Slik vasker du ovnen: Effektive måter å kvitte deg med gammelt fett og slam

Slik vasker du ovnen: Effektive måter å kvitte deg med gammelt fett og slam

Slik vasker du ovnen: Effektive måter å kvitte deg med gammelt fett og slam

Koking i ovnen gir glede - rettene er deilige, med en deilig skorpe. Etter en fascinerende prosess, oppstår spørsmålet: hva å vaske ovnen av gammelt brent fett. Det er best å gå på vegger og glass med en fuktig klut fuktet med et avfettingsmiddel. I praksis er tiden ikke nok - vent på bordinnstillingen og husarbeidet. Vasking er forsinket, og det oppstår et problem - når det oppvarmes, sprer en ubehagelig lukt av grønt fett.

Hvordan skikkelig pleie for ovnen

Den første og grunnleggende regel om å ta vare på kjøkkenutstyr er regelmessigheten av vask og rengjøringsflater. Fettforekomster på ovnen eller i ovnen gjør at de føler seg med en skarp lukt av røyk når de blir oppvarmet, sot. Gjennom det ugjennomsiktige glasset i brune striper, kan du ikke se hva som skjer på bakeplaten. Det er på tide å tenke på hvordan du skal vaske ovnen.

Tilpasninger og mottakelser

Et standard sett med rengjørings- og vaskemidler, servietter og en vanlig kjøkkenvamp er nødvendig. De fleste moderne skap har en emalje- eller bio-keramisk overflate, som lett kan ripes med forbindelser med store slipemidler, metallsvamper. Ved vask følger du enkle regler:

 • bruk skummet servietter og svamper - ellers hjelper assistenter over forurenset emalje, forlater spor og skilsmisse;
 • ta ut bakervarer og rister - de rengjøres separat i en vask eller en vask;
 • Husk å bruke husholdningshansker for å beskytte hendene dine.
 • åpne vinduet eller vinduet for ventilasjon for å sikre strømmen av frisk luft;
 • Ta med en hette for ikke å røyke kjøkkenet.
stekeovn

Etter riktig rengjøring ser ovnen ut som en ny

Ordren for ytelse av verk

Etter å ha satt en oppgave å vaske ovnen inne i fettet, er arbeidet planlagt slik at det ikke vaskes flere ganger ett område. Dette medfører ekstra tidskostnader og reduserer resultatet. Enkle tips vil hjelpe deg med å håndtere et ubehagelig oppdrag raskt og effektivt:

 • begynne arbeid fra toppen av skapet - oppløst fett og karbonforekomster på områdene som skal settes i orden;
 • Beskytt viften mot væske og vann, teknologiske åpninger i gassovner og varmeelementer i elektriske;
 • glasset vaskes sist - slik at nye sprut ikke flekker den forvandlede overflaten;
 • til slutt tørk de ytre elementene - håndtaket, kroppen - og sørg for at det ikke er flekker igjen.

Det er viktig å vite! Hvis arbeidet er gjort kort tid etter å ha tilberedt parabolen, må du sørge for at de indre veggene og døren er helt avkjølte. Det er stor risiko for å få brente hender og innånding av etsende stoffer. Ved høy temperatur er kjemiske reaksjoner mulig, ledsaget av skarp lukt.

vaskemaskin

Når du vasker, er det bedre å unngå å bruke hardmetalliserte svamper

Tradisjonell måte å rengjøre ovnen på

Mistresses refererer til kjemi for å rengjøre ovnen med våkenhet. Rester av reagenser kan vises når skapet er oppvarmet og påvirker oppvaskens kvalitet. For mange er det universelle vaskemiddelet - brus og eddik - fortsatt gyldig. Bruk av tidsprøvde folkemusikkfavoritter krever mer tid og krefter. Men inspirerer tillit til mangel på kjemi i mat.

Soda er et klassisk slipemiddel

Baking soda gir ikke opp stilling på kjøkkenet. Finkrystallinsk pulver er i stand til å takle gammel forurensning. Den har slitende egenskaper, men det virker mykere enn stoffer med harde partikler. Hvordan vaske ovnen av gammelt fett med brus:

 • Varm opp de indre overflatene litt for å myke smusset.
 • fukt veggene - tørk godt gjennomvåt i varmt vann med serviett;
 • Ved hjelp av en svamp, bruk et jevnt lag med tilberedt brusepasta - 3-4 ss vann per 1/2 kopp pulver;
 • lukk døren og la i 10-12 timer (om natten) - i løpet av denne tiden løsner sammensetningen de fleste av innskuddene;
 • våtservietter tørker overflaten, fjerner brus og rester av fett - det er verdt å være klar for det som må "gå" noen ganger;
 • Vedlegget fjernes forsiktig med en silikon- eller plastspatel, og deretter blir de resterende sporene vasket.

Det er viktig å vite! Det anbefales ikke å bruke metallsvamper og skraper - de kliper de emaljerte veggene.

brus

Bestemors måte å beskytte renheten til moderne mat

Ammoniakk er et glimrende resultat

Hvis du tenker på å rengjøre ovnen med ammoniakk, er det verdt å vurdere at dette stoffet utmerker seg med en skarp ammoniakk lukt. Allergiske reaksjoner er mulige, og forholdsregler bør tas slik at du ikke trenger å se legen. Verktøyet garanterer et strålende resultat og gir utstrålingen til kromflatene - penner, griller, andre elementer.

Den anbefalte måten å rengjøre ovnen med ammoniakk er:

 • plasser i bunnen av skapet en beholder med vann og kok opp - nok til å stille på temperaturregulatoren t 100 ° C;
 • Hell ammoniakk i en annen beholder og sett den høyere enn vann;
 • slå av ovnen, lukk døren og gå om natten;
 • Om morgenen vaskes innsiden med en blanding av alkohol, vann og en liten mengde oppvaskmiddel.

En annen måte - fuktes serviet med ammoniakk og går gjennom alle vegger, barer og bakervarer. La det stå over natten og vaske om morgenen. Denne anbefalingen er mindre sparing - det vil ta lang tid å inhale dampen med en skarp ammoniakk lukt.

Arbeid med ammoniakk utføres ved å åpne vinduet for ventilasjon. Ikke forstyrr en medisinsk maske eller åndedrettsvern. Ikke glem å ha husholdningshansker.

1

Det er viktig å vite! Vasking av ovnen kan være ved hjelp av ammoniakk-anisdråper - de er dyrere, men de har ikke så skarp lukt.

ammoniakk

Ammoniakalkohol kan brukes i kombinasjon med brus og sitron

Eddik komprimerer for renslighet og glans

Hvordan rengjøre ovnen av brent fett uten å tøye den gjentatte tørken av vegger og rister? Et utmerket løsemiddel for karbon er eddik. Eddik er bra for å være egnet for emaljeflater. For arbeid er utførelse egnet tabellløsning av eddiksyre:

 • skumsvampen er impregnert med eddik;
 • håndter forsiktig problemområder og tørk kabinettet;
 • forlat anlegget i flere timer - "over natten" er ikke nødvendig;
 • tørk med en fuktig klut.

Etter ferdigstillelse av prosedyren forblir nesten ingen lukt, og du kan umiddelbart begynne å lage mat.

Det er viktig å vite! Eddikoppløsningen kan sprøytes med en forstøver med vekt på de mest problematiske områdene.

beskyttelse for hender

Det anbefales å utføre arbeid i husholdningshansker - syre påvirker hendene på huden

Sitronsyre er en fettoppløsningsmiddel

Hvis du er bekymret for hvordan du skal vaske ovnen av gammelt fett uten betydelig innsats og kaste bort tid, vil sitronsyre komme til nytte. Du kan bruke sitronsaft, men i dette tilfellet er prosedyren dyrere. Det er viktig å følge prinsippet - et surt medium løser fettavsetninger og striper. Fremgangsmåte:

 • lag en sur løsning - ca 1 teskje stoff per 1 kopp vann;
 • behandle overflatene som skal rengjøres;
 • la i 30-40 minutter - det tar ikke lenger, i løpet av denne tiden oppstår en kjemisk reaksjon;
 • tørk innsiden av skapet med en ren, fuktig klut.

Det er viktig å vite! Agenten for rengjøring av ovnen kan være vanlig damp. Beholderen med vann og en liten mengde vaskemiddel settes på et bakeplate, oppvarmes til 150 ° C og opprettholdes ved en temperatur på 30 minutter. Etter fullstendig avkjøling, blir veggene tørket av med en fuktig klut.

Kombinerte midler

Ofte er kurset ikke en, men flere folkemessige rettsmidler. Bruk stoffene nevnt ovenfor, vanlig husholdnings såpe, steinsalt og til og med bakepulver til deigen. Det i flere timer "løsner opp" fett, men det er nødvendig å søke innsats for å tørke av forurensning. Derfor er metoden mindre populær enn variasjonene ved å kombinere formuleringer.

Slik vasker du ovnen inne i de kombinerte stoffene:

 • Bord eddik (100 ml) med brus (50 g) og husholdnings såpe (30 g gnidd på gnist). Blandingen blandes grundig og forlates i 2-3 timer, hvorpå den lett vaskes av med de oppløste fettlagene. Brukes for innvendig overflate, dør, håndtak, bakervarer og griller.
 • Kokestøtsalt (1 kg) med karbonsyre (10 g). Ovnen er oppvarmet til 150-200 ° C. Salt og syre oppløses i 600 ml vann, sett på den nederste hyllen. La i 30 minutter. Etter kjøling vaskes skapet med tilsetning av oppvaskmiddel.
 • Eddik (100 ml) med natron (1 ss) og sitronsyre (20 g). Ovnen oppvarmes i 15 minutter ved en temperatur på 100 ° C. Behandle blandingen med problemområder og la den stå i 15 minutter. Skyll deretter med rent vann og tørk tørk. Arbeidet utføres med forebyggende tiltak for ikke å bli brent.
vaskemidler

Den vanlige "trollmannen" for å vaske retter styrker virkningen av brus

Det er viktig å vite! Moderne modeller av ovner er utstyrt med en funksjon av pyrolytisk rensing med kalsinering ved temperaturer opp til 500 ° C. Prosedyren varer 2-3 timer. All denne gangen forblir døren låst. Etter avkjøling tømmes overflatene med en fuktig klut og ruskene fjernes.

Folk måten i aksjon:

Husholdnings kjemikalier - en rask løsning på kroniske problemer

Med beslutningen om å vaske ovn av fett med folkemidlene er alt klart - du må være tålmodig og vente på oppløsning av forurensninger. Med kjemikalier er det vanskeligere - du må velge mellom miljøvennlighet og ønske om å raskt bli kvitt problemer. På linje med produsenter av husholdnings kjemikalier er det alltid et sted for midlene som er plassert som brytere med fett.

Comet Double effekt

Billig universell gel for rengjøring av ulike overflater. Det påføres med en fuktig svamp eller servietter og forlates i 20-30 minutter. For å fullstendig kvitte seg med smuss, må du søke og arbeide med en pensel med en haug med middels hardhet.

Det er fare for riper på emaljebelegget hvis du bruker en svært stiv børste. Det er lite sannsynlig å bruke en myk svamp, spesielt hvis problemet er kronisk. Som alle universelle produkter, er den designet for regelmessig bruk og kan være for giftig for ovnen.

CillitBangAntizhir

Refererer til mediet i mellompriskategorien og krever litt forsiktighet ved sprøyting - det har en ganske uttalt lukt. Inneholder ikke fosfater, men det er overflateaktive stoffer og smaker. Strømningshastigheten styres ved å endre atomiseringsposisjonen.

Det er lett å håndtere vanskelige å nå og bruke mer på forurensede steder. Sammensetningen er jevnt belagt på overflaten og forlot ikke mer enn 30 minutter. Skyll deretter grundig med rent vann, fjern helt rester av stoffet sammen med et mykt belegg.

husholdnings kjemikalier

Blant husholdnings kjemikalier skiller Amway seg fra tilstedeværelsen av en pensel og effektiviteten

AmwayOvenCleaner

Gellignende sammensetning fra en kjent produsent har effektive rengjøringsegenskaper og vet hvordan du raskt rengjør ovnen av gammelt karbon. Den inneholder ikke-ioniske overflateaktive stoffer og flere natriumforbindelser, hydroksid og tallovat.

Med rikelig fettete innskudd klipper i 20-30 minutter. Til applikasjon er det en spesiell børste, og dekseldesignet gir beskyttelse mot åpning av barn. Etter å ha skyllet forurensningene, vaskes veggene og bakearkene grundig med rent vann.

Det er viktig å vite! Vask "ren" etter bruk av kjemikalier til husholdninger, gi spesiell oppmerksomhet. Spor av stoffer bør ikke forbli. Risikoen for å komme inn i maten av skadelige partikler og damper er høy.

Slik vasker du ovnsglasset

Hva å rengjøre ovnsglasset er en av hovedproblemene. Midlene som brukes er de samme som for de indre delene av skapet, men det er spesielle egenskaper. Når du vasker innsiden, må du ikke bruke overdreven kraft for ikke å svekke fjærene som holder døren vertikalt. Ta også hensyn til de fysiske egenskapene til glass og bruk følgende verktøy:

 • Pasta fra natron og eddik. Ingrediensene blandes i et forhold på ca. 2: 1 til en tykk pasta blir dannet. Klargjør glasset - tørk med en fuktig klut fra overflateforurensninger. Blandingen påføres jevnt og igjen i 15-20 minutter. Skyll deretter grundig og gni med en ren, tørr klut.
 • Rengjøring med dampgenerator. Enheten er installert slik at en dampstråle griper glasset maksimalt. Den dampende tiden er opptil 30 minutter, hvorpå den tørkes med et serviett og fjerner spor av eksfoliert smuss. For å lyse, tørk med en klut fuktet med eddik.
 • Ammoniakalkohol. Stoffet brukes på samme prinsipp og med samme forholdsregler som ved rengjøring av ovnen. Imidlertid kreves mye mindre tid for reaksjonen. Nok 30 minutter for å gjøre det mulig å fjerne de resterende stripene og tilhengende fettplakker uten problemer.
glassrengjøring

Til slutt kan glasset gnides med en vindusrenser

Funksjoner for rengjøring av elektrisk ovn

Elektriske apparater for tilberedning varierer ved at varmeelementene tas ut i arbeidsområdet. Med måten å vaske den elektriske ovnen inne, er det vanskeligheter. Du må handle nøye, for ikke å skade og ikke oversvømme med vann. Det er nødvendig å foretrekke en ikke-kontaktmetode - damping. For å øke effektiviteten anbefales det:

 • opprettholde temperaturen ved 100 ° C, slik at vannet kokes konstant;
 • Legg til en såpeoppløsning til vanntanken - når fordampning opprettes et miljø som er optimalt for mykning av avsetningene;
 • i tilfelle sterk forurensning, i tillegg bruke sitronsyre, brus og andre stoffer fra pengeboks av folkemessige rettsmidler.
rensing av rist

Fergen kan også rense grillene og grillelementene

Etter at "teknologisk pause" er nødvendig for å myke forurensningene, blir overflaten rengjort med vanlig vevsvev. Varmeelementene tørkes forsiktig, tørkes helt når døren er åpen.

Den beste løsningen er å kontakte en kvalifisert kjøkkenassistent. Det er ikke alltid mulig å oppnå ønsket resultat med dine egne krefter. Spesialister bruker profesjonelle rengjøringsmidler, de har teknikker og metoder for vasking av overflater. Profesjonelle garanterer resultatet og eliminerer risikoen for å skade en kostbar ovn eller komfyr.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map