Cum să alegeți o capcană de grăsime de uz casnic sub chiuvetă și să o instalați singură

Cum să alegeți o capcană de grăsime de uz casnic sub chiuvetă și să o instalați singură

Cum să alegeți o capcană de grăsime de uz casnic sub chiuvetă și să o instalați singură

Una dintre cele mai neplăcute probleme care pot apărea cu canalizare în bucătărie este înfundarea. Dacă excesul de grăsime intră în sistem, suprafața interioară a țevilor devine treptat topită. De-a lungul timpului, depozitele îngustă lumenul tubului, iar apa stagnează. Acest lucru limitează funcționalitatea întregului sistem, iar bucătăria prezintă un miros greu. Lupta constantă împotriva broaștelor este foarte obositoare. Îi puteți preveni instalând un filtru de grăsime sub chiuvetă. Luați în considerare ce este acest dispozitiv și cum să-l faceți singur.

Dispozitiv util pentru prevenirea blocajelor

Desigur, trebuie să existe un mijloc eficient de curățare a canalizării în casă, dar dacă trebuie să-l folosiți în mod constant, este mai ușor să preveniți înfundarea. Pentru a face acest lucru, puneți capcana de grăsime de uz casnic sub chiuvetă.

colector de grăsimi

Colector de grăsimi din plastic

Designul dispozitivului este foarte simplu. Dispozitivul constă dintr-un corp cu o pereche de compartiment care o împarte în compartimente, un amortizor de debit și un orificiu de ieșire cu un tub de aerisire. În funcție de scopul și cantitatea deșeurilor, dispozitivele pot avea dimensiuni diferite și diferă în ceea ce privește designul.

JPR AQUA

Poloneză zhalolovka JPR AQUA

Principiul de funcționare se bazează pe diferența de densitate a apei și a grăsimilor. Dacă lichidul este răcit, grăsimea se răcește și se ridică la suprafață sub formă de cheaguri. Apa intră în al doilea compartiment și apoi - în canal. Grăsimea este reținută în prima cameră datorită septului.

Când recipientul este umplut, acesta este curățat, îndepărtând o mulțime de grăsimi și reconectat la sistem pentru o muncă ulterioară. Metoda de curățare depinde de tipul și volumul dispozitivului. Grasimile de uz casnic sunt usor de curatat cu mana, iar din structurile mari murdaria este pompata de pompe.

colector de grăsimi

Schemă: proiectarea colectorului de grăsimi

Video: dispozitivul și principiul de funcționare al dispozitivului

Care sunt avantajele unei pungi de grăsime sub chiuvetă

Dispozitivele de colectare a grăsimilor sunt utilizate în multe cafenele, restaurante și baruri, la întreprinderile industriale care produc produse lactate, brutării etc. În casele private au început să fie utilizate relativ recent, dar foarte reușit.

principiul de funcționare a dispozitivului

Schema: principiul dispozitivului

Proprietarii remarcă astfel de avantaje ale capacului de grăsime sub chiuvete:

 1. Construcție simplă. Datorită designului simplu al capcanei de grăsime, acesta poate fi asamblat manual. Principalul lucru este să găsești un container de volum adecvat.
 2. Instalare ușoară. Orice persoană poate monta și conecta dispozitivul la rețeaua de canalizare. Abilități destul de mari în ceea ce privește utilizarea instrumentelor simple.
 3. Întreținerea minimă. Dacă capcana de grăsime de uz casnic este curățată cel puțin o dată la două săptămâni, nu va exista probleme cu aceasta. Profilaxia suplimentară poate fi necesară numai pentru instalațiile industriale mari.
 4. Eficiență. Dispozitivul protejează foarte fiabil sistemul de canalizare împotriva blocajelor. Grăsimea colectată rămâne în recipient și nu mai merge. plutește pe suprafața apei. Canalizarea poate obține doar o cantitate mică, ceea ce nu este suficient pentru a forma depozite pe pereții conductelor.
 5. Abilitatea de a instala mai mulți colectori de grăsimi sub chiuvetă. Uneori este imposibilă adaptarea volumului necesar sau este nevoie de un "nivel suplimentar de protecție" suplimentar. În acest caz, două dispozitive pot fi conectate în serie, al doilea dintre acestea va fi utilizat pentru post-tratarea scurgerilor.
capcană de grăsime

Jgheabă compactă sub chiuvetă

Materiale pentru fabricarea capcanelor de grăsime

Cele mai populare materiale din care sunt fabricate separatoarele de grăsime sunt din fibră de sticlă, plastic, galvanizat sau din oțel inoxidabil. Dispozitivele de la ele diferă în putere, durabilitate, preț. Atunci când alegeți un dispozitiv pentru o anumită bucătărie, trebuie să vă stabiliți prioritățile și să vă concentrați asupra condițiilor de funcționare.

vas de grăsime

Container de plastic pentru unsoare

Opțiunea nr. 1: plastic

Colectoarele de grăsimi de uz casnic pentru spălare sunt realizate din plastic mai des. Este un material ieftin care nu se teme de coroziune, substanțe chimice și este capabil să servească până la 30 de ani. Meritele plasticului includ, de asemenea, simplitatea în îngrijire. Pentru dezavantaje este o rezistență slabă la deteriorarea mecanică.

Există modele de diferite forme, dimensiuni, cu debit diferit. Acestea sunt achiziționate pentru instalare în apartamente, case particulare, mici restaurante, cafenele, pub-uri. Separatori de plastic bine dovediți ai grăsimii mărcii interne "Elementul al cincilea".

1
capcană de grăsime

Lubrifiant plastic

Opțiunea nr. 2: GRP

O alegere bună - filtre de grăsime sub chiuvetă, din fibră de sticlă. Aceasta este o opțiune pentru sistemele de canalizare autonome pentru centrele de catering, fabricile industriale sau casele particulare în care este nevoie de un separator de grăsime cu o capacitate mare.

Principalul avantaj al carcasei din fibră de sticlă este rezistența ridicată la influențele externe. Materialul este atât de puternic încât instrumentele pot fi instalate în aer liber. Filtrele de grăsime din fibră de sticlă au o greutate redusă. Ele sunt foarte ușor de montat, de utilizat și de curățat. În ceea ce privește producătorii, o atenție deosebită ar trebui acordată modelelor Ecoline.

grăsime capcană

Filtru de grăsime din fibră de sticlă

Opțiunea # 3: oțel

De obicei, separatoarele de grăsime sunt fabricate din oțel inoxidabil, mai puțin adesea - din zincat. Avantajele materialului sunt evidente: este durabil, rezistent la deteriorări mecanice, la influențe chimice. Dispozitivele din oțel inoxidabil sunt mai scumpe, dar diferă într-o calitate mai bună decât dispozitivele din oțel zincat.

separator

Model din oțel inoxidabil

Oțelul inoxidabil arată frumos, astfel încât capcanele de grăsime pot fi instalate, fără a se masca, nu numai sub chiuvetă, ci și la distanță de el. Aceste modele sunt rezistente la coroziune, astfel încât acestea pot servi timp de decenii fără reparații. Dezavantajele sunt o masă relativ mare. Oțelurile de captare a oțelului sunt mai greu de instalat decât cele din plastic și cele din fibră de sticlă.

Alegerea unei mărci comerciale merită atenția asupra produselor Grupului ASO. Acestea nu sunt separatoare de grăsimi scumpe, dar nu există nicio pretenție față de calitatea lor. În sortimentul companiei există modele de uz casnic și industrial destinate atât instalării în interior, cât și în exterior.

Model ASO

Modelul de oțel ASO

Unde pot instala un separator de grăsime

Există două opțiuni pentru instalarea capcana de grăsime - în interior sau în exterior. Producătorii de instrumente aleg adesea o anumită "specializare" și produc dispozitive de același tip - pentru instalarea în interiorul sau în exteriorul clădirii.

separator de grăsimi

Separator de grăsimi din material plastic

Modele pentru instalare în interior

Modelele pentru instalarea în interior pot fi instalate în bucătărie, într-o cameră separată sau chiar în subsol. Alegerea locației trebuie să se bazeze pe confortul de funcționare și întreținere. Opțiunea ideală este să instalați un filtru de grăsime sub chiuvetă, dar în unele cazuri acest lucru nu este posibil.

Nu cel puțin rolul în alegerea unui loc este jucat de problema siguranței împotriva incendiilor. Dacă nu este posibilă montarea instrumentului la o distanță suficientă de sursele de foc deschis, este mai bine să nu riscați.

Atenție vă rog! Grăsimea se aprinde ușor, arde mult timp și este greu de stins. Dacă soba este prea aproape de chiuvetă, atunci capcana de grăsime trebuie instalată într-o încăpere diferită.

colector de grăsimi

Curățarea colectorului de grăsimi

Caracteristici de funcționare a mașinilor de curățat strada

Unitățile de separare a grăsimilor din stradă se caracterizează printr-o productivitate mai mare decât cele proiectate pentru a fi instalate sub chiuvetă. Sunt fabricate din fibră de sticlă sau din oțel inoxidabil și îngropate în pământ. Modele bine dovedite ale seriei STK.

Tehnica de instalare este destul de simplă, dar presupune muncă laborioasă - excavare, betonare etc. Prin urmare, este mai bine să instruiți maeștrii profesioniști să instaleze capcana de grăsime pe stradă. De asemenea, este necesar să se aibă grijă de dispozitive suplimentare care să faciliteze operarea separatoarelor, de exemplu senzori speciali care controlează nivelul depozitelor.

Fiți atenți! Curățarea capcanei de grăsime a străzii este o procedură complicată și este adesea necesar să solicitați ajutor din partea serviciilor de eliminare a apelor reziduale. Acesta este un cost suplimentar. Ei plătesc pentru ei înșiși prin creșterea intervalului de timp dintre curățare.

colector de grăsimi

Proiectarea capcanei de grăsime pentru instalarea în exterior

Formule de calcul al parametrilor tehnici

La alegerea unei capcane de grăsime pentru spălarea sau realizarea unui dispozitiv cu propriile mâini, trebuie să determinați parametrii tehnici doriți. Principala este debitul de vârf, adică cantitatea de apă care poate trece dispozitivul la un moment dat. Pentru un apartament tipic din oraș sau o casă privată, este potrivit un model cu o valoare de 30-40 l / s.

capcană de grăsime

Grasimea celui mai simplu design

Dacă vorbim despre instalarea unui model industrial, atunci este mai bine să încredințăm calculul parametrilor tehnici specialiștilor. Dacă intenționați să cumpărați echipament de uz casnic, puteți utiliza o formulă simplă:

P = nxPs, unde

P este performanța dispozitivului necesar în l / s;

n - numărul de coji de la care scurgerile vor intra în capcana de grăsime;

Ps - rata la care apa va fi alimentată în rezervor (este egală cu rata de admisie a apei în sistemul de alimentare cu apă și este de obicei de aproximativ 0,1 l / s).

Luați în considerare, de exemplu, modul de calcul al performanței dorite a capcana de unsoare sub chiuvetă. Dacă este conectată o spălare, atunci P = 1х0,1 = 0,1 l / s, i. E. pentru bucătărie este destul de un model de uz casnic cu performanțe minime.

caseta de ungere

Cutie de oțel pentru colector de grăsimi

Pe baza datelor obținute, puteți afla volumul necesar al containerului. Formula de calcul:

V = 60xPht, unde

V este volumul necesar în litri;

P - productivitate;

t este timpul necesar pentru ca grăsimea să se stabilească în câteva minute (cel mai adesea acest interval este de 6 minute).

Exemplu de calcul al volumului necesar, dacă capacitatea este de 0,1 l / s: V = 60х0,1х6 = 36 l.

colectoare de grăsimi

Grăsimi grăsimi din diferite volume

După ce ați învățat volumul, este deja posibil să alegeți un model gata sau să calculați dimensiunile dispozitivului dacă este planificat să îl produceți independent. Optiunea ideala pentru o pasta de grasime pentru spalare cu o capacitate de 0,1 l / s si un volum de 36 litri are o capacitate de 0,3x0,3x0,4 m. Atunci cand alegeti un recipient nu este esential, inaltimea va fi de 0,3 sau 0,4 m.

Pe baza datelor obținute, puteți să pregătiți deja o schiță și un desen. Un exemplu de plan conceput, cu explicații, este sugerat mai jos.

http://aqua-rmnt.com/wp-content/uploads/2016/05/chertezh-bytovogo-zhiroulovitelya.jpg

Desen pentru fabricarea grăsimilor

Top-5 branduri interne și străine

Designul capcanei de grăsime este destul de simplu, astfel încât nu există diferențe semnificative între modelele producătorilor diferiți. Calitatea instrumentelor poate fi judecată din materialele folosite. Următoarele sunt cele mai bune mărci:

 1. EuroREK. Acestea sunt produsele lui Wavin Labko. Colectoarele de grăsimi se disting prin durabilitatea, rezistența, rezistența la influențe externe.
Modelul EuroRek SL

Modelul EuroRek SL

 1. Instrumentele acestei companii sunt fabricate din fibră de sticlă. Ele sunt universale, funcționale, durabile.
Flota de grăsime Flotenk

Separatoare de grăsime industriale Flotenk

 1. Nelyx. Compania este specializată în fabricarea capcanelor industriale pentru grăsimi și nu produce modele de uz casnic. Aceasta este o opțiune excelentă pentru o cafenea, pub sau restaurant.
Nelyx

Varietate de modele

 1. Evo Stok. Produse de calitate de calitate superioară din plastic armat și polipropilenă. Există modele de uz casnic și industrial.
tabel

Tabel: modele ale mărcii Evo Stok

 1. - Elementul al cincilea. Compania rusă produce capcane de grăsime industriale și de uz casnic, oferă o garanție de 5 ani pentru produsele sale și asigură întreținerea. Un alt plus este un preț acceptabil. Modelul acestei companii este o alegere bună pentru o casă privată.

Tabel: grasimi de uz casnic ale brandului "Elementul Fifth"

Cum să faceți un separator de grăsime cu propriile mâini

Pentru a face o capcană de grăsime sub chiuveta cu propriile mâini, veți avea nevoie de următoarele materiale:

 • Cutie din plastic, ale cărei dimensiuni pot fi ușor mai mari decât cele calculate, dar nu mai puțin;
 • o conductă mică de ramificație cu un diametru de aproximativ 100 mm pentru a crea o perete despărțitor intern;
 • Genunchi și tee PET secțiune transversală de 50 mm;
 • o bucată de țeavă cu diametrul de 100 mm, lungimea căreia ar trebui să fie de aproximativ 2/3 din înălțimea cutiei și o ramură cu manșetă de cauciuc de aceeași lungime, dar cu diametrul de 50 mm.

Veți avea nevoie, de asemenea, de un set standard de instrumente. Aveți nevoie de un jigsaw electric sau de un ferăstrău, pe care îl puteți tăia prin carcasă. Dintre materialele suplimentare va trebui să cumpărați șmirghel, sigilant siliconic, agenți de etanșare cu bandă adezivă.

grăsime capcană

Fabricarea capcanei de grăsime de către mâinile proprii

Principalele etape ale activității:

 • În pereții de capăt ai cutiei de plastic, găurile pentru țevi de ramificație sunt tăiate, tăierea este tăiată.
 • Important! Diametrul găurilor trebuie să coincidă cu secțiunea duzelor. Trebuie să vină foarte strâns. Sloturile și golurile sunt inacceptabile.
 • Pe partea inferioară a recipientului este lipită o bucată de țeavă cu diametrul de 100 mm, iar atunci când compusul este complet uscat, se introduce o bucată de țeavă cu diametrul de 50 mm. Distanța de la conducta de ramificație mai mică până la fund ar trebui să fie de aproximativ 3-4 cm.
 • Conducta de ramificație este conectată la teava de scurgere pentru evacuare astfel încât capătul legăturii să intre în priză. Gaura taiului va fi îndreptată în sus. Acest lucru este necesar pentru ventilație.
 • Un genunchi de intrare este conectat la cutie și sigilat cu un compus siliconic.
 • Atingerea finală este lipirea marginilor capacului cu un material de etanșare.
 • Când compușii de etanșare se usucă, puteți verifica funcționarea capcana de grăsime. Se instalează sub chiuvetă, se conectează la canalizare și se pornește apa. Dacă îmbinările nu se scurg, dispozitivul este pregătit pentru funcționare.

Video: caracteristici de grăsime de casă

Reguli pentru instalarea unui filtru de grăsime sub chiuvetă

 • Înainte de a începe instalarea, asigurați-vă că este poziționată corect. Este necesar să se asigure accesul normal la dispozitiv pentru întreținerea acestuia.
 • Între corpul vasului de grăsime și pereții carcasei în care acesta va fi ascuns, trebuie să existe o distanță de cel puțin 2-3 cm. Acest lucru este necesar pentru a nu deteriora mobilierul atunci când dispozitivul este oprit pentru prevenire.
 • Separatorul este instalat numai pe o suprafață plană. Distorsiunile vor duce la faptul că grăsimile vor fi turnate în canalizare.
 • La instalare, trebuie să urmați cu strictețe recomandările producătorului. Instrucțiunile trebuie să indice distanța optimă de la aparat la aragaz și alte surse de flacără deschisă. Acest punct nu poate fi încălcat.
 • Producția industrială a grăsimilor este completă cu elemente de fixare speciale pentru instalarea și conectarea la sistemul de canalizare. Dacă proprietarul decide să cumpere separatoarele, trebuie să vă asigurați că aveți dimensiunea corectă.
 • După instalarea trapei de grăsime sub chiuvetă, este conectată la canal. Pentru aceasta, ondularea din conducta principală de canalizare este introdusă în orificiul de intrare al dispozitivului și o altă ondulare este conectată la teiul de ieșire. Racordurile sunt etanșate cu un material de silicon sau o bandă de etanșare.

Fiți atenți! Grăsimea se îngroațează și formează un film pe apă, dacă temperatura este sub 40 de grade. Este de dorit ca separatorul să fie îndepărtat de sifon, astfel încât canalele să se răcească înainte de a intra în vas.

separator de grăsimi

Schema: instalarea unui separator de grăsime

Metode de curățare a rezervoarelor din depozite

Odată cu curățarea uneltelor de rufe de uz casnic sub chiuvetă nu vor exista probleme. Acestea sunt, de obicei, de volum mic, astfel încât acestea pot fi ușor deconectate de la canalizare și curățate manual. Productivitatea acestor dispozitive este de 0,1-2 l / s. Modele de productivitate mai mare sunt considerate industriale, iar pentru întreținerea lor este necesar să se recurgă fie la pompe, fie la echipamente speciale.

Modelele industriale sunt echipate cu automatizare, care controlează nivelul poluării și semnalează nevoia de întreținere preventivă. În aparatele de uz casnic astfel de dispozitive nu sunt adesea furnizate, verificăm periodic capacitatea. Mai jos vă oferim o instrucțiune video detaliată despre curățarea manuală a separatorului de grăsime.

curățarea capcanei de grăsimi

Curățarea capcanei de grăsime industrială

Instrucțiuni video pas cu pas pentru întreținere

Când selectați și fabricați o capcană de grăsime pentru spălarea cu mâinile, acordați atenție calității materialului din care este realizat corpul. Durata de viață a dispozitivului depinde de aceasta. Modelele din plastic și din fibră de sticlă nu rezistă la impacturi puternice, deci trebuie să aveți grijă să instalați corect instrumentele. Dacă intenționați să cumpărați un dispozitiv industrial, dați preferință producătorilor care oferă o garanție. În caz contrar, instrumentele diferitelor mărci diferă foarte puțin una de cealaltă.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

1 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map