Hvordan lage et filter for vannbehandling i feltet og hjemme

Hvordan lage et filter for vannbehandling i feltet og hjemme

Hvordan lage et filter for vannbehandling i feltet og hjemme

Som du vet, for alt som blir gode folk blir brukt raskt, så har vi lenge ikke vært i stand til å gjøre uten fordelene med sivilisasjonen. Mange eiere av urbane leiligheter installerer filtre for vannrensing. Men dacha tomter og mange private hus er dessverre ofte avskåret fra muligheten for å koble til det sentrale vannforsyningssystemet med sine behandlingsanlegg. Selvfølgelig kan du kjøpe en filterkanne til rent drikkevann. Og hvis det er behov for å rense vann fra en brønn for husholdningsbehov? Og hvis du ikke har et vannfilter ved hånden, og du vil gjøre elvvann egnet til drikking (for eksempel i en tur eller i et hus)? Må lage et filter for vann med egne hender.

Behovet for rent vann gjør det nødvendig å søke pålitelige måter å rengjøre det på

Hvordan lage et vannfilter for deg selv for å få virkelig drikkevann

Ofte er vannet fra brønnene så forurenset med forskjellige urenheter at det ikke kan brukes til vask og vask uten forrensing. Du hjelper et hjemmelaget vannfilter. Mange noterer at de ferdige filtre som selges i butikker, ikke har høy ytelse, og behovet for konstant utskifting av patroner gjør enheten ganske dyr i drift. Bunnen av filteret for vann laget av egne hender er vanlig bomullsull og gasbind eller trekull.

Hjemmelagede filtre til hjemmebruk

Ethvert hjem hjemmelaget filter for skitne av vann - Bare en midlertidig løsning, som kun gjelder i nødsituasjoner. Det er umulig å regne med kvalitativ vannbehandling uten bruk av profesjonelle filtreringssystemer, fordi forurensningene som kan provosere forgiftning, ikke bare kan være mekaniske, men også kjemiske og bakteriologiske. Og vann kan anses som å drikke bare etter spesielle laboratorietester.

filter

Utformingen av fabrikkens flerlagsfilter

For vannrensing i landet, kan du selv lage flere typer filtre:

 • Kullstrømmende.
karbonfylt konstruksjon

Enkel konstruksjon med karbon fyllstoff

 • Neddykkbar for industrielt vann: i et akvarium, en dam.
 • Ekstern strømning med materiale for rengjøring fra mekaniske partikler.

Å bruke hjemmelagde systemer er hensiktsmessig for grov rengjøring, ekstra behandling av vann fra brønnen, eliminering av fremmede smaker og lukter forårsaket av bakterier og alger, rensing av oppsamlet regnvann.

Ulike versjoner av det enkleste filteret fra plastbeholdere

Det beste absorberingsmiddelet for et hjemmelaget filter er vanlig aktivert karbon. I tillegg til rensing fra urenheter kan et slikt fyllstoff rense en liten mengde vann fra de fleste toksiner og produktene av vital aktivitet av mikroorganismer

enheter for vannbehandling

Byggingen av en selvfremstillet enhet for vannrensing

Å gjøre det enkleste kullet vannfilter Kan være i en beholder med perforert deksel eller i en del av et konvensjonelt vannrør. Som kropp for akvariefilteret bruker håndverkene engangssprøyter og matbeholdere med forseglede deksler.

Utvalg av filtermaterialer

Kvaliteten på den rensede væsken og dens mineralsammensetning avhenger direkte av antall lag av absorbenter og bulkmaterialer. Hvis du planlegger å bruke vannfilter, samlet egne hender, regelmessig, ta vare på å lage en struktur, hvorav volumet vil være nok til å legge flere lag:

 • Vevd materiale - grunnlag og barriere for fine partikler og sand. Egnet er foldet i flere lag med bandasje, syntetisk fyllstoff - sintepon, kjemisk bomullsull. Den største ulempen ved naturlige fibre er følsomhet for henfall, rask forurensning og utseendet av en ubehagelig lukt. I stedet for stoffet, bør du bruke ferdige filtre for kaffe, te eller kjøpe syntetisk ikke-vevet lutrasil - et materiale som ikke er rått, og mister ikke egenskapene i fuktig miljø.
plastflaske

En plastflaske kan bli et hus for en fabrikkpatron

 • Kvarts sand brukes til å fjerne fine partikler, absorpsjon av tungmetaller.
 • Grusfylling utfører også funksjonen til en mekanisk rengjøringsmiddel.
filler

Grus fyllstoff

 • Aktivt karbon er et kraftig naturlig absorberende materiale som kan fjerne rottne produkter fra væsken, eliminere en ubehagelig muggen lukt, returner vannet til gjennomsiktighet. Det er viktig å velge riktig materiale: uforbrent eller overkoking kull taper dets egenskaper. Det er bedre å filtrere det ferdige granulerte materialet.
granulat

Granulat for vannrensing

 • Zeolitt - et uunnværlig materiale, hvis vann er planlagt å brukes til drikking og matlaging. Mineralet vil takle flertallet av kjemisk forurensning: overflødig jern, nitrater, plantevernmidler.

Materialer for bygging

Før montering starter et vannfilter for deg selv du må velge et design. For den enkleste enheten, som handler på prinsippet om tilkoblede fartøy, trenger du:

1
 • Flere plastflasker med lokk (i stedet for flasker matbeholdere med plastlokk er egnede - de er mer miljøvennlige, og veggene på tankene er mye sterkere).
 • Skrutrekker, altså, knivpapir.
 • Fyllstoffer til filteret.
filter

Alt du trenger for å jobbe

I samlingen av det rørformede filteret er det nyttig:

 • To stykker rør. Det anbefales å velge et vannrør laget av PVC eller plast.
 • Passer til diameter plastkapsler fra flasker med tråd - 3 stk.
 • Polymer vanntett lim, tape.
 • En plastflaske.
 • Polymer fint nett.
 • Aktivert karbon.

Filtermontering

Først av alt må du forberede en suspensjon hjemmelaget vannfilter. For å gjøre dette er det nok å kutte bunnen av flasken med en skrivesnorkniv. I sideveggene, pierce de to hullene i en avstand på 1,5 til 2 cm under kanten.

vannfilter

Hjemmelaget Vannfilter

I dekselet er det nødvendig å lage hull for utløpet av filtrert vann. Det er to måter: Lag ett hull med en diameter på opp til 10 mm, eller bor noen få små.

Det perforerte dekselet er skrudd på nakken. Begynn å fylle. På bunnen og veggene er lagt stoff (bandasje, gasbind, en slitesterk kaffefilterpose eller lutrasil). Det er tilrådelig å sy på ermen langs flaskeens innerdiameter, noe som overskrider filterets totale lengde - det er lettere å hente ut brukt fyllstoff.

Et lag granulært eller pulverisert kull helles på stoffbunnen. Over faller kvarts eller ren elvesand i søvn.

filter

Hjemmelaget filter

Gruset ligger på sandlaget. Det anbefales å bytte flere sandgruslag. Den totale mengden fylling bør ikke overstige 2/3 av volumet av flasken.

filter

Kvarts sand filter

Over er den trimmede kanten dekket med et lag av stoff, slik at store partikler ikke kommer inn i kroppen. Klemt stoff kan være en vanlig tråd eller elastisk tape, elastisk bånd.

Det ferdige filteret er installert i en suspendert tilstand over beholderen for rent vann, fylt med skittent vann og venter på at den rensede væsken strømmer gjennom alle lagene.

filter

Klar filter

I stor kapasitet kan du installere et hjemmelaget filtersystem uten suspensjon

Ulempen ved et slikt system er lav produktivitet. Det er nødvendig å vente på å helle en ny del av vann inn i kroppen.

Tubular filter for vann i hytta

Mye mer praktisk å bruke hjemmelaget filter fra vannrøret. Det ferdige produktet ligner et konvensjonelt rør som forbinder to tanker installert på forskjellige nivåer. Fra den øvre tanken strømmer det skitne vannet gjennom filteret i en beholder for renset vann.

materialer for filteret

Materialer til produksjon

Klipp røret i to stykker i et 1: 4-forhold. En kort del vil bli brukt som et primært grovfilter, lenge som et kullfilter.

filter

Lokk installert i et rør

I kappene fra plastflasken må du bore i en sirkel og i midten av hullet. I kortrøret må du installere dekselet slik at kantene på dekselet og rørene sammenfaller i det indre kuttet. Et stykke gitter er plassert på toppen av toppen og fyller rørets indre hulrom med en synthepon eller bomullsull.

pipe

Fylt med bomullsullrom

Øvre del må også lukkes med et lokk med maske. Det primære filteret er klart.

filter

Primærfilter

I et langt stykke rør er det nødvendig å forsegle halsen med en tråd. Etter justeringen, er det nødvendig å forsiktig belegge plasten med lim og fikse forbindelsen med flere lag limbånd.

pipe

Rør med nakke

Den nedre delen av røret er utstyrt med et lokk med et rutenett, samt en kort seksjon. En tilstrekkelig mengde filtermateriale er dekket gjennom halsen. Du kan rotere lag.

filter

Klar filter

Begge filtre er koblet og installert på beholdere (flasker)

Slik rengjør du vannet i akvariet gratis: et internt filter

Med egne hender kan enkelt gjøres og filter for vann i et lite akvarium. For å gjøre saken, trenger du et hul rør med en diameter på opptil 30 mm. Du kan bruke:

 • Engangssprøyter - 2 stk. 10 ml.
 • Fleksibel korrugerte slange.
 • Et rør av egnet diameter.

I tillegg til rørene trenger du en forstøver med et fleksibelt rør og en tykk svamp. Også en konvensjonell sugekopp er nyttig for å fikse filteret i beholderen.

komponenter

Tilbehør til rengjøringsmiddel

Sprøyter må loddes sammen slik at de blir til et rør, tannstykker - avskåret. Gjennom hele lengden av den vanlige spisesalen med en gaffel er det nødvendig å lage hull. En sprøyter med en tynn slange er plassert inne i røret.

tube

Tube med sprøytepistol installert

I en sirkel innpakket i en svamp, sjekk. Hvis designen er riktig, er strømmen til et slikt filter tilstrekkelig til å rense vann i et lite akvarium for yngel.

Akvarium enheter

Enheten i akvariet

Inne i saken kan du legge til zeolitt - mekanisk rengjøring vil være mer grundig, i tillegg til at mineral vil helt fjerne nitrittene fra vannet.

Filtrer selv for å rense bassengvannet

Hvis du har et basseng på gårdsplassen til et privat hus eller i landet, har du sannsynligvis allerede møtt problemet med vannrensing i den. For å løse dette problemet uten å bruke store mengder penger, kan du selv lage et filter.

Overflateforurensning (for eksempel blader som falt i bassenget) kan fjernes mekanisk (enkelt sett, ta et nett). Hvis du ikke har tid til å gjøre det, eller vannet blir løselig forurensning, går alt inn i vannsøylen. Og her inneholder mange mikroorganismer og enkle alger. Hvis vannet varmes opp og får nok lys, vil det blomstre veldig raskt - det blir grønt. Når temperaturen avtar eller når nyttige stoffer til alger slutter, synker alger til bunnen. Dermed dannes bunnforurensning. Dette kan også inkludere uoppløselig avfall, som er tyngre enn vann (sand, støv).

Problemet med vannrensing i bassenget løses ikke ved tilsetning av kjemikalier. Tross alt er ulike metoder for rengjøring brukt mot hver type forurensning. Hvis overflatekontaminering fjernes av et nett, så bunnen - ved hjelp av en spesiell vann "støvsuger". Fra forurensningene som er i vannsøylen, kan du kvitte seg bare ved filtrering.

For å fjerne urenheter i vannsøylen pumpes den gjennom spesielle filtre ved hjelp av pumper, og sørger for vanninntak på ett sted i bassenget. Etter å ha pumpet gjennom filterelementene, returneres vann til bassenget. Hvis bassenget ligger i et rom (for eksempel i en badstue) og drives hele året, kan du kjøpe en ferdig filterenhet, som koster ca 2000 rubler. Men hvis vi snakker om et oppblåsbart basseng som koster bare 2-3 måneder i året på gården, er det å kjøpe et filter økonomisk lønnsomt. Folk løser problemet på mange måter. Noen endrer ofte vannet, andre ser rolig på det grønne vannet, den tredje tenker på hvordan du lager et vannfilter for deg selv.

For bassenget kan du lage et sandfilter. Som det ser ut, er det tydelig vist i figuren.

Kvalitativt renset vann kan oppnås med et enkelt sandfilter

Det enkleste sandfilteret er en effektiv enhet for vannrensing

Flytende filterenhet

Den er laget av en flyttbar patron for vannrensing med en indre diameter på 50 mm. Det vil også kreve 2 m polypropylenrør og ett hjørne (sving) for det. Diameteren på røret og svinget er 50 mm, slik at rørene brukes i kloakk. Røret kan være av kortere lengde hvis du har et lite basseng. Det krever også en liten del av gjenget stud - M10 eller lenger. Forresten, kan du plante flere patroner på den lange studen, noe som vil øke kapasiteten til filtrerende flytende installasjon betydelig dersom en god pumpe er koblet til den.

Først skal du bore et skruehull i filterpluggen og skru røret for røret. Pass det gjennom sving og filter, fest det med en mutter. På den andre siden av røret, fest aquarium pumpen (kapasitet - 2000 l / h, strøm - 20 W). For et lite basseng er det ganske passende.

På enden av røret, sett på stykker av tett utvidet polystyren (skum) for å sikre oppdrift av filteret. Pumpen trekker vann fra en halv meters dybde, vannet pumpes gjennom røret og kommer inn i patronen, der det umiddelbart rengjøres og går tilbake til bassenget.

Du kan finne at en så liten hjemmelaget filter ytelse, men hvis ikke for lat til å bygge og kjøre den, vil merke snart at kvaliteten på vannet i bassenget er betydelig forbedret. Fordelen med denne typen er at det ikke krever noen slanger eller andre forbindelsessystemer til vannet inntak og utslipp av vann fra bassenget.

Patronen kan skylles. Det er veldig enkelt å fjerne det. Men det skitne vannet fra filteret ikke komme tilbake i bassenget, må du ha et filter før du fjerner plastbøtte, som er fjernet sammen med filteret når den løftes. Skittent vann bør helles ut og filteret skylles.

Kostnaden for et slikt hjemmelaget vannrensingsfilter i bassenget er flere ganger mindre enn det ferdige filteret, og produksjon og installasjon tar ikke mer enn en time. Akvariumpomper kan kjøpes i dyrebutikker, rør i rørleggerarbeid, filterpatroner i ethvert supermarked. Ved utformingen av et slikt filter kan du også vise fantasi, fordi et plastrør med skum på endene ikke gir skjønnhet til bassenget. Hvis du dekorere den i form av en båt, en øy eller noe annet, som er nok til fantasi, blir utsikten mye mer attraktiv.

Hvordan lage det enkleste vannfilteret: videoinstruksjon

Kjøpt eller hjemmelaget: hvilket filter er best

Ingen av de hjemmelagde vannfiltrene er i stand til å rense vannet for all slags forurensning, spesielt fra mikroorganismer, virus. Mikroskopiske partikler blir ikke fanget selv av det tynneste nettverket. En annen ulempe med selvlagde strukturer - det er ingen mulighet for å regulere mineralisering. Vannet oppnådd etter rensing krever obligatorisk koking.

Vann bør kontrolleres i laboratoriet, ikke bare for å overholde standarder, men også for å bestemme den kvalitative og kvantitative mineralske sammensetningen. Bare etter å ha oppnådd resultatene kan du velge riktig filter, og ofte - en hel kaskade med forskjellige fyllstoffer, noe som gjør vannet ikke bare trygt, men også nyttig.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 7

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map