Cât de repede și ușor pentru a elimina tapet vechi din pereți: vinil, non-țesute, lichide, lavabile

Cât de repede și ușor pentru a elimina tapet vechi din pereți: vinil, non-țesute, lichide, lavabile

Cât de repede și ușor pentru a elimina tapet vechi din pereți: vinil, non-țesute, lichide, lavabile

Efectuând reparații, trebuie să știți cât de repede puteți îndepărta tapetul vechi de pe pereți. Pentru a face acest lucru nu este deloc dificil, dacă adoptăm recomandări simple.

Reparația începe prin a elimina tapetul vechi și vopseaua de pe pereți

Procesul de îndepărtare cu o spatulă este uneori extrem de simplu

Căi tradiționale

Astăzi, tapetul vechi poate fi îndepărtat rapid folosind unelte speciale

Instrumentele inteligente facilitează în mare măsură un proces neplăcut și consumator de timp

După cum știți, tot tapetul se întinde când se usucă. Prin urmare, orice neuniformitate, rugozitate poate cauza întârzierea fondării lor. În plus, dacă peretele este acoperit cu praf și are pete pe suprafață, este posibil ca toate acestea să fie pe un strat nou. Sunt de acord, pata sau scurgeri manifestate nu vor decora camera dupa reparatie. Nu puteți fi absolut siguri că noile coli de fundal se vor menține pe cele vechi. Adeziv pe bază de apă, înmoaie neuniform stratul vechi. Ca urmare, bulele se formează într-un singur loc, iar în altul stratul va fi ferm aderent. Pentru a evita un astfel de defect, este mai bine să fiți în siguranță, curățând complet peretele.

Căutați vechea etichetă sau etichetă din rulou. Trebuie descris caractere care indică tipul de îndepărtare „se elimină fără urmă“, „șters umed“, „exfolia în timp ce eliminarea“, „matritare nu este deformat“, „Double stratul superior în relief.“ Dacă eticheta nu rămâne, puteți folosi metode universale.

Cu ajutorul lui

Zgârieturile cauzate de "tapetul tapet" facilitează în mare măsură îndepărtarea lor

Pentru un proces rapid de îndepărtare a reparației vechi, pregătiți două spatule: înguste și late. Este important ca marginea lor să fie ascuțită, astfel încât să se potrivească cu ușurință în articulații. Marginile spatulei pot fi măcinate cu șmirghel. Aveți nevoie de un lichid special, dar puteți folosi apă caldă obișnuită. Un generator de abur de uz casnic (mop cu abur) poate facilita foarte mult munca. Pentru a perfora suprafața aveți nevoie de un cuțit, un tigru de tapet sau o rolă cu ace. În calitatea materialelor auxiliare, este posibil să aveți nevoie de bandă de vopsea, folie de polietilenă, cuțit gips-carton, burete și găleată, cilindru de vopsea cu o lățime de 15-25 centimetri. Lista de instrumente va varia în funcție de cantitatea de lucru și tipul de tapet.

Înainte de a începe lucrul, aveți grijă să protejați podeaua de hârtie umedă și lipicioasă. Pentru a face acest lucru, lipiți folia de polietilenă pe placa de bordură în jurul perimetrului camerei. Fă-o mai bună cu banda de vopsea, pe măsură ce o ține bine, și când este decojită, nu lasă urme. Comutatoarele și prizele sunt, de asemenea, recomandate să fie acoperite cu bandă de vopsea astfel încât apa să nu intre în ele. După ce ați pregătit o cameră, puteți începe să lucrați.

Tehnologie pentru îndepărtarea acoperirilor de tapet

Un cilindru spiralat este folosit pentru a perforează cele vechi, astfel încât apa să se îmbogățească mai bine

Înainte de a scoate, puteți utiliza o rolă cu vârf

Este igienic pentru a fi îndepărtat într-un mod umed. Deci, nu va fi praf, și cu un strat puternic de lipici vechi, tencuiala nu se rupe, este mai ușor să eliminați reziduurile de lipici de pe perete. Pentru îndepărtarea umedă este necesară o soluție specială. După aplicare, tapetul este îndepărtat fără probleme de pe suprafață. Pentru îndepărtarea rapidă, se poate utiliza apă de la robinet. Wet-le cu un pulverizator de grădină sau burete. Lichidul trebuie să fie bine absorbit. Dacă este necesar, repetați procedura. Așteptați aproximativ 20 de minute. În acest timp, apa trebuie să înmuia adezivul uscat, tapetul va rămâne cu ușurință în spatele suprafeței. Locuri în care nu au rămas în urmă, trebuie să vă umezi din nou.

Dacă nu umezi prea mult, apa se va absorbi rapid, se va usca, nu va avea timp să se înmoaie lipiciul. Și dacă suprafața foilor este umezită foarte abundent, lichidul se scurge spre pardoseală, din cauza căruia suprafața peretelui nu va avea timp să se ude așa cum ar trebui. Împingeți panza treptat, deplasându-vă de la un loc la altul, verificând periodic cât de departe materialul de finisare sa îndepărtat de perete. Tăiați mai bine de cusătură. Dacă s-au uscat - înmuiați din nou. O atenție deosebită este necesară atunci când scoateți tapet vechi în jurul prizelor, întrerupătoarelor, contoarelor electrice, choppers și a altor echipamente electrice. Respectați măsurile de siguranță, opriți sursa de alimentare, apoi slăbiți elementele de fixare.

Dacă înălțimea camerei este grozavă sau datorită particularităților aspectului, accesul la anumite locuri este dificil, puteți utiliza un cilindru cu vârfuri și un mâner lung

O rolă cu vârfuri și un mâner lung este folosită în locuri greu accesibile, în camere cu tavane înalte

Pentru a lucra mai repede, nu folosiți apă rece, ci apă caldă. Se vor elimina bucăți separate de acoperiri vechi cu ajutorul unui răzuitor. Faceți acest lucru cu grijă pentru a nu deteriora stratul superior al tencuielii. Pentru ca umezeala să pătrundă mai bine pe baza de hârtie, ei trebuie să facă mici zgârieturi și tăieturi. Cel mai bun lucru pentru asta este un tigru tapet. Acest instrument vă permite să perforați rapid suprafețe mari, datorită roților moi, care nu dăunează chitului sau ipsosului. După îndepărtarea panzei, nu există zgârieturi rămase pe perete. Respectarea recomandărilor simple va contribui la accelerarea lucrărilor de reparații interioare ale clădirii.

Cum se elimină tapetul nețesut

Acestea constau din fibre sintetice puternice, au un strat impermeabil, deci trebuie să faceți tăieturi sau găuri la suprafață. După aceea, peretele este umezit cu apă folosind un burete sau spray. După 15 minute adezivul se umflă, tapetul începe să se îndepărteze de perete.

Cum se elimină tapetul de vinil

Chiar dacă sunt îndepărtate cu ușurință, trebuie să monitorizați calitatea muncii

Vinilul tapet este, de obicei, îndepărtat cu ușurință, dar pentru a se asigura că suprafața a fost bine curățată, este totuși necesară

1

Același lucru va fi eliminat foarte ușor. Acoperirea este un film puternic de vinil legat de un substrat de hârtie. Pentru a le elimina, trebuie să zgâriați suprafața cu un cuțit, o spatulă sau un tigru de tapet. Când au un număr suficient de tăieturi - se umezesc cu apă, așteptați 15-20 de minute. În acest timp, umezeala va pătrunde în stratul de polimer, dizolvând adezivul. Apoi faceți o incizie orizontală în partea de sus, separați marginea, trăgând ușor panza. Clorura de polivinil este un material durabil, astfel încât tapetul nu este rupt în bucăți, dar separat de benzi solide. Dacă pe perete există fragmente de strat de hârtie, acestea trebuie să fie umezite și îndepărtate cu o spatulă.

Uneori panourile de vinil pot fi grele, ceea ce face dificilă îndepărtarea. În acest caz, este mai bine să le eliminați în straturi. Aveți nevoie de un tigru pe perete, de o perie de metal, de o rolă de ac. Scoaterea instrumentului cu un strat de protecție rezistent la umiditate, este necesar să se utilizeze un dispozitiv de îndepărtare a peliculei echipat cu discuri autocolante. Dispozitivul, în contact cu peretele, perforează stratul exterior fără a deteriora peretele.

Cum să eliminați tapetul lavabil

Ele constau din două straturi. Suprafața este îndepărtată destul de ușor, iar fundul rămâne lipit de perete. Panourile nu se tem de umiditate, deci nu pot fi îndepărtate printr-o metodă simplă (înmuiere). Veți avea nevoie de o rolă dintată sau de raclete. Folosind unelte, faceți incizii și umeziți întreaga suprafață. Apa trebuie să pătrundă bine sub acoperire. Așteaptă o vreme, încercați să le eliminați. Dacă apa a înmuiat adezivul rău, folosiți un stripper de aburi. După îndepărtarea unei suprafețe, apăsați pe cea de abur împotriva celeilalte. Pentru îndepărtarea rapidă, puteți folosi un fier de călcat convențional, care va înlocui generatorul de abur.

Cum se elimină tapetul lichid

Se recomandă să îndepărtați manual tapetul lichid umezind bine pereții înainte de a începe lucrul

Îndepărtarea manuală a tapetului lichid se face pe baza umezelii preliminare abundente și a spălării ulterioare a stratului vechi

Nu vă grăbiți să îndepărtați această acoperire universală durabilă. Poate că va fi suficient doar pentru a repara camera cu vopsea pe bază de apă. Dar dacă ați decis să le scoateți, mai întâi trebuie să vă dați seama ce fel de picturi este. Acestea pot fi reutilizabile cu felii de viscoză ușor macerate. Dacă acestea arata ca tencuiala decorativă, utilizați un uscător de păr industrial sau un șlefuitor. Minus uscătorul de păr industrial cu performanțe scăzute și consum mare de energie.

Puteți să le eliminați manual. Acest lucru necesită apă caldă, răzuire și o spatulă. Îndepărtează-le, poți începe dezmembrarea. Pentru a facilita munca poate fi o metodă dovedită: lichidul trebuie să fie adăugat Grund Ceresit CT-17 și pus pe suprafață. După 5-10 minute, puteți începe să utilizați o spatulă. Dacă pe perete există neregularități, faceți un zid.

Cum să eliminați imagini de fundal pe carton de gips

O substanță chimică pentru îndepărtarea vechiului face mai ușor să lucreze și este utilizată pentru toate tipurile de tapet

Orice tip de tapet poate fi îndepărtat cu ajutorul produselor chimice care economisesc timp și energie

Gips-cartonul este utilizat pentru decorarea interiorului. Mulțumită lui, puteți elimina chiar toate defectele și neregulile. Dar, are un dezavantaj - este dificil să eliminați vechile straturi de la el.

Procesul de îndepărtare a pânzei din gips-carton este destul de complicat. Gipsul este acoperit de sus cu un strat de hârtie care nu poate fi deteriorat. În cazul chitului putty, este mai bine să utilizați agenți chimici care dizolvă adezivul pentru tapet. Nu folosiți cantități mari de apă, deoarece acest lucru va deteriora stratul exterior al plăcilor de ipsos.

Una dintre cele mai convenabile metode este lipirea ieftină. Diluați cea mai ieftină pastă de tapet, aplicați pe perete. Se usucă foarte mult timp, ca urmare a faptului că materialele se umflă și se întind. Acum pot fi ușor îndepărtate cu o spatulă. În unele cazuri, se utilizează un primer. Se absoarbe bine hârtia, nu se evaporă atât de repede ca apa. Folosind această metodă, vă în același timp și suprafață progruntuete. Îndepărtați resturile adezivului cu o spatulă, fiți foarte atent să nu deteriorați foaia de ghips.

Cum să luați cu ușurință un tapet din mai multe straturi

Foitele, lipite cu lipici de înaltă calitate într-un singur strat, pot fi îndepărtate cu ușurință. Dar ceea ce despre tapet vechi de hârtie, care a fost lipit de mai multe ori? Înainte de a începe, umeziți suprafața cu un lichid fierbinte. Mai bine nu cu un pulverizator, ci cu un burete sau o cârpă. Wet-le treptat, unul câte unul. Nu acordați atenție imediat întregii camere, tk. În acest timp, pereții se vor usca, iar cantități excesive de umiditate pot deteriora stratul de ipsos.

Dacă unele zone nu pot fi îndepărtate - utilizați un instrument special. Preparatele Zinsser, ATLAS ALPAN, QUELYD DISSOUCOL sunt recomandate pentru accelerarea procesului de îndepărtare a adezivului. Lichidul pentru îndepărtarea tapetului este eficient și sigur.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

62 − = 55

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map