Deksler for stoler med rygg og stoler: ideer til interiør og tilgjengelige masterklasser

Deksler for stoler med rygg og stoler: ideer til interiør og tilgjengelige masterklasser

Deksler for stoler med rygg og stoler: ideer til interiør og tilgjengelige masterklasser

Ønsker du å oppdatere interiøret effektivt uten å ty til større reparasjonsarbeid? En av de mest effektive, tilgjengelige og praktiske måtene å forvandle rommet er å sy dekslene på stoler med rygg og stoler. De kan ikke bare gi møbler et nytt liv, men også i mange år for å beskytte den mot all slags forurensning. For å oppdage alle mulighetene for denne innredningen, foreslår vi å bli kjent med sine spesifikke egenskaper, så vel som å finne ut hvordan du sy og bind et deksel på en stol med egne hender.

Art egenskaper av deksler

Tekstilinnredning for stoler og avføring er klassifisert i tre faktorer: form, funksjon og materiale. Slik at du kan bestemme variasjonen av produktet, ser vi på hvordan forskjellige deksler for stoler er forskjellige: bilder og egenskaper til forskjellige modeller for din oppmerksomhet.

Deksler for stoler

Omslag beskytter møbler og stilig utfyller interiøret

Skjemaer og funksjoner

Avhengig av ytelsesformen er dekslene delt inn i tre kategorier:

 • Hele - helt dekker møbler: rygg og sete. Som regel har de en tett fiksering, slik at de fundamentalt kan endre stolenes utforming og skjule alle sine mangler.
innredning av stoler

En tradisjonell versjon av innredningen for stoler med ryggstøtte - endelte kapper

 • Separat - bestå av to deler: en kappe til rygg og for setet. Slik innredning er praktisk og lett å vedlikeholde - det er lett å fjerne for vask.
separat innredning

Separat innredning kombinerer praktisk og praktisk originalitet

 • Siduska - dekker bare bunnen av møbler, det vil si setet. Den mest praktiske og økonomiske versjonen av innredningen.
setetrekk

Setetrekket beskytter på en trygg måte møbeltrekkene

Basert på funksjonelle formål er det to typer deksler:

 • Hver dag - til daglig bruk. På grunn av høye driftsbelastninger blir de ofte vasket, slik at de sys fra slitestyrke, slitesterke og lette å rengjøre stoffer.
praktiske saker

Nøyaktige og praktiske deksler til daglig bruk

 • Festlig - for spesielle anledninger. Deres viktigste oppgave er å effektivt dekorere interiøret og fokusere på et bestemt område av rommet. Et særegent trekk ved produktene er et stort antall ornamenter: buer, ruffles, bånd, frills, perler.
festlige kapper

Festive kapper vil være en effektiv aksent av høytidelig innredning

Materialvalg

For å sy et godt og slitesterkt deksel på stolen med egne hender, er det viktig å velge riktig stoff. Det er nødvendig å ta hensyn til flere faktorer: materialets operasjonelle egenskaper, det funksjonelle formål med møbler og interiøret som innredningen er laget av. Følgende grupper av vev viste sig å være best i denne rollen.

Bomull - rent bomullslinne, satin, jeans. Fordeler: naturlig, hypoallergen, holdbar og lett å rengjøre. Cons: raskt bli vått, sakte tørt, visne under konstant påvirkning av ultrafiolette stråler og blek etter vask. Den mest hensiktsmessige i interiøret i stil med Provence og land.

bomull capes

Cotton capes - elegant fastholding

denim dekorasjon

Denim-innredningen gir spisemøbler et ekstraordinært utseende

Biflex - Lycra eller spandex. Fordeler: tetthet, elastisitet, enkel rengjøring, vannmotstand, motstand mot utbrenthet. Cons: en syntetisk sammensetning, en tendens til elektrifisering. Egnet for et bredt spekter av stiltrender: Art Nouveau, Art Deco, Provence, Neoclassicism, Eclecticism.

stol dekker

Spandex er svært elastisk, så den strømmer helt rundt stolen

Vær oppmerksom! Kompromiss mellom bomullsstoffer og bifleksnymi - gabardin, som er laget med en lik tilsetning av bomull og Lycra, kombinerer dette materiale praktisk og naturlighet.

Lin - en ren sengetøy, teak og lerret. Fordeler: miljøvennlighet, holdbarhet, smussavvisende, styrke. Cons: vanskeligheten med rengjøring og stryking, en grov tekstur. Harmonisk passer inn i ulike formater av land og etno interiør, samt i mellomrom utformet i loft stiler og minimalisme.

deksler for møbler

Linen lerret ser laconic, men edel

Silke - crepe-satin, brokade, sateng. Fordeler: styrke, elastisitet, edelt design, evnen til å skape spektakulære krøller og forsamlinger av enhver kompleksitet. Cons: behovet for forsiktig rengjøring og stryking - for å betjene varene anbefales det å søke om renseri. Passer for interiør laget i klassisk, neoklassisk og etnisk, spesielt arabisk og indisk stil.

silke capes

Silkekappe legger perfekt vekt på situasjonenes høytidelighet

brokade

Brocade - en kombinasjon av luksus og funksjonalitet

Vær oppmerksom! De minst egnede materialene til møbler dekker og capes er velour og fløyel: de er dårlig rengjort og mister deres elegante utseende etter vask.  

Steg-for-steg skreddersy

Suksessen med å skape tekstildekorasjoner avhenger direkte av kompleksiteten i konfigurasjonen, så hvis du ikke har en syerfaring, anbefales det å starte med en tradisjonell rektangulær modell. Deretter skal vi se nærmere på hvordan du syer setetrekk på stoler med egne hender - fra mål til sluttdesign.

1
cape på en stol

Den enkleste modellen av en kappe på en stol med en rygg

Vi tar målinger

Utgangspunktet er målingens ytelse. Denne prosedyren bestemmer kvaliteten på alle påfølgende handlinger - hvis det er feil å ta målinger, kan du bare ødelegge stoffet uten å sy en etterlengtet deksel. For å unngå at dette skjer, bestem følgende driftsparametere:

 • høyde og tykkelse på ryggstøtten (sett inn);
 • høyde på bena;
 • avstand mellom bena;
 • bredde på stolen (den bredeste delen av møblene er målt);
 • setedybde;
 • høyde fra toppen av ryggstøtten til bunnen av bena.
fastsettelse av arbeidsdimensjoner

Det første trinnet er å bestemme arbeidsdimensjonene

Vær oppmerksom! Målingene må tas nøyaktig i samsvar med dimensjonene på møblene - i utgangspunktet tas ikke godtgjørelsene i betraktning.

Bygg en tegning

Den andre fasen er opprettelsen av en skjematisk tegning, som vil fungere som grunnlag for mønsteret. I denne utførelse omfatter det tre hoveddeler: en lang rektangel - vil fullstendig dekke den bak på hver side, setet og avstanden fra benene til gulvet foran og bak (forsiden og baksiden av den type skjørt); to korte rektangler - vil dekke avstanden til gulvet til venstre og høyre (henholdsvis sidedelen av skjørtet).

cape

Hoveddelen av kappen er et langt rektangel

Lengden på hovedrektangelet er summen av ryggens høyde og tykkelse, setets dybde, benens høyde og høyden fra ryggstøttens topp til gulvet. På tillatelsene for sømene, legg i tillegg 4-5 cm. Bredden på hoveddelen er bredden på avføringen, pluss 4 cm for godtgjørelsene. Lengden på sidekantanglene skal være lik avstanden fra setet til gulvet, og bredden til avstanden mellom beina. Husk også godtgjørelsene - 4 cm for både bredde og lengde.

Etter å ha mottatt de nødvendige verdiene skjematisk trekke prototype pute ark av papir med betegnelsen: grenser til baksiden og forsiden bakre del og en øverste brett mellom disse, sete grenser (dvs. med dens dybde) linjer kvoter for ledd, og også de linjer på hvilke til seter som skal sys laterale rektangler.

Vi lager et mønster

Den tredje etappen - et mønster av et deksel på en stol med en rygg. Kontroller at alle beregninger er korrekte og, om nødvendig, korrigere tegningen. Deretter overfør dekselet til et nytt ark - dette vil være det første papirmønsteret. Prøv det på - Fest mønsteret til stolen og fest det lett med tape. Hvis alle elementene samsvarer, flytt tegningen til stoffet - dette vil være hovedmønsteret. Deretter gjør du det endelige kuttet.

hvordan å sy et deksel

Hvordan sy en omslag

Viktig: Detaljer skal bare kuttes på delelinjen, for å minimere risikoen
kaste kant og andre deformasjoner av stoffet.

Sy et deksel

Nå gjenstår det å sy dekselet direkte på en stol med ryggstøtte. Arbeidsfølgen er som følger:

 • Vri kvotene og sy alle fire kantene av det lange rektangelet.
 • Fest et rektangel på stolen og kontroller om mønsterlinjene passer sammen med møbler.
stol dekke

Før du syr, prøv på detaljer for stolen

 • Klikk og dra nederst, venstre og høyre kant av begge sidekantangler.
 • Med toppkanterne, sy side rektangler til setene langs de tidligere merkede linjene.
 • Behandle skiver av alle deler med overlock eller sutursømmen.
 • På baksiden, på ryggstøttens kant og sete foran og bak, sy på snørebånd eller bånd til dekselet - de er nødvendige for å fikse innredningen på stolen. Lignende skjørt eller bånd kan være knyttet skjørt, det vil si sidekantanglene og de nedre delene av et langt rektangel.

Vær oppmerksom! Hvis du ikke vil rotere med strengene, sy for- og bakdelene på kappen over sidesømmene - fra toppfold til ryggstøtte med setet.

lys variasjon

Lys variasjon

Hekle hekle mønstre

Et verdig alternativ til en syet sak er strikket. En slik kappe vil kreve mye dyktighet og krefter, men som et resultat får du en ekstremt original og koselig innredning. Deretter forstår vi hvordan du skal binde en heklet hekle til en hekle: diagrammer og beskrivelser til din oppmerksomhet.

strikket kappe

Strikket kappe - et utvalg av originale hjemmedekorasjoner

Vær oppmerksom! Forkortelser brukt: - luftløkke, st.s / n. - en kolonne med hekle, st.b / n. - En kolonne uten hekling, en halv. -polynostalk, st.s / 2n. - En kolonne med dobbel hekle.

Alternativ nummer 1: cover-flower

Du trenger en krok nummer 6, et garn av hvilken som helst farge og elastikk. Strikkemønster Strikkemønster:

1. rad - bind en kjede på 7 resp., Løp den med en stang og bind 12 st.b / n.

2. - alternativ 1 episode. og 1 st.b / n. Få 6 buer - hver og en, slips: 1 st.b / n, 2 st.s / n., 1 st.b / n.

3 - 6 ganger gjenta alternasjonen: 1 halv, 4 episoder.

4. - strikk hver mottatt bue: st.b 1 / n, en Semiwall, st.s 1 / n, en Semiwall, st.b 1 / n .... På denne raden begynner du å tegne kronblad.

5-th - for hvert kronblad bindes i 3 episoder.

kappe base

Basen av cape er en flerfarget multilobbet blomst

Neste på en lignende ordning, koble de 12 kronbladene. Deretter øker buene fra 4 til 6 resp.p .:

 • de to følgende serier - 1 st.b.n., 1 halv, 3 st.s.n., 1 halv, 1 st.b.n .;
 • tre rader - 1 m, 2 m / s, 1 m / 2, 2 m / 1, 1 m.
 • fire rader - 1 m, 2 m / s, 3 m / 2, 2 m / 1, 1 m.

Øk antall kronblad til det øyeblikket du mottar produktet av ønsket størrelse. For å stramme det strikkede dekselet på avføringen, klargjør basen: i buene på den siste raden, fest 5 st.s / n. - gjør det i åtte rader. I siste rad festes luftløkkene. Etter å ha tappet kantene på kappen og legg i luftløkkene på festelastikken - nå kan du sette på innredningen på møblene.

blomsterdeksel

Et blomsterkledning kan gi et originalt utseende til selv den mest asketiske avføringen

Alternativ nummer 2: runde etui

En enklere versjon av sadlen er en sirkel av ulltråd. For å knytte kappen på heklet hekle, klargjør ull, elastikk og to kroker - nr. 2,75 og 3,75. Ordnet mønster av strikking:

1. rad - koble 4 luftlinjer, lukk dem med en stang og bind dem i en sirkel 6 st.b / n. Fest koblingsposten og kutt tråden.

Den andre - i 6 st.b / n i den første raden knyttes 12 liknende innlegg, men med en ny tråd med kontrasterende farge.

3. - bind 24 st.b / n: to for hver stolpe.

4-6 - med hver rad legg til 6 st.b / n.

7. - legg til 7 st.b / n.

8-10 - med hver rad legg til 6 st.b / n.

11. - legg igjen 7 st.b / n.

På samme måte, bind en kappe av ønsket størrelse. Deretter, uten å legge til åtte nye rader. Derefter danner veggene: bind 2 st.b / n. i ett. I den endelige, bind en annen to eller tre rader uten å legge til. For å fikse dekselet, knyt lufthengslene over siste rad og sett inn et gummibånd i dem.

strikket deksel

Rundaksel er enkel i ytelse, men effektiv eksternt

Foto: kreative varianter av deksler og capes for stoler og stoler

E29
e30
E31
E32
E33
E35
e36
E37
E28

Video: Hvordan lage originaldeksel med egne hender

Master-klasse på å sy et eget deksel for en stol med en rygg

Sying av et solid stoldeksel

Vi strikker en funksjonell og stilig heklekrok

Måter å dekorere stoler

Uten tvil er deksler og kapper på stoler med rygg og avføring en effektiv og alltid faktisk måte å oppdatere interiøret på. En rekke typer, stiler og stoffer gjør at du kan realisere enhver designidee, og dermed skape en innredning som passer perfekt inn i en bestemt plass. Men for å få et slikt resultat, holder du tydelig til teknologien for å skreddersy eller strikke produktet - etter reglene og oppmerksomheten vil lede deg til suksess.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 37 = 44

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map