Design av vegg- og gulvfliser: størrelse, farge, vellykkede kombinasjoner

Design av vegg- og gulvfliser: størrelse, farge, vellykkede kombinasjoner

fliser på kjøkkenet

Moderne mat blir ofte sammenlignet med produksjonsstedet - på grunn av de mange skadelige mikroklimatiske effekter. Aggressive stoffer, plutselige temperaturendringer, høy luftfuktighet - alt dette begrenser vesentlig valget av etterbehandlingsmateriale. Ikke mindre viktig er innredningen - tross alt i dette rommet samles hele familien til kveldsmat, vennlige tefester er organisert og de beste tradisjonelle paiene er bakt.

Grunnlag for materialvalg

Den beste løsningen for kjøkkenet er dekorative keramiske fliser. Men før du oppdaterer den eksisterende overflaten, er det verdt å velge riktig flis - slik at:

 • Gulv- og veggflater hindret mekanisk slitasje og belastning, fordi kjøkkenet regnes som et av de mest besøkte og rengjorte stedene i huset;
 • Flisen brøt ikke sammen med påvirkninger eller utilsiktet slipp av retter;
 • Belegget kunne tåle effektene av husholdningskjemikalier, høye temperaturer og økt luftfuktighet;
 • Gulvfliserne var ikke glatte;
 • Dekorasjonen skapte en hyggelig atmosfære.

fliser på kjøkkenet

Måter å legge fliser

Det antas at keramiske fliser kan erstatte alle andre etterbehandlingsmaterialer, hvis det er en kjøkkenbekledning. Den kan brukes i stedet for plast, tapeter og så videre. Du bør imidlertid ikke velge samme flis for hele rommet uten unntak - det er bedre om det vil dele kjøkkenområdet i separate soner, markere kokeområdet (arbeidsområde) og spisestue.

Innredningen, lagt ut på en merkelig måte, vil bidra til å skape en original design. De vanligste måtene å legge på er:

 • I et sjakkbrettmønster - takket være bruken av kontrasterende kombinasjoner, vil dette designet være den beste løsningen for gulvdesign, i tillegg til denne stilen vil passe inn i nesten hvilken som helst stil av interiør fra Scandinavian opp til klassikere;
tips for å velge fliser
 • Flisene på kjøkkengulvet er forskjøvet
 • Flisene på kjøkkengulvet er forskjøvet
Flisene på kjøkkengulvet er forskjøvet
 • For en romslig eller hvitt kjøkken Du kan trygt bruke lyse kombinasjoner og ulike måter å legge på. For eksempel: et gulv eller et forkle, lagt i lappeteppe stil, med lyse etniske mønstre eller et kontrast mønster.
 • Patchwork forkle til kjøkken
 • Patchwork forkle til kjøkken
 • Patchwork forkle til kjøkken
Patchwork gulv til kjøkken
Gulvfliser med mønstre
 • Kontrasterende gulv i kjøkkenet av fliser
 • Kontrasterende gulv i kjøkkenet av fliser
kontrastforkle
 • Styling "sildbein" eller etterligning av parkett, vil kvalitativt oppdatere gulvet uten å frata den av traditionalitet og attraktivitet;
Flis til tre på kjøkkenet
 • Flisen legges på en diagonal, vil perfekt være en premiss;
 • Dekorativ mosaikk vil være en eksepsjonell løsning for kjøkkenet - veldig kreativ og original. Standard fôr kan byttes ut mosaikk på kjøkkenforkleet, på gulvet og på veggene. Du kan bruke en forenklet versjon, det vil si en stilisert flis og fullverdige kunstpaneler.
mosaikkgulv og forkle

Råd: ikke glem at jo mer gulvet og forkleet er dekorert, desto mer reservert kjøkkendesignet og hodesettet skal være.

Se materiale på emnet: Hvordan legge flisen på gulvet med egne hender.

Design av et forkle - grunnleggende anbefalinger

Design av forkle fra flis

For fliser i dette området krever ikke høy mekanisk styrke, men det må på en pålitelig måte beskytte veggen mot forurensning og motstå eksponering for fuktighet, kjemiske komponenter, høye temperaturer. Design er av stor betydning - du kan bare erstatte forkleet, og hele kjøkkenet blir forvandlet. Hvis kvaliteten fliser ble opprinnelig brukt, som du vil oppdatere litt, bør du bruke spesielle innvendige klistremerker.

1

Du kan velge et materiale med et annet mønster (for eksempel simulere lappeteppe, som vist i eksempelet ovenfor), men for å holde rommet i harmoni, bør man starte med følgende anbefalinger:

 1. Store fliser legges i store rom, fordi det visuelt "spiser" plass.
 2. For å skape romlige aksenter, bruk horisontale og vertikale friser med et mønster.
 3. For å oppdatere rommet kan du bruke flere layouter og farger i samme layout - det viktigste er at de tilsvarer stil og design kjøkken sett.
 4. Tile med et bilde kan bli en ekte kunstnerisk dekorasjon av kjøkkenet ditt - du kan erstatte standardmaterialet med et svært dekorativt ferdigstilt panel.

Svært ofte brukt fliser til murstein til kjøkkenet, populært kalt "svin". Denne løsningen er ideell for vintage interiør eller Provence og loft stiler. Men ikke glem at den voluminøse, teksturerte innredningen blir komplisert i omsorg - du må nøye tørke fettet fra alle depressioner.

fliser forkle

Tile med teksturen av naturstein er også egnet for stilisert vintage interiør - standardmateriale kan erstattes med interessante relieffer fra den grove design, skaper etniske "gamle" stil.

steinfliser på kjøkkenet

Hvis du ønsker å lage en kreativ kjøkken design, kan du velge en flis som etterligner et tre eller et lappeteppe teknikk, materialet med den opprinnelige geometrisk mønster, eller en tydelig struktur.

Se mer: Hvordan velge en flis til et forkle: 12 nyanser og en oversikt over populære formater

Utvalg av fliser til kjøkken - farge og stil

Keramiske fliser med mønster betraktes som en klassisk løsning - det kan etterligne tre eller metall, være dekorert med blomster eller abstraksjoner. Å velge en innredning er vanskelig, fordi den skal se harmonisk ut i rommet etter installasjonen. Hvis du først studerer anbefalingene for å velge en flis, så kan du lett orientere i butikken, og etter legging vil du ikke ønsker å erstatte den i lang tid.

De grunnleggende reglene for å velge farger og stiler er som følger:

 • Design og farge av flisene må nødvendigvis være i harmoni med kjøkkenet og benkeplaten. Her kan du bruke 2 tilnærminger - skape en kontrast eller tvert imot eliminere alle uoverensstemmelser, og skygger eksisterende elementer med fliser som avviger med ikke mer enn 2 toner.
 • På kjøkkenet må det være minst ett element som nyanser flisen, det vil si tilsvarende i fargen. Det kan være persienner eller veggpanel. Selv om du bestemmer deg for å erstatte en av disse bagatellene, plukker dem opp under keramisk vendt, vil du se hvor mye hele rommet blir forvandlet.
 • Universal er vurdert hvit farge på forkle - Denne innredningen er lett å kombinere med andre interiørfarger, i tillegg er det enkelt å oppdatere ved hjelp av innvendige klistremerker;
 • Nøytral er også ansett som beige - den kompletterer veden til kjøkkenet og utvider visuelt utrykket.
 • Svarte fliser brukes i kontrastkombinasjoner - for eksempel å lage en uvanlig design i form av et sjakkbrett, som presenteres over;
 • Planlegger du å oppgradere rommet i orientalsk stil? Da er det bedre å bruke blå og grønne farger;

forkle i etnisk stil

 • Materialet, etterligner et tre eller en stein i brune og gråtoner, er egnet for klassiske stiler, vintage og provence;

brun flis i forkle kjøkken

 • Innredning med floral dekorasjon vil skape en sjarmerende komfort i Provence.

Vegetabilsk forkle design

Den beste løsningen for fusjonsstilen vil ikke være et tre, men en innredning som ligner en murstein. For en høyteknologisk stil, bør du velge metalliserte overflater. For øvrig, i stedet for standard flisene kan anvendes, og den mosaikk - både i form av små enkeltelementer, eller som et panel med et ferdig mønster utarbeidet limes til nettet, - det anbringes på veggen, og tilsløre den fikserte skjøter.

Flis på kjøkkenet til gulvet

Velg innredningen, basert på følgende anbefalinger:

 • Ønskelig grov, i stedet for jevn tekstur - slik at du ikke glir, hvis du ved et uhell spilder væske. På den annen side er ikke-flate overflater vanskeligere å rengjøre;

Ikke glatt fliser gulv til kjøkken

 • Gulvet må være motstandsdyktig mot slitasje - slitegenskapene er ikke lavere enn klasse 3-4 i styrkeklassen (et slikt belegg trenger ikke erstatning i lang tid);
 • Fargene og teksturene på dekselet må samsvare med den valgte stilistiske løsningen;
 • Det er best hvis gulvflisen gjentar fargen på hodesettet, eller den nedre delen;
gulvfarge og hodesett
 • Effektivt ser kontrast til hverandre og forkleet;

Kontrast av gulvet og forkleet

 • Gulvfliser kan ligge i veggens vegg;
gulv til veggtone
 • En kan matche forkleets farge, hvis forkleet er solidt;
forkle i gulvet
 • Hvis forkleet er lyst, bør utformingen av gulvet holdes fast og omvendt;
 • Kompleks design er ikke relevant i lite kjøkken - i små rom er gulvet lagt ut på en vanlig måte, rettlinjet.
flis på gulvet i et lite kjøkken

Du kan også kombinere materialer - for eksempel en flis som etterligner et tre, kombinerer med mønstrede grenser, skaper en luksuriøs etterligning av palassparkett. Og i arbeidsområdet kan du utføre en diagonal stabling for å avgrense rommet ytterligere.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

2 + 7 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map