Etanșarea cusăturilor din gips carton: descriere detaliată a procesului cu instrucțiuni video

Etanșarea cusăturilor din gips carton: descriere detaliată a procesului cu instrucțiuni video

Etanșarea cusăturilor din gips carton: descriere detaliată a procesului cu instrucțiuni video

Gipsul ca material de constructie este foarte bun. Acesta este montat rapid, în timp ce procesele "umede" sunt practic absente. Puteți crea orice desene și forme. Dar există o problemă, care uneori nu poate fi rezolvată cu ușurință. Aceasta este etanșarea cusăturilor de plăci de ghips. Dacă nu se face conform regulilor, după un timp, vor exista crăpături pe cusăturile dintre plăcile de gips.

Etanșarea cusăturilor din gips-carton mărește valoarea decorativă a structurii

Pe plafonul plăcii de gips, cusăturile dintre foi nu trebuie să fie vizibile

Mai degrabă pentru a sigila cusături de gips carton: alegem unelte și shpaklevku

Îndepărtarea sigură a cusăturilor între foi va asigura un aspect atrăgător de pereți și tavan

Lucrați pe rosturile de îmbinare - o slujbă minuțioasă, care nu tolerează agitația și neglijența

Spatulul este instrumentul principal care este util pentru muncă. Toată lumea alege o astfel de spatula, care este cea mai convenabilă pentru a lucra cu. Cineva lucrează cu o spatula îngustă, cineva mai mult ca cel larg. Acesta nu este cel mai important lucru. Principalul lucru este flexibilitatea lamei. Verificați-l prin apucarea mânerului și lamei - ar trebui să se îndoaie cu ușurință.

În plus față de instrument, este important să alegeți o umplutură pentru gips-carton. Mulți pur și simplu manipulează îmbinările cu chitul de finisare. Acest lucru este incorect, mai ales daca suprafata este pregatita pentru pictura. Deci, alegerea chitului depinde de finisarea ulterioară a pereților sau a plafonului din plăci de gips.

Dacă suprafața este pregătită pentru vopsire, cusăturile trebuie umplut cu un material de umplere special pentru îmbinări. În acest scop, chitul "Uniflot" de la compania "Knauf" este foarte potrivit. Acesta este un chit destul de scump, dar dacă pregătiți o suprafață pentru pictura, este logic să o cumpărați. Cusaturi în acest caz pentru a crack, cel mai probabil, nu va, și acest lucru este foarte important pentru suprafața de pictura. Maeștri profesioniști pe carton de gips, pregătiți suprafața pentru vopsire, utilizați numai materialul acestei companii.

Dacă pregătiți o suprafață pentru tapetare posterioară, nu este necesar să folosiți o astfel de umplutură, va fi suficient pentru a termina finisajul obișnuit sau pentru a începe prețul mai ieftin. Aceasta va necesita, de asemenea, panglici, armături de plasă sau serpentine, cu care se vor lipi cusăturile longitudinale și transversale.

Unii maeștri utilizează cu succes banda de hârtie obișnuită pentru a etanșa îmbinările din carton de gips.

Pentru a amesteca chitul veți avea nevoie de un burghiu electric cu o duză specială, precum și un recipient pentru prepararea chitului.

Etanșarea cusăturilor de tablă de gips: descrierea procesului

Bandă cu bandă specială - o etapă importantă de etanșare a cusăturilor

Banda de lipire sau bandă - una dintre etapele de etanșare a cusăturilor între plăcile de gips

După pregătirea amestecului de chit, puneți-l la capătul spatulei și aplicați prin mișcări longitudinale pe suprafața cusăturii astfel încât lățimea benzii să depășească decalajul dintre plăcile de gips. Încercați să apăsați amestecul de chit în interiorul cusăturii. Dacă lungimea articulației depășește 3 m, împărțiți suprafața în secțiuni pentru lucru.

Tăiați o bucată de bandă de hârtie sau o plasă de-a lungul întregii lungimi a cusăturii și lipiți-o până la locul de îmbinare a foilor de gips-carton. Încercați să lipiți astfel încât articulația să treacă prin mijlocul benzii.

1

Articulațiile de pe tavan sunt greu de încheiat, bineînțeles. În primul rând, este incomod. În al doilea rând, amestecul de chit nu aderă suficient la gips-carton și cade în jos. Este necesar să apăsați spatulul pe suprafața tavanului la începutul cusăturii și să îl țineți de-a lungul acestuia, mărind presiunea. Acest lucru va împiedica căderea ipsosului, iar suprafața cusăturii va deveni netedă.

Cum de a alege o plasă de armare bună? Luați-l în mâini, rupeți, strângeți puțin, evaluați întinderea și deplasarea celulelor și apoi îndreptați din nou grila. Dacă este elastic și nu deranjat, atunci este potrivit pentru muncă.

Cum să tăiați corect colțurile

Practic imperceptibile vor fi cusăturile dintre foi, dacă respectați toate regulile

Dacă se respectă toate regulile, cusăturile dintre foile de gips-carton vor fi absolut imperceptibile

Mai întâi, distribuiți chitul pe o parte a spatulei și apoi transferați-o într-o parte a colțului și în interiorul cusăturii. Repetați același lucru pe cealaltă parte a colțului. Dacă lucrați în această ordine, puteți evita supraîncărcarea chitului.

Tăiați o bucată de bandă de-a lungul lungimii, pliați-o în jumătate și atașați-o la colț. Aplicați alternativ pe fiecare parte a chitului benzii și întindeți-l cu o spatulă.

În mod similar, colțurile interne sunt încorporate de-a lungul tavanului. Pentru a sigila colțurile exterioare, atașați un colț metalic pe ele. Poate fi fixat pe șuruburi. Aplicați un strat de chit cu o spatulă largă, care lucrează mai întâi pe o parte a colțului, apoi pe cealaltă.

Șmirghelul este utilizat pentru șlefuirea zonelor încorporate. Amintiți-vă, atunci când se mănâncă o mulțime de praf se formează, așa că purtați un aparat respirator. Gips-cartonul trebuie să fie pregătit după terminarea șlefuirii. Numai după aceea suprafața este considerată pregătită pentru vopsire sau tencuială decorativă.

Sfaturi utile de la profesioniști

Cel mai bun rezultat poate fi obținut utilizând o bandă specială pentru îmbinare

Banda pentru etanșarea cusăturilor simplifică în mod semnificativ lucrarea și vă permite obținerea unui rezultat mai bun

Chiar și cu toate regulile de pe suprafața gipsului, crăpăturile apar adesea după sigilarea cusăturilor. Acest lucru nu este surprinzător: atunci când temperatura se schimbă, orice material își schimbă dimensiunea. Schimbările de temperatură pot fi mai multe grade. Micro-switch-urile de foi conduc la fisuri pe cusături. Pentru a reduce la minimum probabilitatea apariției, încercați să umpleți bine materialul de umplutură cu cusături.

Este de dorit să sigilați îmbinările plăcilor din gips-carton cu chit după ce umiditatea și temperatura constante sunt stabilite în încăpere. În acest caz, nu vor exista fisuri. Însă temperatura și umiditatea constante se observă numai în încăperi care sunt dotate cu sisteme de aerisire și climatizare serioase, deci este foarte dificil să se pună în aplicare astfel de recomandări.

Ați putea fi indus în eroare printr-o inscripție similară pe chitul de ambalare: pentru a sigila articulațiile pe plăci de ipsos fără a consolida banda. Nu credeți că acest lucru înseamnă că zashpaklyuete pereți și că nu vor fi crăpături. Cel mai probabil, această shpaklevka pur și simplu nu este destinată consolidării benzii, deoarece nu o poate ține.

Tehnologia de etanșare a îmbinărilor din carton de gips: instrucțiuni video

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

31 + = 34

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map