LED takbelysning - båndmontering og belysningsalternativer

LED takbelysning – båndmontering og belysningsalternativer

LED takbelysning - båndmontering og belysningsalternativer

Lyseffekter har lenge og vellykket vært brukt av designere som dekorativt element eller for valg av ulike funksjonssoner. Men ikke alle av oss er så vennlige med elektrikeren å montere belysningsutstyret som han ønsker. Men med advent av LED-bånd, er det mulig å ordne ekstra lyskilder og ulike interiør "chips" med egne hender, ikke bare i stuer, men på kjøkkenet. Derfor foreslår vi å lære alt om LED takbelysning med bånd: hvordan installeres, velg riktig tilbehør og bruk for det originale designen av rommet.

LED takbelysning - fra bånd til stjernehimmelen

For å belyse det nedhengte taket, er det flere typer belysning - fra forskjellige "punkt" -anordninger til et system med ledende baner, hvor dioder er festet. Sistnevnte alternativ er interessant ved at det ikke krever spesielle ferdigheter for installasjon, bruker minst strøm og kan brukes til å belyse ethvert interiørelement. Enig, denne beslutningen fortjener oppmerksomhet, så vi vil se nærmere på det.

Lyseffekter kan være en interessant aksent for kjøkkeninnredningen:

h1
h2
h3

 Interessant! LED-bakgrunnsbelysning anses å være den mest lønnsomme når det gjelder besparelser, fordi 1 diode vil koste bare 0,65 kW / t i 12 timers problemfri drift.

Typer av LED-belysning

For dekorativ belysning i butikken, kan du tilby stramme "linjaler" på et stivt underlag eller duralight-ledninger med 360 graders glødevinkel. Men den mest utbredte var styret på en fleksibel måte, som vi pleide å kalle LED-bånd.

brett med dioder

Plater med dioder frigjøres viklet rundt runde hjul, dette beskytter systemet mot krøller og andre skader

Lysdioder kan brukes som primær, ekstra lyskilde eller bare for dekorative formål. Derfor velger du det alternativet som passer best for innretning og takkonfigurasjon.

 1. Generell belysning - innebærer en komplett erstatning av tradisjonelle lamper med lysdioder. For å gjøre dette, er det installert flere kraftige bånd rundt omkretsen og bak strekkloftet. Det er sant, dette alternativet er sjeldent, da kjøp av et stort antall dioder må tilbringe et imponerende beløp.
 2. Konturplaner - Ledende stier med dioder installert bak stolpene eller i spesialutstyrte nisjer langs takets omkrets, skape dimmet diffust belysning og øke rommet høyt.
 3. Fig. Belysning - med lys av lysdioder kan du markere en bestemt sone, understreke ulike fremspring eller trykk i suspenderte strukturer.
diodebånd

Fleksible bånd kan akseptere selv de mest innviklede og krøllete former

Til notatet! Lysdioder kan brukes ikke bare for tak, men også for utforming av et arbeidsforkle, gulvplater, vindu og døråpninger. Tape effektivt legger vekt på konturer av møbler og teknologi, med dem er det enkelt å fokusere på bilder, vakre retter og annet tilbehør.

Varianter av LED-dekor til kjøkkenet:

oo3
oo4
oo5

Baklyset "stjerneklar himmel"

Å snakke om de opprinnelige lysløsningene, selvfølgelig, kan man ikke nevne treffet i de siste årene - høydepunktet med det romantiske navnet "stjerneklar himmel". Sann, denne typen innredning er lettest å ordne strekkloft. Operasjonsprinsippet er ganske enkelt: bak lerretet eller filmen plasseres lysdioder med forskjellige diametre og strålestyrke, noe som skaper en effekt som minner om flimmer av stjerner.

For å arrangere et slikt høydepunkt, velg individuelle lysdioder med forskjellig effekt og størrelse, som må loddes inn i nettverket, og limes deretter til grunnloftet med bygnings silikon. Dette er den vanskeligste scenen, for i tillegg til å observere polariteten er det viktig å konkludere hver konklusjon i kembrik - et isolasjonsrør som vil beskytte din himmel fra kortslutning. For en mer realistisk effekt kan flere miniatyrpærer bli trukket ut, noe som gjør pent punkteringer i filmen.

Deretter velger du og installerer strømforsyningen, hvis effekt beregnes etter antall krystaller (100 watt vil kreve 10 watt). Det er også verdt å kjøpe en kontroller-bryter for hver del av 5-10 dioder. Med det kan "stjerner" ikke bare skinne, men også blinke.

film

Å velge en strekk takfilm med et bilde på romtemaet vil øke realismen av "stjernens" effekt

Til notatet! Hvis du vil sette "stjerneklar himmel" kan du og i gipsplankloft. Men for dette er det nødvendig å kutte ut en nisje i den eller å bore hull i henhold til størrelse og antall lyspunkter.

Hvordan velge og installere en LED-stripe

Produsenter gir oss så mange Led-løsninger at det ikke er rart at folk som er langt fra en elektriker er forvirret og forvirret. Men siden kjøpet avhenger av riktig installasjon av diodelyse og drift, vil vi prøve å demontere i rekkefølge de viktigste tekniske nyansene.

1

Varianter av LED-bånd

Alle systemer med lysdioder kan klassifiseres i henhold til flere parametere: type vedlegg, antall dioder, farge, strøm. Det som spesielt legger vekt på, avhenger av designideen du ønsker å oversette til bruk av lyseffekter.

For eksempel, for dekorativ belysning er den viktigste parameteren fargeskyggen av gløden. Og i følge denne egenskapen er båndene delt inn i monokrom og flerfarget. Det første lyset utsender kun én tone når den er slått på. Og ikke nødvendigvis tradisjonell hvit, det kan være rød, grønn, gul, lilla eller lysegrønn farge. Av ikke-standardalternativer er det verdt å merke seg tape med ultrafiolett eller infrarød luminescens.

bakgrunnsbelysning

Velg et høydepunkt for ethvert interiør

Til tross for det brede spekteret bør valget av gamma bakgrunnsbelysning næres med forsiktighet - psykologer sier at den langsiktige eksponeringen for farge har en effekt på psyken. Så, til "rolige" toner, som trygt kan brukes til kjøkken og stuer, inkluderer alle nyanser av grønne og turkise, samt gule og oransje farger. Røde, rosa og burgunderlys bør ligge igjen for soverommet. Men de lyse blålysene er alarmerende, personen unngår ubevisst og føles ubehagelig. Kombinasjonen av mørkblå med gul er vanligvis ikke anbefalt for inntrufne naturer - slik bakgrunnsbelysning virker deprimerende og kan forårsake nervøs sammenbrudd.

Legg merke til at selv en klassisk hvit farge kan ha forskjellige nyanser og utstråle varmt eller kaldt lys. Disse "temperatur" nyansene er viktige for å skape et organisk interiør, du kan bestemme dem ved å undersøke dokumentasjonen. Så vil belysningen med indikatoren 3000-3500К avgive varmt lys, 5500-6000К - nøytral, 6500-7000К - kaldt.

Viktig! For utendørs installasjon, bør du være oppmerksom på fargen på basen slik at båndet ikke kommer ut av den generelle bakgrunnen. I tillegg til standard hvit kan du finne et grått, brunt eller gjennomsiktig substrat.

Multikolle RGB-systemer kan skifte nyanser en om gangen eller gløde med alle regnbuefarger samtidig. Men de er mye dyrere enn monokrome analoger og fungerer bare i kombinasjon med en transformator og en kontroller som setter fargebrytningsmodus.

fargerikt bånd

Flerfarget bånd for et lyst interiør

En av de viktigste parametrene fra et teknisk synspunkt er strømmen til lysdiodene og dens tetthet. De mest populære er Led-band med 60 og 120 dioder per 1 m, men det finnes andre alternativer - 30, 72, 90, 240, og pærene kan ordnes lineært eller i flere rader.

tetthet av dioder

Varianter av Led-systemer for tettheten av lysdioder

Viktig! Jo mindre gapet mellom diodene er, jo lysere bakgrunnsbelysning og mer energiforbruk. For dekorative formål, nok 30-60 dioder / meter, men hvis du planlegger å erstatte hovedlyskilden, bør du velge et bånd med 120-240 pærer.

Inspeksjon og kjøp av bånd og komponenter

For å finne ut hvilket materiale som passer for implementeringen av dine ideer, studer notatet på tavlen. Standard husholdning belysning bånd har forkortelsen SMD (kort for SurfaceMountedDevice - "enhet for overflate montering"). Sifrene angir størrelsen på hver LED. For eksempel betyr SMD 3528 at parametrene for 1 diode er 3,5 med 2,8 mm.

Til notatet! De vanligste er 3 typer lysdioder: små - 3020, middels - 3528 og store 5050.

Glødens intensitet avhenger direkte av diodens størrelse og dens plassering på 1 m av båndet. Med tetthet fant vi oss ut over, og nå skal vi vise deg hvordan du finner ut kraften i systemet, fordi valget av strømkilden er avhengig av dette.

strømforbruk

Strømforbruk av belysning ved forskjellig frekvens av plassering av lysdioder

For å beregne ønsket opptak, hold deg selv med et målebånd og måle omkretsen av det uthevede området. Det resulterende tallet multipliseres med måleffekten til den valgte typen tape og du får verdien som skal brukes når du kjøper strømforsyningen (transformatoren) og for flerfargete produkter - og kontrolleren. Disse komponentene kan utformes for 5, 12 og 24V, men hvis du ikke planlegger å bytte hovedbelysning, er det nok enheter på 12V.

Viktig! Det totale strømforbruket til bakgrunnsbelysningen bør ikke overstige 80% av transformatorens nominelle effekt.

LED-striper har en annen beskyttelsesklasse. Denne indikatoren påvirker deres evne til å motstå virkninger av fuktighet, støv og andre negative eksterne faktorer. For å bestemme det, må du finne på forkortelsen en forkortelse med bokstavene IP (står for IngressProtectionRating).

 • IP 20 - er utformet for innendørs bruk og har ingen segl.
 • IP 65 - egnet for bakgrunnsbelysning, i kontakt med vann: arbeidsforkle, vask, akvarier, etc. Slike materialer kan brukes ikke bare for interne arbeider, men også på gaten.
 • IP 68 - fullt isolerte systemer som er tillatt selv for bruk i vann.

Bestem tilstedeværelsen av beskyttelse kan være selv med en visuell inspeksjon - bånd som ikke er redd for det våte miljøet, vil bli oversvømmet med et tynt lag av gjennomsiktig silikon.

Viktig! For å belyse tak (inkludert på kjøkkenet) kan du bruke et konvensjonelt brett, designet for utendørs installasjon. Faktum er at silikonlaget ikke bare demper lysets intensitet, men fører også til oppvarming av substratet og overflatene som berører det. Bruk derfor ikke beskyttelse der det ikke er behov for det.

Monterer LED-lampen selv

For å selvstendig installere belysningen på kjøkkenloftet, er det viktig å vite at ved festetypen er alle båndene delt inn i:

 • Selvklebende (den vanligste) - montert på en klebrig base, som er like egnet for tre, plast eller glass. Mangel - lim med tiden, fra fuktighet eller flere re-liming, kan "gå bort".
 • Med festemidler - festet med spesielle beslag - klemmer på noe materiale. Slike installasjoner vil være mer pålitelige, men det vil ta mye mer tid og krefter enn et tape på lim.

Viktig! Tape er produsert i 5 meter ruller, men de fleste selgere tilbyr detaljhandel og lengder av ønsket lengde. Plassene for divisjoner er oftest indikert av bildet av saks, det er nødvendig å kutte dem strengt langs strekkene, for ikke å skade kjeden.

tape

På enkelte bånd kan kuttsteder kun angis av en vertikal linje

Ved selvmontering må du vurdere en ekstra viktig funksjon for alle LED-produkter - termisk ledningsevne. Det faktum at produsentene fortsatt ikke har klart å oppnå hundre prosent effektivitet fra små krystaller, slik at energien utsvevende som varme, som varmer tapen i kontakt poverhnosti.A siden kjøkkenet høy temperatur - en vanlig ting for de kraftige og ofte fordelt lysdioder Det er verdt å vurdere isoleringen, for eksempel å feste substratet til en tynn aluminiumsprofil. Men hvis vi bare snakker om dekorativ belysning, kan du klare det.

For å montere stien som er nødvendig for å markere den valgte sonen, sett kuttene med en kontakt eller et vanlig løst støpejern. Merk at temperaturen på enheten ikke skal være over 260 grader, og eksponeringstiden er maksimalt 10 sekunder.

ordningen

Tilkoblingsskjema for et enkelt fargespor

Tilkoblingen er laget i henhold til dette prinsippet:

 • I enkeltfargekort er "plus" og "minus" -kontaktene loddet.
 • De flerfarge RGB 4 ledninger er på linje med tilsvarende kontakter i blokken, ledet av markeringene (R- rød, G - grønn, B-blå, fjerde - 12 eller 24 V).
 • Koblinger N og L kobler strømkabelen til transformatoren.
 • I RGB-båndene er en ekstra kontroller koblet til strømforsyningen. Det er viktig her ikke å forvirre pluss-og minus-terminaler, ellers vil enheten mislykkes.
fargebelysning

Klar-laget sett for farge belysning

Viktig! Maksimal lengde på en krets konstruert for en transformator er 15 meter eller 3 standard hjul. Hvis nettstedet ditt er større - må du bruke en ekstra strømforsyning.

Nyanser av redigering: hvordan å skjule denne lyskilden

Avhengig av type finish av kjøkkenloftet er det ulike muligheter for montering av båndlampe. Den enkleste måten å skjule innredningen i overhead strukturer av gipsplater, men selv om kjøkkenet ditt en elegant ett-nivå tak kan ordne svetoeffekty hjelp av en standard takutstikk.

Montering av tape i sokkelen til taket

Denne metoden for installasjon gjelder også i tilfelle når reparasjonen av kjøkkenet var lenge bak. Det krever ikke spesielle tilpasninger, det viktigste - å kjøpe en vakker taklister, egnet for generell interiørdesign, og feste den på den "flytende negler" i en avstand på 80-120 mm fra taket. For å få designet til å komme ut jevnt og se imponerende, er det verdt å gjøre markeringen under nivået.

Viktig! Når du velger takkanten, vær oppmerksom på dens tykkelse - gjennom tynne vegger kan båndet skinne så sterkt at skjørtet selv vil skinne.

Når sokkelen er installert og limet er beslaglagt, handler vi trinnvis:

 1. Vi rengjør overflaten av cornice fra støv og avfett.
 2. Fjern limstøtten fra baksiden av båndet.
 3. Vi kobler lysdiodene til veggen eller fra siden av taket. Det er sant at mange eksperter ikke stoler på fabrikken "selvlimt", og anbefaler å forsikre konstruksjonen med silikon lim eller dobbeltsidig tape.
 4. Fest kraftenheten (og for flere farger RGB - og kontrolleren), og observere polariteten.
 5. Vi kontrollerer spenningen i brettet selv og alle komponenter - de må samsvare. Nå kan du koble strømforsyningen til nettverket på 220 watt.
bakgrunnsbelysning innstilling

Trinnvis installasjon av belysning i taklister

Montering i gipsplanker

Installasjon av belysning i loftsloft utføres best i oppføringsstadiet. For dette brukes en standardkonstruksjon av metallprofil og gipsplater, noe som gir en åpen eller lukket nisje for lysdioden.

Slike verktøy og materialer vil være nødvendig:

 • Gipsvegg og selvskruende skruer.
 • Metallprofiler CD og UD.
 • Dowels og skruer.
 • Hacksag og håndsaks til metall.
 • Bore, skrutrekker.
 • Nivå, måling målebånd.
 • Blyanter eller markører.
 • LED stripe med tilbehør.

Algoritmen er som følger:

 1. Skaper en tegning av fremtiden boksen, som markeringen er ferdig med.
 2. En ramme er bygget. For dette, ved hjelp av skruer og dugger til veggene, er UD-profilene skrudd, og CD-elementer festes til dem, i sin tur. Anbefalt trinn - 50 sm.Zatem vinkelsegmenter 10 til 15 cm i høyden er satt til taket og er forbundet med profilen på taket slik at den nisje er dannet.
gipsplank

Ramme av gipskartong

Til notatet! Designet kan bestå av ett eller flere nivåer. I alle fall er det viktig å holde et gap på minst 10 cm for å passere lys fra diodene.

 1. Den ferdige rammen er dekket med gipsplater, leddet ligger i skjøten. På enden av strukturen er en nisje igjen for å holde LED-stripen. Ytre omkretsen må dekkes med en kant for å maskere de grunnleggende elementene i bakgrunnsbelysningen.
eave-enhet

Enheten gipskartong cornice for skjult belysning

bar av lys

Lag en lys eller dempet stripe av lys vil bidra til å velge riktig høyde på beskyttelseskanten

Viktig! Ikke glem å gi et sted for strømforsyningsenheter og en kontroller i designen.

 1. Sømmene er maskert med kitt og etter fullstendig tørking, priming og maling.
 2. Nå er det på tide å montere bakgrunnslyset. Båndet må festes til limbasen direkte på gipsplaten (i tillegg kan klemmer eller en aluminiumprofil brukes). Lyset fra diodene skal styres fra bunnen opp. Deretter kan du koble systemet til de nåværende lederne, ikke glemme polariteten.
ordningen

Tilkoblingsdiagrammer med en og flere transformatorer

Video: LED strip installasjon

For å visuelt demonstrere arbeidet med installasjon av belysning foreslår vi å studere et lite videovalg av pedagogiske materialer:

 1. Slik kobler du LED-stripen - viktige nyanser som vil bidra til å montere belysningskretsen ordentlig.
 1. Slik lager du en gipsplisselys for skjult belysning er et av alternativene for å arrangere en U-formet boks under en LED-stripe.

Som du kan se, kan du håndtere installasjon av LED-belysning selv. Derfor er hovedoppgaven riktig å velge lengden på materialet, transformatoren og kontrolleren, med hensyn til utformingen av taket på kjøkkenet og den forventede dekorative effekten. Men hvis du tviler på din egen styrke eller nøyaktigheten av beregningene som er gjort, er det bedre å betro kjøp av komponenter og installasjon av belysning til en kvalifisert elektriker.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

5 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map