-20 en groter dan mm) zijn. Bovendien zijn er coatings op enkel niveau en meerdere niveaus. Dankzij het gebruik van lussen met verschillende hoogtes, kunt u een driedimensionaal ornament of een patroon op het oppervlak maken. Dit idee geeft de ruimte een speciale stijl, maar houd er rekening mee dat het volumetrische gedeelte moeilijk te reinigen is.

Houd schoon Een stijlvolle vloerbedekking met lussenpool zal niet gemakkelijk zijn

Vloerbedekking met lussenpool ziet er indrukwekkend uit, maar de zorg daarvoor hangt samen met bepaalde moeilijkheden

Lusstapel op meerdere niveaus (scroll) is een mengeling van ongesneden en bijgesneden loops. Naast de lus zijn er ook enkele vezels die de coating een elegant uiterlijk geven. Meerlagige luspool wordt gekenmerkt door presentabiliteit, goede duurzaamheid. Hiermee kunt u een scroll maken in de woonkamers, gangen en woonkamers.

De vloer van de slaapkamer is geschikt katlup katlup, zacht en aangenaam, met ongewone textuur

Tapijt met een reliëfpatroon, zacht om aan te raken, perfect voor een slaapkamer

Katlup wordt voornamelijk in slaapkamers gebruikt. Het creëert "vlekken" van uitgesneden lussen, een indruk van convexiteit. Velours - eenniveaupeutje van ongedraaide draad. Het is een gesneden, continue massa van vezels. De bovenkant van de villi is zo gevlokt dat het oppervlak uniform is, aangenaam aanvoelt. Velours is het gemakkelijkst te onderhouden, maar in een versie van één ton kunnen er tekenen zijn van meubels of stappen. Dit type dutje wordt meestal gebruikt voor kinderkamers, woonkamers en slaapkamers.

Frise is een type tapijt met een gedraaide en hoge pool. De vloerbedekking met een dergelijke stapel heeft een krullende uitstraling. De filamenten worden gefixeerd door een warmtebehandeling. De fries wordt in verschillende versies uitgevoerd. De eenvoudigste - met gespleten pool, complexer wordt als twee factoren beschouwd - van vezels van verschillende dikten.

Het is heel belangrijk om de juiste kleur voor het tapijt voor het huis te kiezen. Textuur en schaduw beïnvloeden de situatie van de kamer, dus voor gebouwen die een zonnige kleur hebben, is het beter om abrikoos, geel, beige te gebruiken. Groene en blauwe kleuren zijn geschikt voor een kamer met fel licht of een groot aantal ramen.

Tapijtverzorging

Tapijt moet regelmatig worden schoongemaakt. Het is noodzakelijk om vlekken van de coating te verwijderen. Dit zijn verschillende maatregelen: ze worden gereinigd om stof te verwijderen, liefdevol geabsorbeerd door de coating - de vlekken kunnen goed op hun plaats blijven. Gereedschappen, handgereedschap en reinigingsmiddelen zijn gekozen, op basis van het coatingmateriaal, de eigenschappen.

Regelmatige reiniging van natuurlijk tapijt

Het natuurlijke oppervlak wordt gereinigd met een conventionele stofzuiger, uitgerust met een speciale borstel, speciaal ontworpen voor het tapijt. Deze borstel draait, waardoor de samenhangende villi worden gescheiden, en de verontreinigingen die ertussen vastzitten, gemakkelijk worden verwijderd. Gebruik categorisch niet het gebruik van een wasstofzuiger: het natuurlijke dutje wacht er gewoon op - hij droomt van het absorberen van het vocht hoeveel het zal passen. Wol tot onfatsoenlijkheid is hygroscopisch. Nat haar - een huis voor schimmels, andere paddestoelen en allerlei microscopische levende wezens. Nat reinigen is aan te raden om het uiterst zelden of helemaal niet te doen, het droog te vervangen - medicijnen zijn duurder, maar het tapijt zal langer meegaan en de atmosfeer in het huis zal gezond zijn.

stofzuiger voor tapijt

Tapijtstofzuiger voor tapijt

In het draaiende gedeelte. Indien gewenst kan het worden verhoogd en gebruikt als een standaardborstel voor gladde oppervlakken.

Regelmatige reiniging van kunsttapijt

Met synthetische coating is de situatie meerdere malen eenvoudiger - de reinigingsstofzuiger lost de reiniging ervan met succes op. Synthetische vezels vocht of neemt helemaal niet of in zeer kleine hoeveelheden, dan rustig geeft. Het wordt echter afgeraden om een ​​moeras aan te leggen - overtollig vocht moet worden verwijderd. Kunstmatige tapijtbedekkingen worden behandeld met speciale samenstellingen die de afstotende eigenschappen van het materiaal verbeteren (vuil kleeft niet aan) en overtollig vocht neutraliseert het resultaat van een dergelijke verwerking, waardoor het niet nodig is om synthetisch tapijt te gebruiken.

stofzuiger

Wassen stofzuiger

Synthetische stoffen worden gebruikt vanwege de eigenschappen, waaronder de afwezigheid van een medium voor het fokken van teken en andere kleine items, maar als u de dekking niet met een benijdenswaardige regelmaat reinigt of laat verdorren, zal de geaccumuleerde vervuiling van deze omgeving creëren. Tegenstanders van vooruitgang, met name huishoudelijke apparaten, die liever met vuil omgaan door een banale bezem of een handborstel, is het beter om het tapijt helemaal te weigeren. Deze antediluviaanse gereedschappen zijn goed voor het reinigen van tegelvloeren, maar niet voor tapijten (ongeacht de grondstoffen).

Stoomgenerator

Hete stoom is een redelijk effectieve reiniger. De verwerking van het tapijt met een stoomgenerator kan eens per maand in het hele appartement, eenmaal per week, in de kinderkamer. Is het mogelijk om een ​​stoomgenerator met een coating te reinigen (de methode is niet geschikt voor alle soorten tapijt), het is noodzakelijk om deze te herkennen in het stadium van verwerving van het wiel. Het voordeel van verwerking is een hoge temperatuur, die huisstofmijten en soortgelijke wezens vernietigt.

stoomgenerator

Stoomgenerator

ultraviolet

Theoretisch genoeg komt zonlicht door het raam. Niet alle kamers hebben echter het geluk om aan de zonnige kant te zijn. In gearceerde gebieden moet u kunstmatige ultraviolet gebruiken. Speciaal voor de verwerking van tapijten en soortgelijke coatings worden apparaten vervaardigd die het oppervlak met ultraviolette straling verwerken. De apparatuur is professioneel. Het is nauwelijks mogelijk om het te vinden in de "Eldorado". De kosten maken je ook niet gelukkig. Het is veel gemakkelijker om de verwerking in een schoonmaakbedrijf te bestellen of een ultravioletlamp voor thuis te kopen (dit is niet alleen handig voor tapijten). Eens in de drie maanden "loop" UF op het tapijt, maar in de kinderkamer wordt aanbevolen om de coating meer dan eens per tien te behandelen.

Bij het gebruik van krachtige kwartslampen zijn er enkele beperkingen:

 1. Lampen open type heeft een negatief effect op alle levende organismen, daarom is het niet alleen nodig dat mensen de kamer verlaten, maar ook om de planten uit te schakelen, om nog maar te zwijgen van de zeehonden. Straling desinfecteert de kamer en het oppervlak (werkt rechtstreeks met de lucht in de kamer), maar het leven van dergelijke doses UF is gecontra-indiceerd.
 2. Lampen van een gesloten type hebben geen negatief effect (desinfectie vindt plaats in een speciale kamer waar lucht en gebouwen terechtkomen), maar dergelijke apparatuur wordt thuis niet gebruikt.

Het is beter om een ​​kleine lamp te kopen, bedoeld voor therapeutische verwarming - het is genoeg om het tapijt te hanteren.

Een klein educatief programma op UF

Diepe reiniging

De behoefte aan grondige reiniging is zeldzaam, maar u kunt het proces niet verwaarlozen. Ten minste één keer per zes maanden (en bij voorkeur elke 3 maanden) moet u de coating verwerken, ondanks de visuele zuiverheid ervan. Gebruik voor een diepe chemische reiniging een speciaal poeder. De structuur van zijn korrels is vergelijkbaar met de structuur van de spons, maar absorbeert vocht en vervuiling. Het poeder wordt aangebracht op de coating. Tijdens het vullen van de sponzen verandert het van kleur. Verwijder de formulering met een conventionele stofzuiger. Voor gebruik is het nodig om het poeder op een klein stukje coating te testen, omdat het niet bekend is welke kwaliteit de kleurstoffen van uw tapijt een lichte glade hebben gemaakt en hoe reiniging deze zal beïnvloeden.

diepe reiniging

Diepe reiniging is een visueel proces

wassen

De Prababushkin-methode is in de vergetelheid geraakt door het plakken van tapijt aan de oppervlakte en is teruggekeerd vanwege het verschijnen van nieuwe technologieën voor het leggen van de coating:

 • gratis,
 • krabben.

Vrij leggen is eenvoudig als twee keer twee - het tapijt wordt op zo'n manier verspreid dat er 5-10 cm materiaal in de muur komt. Dit alles wordt door de plint gefixeerd en dan het overtollige stuk afgesneden (plinten worden speciaal gekocht, je moet de verkoper een sokkel vragen met een kabelkanaal).

Krabben is een meer gecompliceerde methode:

 • op de omtrek van het bevestigen van de flipper rails;
 • leg het substraat;
 • De coating wordt uitgerekt en bevestigd aan de rails.

Deskundigen zijn hier nodig - vaardigheden zijn vereist: het vastmaken van tapijt op rekken is niet zo eenvoudig. In tegenstelling tot krabben, is losse styling niet lang. Maar het is optimaal voor fans om de dekking vaak te veranderen. Beide methoden zijn goed omdat het tapijt op elk moment kan worden verwijderd, gewassen en teruggebracht naar de plaats. Wat betreft het wassen zelf, is het absoluut niet aan te raden om het zelf te doen: ten eerste is het moeilijk; ten tweede heeft het speciale apparatuur nodig.

vrij leggen

Gratis leggen

Verwijdering van geuren

Volgens de beloftes van de producenten zou het chemische aroma van de coating binnen maximaal een week moeten verdwijnen. De praktijk toont anders - de termijn strekt zich vaak uit tot drie weken. Met deze geur is het niet nodig om te strijden - het is genoeg om een ​​dekking te plaatsen niet onmiddellijk na de aankoop, maar binnen drie weken. De "geur" ​​kan echter opnieuw verschijnen als u iets op het tapijt giet. En hier is het al nodig om maatregelen te nemen:

 • droog zorgvuldig de coating,
 • behandelen met fungicide,
 • schoon,
 • bestralen UF of behandelen met ozon.

Als het probleem wordt verwaarloosd (de plas niet op tijd heeft opgemerkt en de schimmel zich heeft verspreid naar een groot gebied), kunt u zelf worden gekweld totdat het tapijt volledig is ingewreven - het is gemakkelijker om naar specialisten te gaan. Ze zullen alles voor vijf doen met een plus.

Dierengeuren (onze favoriete zeehonden gedragen zich soms slecht) worden op een iets andere manier verwijderd. Het aangetaste karkasdeel is geïmpregneerd met waterstofperoxide (3% oplossing), de overmaat peroxide wordt verwijderd met een droge doek. In plaats van peroxide gebruiken ze soda en azijn, ammonia, maar het is veel gemakkelijker om een ​​speciaal hulpmiddel te krijgen dat speciaal is ontworpen voor vloerbedekking in huizen met schadelijke zeehonden.

kat

Kat op het tapijt

Vlekken verwijderen van het tapijt

Het wordt geadviseerd om vlekken onmiddellijk van het tapijt te verwijderen. We raden u aan vlekken op alle oppervlakken op deze manier te behandelen - onmiddellijk vernietigen. Niet alle plekken gedragen zich echter netjes - sommige verstoppen zich voor de ogen. Vooral in de kinderkamer - in het leven - opportunisten die geen demografische problemen kennen.

kind op het tapijt

Kind op het tapijt

Is je tapijt nog steeds schoon?

Als de vlek wordt gedetecteerd op het moment van optreden:

 1. De vloeistof wordt verwijderd met een goed absorberend materiaal (servetten, sponsen, toiletpapier).
 2. De dichte substantie (honing, jam, gecondenseerde melk) wordt eerst verwijderd met een banale lepel, die het in de richting van de rand van de vlek aan zijn centrum harkt. Daarna wassen ze het lankmoedige gedeelte.
 3. Bier, wijn, sterke drank en andere inhoud van de bar, thee en koffie worden verwijderd met een zeepoplossing en vervolgens wordt het oppervlak behandeld met azijn (1 theelepel tafelazijn per liter water). Maar de azijnoplossing wordt gebruikt wanneer de vlekken en het spoor zijn afgekoeld (anders wordt het niet gefixeerd, dit is een vlek).

Bij gedroogde vlekken is het moeilijker om het hoofd te bieden (afgezien van gewone straatmodder - het is beter om het te laten drogen en vervolgens te stofzuigen). Degenen die geen professionals willen bellen of gespecialiseerde reinigingsmiddelen gebruiken, hebben te maken met benzine, kerosine en andere onaangename stoffen. Aangezien het inademen van petroleumdampen schadelijk is voor de gezondheid, zullen we over dit onderdeel geen advies geven. Het vinden van dergelijke handleidingen werkt niet. Daarin zwijgt "subtiel" om de een of andere reden over de onaanvaardbare stank, die ook uiterst moeilijk is af te leiden. Onthoud dit.

Tapijten voor kinderen

Als u vloerbedekking voor kinderen kiest, moet u beslissen over het soort dekking. Hier zijn meningen verdeeld, tk. sommigen beweren dat kunstmatige materialen niet toegestaan ​​zijn in de kinderkamer, dus er moet alleen een natuurlijk dutje worden gebruikt. Maar in feite kan een natuurlijke coating veel schadelijke stoffen bevatten. Om hier zeker van te zijn, volstaat het om de coating te slaan en je zult zien hoe stof er uit kan komen. Wollen paal ontbindt zich in verschillende eiwit-micronutriënten, het dient als een toevluchtsoord voor micro-organismen, die met stof en opstaan. Alle micro-organismen kunnen allergieën en ziekteverwekkers van verschillende ziekten veroorzaken. Als je nog steeds bent ingesteld om natuurlijk tapijt in de kinderkamer te leggen, behandel het dan met een antibacterieel middel dat de kans op allergieën bij het kind verkleint.

Voor de kinderkamer kun je een helder tapijt kiezen, dat een ongewoon veld zal worden voor leuke spelletjes

Grappige games zullen nog interessanter zijn op een helder tapijt met een ongewoon patroon

Beste voor de kinderkamer is geschikt voor dekking met kunstmatige stapel. Kies alleen hoogwaardig materiaal dat aan alle hygiënenormen voldoet. De meest optimale optie is polypropyleen of polyamide. Deze materialen bevatten geen schadelijke stoffen, terwijl ze aanvankelijk zijn geïmpregneerd met vuilafstotende en vochtbestendige verbindingen. Het kunstmatige dutje is gemakkelijker schoon te maken, daarom zal het in de kinderkamer veel langer meegaan dan een natuurlijke dekking.

Tapijt in de keuken: ja of nee

Een al lang bestaand stereotype - tapijt in de keuken is ongepast. Het voorgaande maakt echter duidelijk - passend. Ja, het wordt vies, maar in de kamers is de hoes niet verzekerd tegen vervuiling.

gemorste koffie

Gemorste koffie op het tapijt

Vooral in de kinderkamer (plasticine en herkauwersgom vast in de taille van de meest vettige keuken ter wereld).

bevuild tapijt

Vuile tapijt

Het is duidelijk dat in het 5 meter lange keukentapijt gewoon belachelijk is: het is niet duidelijk hoe raskoryachitsya het op zijn minst kwalitatief moet stofzuigen op zo'n 'enorm' gebied, bekleed met meubilair.

Bedankt ontwikkelaars van bouwtechnologieën, keuken-eetkamer is niet langer een mythe, en zelfs meer luxe. In moderne grote kamers is tapijt heel acceptabel, zelfs noodzakelijk. Stelt u zich eens voor hoe een kind op blote voeten op een ijsporseleinen trap naar de tafel rent om een ​​zoet broodje te pakken, en onmiddellijk wilt u iets warms en aangenaams op de grond gooien. Veel mensen doen dit - op het gebied van de tafel leggen ze een tapijt (als er geen warme vloeren in het huis zijn, maar ze worden geplaatst en als ze daar zijn - zorgen ze voor tactiele sensaties).

vloerbedekking

Tapijt in de keuken

Niet alleen het tapijt in zijn tijd viel onder het keukenverbod - ging naar de boom. Stuk parket, een plank en een parketplaat, een modulair parket werden ongeschikt geacht voor de keuken. Als het tapijt werd veroorzaakt door vet en andere producten (de gastvrouw, blijkbaar alleen bezig met dat, ze onvermoeibaar laten vallen), dan was de boom bang voor water (misschien moest het beter worden gelakt?).

Tapijtbekleding voor het huis: we kiezen voor kwalitatieve kovrolin

Tapijtbekleding voor het huis: we kiezen voor kwalitatieve kovrolin

Tapijtbekleding voor het huis: we kiezen voor kwalitatieve kovrolin

Tapijtbekleding voor het huis: we kiezen voor kwalitatieve kovrolin

Tapijtbekleding voor het huis: we kiezen voor kwalitatieve kovrolin

Tapijtbekleding voor het huis: we kiezen voor kwalitatieve kovrolin

De bestrijding van stereotypen is moeilijk en meestal niet productief. Het was gemakkelijker om het werkgebied van de keuken van de rest van de ruimte te scheiden en ze verschillende verdiepingen te geven - zo waren er gecombineerde coatings: in de kookzone - tegels, in de rest van het gebied - parket, karton en andere leuke dingen. Bij deze viering van het leven is er plaats en tapijt.

keuken

Keuken interieur

tapijt

Tapijt op de vloer

het interieur

Keuken interieur

Maar voor degenen die dol zijn op wassen, bieden wij tapijttegels. Als de passie voor reinheid zo groot is dat je niet kunt toevertrouwen aan degenen die het professioneel doen, is modulaire dekking de beste optie. We demonteren, wat ik ook leuk vind, we verzamelen.

tegel

Tapijttegels

Misschien alles - je moet dit gewoon echt willen.

"Legale" zones van tapijt: fotogalerij

Tapijtbekleding voor het huis: we kiezen voor kwalitatieve kovrolin

Tapijtbekleding voor het huis: we kiezen voor kwalitatieve kovrolin

Tapijtbekleding voor het huis: we kiezen voor kwalitatieve kovrolin

Tapijtbekleding voor het huis: we kiezen voor kwalitatieve kovrolin

Tapijtbekleding voor het huis: we kiezen voor kwalitatieve kovrolin

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

2 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map