Hoe een gat in een brosse keramische tegel te boren

Hoe een gat in een brosse keramische tegel te boren

Hoe een gat in een brosse keramische tegel te boren

Helaas moeten keramische tegels vaak worden geplaatst waar er veel obstakels zijn en tegels moeten worden geboord en gesneden. We zullen u vertellen hoe u een tegel kunt boren zonder deze te beschadigen. Keramische tegels - het materiaal is vrij kwetsbaar, dus als u ermee werkt, moet u verschillende belangrijke punten overwegen.

Hoe een gat in een brosse keramische tegel te boren

Hoe een tegel te boren

Hoe een tegel correct boren: voorbereiding op het werk

Als je denkt dat je een gat in een willekeurige tegel kunt boren, vergis je je. De boormethode wordt alleen gebruikt als gaten met een kleine diameter vereist zijn. Om de tegel voor het boren te testen, tikt u er lichtjes op. Als het geluid doof is, zijn er geen gaten in de tegel en kunt u deze veilig boren. Als uw tegel "rinkelt", heeft deze holtes en hebt u alle kansen om dit element te verliezen tijdens het boren - de tegel breekt eenvoudig in verschillende delen.

Bereid het benodigde gereedschap voor voordat u de tegel boort. Je hebt speciale boren nodig - speervormig met hardmetalen punt. Als u moet boren dat al aan de muur is betegeld, kunt u glazen boren gebruiken. De boormachine kan zowel elektrisch als handmatig worden genomen. Als u een perforator heeft, kunt u deze gebruiken, maar vergeet niet om de functie van de schokmodus uit te schakelen. High-speed tools worden niet aanbevolen.

Hoe een gat in een tegel te boren: de procedure

Hoe een gat in een brosse keramische tegel te boren

Boor met een winnende tip

Markeer eerst het midden van het gat dat u wilt boren. Het grootste probleem bij het boren van keramische tegels is het slippen van de boor. Houd het op het juiste moment is vrij moeilijk. Dit probleem kan op verschillende manieren worden opgelost.

  • Klop het glazuur op de gewenste plaats af met een boormachine op minimumsnelheid. U kunt de tegel licht kantelen of een kleine conische groef installeren op de plaats van de voorgestelde boring. Dit gebeurt met een heet mes of een scherpe rand van het bestand. Kras in het glazuur van de tegel een kleine stip.
  • Gebruik een geleider (een dikke plaat van staal met verschillende gaten). Het wordt met een gat met de vereiste diameter op de juiste plaats aangebracht en zo hard mogelijk gedrukt om de tegel door het gat in de plaat te boren. Als je zo'n apparaat niet hebt, kun je het zelf maken op een houten bord.
  • Plak zelfklevende strips of montagetape op de boorlocatie. Deze stroken helpen om de boor in de eerste momenten van het boren in de juiste positie te houden.
  • Markeert het punt van boren op het tegeloppervlak met de correctievloeistof (of vesicle met het potlood witte vloeistof en een borstel-achtige nagellak). Maak een punt, laat het medium drogen. Het oppervlak zal ruw worden, zodat de boor tijdens bedrijf niet uit het bedoelde punt glijdt, maar op zijn plaats blijft.

Begin direct met boren en probeer heel voorzichtig te handelen. Koel de boor regelmatig af met water. Wanneer de speerboor door de tegel gaat, vervang hem dan door een andere - iets dat geschikt is om gips te boren.

Als je een gat met een grote diameter wilt maken, maak dan eerst een kleiner gat en breid dan geleidelijk uit naar de gewenste maat, want hoe je meteen een groot gat in de tegel kunt maken, is onwaarschijnlijk.

Als u aan alle bovenstaande voorwaarden voldoet, kunt u voorkomen dat breekbare tegels worden gebroken. Maar er zijn andere aanbevelingen. Dit is de keuze van een boormachine en een boormachine, evenals de trucs voor het boren van tegels, waarvan ervaren meester-tegelzetters hebben gedeeld.

Een geschikte oefening kiezen

Als je nog nooit in de handen van een boor en weet niet wat voor soort apparaat en de tegels die u al hebt geplaatst, en het is bovendien, mijn beste, niet na te denken over hoe de tegel te boren op hun eigen, maar verwijzen naar de kapitein, die er is een boormachine en een boormachine nodig. Hij zal alles snel, efficiënt en met een garantie doen. Als u enige ervaring hebt met het boren van gaten in wanden of plafonds, kunt u proberen om te gaan met keramische tegels.

Hoe een gat in een brosse keramische tegel te boren

Boren voor tegels

Om een ​​gat in de tegel te boren, is het beter om een ​​handboor in te nemen, omdat dan de kracht van het indrukken van het gereedschap en de rotatiesnelheid van de boor in uw handen liggen. Het werk zal soepel en langzaam verlopen, waardoor het breken van tegels en het breken ervan wordt voorkomen. De handboor trilt niet volledig op het werk, wat erg belangrijk is voor boren van hoge kwaliteit. Maar nu te koop worden vaker elektrische boormachines gevonden. Kies er een waar de snelheid zeer soepel wordt aangepast.

1

Nadat u een oefening heeft geselecteerd, zoekt u een geschikte oefening. Nu kunt u speciale boren voor keramiek en voor glas kopen. Als u niet beschikt over een speciale boor heeft, kunt u proberen om een ​​eenvoudige oefening te doen op beton met pobeditovym tip, maar het boren tegel zonder enige vaardigheid is moeilijk, praktijk voor het eerst aan onnodige stukjes materiaal.

Hoe een keramische tegel te boren: de aanbevelingen van ervaren bouwers

Hoe een gat in een brosse keramische tegel te boren

Boor een gat in de tegel

De grootste moeilijkheid bij het boren van tegels is de doorgang van de toplaag (glazuur). Het is meestal een zeer zachte laag die gevoelig is voor krassen. Als u besluit dat u zelf met het werk zult omgaan, houd dan rekening met het advies van ervaren tegelmasters.

  • Als u een elektrische boormachine gebruikt, mag u niet meer dan 1000 tpm gebruiken. Het is beter om je te concentreren op persoonlijke gevoelens.
  • Zorg ervoor dat de boorlocatie niet oververhit raakt en boort zichzelf. Veeg de wrijvende oppervlakken schoon met koud water, zodat er geen scheuren in de buitenlaag ontstaan.
  • Druk niet veel op de boormachine. Drukken moet voldoende zijn om te boren, maar niet voldoende om de tegels te breken.
  • Als je een tegel die al aan de muur, boor keramiek of glas is bevestigd boren, zodra het element wordt geboord, is het noodzakelijk om de boor te vervangen voor concrete boor en maken het de nodige diepte van het gat in de muur.
  • Boor de tegel wordt aanbevolen met een grotere diameter boor, en voor beton onder de tegel, gebruik een kleinere boor. Als een boor een diameter van 8 mm heeft, moet een boor van 6 mm worden gebruikt om beton te boren.
  • Boor gaten in de naden van keramische tegels alleen als u zeker bent dat de diameter van het gat de breedte van de naad niet overschrijdt, anders kan de tegel barsten.

Video instructie

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

11 − = 6

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map