Veggdekorasjon på kjøkkenet: 7 vinn-vinn-alternativer

Veggdekorasjon på kjøkkenet: 7 vinn-vinn-alternativer

Veggdekorasjon på kjøkkenet: 7 vinn-vinn-alternativer

Kjøkkenet var og er det mest populære stedet i enhver leilighet, noe som betyr at det skal være behagelig for vertinne og behagelig for gjestene. Alt er viktig her: kapasiteten til skapene, gardinens eller persiennens farge, funksjonen til husholdningsapparater og etterbehandling av vegger i kjøkken, gulv og tak. Men vurderer fyllingen av dette rommet, er det viktig å ta hensyn til faktorer som høy luftfuktighet, temperaturfall, mulighet for forurensning.

Kjøkkenvegger

Kjøkkenvegger

Veggdekorasjon på kjøkkenet: beviste alternativer

Moderne byggematerialer vil tilfredsstille selv den mest krevende forbrukeren. Mange er sikre på at den mest praktiske dekorasjonen for kjøkkenvegger er flis. Men du kan velge annet materiale som passer dine behov og evner.

Vannbasert maling

vannbasert maling

Mange byggherrer er sikre på at vannbasert eller fint dispergert maling anses som det ideelle etterbehandlingsmaterialet for kjøkkenvegger i forholdet mellom pris og kvalitet. I slike maling er det ingen løsemidler, derfor er de trygge for menneskers helse. De har ingen skarp lukt, men på grunn av vannbunnen tørker de ganske raskt ut.

Den vannbaserte maling er påført i flere lag. Når det påføres veggenes overflate, fordampes vannet som er inkludert i sammensetningen, og den gjenværende maling gir veggene en pålitelig beskyttelse mot fuktighet. I tillegg eksfolierer ikke malingen fra veggene, men er pustende og dampgjennomtrengelig, slik at du kan "puste" den malte overflaten. Fargeskalaen er praktisk talt ubegrenset, slik at du ved hjelp av fint spredte maling for å fullføre veggene på kjøkkenet, vil opprette ønsket interiør.

Fuktsikker antimikrobiell maling

Det er også en vannbasert maling, men den har flere funksjoner: det beskytter rommet mot bakterier. Det er en klar hvit maling som danner en motstandsdyktig bakteriedrepende film. Over tid blir den ikke gul, og når den påføres på veggen, tørker den veldig raskt.

Fuktbestandig antimikrobiell maling inneholder ikke giftige stoffer. Bakteriedrepende virkning er basert på inkludering av sølvoksid i blandingen. Slike lakkprodusenter anbefaler å bruke på sykehus, men nylig har den blitt brukt i leiligheter og hus, nemlig i barne- og kjøkkenrom.

Malingen brukes kun på tørre vegger uten forurensning. Hvis det er et deksel på veggen som er svak, må den fjernes. Malingen blandes grundig og påføres med pensel, spray eller rulle. Hvis det er nødvendig å redusere malingenes viskositet, er det tillatt å legge til vann (men ikke mer enn 10%).

Veggdekorasjon på kjøkkenet med tapet

bakgrunnsbilder etterbehandling

1

Mange foretrekker å dekke kjøkkenet med tapet. Med slik innredning ser rommet veldig koselig ut, da det er mange fargevalg, er det mulig å kombinere tapet med andre typer overflater (maling, fliser, tre eller plastpaneler). I tillegg kan du endre tapetet ganske ofte uten å bruke mye tid og penger, som ikke kan sies om flisen.

For å dekorere veggene på kjøkkenet, anbefales fuktresistent tapetprøver. Nå på salg er det mulig å finne og vanlige gode kvaliteter som lett vaskes. De er flotte for kjøkkenet. Som et alternativ bør du også vurdere tapet for maling.

Fuktresistent tapet kan være:

  • Trykt (trykt med maling ved hjelp av polymerer som er motstandsdyktige mot fuktighet);
  • med en beskyttende film på forsiden (sammensetningen av filmen inkluderer polymeremulsjoner og lakker);
  • med en tynnfarget polymerfilm, som påføres på papirbunnen (slik tapet kan være både med den påfølgende pregingen og uten den);
  • Tapet i form av en uigennemsiktig film uten en base med et polymermønster (slik tapet kan vaskes mange ganger med varmt vann og såpe, de maler ikke);
  • teksturerte (strukturelle tapeter) - tapet for maling med dyp lindring, som kan limes til en hvilken som helst overflate.

Et godt valg for veggdekorasjon på kjøkkenet er lettelse (teksturert) bakgrunnsbilde. De er vanligvis to lag, men mye tykkere og tettere enn tradisjonelle papirbaggrunner. De beholder vannmotstand selv etter gjentatt maling, fordi overflaten deres er impregnert med en spesiell løsning som avviser fuktighet. En annen fordel med slike bakgrunnsbilder er at de gir plass til designtank, fordi du bestemmer deg for å male dem selv.

Flytende tapet

Flytende tapet er et solid belegg, som fyller alle sprekker, skjuler eventuelle feil i veggene. Til tross for denne fordelen, er flytende veggpapir sjelden brukt til å fullføre kjøkkenveggene. Flytende tapet er ikke fuktresistent, så de må dekkes med flere lag med akryl eller latex lakk.

Facing veggene i kjøkkenet med keramiske fliser

keramiske fliser

Flis på kjøkkenet er en vakker slitesterk og vannavstøtende overflate, som er veldig lett å rengjøre. Produsenter tilbyr fliser av forskjellige størrelser, teksturer og farger. Og produsere en flis til gulvet, for vegger og dekorative fliser med mønster, mønster eller foto i en enkelt fargeskjema.

Fordelen med keramiske fliser som en finish for kjøkkenvegger er enkel rengjøring. Slike vegger er ikke redd for fuktighet, varm olje og andre forurensninger som dannes under tilberedningen.

For flislegging er det bedre å tiltrekke seg mestere, for selv de vakreste og dyre fliser kan ødelegge kjøkkenet ditt, hvis du ikke følger reglene når du legger det.

Treforing

Dette materialet har alle de nyttige egenskapene til tre - skaper en gunstig atmosfære i rommet, regulerer fuktighet. Rommet, trimmet med tre, ser uvanlig koselig ut. Fuktighet, temperaturfall, sollys Dette materialet er ikke forferdelig, det er lett å vaske. Foringen tilpasser visuelt veggene, men det negative punktet er nedgangen i rommetes brukbare rom: hver vegg beveger seg til midten av rommet med ikke mindre enn 4-5 cm. Dette er funksjonene i foringen av foringen. I tillegg er dette materialet ganske dyrt. Men hvis du har råd til å trimme veggene på kjøkkenet med et naturlig tre, vil du definitivt ikke angre på det.

For innredning av rommet, anbefales det å bruke furu, lime, eik, alderforing. Hvis du foretrekker sedertre, fyller du ikke bare rommet med en behagelig aroma, men beskytter også familien mot patogene bakterier: Cedaret skiller ut spesielle væsker som ødelegger disse bakteriene. Hvis du liker alt uvanlig, vil du sannsynligvis velge en granbrett: den har et godt merket mønster. Selvfølgelig kan leireforing av naturlig tre, hele kjøkkenet være veldig dyrt, kanskje det er verdt å vurdere å kombinere kjøkkenet eller foretrekke et plastpanel for et tre.

Dekorer forkleet med plastpaneler

bekledninger

Fordelen med dette materialet er at det ikke er redd for fuktighet, mugg, sopp, det frykter ikke en temperaturfall. Produsenter av byggematerialer tilbyr et stort antall farger og teksturer av plastpaneler. Det er til og med speilpaneler, men de anbefales ikke til bruk på kjøkkenet. Det er kontraindisert for kontakt med vann. Det er bedre å ta hensyn til fuktresistente etterbehandlingspaneler. Det er fire typer:

  • paneler av naturlig tre, finert med naturlig finér;
  • paneler, hvis overflate er laminert med en film;
  • paneler med plast overflate;
  • paneler med basis av fiberplate, MDF eller PVC.

Kombinert overflate

Det er valgt av de fleste kjøkkeneiere. Veggene kan syes med en tre- eller plastfôr, og arbeidsveggen står overfor keramiske fliser. Du kan tapet på kjøkkenet tapet, og et forkle (arbeidsflate) laget av plast eller glasspaneler. I spisestuen kan du bruke naturstein eller bambus tapeter til å dekorere veggene. Alt avhenger av de personlige preferansene og økonomiske mulighetene til eierne av leiligheten.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 44 = 46

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map